Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?, i preporucili jos neke...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?, i preporucili jos neke...
Grashak |
Sep 5 2007, 12:07 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Ritualista @ Sep 4 2007, 08:25 PM) tako reci odmah.. sta oklisas! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
maxydelanoche |
Sep 5 2007, 02:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Ritualista @ Sep 4 2007, 09:25 PM) Ljudi, za****te Harija na sekundu, citajte "Kada su cvetale tikve" od Dragoslava Mihajlovica. Super je, kratak i svojevremeno je bila cenzurisano od strane titovog rezima. Dakle - zabranjeno znanje, ako bas hocete. Procitala. Nisam odusevljena. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Ritualista |
Sep 6 2007, 08:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
Dobro. Svako ima pravo na svoje misljenje.
-------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
jeele |
Sep 8 2007, 08:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
preporucujem:
Hronike Dine - Frenk Herbert... Hronike Ambera - Rodzer Zelazni... daglas adams...artur klark...jedino mu je odiseja dobra...ovo ostalo mi se ne svidja... -------------------- |
Gaara |
Sep 8 2007, 08:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Agata Kristi-Lord Edzver umire
|
pyost |
Sep 8 2007, 10:56 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(jeele @ Sep 8 2007, 09:05 PM) Profiles Of The Future je jako dobra knjiga - nije fikcija, vec neka njegova predvidjanja o buducnosti. Prvo izdanje je izbaceno pocetkom sezdesetih godina, i dobar deo stvari je pogodio. U svakom slucaju zanimljivo stivo. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Sep 9 2007, 04:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Arthur C. Clarke koji je to car.. rekla bih da ima vise dobrih , i draze su mi njegove not-sf.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Gaara |
Sep 16 2007, 09:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ubistvo Rodzera Akrojda-Agata Kristi
|
RZA |
Sep 16 2007, 09:58 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
donesi to sutra!
-------------------- cold
|
LoshMeeBre |
Sep 16 2007, 10:19 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(jeele @ Sep 8 2007, 08:05 PM) preporucujem: Hronike Dine - Frenk Herbert... Hronike Ambera - Rodzer Zelazni... daglas adams...artur klark...jedino mu je odiseja dobra...ovo ostalo mi se ne svidja... Ako ti se svidela dina uzmi nesto od isaka Asimova (btw. on je i fizicar ). Preporucujem Zaduzbinu (ima tri dela prvi se zove Zaduzbina (Foundation), drugi Zaduzbina i carstvo a treci Druga zaduzbina (valjda))... Jel citao neko sagu o hiperionu (dan simomons)?? Nije lose.. Mogu da zajmim ako neko hoce, imam sva 4 dela.. -------------------- |
pyost |
Sep 17 2007, 01:39 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Isak Asimov... "Ja, robot" je jako zanimljiva knjizica sastavljena od nekoliko kracih prica, totalno nevezano za film. Vredi procitati
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Sep 17 2007, 07:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Planina vampira...juche pred spavanje !
Sad trazim Tvrdicu, sutra na srpskom radimo analizu ! -------------------- |
jeele |
Oct 4 2007, 10:57 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
preporucujem Matematicki Gen, Kit Devlin ... izdaje Plato...
knjiga je savrsena... za one koji vole filozofiju matematike, logiku...aritmetiku... ma za sve...knjiga je super. trebali bi profesori da je procitaju...mislim za one koji nisu u mg...mada mogli bi i neki iz mg ... a radi cele informisanosti, mogli bi svi... -------------------- |
Iva |
Oct 4 2007, 11:06 AM
|
Jelena, nisi prva koja mi ovo kaže.. ade, potražiću
Inače, ia preporucujem Kafkin "Preobražaj" (metamorfoza, preobrazba..). -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Oct 6 2007, 05:00 PM
|
mozda sam i ranije bila ja...
ovo mi je drugi put da sam procitala -------------------- |
Grashak |
Oct 12 2007, 11:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(NeverMore21 @ Sep 17 2007, 07:26 PM) heeeej daren shan je bas kul jesi procitao i prva tri dela il si se odmah bacio na 4? -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Wolfbrother |
Jan 4 2008, 05:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(jeele @ Aug 26 2007, 08:57 AM) Kakva je?Jel moze da se poredi sa drugim simonsovim knjigama? QUOTE(Kuzman @ Aug 27 2007, 12:51 AM) Nastavak: oluja sa sunca mi je bolja knjiga QUOTE(Ritualista @ Sep 4 2007, 08:25 PM) Potseti me rekao sam drugu da cu procitati. -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
maxydelanoche |
Jan 4 2008, 05:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
OMG, jos nisam zavrsila citanje "Tragom mrtve princeze" Koga interesuje istorija Turske u 20. veku neka procita knjizicu (nije bas knjizica, debela je kao Hari Poter petica...)
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Jan 4 2008, 07:19 PM
|
Ja sam pri kraju "Jima Morrisona"
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
username |
Jan 4 2008, 07:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
`aj` mi preporucite neku dobru
kakvu volim: da bude zanimljiva (logicno ) , da ne bude previse dugacka, da ne lici na lektiru, moze da bude fantasticna a ne mora, mozda malo smesna, malo duboka i za razmisljanje, da ima neke elemente koji mogu da se povezu i tako da se provale neke stvari pre neke sto se kazu u knjizi, da ima neocekivane obrte, da ima dobre psiholoske profile likova , da nije strashna, teshka (morbidna), da nema vise od 2 dela, moze da bude nesto sa spijunima, da nije neka stara knjiga, da je dobro napisana, da je je napisana na srpskom ili engleskom, da nema neku glupu pricu koja je sazvakana N puta, da nema veze sa hari poterom, da nije mnogo skupa, da je nije tesko naci,..... i da je nisam vec procitao eto toliko, ako zna neko neku takvu knjigu? This post has been edited by username: Jan 4 2008, 08:16 PM |