Preporuke Dobrih Filmova
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Preporuke Dobrih Filmova
smorko_gusic |
Apr 1 2008, 11:05 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Fight Club je dobar, dosta kompleksan film. Definitovno treba gledati.
A ko voli da gleda filmove na tv-u, danas ima dobrih stvari za videti: u 23:00 na Avali (ili bese Kosava) cuveni Diplomac u 00:10 na Studiu B: Control, biografija Jana Kertisa, pevaca Joy Division-a, zacetnika post-punk-a. (ovo preporucujem svima da vide, jer je film i jako dobro uradjen) -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
maxydelanoche |
Apr 13 2008, 01:35 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Hihihihihihi... Ringeraja... nas, domaci. Definitivno genijalan do pet minuta pred kraj, koji su mi totalno glupavi. Ali ono... upravo sam ga odgledala po treci put
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Apr 13 2008, 01:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Kengur, Munje, Tri palme za dve bitange i ribicu moji omiljeni
-------------------- Opsti kriminal. |
c1k4_ml3kc3 |
Apr 14 2008, 12:00 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Kengur i Munje zbog Sergeja Trifunovica. Covek je prepun harizme!
Film "Kad porastem bicu Kengur" mi se posebno svidja zato shto se skoro pa citava radnja deshava od crkve "Cara Konstantina i carice Jelene" pa do zgrade na kojoj, koliko se secam, pise "Jugodrvo" kod Auto-komande. Odrastao sam u tom predelu, ulici "Vojvode Stepe". Pre neki dan sam bio tamo, mnogo toga se promenilo. Moracu uskoro da posetim "Stpin vajat" njam, njam... A cuo sam da je "Citulja za Eskobara" pomalo krvav i ima morbidan smisao za humor. Jel' gledao neko? -------------------- |
Neonkitza |
Apr 14 2008, 09:23 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
radnja filma se desava malo iznad auto-komande?vise onaj deo oko 12e i bioskopa ako se ne varam
|
c1k4_ml3kc3 |
Apr 14 2008, 04:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Od...do. Napisao sam.
Pa znas gde se nalazi na crkvica s desne strane kada se penjesh prema Banjici? Sigurno je da si je ponekad videla ukoliko si se vozila 33-ojkom. A radnja se deshavala i ispred moje bivshe O.SH. kao i tu kod dela izm 44-68 (pretezno Bioskop "Vozdovac", narandzasta slova, par kafica nize+kladionica pored danashnjeg Lilly-ja, nekada se nazivala "Gorica" i bila je deset puta bolja!!!) Odrastao sam preko puta kladionice u kojoj se radnja filma deshava. Poznajem taj kraj k'o ruke svoje This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Apr 14 2008, 04:41 PM -------------------- |
maxydelanoche |
Apr 28 2008, 07:04 PM
|
Jedan od tri filma koja su uspela da me rasplacu. A ja definitivno nisam emotivna osoba "Nebeska udica" je nas, domaci, film. Radnja se odvija za vreme bombardovanja, beogradsko naselje. Jako jako lep film inace su ga prikazivali sad za Uskrs na RTS-u, pa sam ga se zato setila. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Apr 28 2008, 07:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Jaoj, Nebeska udica Jedan od retkih filmova koji me obavezno rasplacu... I to onaj deo kad ona i klinac sednu u taxi, a tata shvati da je Jovan zaboravio loptu Tuzan film
-------------------- Opsti kriminal. |
The snorks |
Apr 28 2008, 07:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Obozavam taj film...mislim da sam ga gledala 1000000001 put
Mene rasplace obavezno kraj - ono kad Jovan govori :"...Tijana se tamo udala, a ja sam progovorio i to na italijanskom...Ali svoj jezik nisam zaboravio" I jos poneki delovi su znali da me rasplacu,ali ovaj nije promasio nijednom This post has been edited by The snorks: Apr 28 2008, 07:36 PM |
maxydelanoche |
Apr 28 2008, 07:42 PM
|
QUOTE(VIP (ex Miss) @ Apr 28 2008, 08:23 PM) daaa, taj deo i mene rasplace -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
RZA |
Apr 28 2008, 07:52 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
oho, pa vas dve se slazete u necemu?
-------------------- cold
|
Pera Detlic |
Apr 28 2008, 07:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Mene je rasplakao film The Lizzy McGuire movie morao sam da gledam sat i po
Klasican primer retardiranog filma -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Hannibal Lecter |
Apr 28 2008, 07:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Mene do sada ni jedan film/serija/knjiga nije rasplakala
Ja nemam dusu -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Apr 28 2008, 08:01 PM
|
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Apr 28 2008, 10:41 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
mene jedna pesma moze da rasplace...ok 2...ali druga tesko
a film...dnevnik ane frank bila sam mala! This post has been edited by Neonkitza: Apr 28 2008, 10:42 PM |
cipiripi |
Apr 28 2008, 11:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
ne znam jel neko vec pominjao,al definitivno vredi pogledati Finding Neverland,sa Deppom...interesantan,al na kraju jako tuzan film
-------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
Relja |
May 11 2008, 03:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-May 08 Member No.: 1.056 Status: Van MGa Ime i prezime: Relja Mladenovic Škola/Razred: Budapest Un. Technology and Economics finished |
Pukotina, izvanredan film, svakako vredi pogledati
-------------------- Gledajte u buducnost, i tamo cemo se sresti Vi i ja...
|
^_NiN0_^ |
May 11 2008, 07:48 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Mislis "Pukotina raja"?
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Puzzler |
May 11 2008, 08:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
-------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
May 11 2008, 08:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(cipiripi @ Apr 29 2008, 12:55 AM) ne znam jel neko vec pominjao,al definitivno vredi pogledati Finding Neverland,sa Deppom...interesantan,al na kraju jako tuzan film Lep film, ali ja vishe volim one zabavne . Gledao neko "Meet Spartains"? Ja sam ga skoro nabavila. Sigurna sam da je smeshan do bola. Josh jedan super film jeste 12 majmuna. Nisam imala pojma koliko je xtra. Uzela sam ga samo jer Brad Pitt i Bruce igraju, a ispostavilo se da su oni tu najmanje bitni. Samo, istina, malo je stariji -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |