11 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Odnosi, Muško-Ženski odnosi i opšta diskusija...

Nameless_one
post Mar 29 2008, 04:58 PM
Post #141

Group: Članovi
From: Novi Beograd
Member No.: 869
Status: Učenik MGa
Ime i prezime: Goran Šahinovic
Škola/Razred: MG IIIa

QUOTE(SANDRA @ Mar 29 2008, 05:40 PM)
...ali ko sisa trend! Uzivaj u zivotu
*

Zjeeeeeeee,mogla si da prebacish na srpsku tastaturu i otkucash lepo 'š',pola sata razmishljam sta je pisac hteo da kaze XD.gif.

@Topic:moj stav je da svako moze da radi sve sto je u okvirima moralnih i racionalnih formi koje su uspostavljene uporedo sa razvojem civilizacije
=>Fenseri nek oblace sta oce,onome ko smeta nek gleda u stranu smile.gif .

P.S.:a i sam sam pomalo fenser. tongue.gif

--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Iva
post Mar 29 2008, 05:22 PM
Post #142

Member No.: 71
Status: Van MGa

QUOTE(Nameless_one @ Mar 29 2008, 05:58 PM)
@Topic:moj stav je da svako moze da radi sve sto je u okvirima moralnih i racionalnih formi koje su uspostavljene uporedo sa razvojem civilizacije
*

Neeeee!
To je ono što nas koči, te moralne forme, socijalna, društvena, etc, etc, pravila.. To nam smeta.

Zapravo, svako bi trebao da bude slobodan da radi šta god želi, dok god njegova sloboda ne ugrožava slobodu nekog drugog pojedinca.. wink.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Nameless_one
post Mar 29 2008, 05:24 PM
Post #143

From: Novi Beograd
Member No.: 869
Ime i prezime: Goran Šahinovic
Škola/Razred: MG IIIa

QUOTE(Iva @ Mar 29 2008, 06:22 PM)
Neeeee!
To je ono što nas koči, te moralne forme, socijalna, društvena, etc, etc, pravila.. To nam smeta.

Zapravo, svako bi trebao da bude slobodan da radi šta god želi, dok god njegova sloboda ne ugrožava slobodu nekog drugog pojedinca..  wink.gif
*

Eerrrr....mislio sam moralne norme tipa...ako ti se sheta go po ulici,suzdrzacesh se zbog drugih ljudi XD.gif .

Nishta extremno puritanski,ako si me tako razumela.

--------------------
+Quote Post
Iva
post Mar 29 2008, 05:34 PM
Post #144

mellow.gif sorry, moja greška.
Al' ako se šetaš go po ulici, onda narušavaš slobodu drugih ljudi.. tak' da se slažemo svakako laugh.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 29 2008, 10:58 PM
Post #145

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

QUOTE(Eagle1914 @ Mar 29 2008, 10:01 AM)
Чика_млекце:
1. Кењаш другима да су само део масе, а себе не видиш да си и сам део неке друге "масе"... "Сви фенсери су исти" је еквивалентно са "Сви металци су исти"
Следеће ствари повлаче једна другу:
Сви металци личе једни на друге. Сви металци су позери. Облаче се тако само да би људи видели шта слушају. Сви металци су фенсери, само другог "модног тренда".
П.С.
Зато је и пропао панк, изгубио је смисао када је то постала субкултура, поента панка је била у не припадању ничему, а на крају су сви личили једни на друге.

2.

blink.gif  blink.gif  blink.gif
А ти си као стављао на вагу мишљења и потпуно објективно процењивао.....
Баш имају гадне предрасуде, сам си нам то доказао.... rolleyes.gif

3. Твоје мишљење можда није јадно, али се граничи са идиотизмом. То је сигурно.
*

Chuj moronu, ja ne kenjam drugima. Ja pishem ono shto zelim wink.gif Upravu si, ja jesam deo "druge mase" i ponosam sam na to shto se ne uklapam u profil nekog jadnika koji ne ume ni dve boje da nabaci na svoje telo. Shto se tiche PUNK muzike - o chemu bre ti yebeno pishesh? Shta ti kog djavola znash o PUNK pravcu, hm? Vrati se svom Tomi Zdravkovicu i nemoj da pishesh o tome kako je punk "propao", a on ustvari cveta svuda u svetu. Meshash progresiv. Svi metalci koje ja poznajem nisu fenseri niti se oblace kao fenseri niti su pozeri vec najnormalniji ljudi za koje nikad ne bi mogao da kazesh neshto ruzno wink.gif
To shto smatrash da su svi metalci pozeri mozesh jedino da obesish machki o rep obzirom da je glupo. Uostalom, chak i da je neko "pozer" vishe cu ga/je ceniti nego bilo kog shabanski odevenog fensitja koji zvache zvaku i shiri se ulicom, to da imash na umu poshto ti je ochito mnogo stalo do toga da me uzimash u svojim post-ovima, a lepo sam napisao da me se okanete i uskladite na temu - izgleda da ne ulazi u glavu. Istina je to shto kazu za "narodnjake, fensere i ostalu bagru seljaka".
Proshetaj se nekim selom. Proshetaj se gradovima Srbije pa cesh videti da chak i baba koja nosi maramu oko svoje glave ima vishe mozga nego li adoelescenti koji svrshavaju na Seku i sl.
Chinjenica je da fenseri (o kojima ja pricam, a koje ti ne poznajesh) nemaju blagog pojma o tome shta je Metal muzika. To, to je tako puno predrasuda i kompleksa da je to neverovatno, a kada dodjesh do konkluzije da je to njima sve "sekta, narkomani, chupavci" sa takvim budalama ne bi trebalo imati ama bash nikakvog posla. Bio sam jasan.
Pa shta ako ti slushash narodno? I ja slusham narodno, ali ne to grandovsko njesra. Imash li koleksiju kosovskih pesama? Imash li kolekciju starogradskih pesama? Imash li kolekciju tambura?
I ukratko o chemu se ti trudish da pishesh kada je svima jasno da se ukusi razlikuju? pokushavash meni da solish pamet zato shto sam napisao ono shto sam napisao iako znam da ima svoje mane? Gledaj svoja posla ubuduce, a bio bih i svima zahvalan kada bi pisali u skladu teme, a ne o tome shta sam JA napisao...a onda se posle vredjate kada vas ja uzimam na zub.
Iskreno boli me glava od ovog $ranja. Za mene su svi debili ko god je u stanju da sebe pronadje u turbo folk pravcu. To je najvece 6ovno koje postoji!
Kada bi ti ziveo tu gde ja zivim, razmislio bi ponovo o mentalitetu ljudi.

--------------------
user posted image
+Quote Post
SANDRA
post Mar 29 2008, 11:25 PM
Post #146

Member No.: 420
Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d

Zapravo, svako bi trebao da bude slobodan da radi šta god želi, dok god njegova sloboda ne ugrožava slobodu nekog drugog pojedinca..  wink.gif
*

Slazem se sa Ivom!
+Quote Post
Slovenatz
post Mar 29 2008, 11:31 PM
Post #147

From: Šupak kosmosa
Member No.: 454
Škola/Razred: MG-IIId

/me zeli da potegne raspravu o DFC... ne, ne, moram da se borim protiv zelje za spamom... Uspeo sam

Meni je ok da se neko oblaci kao fenser, metalac, whatever ako to njemu stvarno prija, a ne zato sto to svi ostali rade.

Ali i dalje ne volim fensere

This post has been edited by Slovenatz: Mar 29 2008, 11:33 PM

--------------------
+Quote Post
ShadyLady
post Mar 30 2008, 12:07 AM
Post #148

Member No.: 911

Жалосно је колико сам предрасуда прочитала у овој теми. А посебно ми је занимљиво што људи, који оптужују фенсере да су површни и глупи и сами врше категоризацију других људи на основу врсте музике, коју слушају и стила одевања.
Не видим ништа лоше у томе ако неко жели да изгледа лепо, привлачно и модерно, чак напротив, то је знак да та особа ради на себи. Одело свакако не чини човека, али учествује у формирању опрвог утиска.
Музички избор је лична ствар сваког појединца, знам људе, који су завршили нижу (па чак и средњу музичку школу) и били прилично успешни у томе, па данас слушају комерцијалу (страну и домаћу). Неко у музици тражи квалитет, неку едукативну компоненту, док је други посматрају као забаву и опуштање...
Тако да не значи да неко ко слуша популарну музику нема "ни два грама мозга", већ да му се то једноставно допада (а о укусима се, јелте, не расправља)...
Бзвз...
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 30 2008, 12:58 AM
Post #149

From: Bg
Member No.: 747
Status: Bivši učenik MGa

QUOTE(JTforeva @ Mar 30 2008, 12:07 AM)
Жалосно је колико сам предрасуда прочитала у овој теми. А посебно ми је занимљиво што људи, који оптужују фенсере да су површни и глупи и сами врше категоризацију других људи на основу врсте музике, коју слушају и стила одевања.
Не видим ништа лоше у томе ако неко жели да изгледа лепо, привлачно и модерно, чак напротив, то је знак да та особа ради на себи. Одело свакако не чини човека, али учествује у формирању опрвог утиска.
Музички избор је лична ствар сваког појединца, знам људе, који су завршили нижу (па чак и средњу музичку школу) и били прилично успешни у томе, па данас слушају комерцијалу (страну и домаћу). Неко у музици тражи квалитет, неку едукативну компоненту, док је други посматрају као забаву и опуштање...
Тако да не значи да неко ко слуша популарну музику нема "ни два грама мозга", већ да му се то једноставно допада (а о укусима се, јелте, не расправља)...
Бзвз...
*

Apsolutno tacno.

A mlekce, sa ovim poslednjim postom samo si se dublje zakopao, sta bi sa onim sto si jednom negde napisao, da svacije misljenje treba ispostovati? Sta po tebi ljudi koji slusaju narodnjake ne misle?

--------------------
 (a,b) \sim (c,d) \Leftrightarrow (a - c) \in \mathbb{Z}  \wedge  (b - d) \in \mathbb{Z}

\mathbb{T}^2\equiv\mathbb{R}^2/\sim
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 30 2008, 01:05 AM
Post #150

From: Zion
Member No.: 61

Одело свакако не чини човека, али учествује у формирању опрвог утиска.

E, sa ovim se ne slazem. Ja NIKAD, ali NIKAD ne primetim na nekome prvo odecu. Ali najozbiljnije... jednom sam se zapitala o tome zesce, jer sam pomislila kao, ma sigurno i na mene to utice, ali nema sanse da ja zapamtim makar ijednu boju necega sto je neko obukao. Sa druge strane, priznajem da gajim sve predrasude vezano za obucu koju neko nosi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
ShadyLady
post Mar 30 2008, 01:25 AM
Post #151

Member No.: 911

Па, добро, хајде онда да не кажемо одећу него појаву.

Реално, лепше ти је да видиш нпр. уредан француски маникир на женској руци, него искрзани црни лак на изгриканим ноктима; или (без обзира шта се теби лично више допада) објективно је лепо грађену особу видети у одећи која то истиче (притом не мислим баш на деколте до пупка, момка у преуским фаркама и слично, него на нпр. модерну, квалитетну одећу, која прати линију тела, наглашава оно што је лепо, а прикрива недостатке).
Мало шминке и правилан избор одеће може чуда да учини и да од неког ко и није баш нешто начини појаву пријатну за око или барем подношљиву.
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 30 2008, 01:43 AM
Post #152

Ne, bwe, naravno da se slazem da neko treba da se oblaci lepo smile.gif i to bas kao sto i sama kazes:

наглашава оно што је лепо, а прикрива недостатке

a ne oblacenje necega samo zato sto to nesto ima vec zilion devojaka u gradu... pa ni oblacenje lepe, kvalitetne, skupe, markirane odece ne moze da izvuce neke osobe koje znam, koje mogu sebi da priuste ne znam sta, a ne umeju da uklope dva komada odece niti je to ikada skladno liniji wink.gif

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
Iva
post Mar 30 2008, 11:04 AM
Post #153

Odelo možda ne čini čoveka, ali čini mišljenje većine drugih o njemu.

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 30 2008, 01:19 PM
Post #154

QUOTE(Nostradamus @ Mar 30 2008, 03:28 AM)
Apsolutno tacno.

A mlekce, sa ovim poslednjim postom samo si se dublje zakopao, sta bi sa onim sto si jednom negde napisao, da svacije misljenje treba ispostovati? Sta po tebi ljudi koji slusaju narodnjake ne misle?
*

Ne bih rekao da sam se "dublje zakopao" obzirom da nisam radnik komunalne sluzbe whatsoever.
Sto se tice predrasuda, o meni ovde vecina ima i vishe nego shto ja imam o bilo kome, a ponovo se i neki trude da me posredno ocrne na iole kulturnijem nivou.
Ja ponovo kazem da je to sve njesra bez obzira na to

S tim shto sam ja negde napisao da bi svachije mishljenje trebalo isposhtovati, pa, recimo da to nije poshtovan princip kod nekih ljudi koji vole da uzimaju tudje postove u evidenciju i da zatim pocinju da...recimo...usled dosade ili neadekvatnog oblika zabave...kenjaju. A kao shto sam vec napomenuo - uzedoh pravi srpski rechnik koji mozda nije u skladu s najaktuelnijim kvazizargonom koji se koristi po Bg-u...ali hej, tu smo negde.

Da razjasnimo neke chinjenice
- Ja sam pisao o ljudima koje poznajem koji chak i sebe, po nihovom skromnom razmishljanju, i mishljenju, nazivaju "fenserima". Stil odece i obuce se uklapa u profil "fenseraja '05".
- Nisam pisao o bukvalno svim fenserima niti sam zeleo da pokrecem temu radi stereotipa kako bi se sve svelo na raspravu o tome ko ima vise predrasuda. Daj, pogledaj molim te...kao yebeno obdanishte.
- Tudje mishljenje cu poshtovati dokle god moj integritet nije ugrozen, osim kada apsolutno i maksimalno nisam upravu (shto je malo tezhi sluchaj kada se radi o pitanju ukusa obzirom da "biti upravu" zavisi od mnogo cega povodom ovog pitanja)

Vratite se temi. Ne meni. smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 30 2008, 03:30 PM
Post #155

QUOTE(Iva @ Mar 30 2008, 12:04 PM)
Odelo možda ne čini čoveka, ali čini mišljenje većine drugih o njemu.
*

e sad je pitanje koga je briga sta o njemu misle ljudi koji misljenje stvaraju na osnovu odece... :0)

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 30 2008, 03:41 PM
Post #156

Ja se slazem s Maxy.
Glupo je donositi neke zakljuchke o osobama samo na kontu odece, odnosno odevanja.

Ali, ponovo, kada vidim nekog alkoholisanog lika ili sl. naravno da cu pomiliti sve i svashta. Fizichki izgled nije presudan (osim debilima) ali stvara jedan oblik primarnog utiska na kom se, jedno vreme, nadopunjuju drugi utisci. Uostalom, cesto nas taj "prvi utisak" prevari ili odvede k razocarenju. Potrebno je biti pametniji i ne dopustiti razocharati se u nekog. Ljudi se konstantno menjaju.

A sad shto se tiche onih koji imaju neshto protiv darkera i sl - pobogu, nosicu to dok sam mlad, a ne kada budem imao trideset i kusur godina! Sada cu nositi kaisheve s bodljama, sada cu nositi uske farmerke, sada cu nositi texas jashice i imati dugu kosu zato shto zivim tim nacinom zivota!
Rock se ne slusha, Rock se dozivljava wink.gif Rock se udishe - ko to ne moze da razume, nece nikad ni razumeti zashto se ko oblaci kao darker ili rocker i sl wink.gif

Uostalom, neko upravo nosi majcu nekog benda zato hsto ga VOLI ili poshtuje, a ne zato da bi se uklopio/la u neko drushtvo gde svi piju ili pushe cigarete, vise po klubovima danonocno.

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 30 2008, 03:42 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
RZA
post Mar 30 2008, 05:18 PM
Post #157

Njeno Ljubičanstvo

Member No.: 92

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 30 2008, 04:41 PM)
Uostalom, neko upravo nosi majcu nekog benda zato hsto ga VOLI ili poshtuje, a ne zato da bi se uklopio/la u neko drushtvo gde svi piju ili pushe cigarete, vise po klubovima danonocno.
*

E, pa problem je sto to nije tacno.

--------------------
cold
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 30 2008, 05:28 PM
Post #158

Mozda s tvoje tacke gledista. smile.gif prihvatila ti to ili ne.
Dodushe, ima osoba koe to rade samo da bi se uklopile u drustvo, a ja vecinski poznajem one koji to rade zbog sebe, ne zbog drugih.

Imam ortaka koji se oblaci "fansy", ali s vremena na vreme obuce majcu Nightwisha (sova i devojka koja lezi u vodi) i svoje Puma ili Reebok patike. Toliko o tome.

--------------------
user posted image
+Quote Post
VIP <3
post Mar 30 2008, 06:27 PM
Post #159

Member No.: 425
Ime i prezime: Tatjana Nikolic
Škola/Razred: '90 IVd

Drago mi je sto su neki ljudi konacno prosvetljeni i sto su shvatili da je FANCY stil oblacenja, bez obzira na izbor muzike i IQ soproud.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 30 2008, 06:34 PM
Post #160

^ kao na primer? smile.gif Ukoliko aludirash na mene, imala si pogreshan sud josh od pocetka.

--------------------
user posted image
+Quote Post

11 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
7 User(s) are reading this topic (7 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: