Njegova Mracna Tkanja
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Njegova Mracna Tkanja
Iva |
Jul 14 2007, 08:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Je li (pro)citao iko ovde Njegova mracna tkanja Filipa Pulmana?
Ko nije, svakako preporucujem, a ko jeste, hajde da diskutujemo malo.. ili malo vise -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Iva |
Jul 15 2007, 09:52 PM
|
Khm, khm?? 'ajde brzo na posao da imam s kim da diskutujem
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Jul 17 2007, 11:19 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nekoliko puta Fenomenalna knjiga, posebno kraj... Sada zeljno iscekujem film Severna Svetlost, ili kako su ga vec nazvali Trebalo bi da se pojavi ove zime
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Jul 17 2007, 03:22 PM
|
Znam i ja cekam
E Pyoste ljubi te majka sto si se pojavio A za kraj, da nije bilo tako prica ne bi bila takva kakva jeste - dobra, bila bi tipicna.. happy end i ta sr*. Jedino mi bzvz, Nikole Kidman glumi ovu Marisu, a to bi trebalo da bude neopisivo lepa zena.. al' to je samo moje licno misljenje.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Jul 19 2007, 11:44 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja bas mislim da su izabrali dobre glumce i glumice Doduse, ocekivao sam da stric (Razjel? Totalno sam zaboravio...) bude malo glomazniji, ali Daniel Craig je sasvim OK
Iva |
Jul 19 2007, 01:23 PM
|
Asrijel..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Jul 19 2007, 05:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
o boze, asrijel...gotiva lik...
imam verzije na engleskom na kompu, citala sam i ovako... na NJegovim Mracnim Tkanjima, Hronike Dine i Hronike Ambera sam ja odrasla...to je bio neki cetvrti razred osnovne... Hronike Ambera su biblija...nisu decije knjige uopste...a to ce napraviti od tog dolazeceg filma...tacno osecam...i ne mozes snimiti film po tim knjigama!!!!! -------------------- |
Iva |
Jul 19 2007, 05:34 PM
|
Jelena welcome back.. I missed ya..
Zasto me ne cudi sto si ti ovo citala? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Jul 20 2007, 06:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
:hug
:crvenim: still, preporucujem ako niste citali Hronike Dine (Frenk Herbert) i Hronike Ambera (Rodzer Zelazni), citajte -------------------- |
Iva |
Jul 20 2007, 01:34 PM
|
Nisam.. ajde nabavicu.. ali ubedi me prvo da ce mi se dopasti
Je li moguce da je samo nas troje odavde procitalo njmt? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Jul 20 2007, 04:58 PM
|
naravno da je moguce...
za koliko ja knjiga mogu da kazem da sam ih u mom krugu jedina procitala, to je zabrinjavajuce elem...napravice od filma onaj trip: deriste spasava svet... a to nije poenta...mislim...covek kroz jedan jako lukav i mudar nacin prica o Bogu...a to ne mozes prikazati na filmu... treba izvikati tog sto je dosao na ideju... e sad...nije da se zaukavam...ali ja sam ovo citala sa 10-11godina...ovaj film mi dira moje ...pa, godine kad sam imala 10 i 11 ... nervira me zamisao da ce neko napraviti film...a opet cu ga gledati... cisto iz znatizelje... -------------------- |
Iva |
Jul 20 2007, 06:21 PM
|
Ja cekam da bude film, jer mi se dopala knjiga, iako znam da ce biti njesra.
Osim toga, onaj koji je citao knjigu moze da stvori skroz drukciju predstavu.. cinjenica je da svako dozivi knjige na svoj nacin, a ovu pogotovo.. znaci.. ne mogu da postoje 2 osobe koje su isto dozivele knjigu... no way.. i onda film.. x( -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Iva |
Jul 21 2007, 07:19 AM
|
|
jeele |
Jul 21 2007, 05:31 PM
|
Lyra You are strong and compassionate, you stick up for what you believe in, but you tend to get a bit bossy. haha elem, kako ste bi doziveli knjigu? -------------------- |
pyost |
Jul 21 2007, 05:46 PM
|
Will
Iva |
Jul 21 2007, 07:29 PM
|
Des brate Vile..
Knjigu sam dozivela... pa... snazno.. Ma mislim da svako moze da sebe nekako prepozna u tim situacijama i bez obzira na to koliko je sve to fiction (mislim na vestice, oklopne medvede i sva ta bica), zapravo je bas realisticno.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Puzzler |
Jul 21 2007, 07:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Deluje zanimljivo...
Moze neko da posalje link za knjigu na PM, ako ima? Ili MSN, ako dodjem??? BTW To ne deluje mnogo različito od HP... This post has been edited by Puzzler: Jul 21 2007, 07:42 PM -------------------- |
pyost |
Jul 21 2007, 07:51 PM
|
Kupi trilogiju, vredi, a i pritom su svi delovi prevedeni. Mislim cak i da nije previse skupo, max 1500 ukupno.
Iva |
Jul 21 2007, 08:46 PM
|
Da, 1475 je u IPS-u (u Subotici barem).
Nisam čitala HP ali mislim da je mnogo drugačije.. i nemoj sa kompa da čitaš.. to kvari vid.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Jul 21 2007, 08:52 PM
|
Definitivno je drugacije od HPa...