Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?, i preporucili jos neke...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?, i preporucili jos neke...
Pilulica |
Feb 12 2008, 08:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-January 08 Member No.: 841 Status: Van MGa Ime i prezime: tara radovic Škola/Razred: peta gimnazija treci razred |
"suzanin dnevnik za nikolasa" dzejms paterson
meh...nije nesto -------------------- hodaj po sumi..
hodaj po stazi... ali na svoje dupence pazi dupence strada dok covek migne jer danas jebe ko koga stigne.. http://www.myspace.com/pilulica |
pyost |
Feb 12 2008, 08:30 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ti bas sabijas te knjige
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Pilulica |
Feb 13 2008, 01:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-January 08 Member No.: 841 Status: Van MGa Ime i prezime: tara radovic Škola/Razred: peta gimnazija treci razred |
QUOTE(pyost @ Feb 12 2008, 08:30 PM) ahahha,daaaa...heh 3 knjige za 5 dana.. sada se odmaram.... -------------------- hodaj po sumi..
hodaj po stazi... ali na svoje dupence pazi dupence strada dok covek migne jer danas jebe ko koga stigne.. http://www.myspace.com/pilulica |
Devojka sa mesecom u očima |
Feb 13 2008, 01:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
E, ja sam zadnje prochitala neke grchke mitove i dobila 5 iz istorije .
Kako bilo ne stizem da chitam nishta zabavno i zeshce se smaram, osim kad dohvatim zbirke iz fizike -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
little-kathy |
Feb 17 2008, 01:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
'Priruchnik za ratnika svetlosti' Paolo Koeljo
-------------------- ja sam dete srece :P
|
Aug 1 2008, 01:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Izvinjavam se ako je neko vec otvorio slichnu temu, ali ja nisam videla.
Dakle, chitate li (na raspustu )? Ako chitate, onda shta chitate? Omiljene knjige....? Evo ja josh uvek chitam Anu Karenjinu. Da se ja pitam ostavila bih samo zadnja dva-tri dela, a ne da se deca muche da chitaju svih sedam , ali generalno moram priznati da nije losha, samo me nerviraju neki neki nepotrebni detalji. A sad vi... -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
c1k4_ml3kc3 |
Aug 1 2008, 02:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ја волим да читам, али ако има и неке слике, онда је фул!
На пример, дечији буквар...волим да читам и Ану Карењину...волим и књигу о њој...понекад чак видим и нека слова, ако имам среће... И тако Лепо узмем лопату и идем да читам покојне писце... -------------------- |
Aug 1 2008, 02:45 PM
|
Ma ta Ana Karenjina... odlichan pisac ... shteta shto nije dobila nobelovu nagradu -------------------- Good
c1k4_ml3kc3 |
Aug 1 2008, 03:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Да, да...сигурно.
хехехе Имам малу препоруку, књига се зове ''Ментална магија'' од V.V. Etkinson-а - једна од најбољих које сам прочитао. Ту је и књига ''Ја сам Геније'', затим...''Фараон''...Скоро па све од Змаја...може мало и Прачет...али само мало. Не знам...хммм...било шта је одлично када је досадно. -------------------- |
Aug 1 2008, 03:09 PM
|
Ja od srca preporuchujem ruske zbirke . Odlichno shtivo
Sad ozbiljno... ruske bajke (ali na ruskom ) Ma, shto kazhe jedan lik iz odelenja kad sam mu preporuchivala neke knjige: "Ja sam sad uzeo da chitam (nemam pojma koju je knjigu beshe naveo)... od Dobrice Cosica. Prvo da prochitam sve od jednog pisca...." -------------------- Good
cipiripi |
Aug 1 2008, 08:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
Najdraza knjiga mi je 'Dobro Drvo' (Shel Silverstejn),to mi je prva knjiga,verovatno je i zbog toga jednim delom jako volim
Inace,zadnje sam procitala 'Sanse' (Dzeki Kolins),odlicna knjiga,ko voli akciju,mafiju,sex,preporucujem da procita QUOTE "Ovo je velika sočna, seksi, napeta, akciona priča koja sadrži sve sastojke jednog bestselera – glamur, seks, visoku modu, zločin ... Ostaćete bez daha." THE NEW YORK POST "Užasno zabavno." THE TIMES "Ogromna panorama života na visokoj nozi Njujorka, Las Vegasa, Holivuda i Južne Francuske... Veoma seksipilno. Često duhovito. Uvek čitljivo." SCREEN INTERNATIONAL -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
VIP <3 |
Aug 1 2008, 08:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Hmmmmmmmmm ja sam otkako smo posli na raspust procitala par knjiga, 4-5-6, tako nesto... (doduse dve su kraaaaaaaaajnje neozbiljne, no dobro, letnje stivo )
Apsolutni favorit ovog leta mi je "Senka vetra" Karlosa Luisa Safona... Svima je preporucujem... bestseler QUOTE Ako volite Bajatovu Zanesenost, Markesovih Sto godina samoće, Borhesove kratke priče, Ime ruže Umberta Eka, Klub Dima Artura Peres-Revertea, Njujuršku trilogiju Pola Ostera, da ne pominjem Zvonara bogorodičine crkve u Parizu Viktora Igoa i Palog anđela Vilijama Hjorstberga, onda ćete voleti Senku vetra. Barselona 1945: grad polako zaceljuje svoje rane iz rata, a Danijel, sin trgovca antikvarnim knjigama koji tuguje zbog svoje majke, nalazi utehu u misterioznoj knjizi Senka vetra, koju je napisao izvesni Hulijan Karaš. Ali, kada je krenuo da pronađe druge naslove istog autora, on dolazi do šokantnog otkrića: neko sistematski uništava svaki primerak svake knjige koju je Karaš napisao! Zapravo, Danijel možda poseduje poslednji primerak Karašovih knjiga. Uskoro njegova prividno bezazlen a potraga otvara vrata jedne od najmračnijih tajni Barselone - epske priče o ubistvu, ludilu i ukletoj ljubavi. -------------------- Opsti kriminal. |
Aug 2 2008, 06:40 PM
|
QUOTE(cipiripi @ Aug 1 2008, 09:45 PM) Najdraza knjiga mi je 'Dobro Drvo' (Shel Silverstejn),to mi je prva knjiga,verovatno je i zbog toga jednim delom jako volim Inace,zadnje sam procitala 'Sanse' (Dzeki Kolins),odlicna knjiga,ko voli akciju,mafiju,sex,preporucujem da procita E i ja sam nekada davno chitala "Dobro drvo" (ili su mi chitali ). Nicheg zhivog se ne secam, ali znam da mi se nisu svidjale korice, a da se knjiga ispostavila prilichno zanimljiva . Hmmm... josh nekih 15% Ane Karenjine . Maaaa... na kraju cu josh upisati knjizhevnost -------------------- Good
maxydelanoche |
Aug 3 2008, 10:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Paolo Koeljo, "Zahir", smarajuce. Kazu da je to njegova najzrelija knjiga, ali meni se najmanje dopala.
Paolo Koeljo, "Veronika je odlucila da umre", nakon tri stranice sam skontala kako ce se knjiga zavrsiti, ali opet je jaaako dobra, preporucujem. Koeljov "Alhemicar" je, da napomenem, nezaobilazna litertaura za ljubitelje knjiga. Ne secam se ko, "Princeza Sultana", za one koje zanimaju muslimanski, a narocito surovi obicaji u Saudijskoj Arabiji, najneliberalnijoj od svih zemalja naklonjenih islamu. Sta sam jos procitala na moretu... Dzon nesto, "Z", tipicna americka glupost. Zatiiim... blah, jedno nedelju dana sam na moru citala knjigu na dan, nisam imala pametnija posla -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Aug 4 2008, 05:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Nadovezacu se samo na Maru, kad smo vec kod Koelja, ja preporucujem "Djavo i gospodjica Prim"... Nekako... dobra knjiga
A oni koji citaju THE knjigu "Alhemicar" kad su vec u toj materiji mogu posle da se bace i na "Galeb Dzonatan Livingston"... Nekako... slicno, ne znam da to objasnim... ja sam procitala Alh. pa 2-3 godine kasnije Galeba, i opet su me podsetile jedna na drugu -------------------- Opsti kriminal. |
Aug 4 2008, 07:31 PM
|
Chitala ja galeba, ali neka fala... bilo ne povratilo se
maxydelanoche |
Aug 4 2008, 08:15 PM
|
"Galeb" i "Mali princ" su meni nekako jako slicne "Alhemicar" je much better
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
cipiripi |
Aug 5 2008, 12:52 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
ee da,i Malog princa sam procitala 100x...samo sto svaki put skapiram jos po nesto,zadnji put me bas pogodilo kad sam citala :-/
-------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
Aug 5 2008, 02:28 PM
|
Ma čitala ja to (Alhemičara). Bila sam počela, ali mrzelo me. Sad na raspustu imam trista drugih knjiga koje sam isplanirala da pročitam, pa sumnjam da ću stići i Alhemičara, a sumnjam i da mi se čita.
Malog princa volim, ali me podseća na neka moja stanja, čiju reprizu ne priželjkujem , isti sl je i sa Galebom Dž. Livingstonom. Sumnjam da ću te knjige ikada ponovo čitati . Ja sam kao Serjoža (sin Ane Arkadijevne Karenjine), branim se realnošću Btw sve mi se više čini da je Ana Karenjina xtra knjiga -------------------- Good
maxydelanoche |
Aug 5 2008, 07:32 PM
|
OMG OMG... Ja Alhemicara kad sam pocela da citam, nisam ga ispustala iz ruku. ONda sam legla da spavam, a sutra kad sam ustala procitala sam ga jos jednom
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.