Neki Strani Izrazi, e ovo je smesno
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Neki Strani Izrazi, e ovo je smesno
FootyStOrM |
Aug 5 2007, 11:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
Srpsko-engleski rečnik
Momci iz kraja - Boys from the end Taman posla - Dark of the job Mesna Zajednica - Meat community Stavili su mu lisice - They put him foxes Opasulji se - Bean yourself Raskupusana Knjiga - Cabbaged book Puno sam se sekirao - I axed myself very much Kama sutra - Big knife tomorrow Računaj na meme - Calculate on me Radio Mileva - Worked Melissa Čekanje u redu za hljeb - Waiting all right for bread Ko umije njemu dvije - Who washes, him two Ne lezi vraže - Don't lay devil Hej žica, žica, žica, drma mi se kabanica - Hey, wire, wire, wire, my raincoat is shaking Šta ima - What has Dva loša ubiše Miloša - Two bad Michel dead Kom obojci, kom opanci - To whom feet wrappers, to whom serbian peasant shoes Drage volje - Of dear will Ko te šljivi - Who plums you Ko te šiša - Who cuts your hair Zašto da ne - Why yes not Kako da ne - How yes not kid'o sam se kad sam ovo citao -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
Anchi |
Aug 5 2007, 11:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Hahaha kako extra
Gde si to nashao? |
FootyStOrM |
Aug 5 2007, 11:11 PM
|
zar je bitno?
ima jos dosta. dodacu kasnije... -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
FootyStOrM |
Aug 5 2007, 11:41 PM
|
Srpsko-hrvatski rečnik
Bicikl - Međunožno guralo sa dva napuhala Motorcikl - Dvokotačno međunožno prdekalo sa dvostrukim guzoodmaralom Bilijar - Zelenočohano četveronožno štapitalo Kravata - Okolovratni dopupnik Kaiš - Okolotrbušni pantalodržac Šah - Mozgodrkajuće rukoticalo Sintsajzer - Milozvučno prostodirkalo Kočijaš - Visokosjedeći konju u guzicu gledajući gospodin Svinja - Četvoronožno blatobrčkalo Ovca - Četveronožno runjavo travopojedalo Čobanin - Nadzornik četveronožnih runjavih travopojedala Kaubojke - Westernice Usedelica - Mukotrpna kurcočekalica Telefon - Brzoglas Oluk - Okolokućno vodopišalo Direktor - Nalogodavni bezosjećajnik Generalni direktor - Stožerni nalogodavni bezosjećajnik Helikopter - Zrakomlat ala ne volim taj hrvatski... -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Maja13 |
Aug 6 2007, 01:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-July 07 Member No.: 583 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marina Pavlović Škola/Razred: Ib |
Malo je caknut
|
Kipar |
Aug 6 2007, 02:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
samo se vi smejite tome , niste videli kada je vuk drashkovic na nekom samitu rekao '' we can not mix frogs and grandmothers '' ae to prevedite..
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
FootyStOrM |
Aug 6 2007, 02:34 PM
|
Japanski recnik
Moj otac je u kupatilu - Tatami Setushira Mislim da mu se dopadas - Chetekara Mislim da mu se jako dopadas - Chetekara Samotako Molim vas, odbijte, ili cu morati da upotrebim fizicku silu - Begamore Tuchichute On voli sljivovicu - Piyeraki Yudo Yaya Vreme je da krenem - Odokuchi Lepo sto ste svratili - Idikuchi Odspavaj malo - Idikuchi Ubisowu Trenutno je zauzet - Ribukara On se sali s vama - Ate Zayebawa On ne moze da ostavi cigarete - Nasugushi Kokopushi Nasi konkurenti su ozbiljni - Onitamo Yebukewu On ne predstavlja pretnju - Neka Migaduwa Mislim da smo se izgubili - Yao Kudasada Trebalo bi kupiti krompir i mleveno meso - Yedemi Semusaka Prijatno - Malodishi On je jako dobar muz - Agatura Doyaya On se toga plasi - Nemamuda Gatara - Chiribuchi Riba On voli gledanje u karte - Ochegata On ne veruje u vradzbine - Nechegata Ocuh - Mamukara Svekrva - Wadidushu Homoseksualac - Kituima Kitupushi ni ovo nije lose -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
FootyStOrM |
Sep 19 2007, 11:37 AM
|
Srpsko-bosanski rečnik:
Ananas - Mašala šišarka Betmen - Hairli šišmiš Balerina - Zvrk hanuma Semafor - Šeitan lampa Smrtovnica - Rahmetli poster Groblje - Rahmetluk parking Grejpfrut - Mašala limun Super baka - Šeitan nana Policajac - Pendrek efendija Specijalac - Mašala pendrek efendija Ekspres Restoran - Ašcinica na vrat na nos Picerija - Mindžin Han Košarkaš - Basket balija Košarkasko igralište - Basket avlija Peder - Šupak meraklija Šiljalo - Plajvaz sunetlija Tenk - Belaj bager Revolver - Bubanj kubura Humanitarna pomoć - Hair sevap Picajzla - Ašik baja Kinder jaje - Ašik mudo Kišni čovek - Kijamet insan Veterinar - Hajvan hećim Pokretne stepenice - Samopičeći basamaci -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ritualista |
Sep 19 2007, 11:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
Do jaja. Evo nekih od mene:
Can you throw me over on the second page of the street - Mozete me prebaciti na drugu stranu ulice. You make a good point - Pravis dobru tacku. E sada, ne mogu se vise setiti. -------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
Grashak |
Sep 19 2007, 11:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
rofl.... kad mi ovako zaejbavamo bosance i hrvate, sta li oni tek za nas pricaju...
elem, evo neke od stvarnih reci u hrvatskom dusko dugousko-zekoslav mrkva hari poter-hrvoje loncaric (il tako nesto) i potrazite za paja patka, raju,vlaju i gaju i njih su nekako preimenovali... i moja omiljena ulica u zadru "Hrvoja Hrvatinica" ... QUOTE(FootyStOrM @ Sep 19 2007, 11:37 AM) ti si svesan da pola ljudi u srbiji ne zna sta znaci shiljalo i da se ta rec koristi u bosni? -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Ritualista |
Sep 19 2007, 12:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
QUOTE(Grashak @ Sep 19 2007, 11:59 AM) rofl.... kad mi ovako zaejbavamo bosance i hrvate, sta li oni tek za nas pricaju... elem, evo neke od stvarnih reci u hrvatskom dusko dugousko-zekoslav mrkva hari poter-hrvoje loncaric (il tako nesto) i potrazite za paja patka, raju,vlaju i gaju i njih su nekako preimenovali... i moja omiljena ulica u zadru "Hrvoja Hrvatinica" ... Za Harija Potera: Hrvoje Šerpica. -------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
cipiripi |
Sep 19 2007, 01:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
QUOTE Ovca - Četveronožno runjavo travopojedalo Čobanin - Nadzornik četveronožnih runjavih travopojedala Aha,ajd pevaj "coban tera ovcice" This post has been edited by cipiripi: Sep 19 2007, 01:14 PM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
FootyStOrM |
Sep 28 2007, 06:14 AM
|
Srpsko-španski rečnik:
Mini suknja - Domindžos Abortus - Adios embrios Srpsko-makedonski rečnik: Puška - Puškata Mitraljez - Puškatatatatatatatata Šok soba - Sobata na kukulele Porodilište - Sobata na kurčeva rabota Oluk - Okokućnoto popiškalo Grupni seks - Mamos i tatos s komšiluk na patos Kola hitne pomoći - Vozilo na tinu ninu Bestrzajni top - Topče ni da mrdne Peva momče na prozoru - Poje bate na pendžerot Bal Vampira - Žurkata na akrepi Jednooki Džek - Đoko bez oko -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Iva |
Sep 28 2007, 10:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Grashak) i moja omiljena ulica u zadru "Hrvoja Hrvatinica" ... Da li si ti svesna da je to istorijska licnost? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 28 2007, 01:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Grashak @ Sep 19 2007, 11:59 AM) Paja Patak - Pashko Patak Raja, Gaja i Vlaja - Hinko, Dinko i Vinko QUOTE(FootyStOrM @ Sep 28 2007, 06:14 AM) -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Iva |
Sep 28 2007, 02:59 PM
|
Licno, drazi su mi hr nazivi za hinka, dinka, vinka & co; ali ono za duska dugouska i harry pottera..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 28 2007, 09:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
lol Ja sam emotivno vezana za te nazive . POdsecaju me na divan period kada si dobijao igrachke uz strip
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Stefan_chemist |
Sep 30 2007, 09:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
QUOTE Puška - Puškata Mitraljez - Puškatatatatatatatata Šok soba - Sobata na kukulele Porodilište - Sobata na kurčeva rabota Oluk - Okokućnoto popiškalo Grupni seks - Mamos i tatos s komšiluk na patos Kola hitne pomoći - Vozilo na tinu ninu Bestrzajni top - Topče ni da mrdne Peva momče na prozoru - Poje bate na pendžerot Bal Vampira - Žurkata na akrepi Jednooki Džek - Đoko bez oko QUOTE Hrvoje Šerpica ZASTO oni "POTTER" prevode kao "SERPICA"? "POTTER" znaci "LONCAR", a ne "SERPICA"! (A i strana prezimena se i ne prevode) This post has been edited by Stefan_chemist: Sep 30 2007, 09:08 AM -------------------- |
Iva |
Sep 30 2007, 09:32 AM
|
Hahaha, mislim da si to previše lično shvatio... debilno je koliko može biti, ali štaš, tako je, kako je. Mislim, ono, otkud im Hrvoje, kao prvo? . Piši im mail XDlol.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Hannibal Lecter |
Sep 30 2007, 09:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Sundjer Bob Kockalone (hr.) - Spuzva Boban Kockastih Hlacha
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |