Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
maxydelanoche |
Oct 31 2007, 12:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Imam ja pitanje. Da li ima lavova sa melanholicnim temperamentom? ^^
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
cipiripi |
Oct 31 2007, 02:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
QUOTE Žena Strelac : - Ona je optimista, plemenita, religiozna, nekad jako studiozna, a ponekad površna, zavisi šta je interesuje, entuzijaista, detinjasta, nepraktična, nestrpljiva, tvrdoglava. To je osoba širokih vidika, voli da polemiše, da ulazi u rizične finansijske transakcije, pravična je, često je neefikasna, odugovlači sa donošenjem važnih odluka, može imati problem sa zakonom, voli da se bavi politikom, da rizikuje. Voli da putuje, ako nema mogućnost da putuje u daleke zemlje, onda se bavi umetnošću, filozofijom, voli da čita, da saznaje o drugim narodima, religijama. Velika je pričalica, maštar. U ljubavi, žena Strelac je romantična, ali je strast uglavnom drđi na kratke staze, nepredvidiva je, izuzetno duhovita, i to je razlog zašto je muškarci vole. Ne voli da zavisi ni od koga. Može biti i u paralelnim vezama, jer ne oseća nikada veliku obavezu prema partneru. Manje-Više koji su slabije ličnosti od nje i koji u njoj gledaju oslonac, što njoj ne smeta. Žena Strelac je idealista, avanturista, oportunista, ponekad i psihijatar svojim najboljim prijateljima. Uvek je nasmejana, radosna i ima nesvakidašnju potrebu da proširi tu svoju radost na sve ljude sa kojima je u kontaktu - ponekad da bi izbegla pitanja o sebi počinje ili skreće tematiku na Vas i Vaše probleme - i zaista može Vam pomoći da ih i otklonite. Nju privlači sve što privlači i društvo (Pluton tranzitira u Strelcu) i onako kako društvo komanduje - tako ona prati - što je vrlo loše za njen slobodni duh. Nikako ne ugrožavajte njen indetitet jer ćete zažaliti zbog toga. Ovo je vatreni znak prepun razumevanja, a tu proizilazi i njihova najvažnija osobina – optimizam Nisu zlopamtila i neće se svetiti ukoliko ih žestoko ne povredite. Tada će njihov «grom», koji su dobili od Jupitera, delati na spetakularan način... Vrlo su dinamične prirode i umeju da se prilagode svim situacijama i svim ljudima. Njihov entuzijazam jednostavno je zarazan i ne možete mu pobeći ma koliko se trudili. Čak i ukoliko strelčeva iskrenost i širokogrudnost budu zloupotrebljivani, on će to znati i pre vas ali neće ništa prebaciti već će čekati da sami shvatite koliko ste sitni u njegovim očima. Eh,ovo nije po redu,al sam procitala sve…samo sam izvukla ono zbog cega sam pomislila "jbt,pa ovo je tacno"...ima jos dosta stvari,al ovih par me bas bas,hmm,recimo uzdrmalo... p.s.Jedva sam docekala da dodjes I do strelca !:) This post has been edited by cipiripi: Oct 31 2007, 02:18 AM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
Iva |
Oct 31 2007, 09:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Jednostavno ne mogu, ali ne mogu, da ne kazem
QUOTE Ako ti je vec teshko da vrshish subjektivno posmatranje sebe - pogledaj u "nekog" od drugih. Pa je.bote, samo subjektivno mogu i da posmatram sebe.. I nekako kontam da su svi opisi napravljeni tako da u citacu izazovu samopostovanje blabla i onda mu je to bas cool.. al u sustini za svakog vazi da ne voli da mu neko naredjuje i ne znam ni ja jos kakve "zajednicke" osobine.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
c1k4_ml3kc3 |
Oct 31 2007, 02:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(Iva @ Oct 31 2007, 12:28 PM) Jednostavno ne mogu, ali ne mogu, da ne kazem Pa je.bote, samo subjektivno mogu i da posmatram sebe.. I nekako kontam da su svi opisi napravljeni tako da u citacu izazovu samopostovanje blabla i onda mu je to bas cool.. al u sustini za svakog vazi da ne voli da mu neko naredjuje i ne znam ni ja jos kakve "zajednicke" osobine.. Ja ne mogu subjektivno da posmatram sebe (uspešno) - tebi svaka čast. Ja tebi I DALJE ukazujem na to da je sve što sam izneo samo puka površina objektivnog - tj - to su zajedničke crte svakog od ljudi koji su rođeni u određenim znakovima - kod nekoga je to više, a kod nekoga manje izraženo zavisno od planetarne konstrukcije unutar horoskopa. Završili smo priču mlada damo. QUOTE(maxydelanoche @ Oct 31 2007, 02:54 AM) Pitaj Zoologe -------------------- |
username |
Oct 31 2007, 03:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
da li je ono "surovo" sto si pisao o znacima pomalo sala (iako donekle tacna (sa gledista astrologije)) malo ima smeshnih stvari (jarac na kasi, gej vage) a i malo mi je ponesto poznato?
This post has been edited by username: Oct 31 2007, 03:34 PM |
c1k4_ml3kc3 |
Oct 31 2007, 05:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ma da
To je samo za zabavu, a opet ima i malo istine - to loše crte nekih od znakova ehehehe - mada nemoj to da uzimaš za ozbiljno -------------------- |
maxydelanoche |
Oct 31 2007, 07:32 PM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Oct 31 2007, 03:03 PM) Jel' to trebalo da bude duhovito? Sta bi sa onim da mi postavljamo pitanja, a da ti odgovaras? Ako ne znas, lepo kazi, niko ne ocekuje od tebe amatera da poznajes citavu astrologiju... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
username |
Oct 31 2007, 09:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
da li su neki znaci bolji od drugih (pretpostavljam da ne)?
da li ima 14 znakova? pluton vise nije planeta da li to nesto menja? |
c1k4_ml3kc3 |
Oct 31 2007, 11:09 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Oct 31 2007, 10:02 PM) Jel' to trebalo da bude duhovito? Sta bi sa onim da mi postavljamo pitanja, a da ti odgovaras? Ako ne znas, lepo kazi, niko ne ocekuje od tebe amatera da poznajes citavu astrologiju... Šta bi s onim "Astrologija je glupost" ??? Zašto očekuješ da ću ja da odgovaram na tvoja pitanja ukoliko nisu iskrena i ukoliko zaista želiš da znaš?! Pritom, tvoja reputacija nekoga ko voli da se šali na moj račun te prethodi tako da mi je zaista neprijatno da odgovaram na tvoja pitanja. Izvini, ali tvoje namere nisu čestite hehe ali ukoliko te zaista zanima, odgovoriću ti : Pitaj Zoologe. @ - username> Da te pitam neshto - Ako promenish ime Yugu u Audi, da li ce on promeniti svoje karakteristike? isto tako ni Pluton nece promeniti svoja svojstva. Svaki znak ima svoje prednosti i svoje slabosti i to stoji. Po astrologiji kakva je danas poznata - ima dvanaest znakova. Svakom znaku je dodeljeno po trideset stepeni ekliptike i to čini 360 što zatvara krug, odnosno pravi novi ciklus. Moj lični stav se odnosi na problematiku precesije, ali opet - čini mi se da to nikako ne utiče na zodijačke znakove. Čak verujem da ni ti znakovi nisu u direktnom kontaktu sa sazveđima - sve varira od toga na koji način svetlost putuje do Zemlje, ja se nadam... ali to je dosta diskutabilno obzirom da niko nikada nije dokazao zbog čeka ili na koji način astrologija zaista funkcioniše. Loše je to što će ostati pseudonauka do daljnjeg, a lepša je i od fizike i od matematike zajedno - ustvari, kao da predstavlja trodimenzionalni oblik matematike - tako nešto... This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Oct 31 2007, 11:13 PM -------------------- |
username |
Oct 31 2007, 11:20 PM
|
na mg forumu da kazes da je nesto lepse od matematike i fizike!?
a, ionako, mozda je tebi lepse, nekom mozda i ne za pluton ipak smanjuje dimenzije za 14 znakova evo nasao sam ovo Poznato je da su nekad postojala i jos dva znaka Zodijaka: Pauk (16. 5 do 12. 6) i Zmijonoša (30. 11 do 17. 12) koja su vremenom potpuno izbačena. Pauk, kao trinaesti znak, zagonetno je nestao u vreme Rimske imperije. Vremenom su ga potpuno zabranili i proglasili opasnim zbog toga sto otkriva opasan deo ljudske podsvesti, a ljude rođene u ovom periodu stari sveštenici smatrali su uvrnutima. da li postoje muski i zenski znaci(isto sam negde video)? |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 1 2007, 12:35 AM
|
Pa ti si moj čovek hvala Bogu da se barem neko zanima za ono što je i više od astrologije, a opet i više od skepticizma...
Rekao sam da je astrologija lepša(i teža) ali to ne znači da ja ne volim i fiziku i matematiku Ipak mi je astrologija najlepša - nije apsolutno izučena (mada nije ni fizika) tako da znam o čemu pričam(pišem). Ne razumem šta si želeo da kažeš za Pluton. Ta planetica se ipak okreće oko Sunca koliko dugo? I za to vreme je ostavila svoj "kružni tok" - i to se uzima u obzir. ( Smatram da na nas ne bi isti uticaj imalo to da li smo u ovoj ili nekoj drugoj galaksiji - druga galaksija, druge planete, drugi mentalitet, druge osobine - s tim što nisam potpuno razmišljao o toj temi)... To za Zmijonošu je možda i istina (ja bi trebalo da sam taj znak), ali za Pauka nikada nisam ni čuo. Ipak - ljudi u ono vreme nisu ni znali za Uran, Neptun i Pluton kao ni za preciznost u izradi horoskopa... Ovo otpada obzirom da je bez trinaestog znaka, Zmijonoše, horoskop perfektno tačan u domenu onoga što je ljudima poznato oko astrologije. Ono čime danas barata horoskop se pokazalo kao najtačnije, ali daleko od toga da je istraživanje o astrologiji završeno ili da je ljudsko znanje kompletno. Moraće još dosta toga da se uči ili izučava i to je ono što će načiniti astrologiju jedinom naukom koja izučava vreme u "najsirovijem obliku"... Ovo sada što rade astrolozi je svega 2% ljudskog poznavanja astrologije. Muški i ženski znakovi postoje. Muški su Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija Ženski su Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe Muški privlače muške dok ženski privlače ženske. Teško se postiže lep odnos između muških i ženskih znakova iako to ne stoji do komunikacije niti do manira - po načinu razmišljanja. inače, nije redak slučaj da su neka od najboljih prijateljstava sledeća Ovan-Vaga Bik-Škorpija Blizanci-Strelac Rak-Jarac Lav-Vodolija Devica-Ribe Ako sam u nešto siguran to je onda u to da nikada nisam naišao na apsolutno srećan brak u kojem postoji izvesna doza jednakosti i u kojem se nalazi jedan muški, a drugi ženski znak. To je isuviše svađanja i sl... This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Nov 1 2007, 12:36 AM -------------------- |
maxydelanoche |
Nov 1 2007, 02:10 AM
|
QUOTE Zašto očekuješ da ću ja da odgovaram na tvoja pitanja ukoliko nisu iskrena i ukoliko zaista želiš da znaš?! Ovo je najjadnije "ne znam da odgovorim na to pitanje" koje sam ikada cula... Mislim da bi bilo bolje da na ovoj temi o astrologiji stvarno pisu ljudi koji znaju o cemu pisu, a ne koji dobro rukuju sa copy paste... Prilicno je glupo da ne mozes da odgovoris na tako jednostavno pitanje. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
username |
Nov 1 2007, 07:41 AM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Nov 1 2007, 12:35 AM) Pa ti si moj čovek hvala Bogu da se barem neko zanima za ono što je i više od astrologije, a opet i više od skepticizma... Muški i ženski znakovi postoje. Muški su Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija Ženski su Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe pa ne kazem da verujem astrologiju, ali mozda i ima nesto, podsvesno, zasto postavljam sva ova pitanja, mozda ja zapravo... ( !psihologija! ) znaci ja sam zenski znak?!!! This post has been edited by username: Nov 1 2007, 07:43 AM |
Grashak |
Nov 1 2007, 01:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
znaci malo me nema na forumu i odma nesto zabavno pocne da se desava a mislili ste da zadrzite svu zabavu za sebe... muahahaha e pa nemere!
[quote=maxydelanoche,Oct 26 2007, 11:56 PM] Onog dana kada astrologija bude naucno priznata pojescu svoju tastaturu. [/quote] nesto pametno i ti da izjavis ovaj... kad zavrsite svoju diskusiju o astrologiji, ja otvaram topic o novoj nauci... pardon pseudo-nauci, kvazi-nauci sta vec.. razmatracemo cudne slucajeve tipa 9-11 i silno pominjanje tog slucaja! (da li ste vi svesni da ako uzmete broj 42 i oduzmete mu 11, dobijete broj 31! a to je nista manje-al jeste malo vise od 3*9!!!!!11!cos0!!), ondak zasto je broj 58 tako bitan za univerzum, vaseljenju i sve ostalo (58 stih u hamletu u sceni 4 akt 3 (ili tko nesto) jeeeeee *bubnjevi u pozadini* "to be or not to be, that is the question!") molim vas prikljucite se ovako neverovatnim otkricima kao nasi zamorch.. ovaj kao nase kolege u otkrivanju velike misterije univerzuma! [quote=c1k4_ml3kc3,Oct 28 2007, 04:44 PM] Ti ne znaš ni šta je hrišćanstvo, ni šta je kultura, ni šta je Bog. [/quote] ja mislila ti strucnjak za ASTROlogiju a ne TEOlogiju ovaj... kad procitam ovo sve za devicu.. nisam sigurna da pricamo o istoj osobi oke mogu ja da se "pronadjem" u polovini teksta... ali sta je sa onom polovinom gde se ne pronalazim... sad bi ti to rekao u pitanju je podznak blabla... mislimd a cu na kraju procitati i neki drugi znak, cisto da vidim koliko se u njemu pronalazim mada sad me mrzzzzzzi.... kasnije.. mislim da mi je cak najbolja ova recenica [QUOTE]Sve što radite činite savršeno ozbiljno, savesno, disciplinovano[/QUOTE] ta ti je dobra.. tu si me bas nasmejao.. [QUOTE]Više volite da budete sami, nego u društvu suviše bučnih ljudi ili osoba koje vode lake, zabavne razgovore[/QUOTE] omg [QUOTE][Bik, Devica i Jarac melanholičnog/QUOTE] wow, eto covek svakog dana sazna nesto novo o sebi... [QUOTE]Devica – Njihova pedantnost je muchna ostalim znakovima Zodijaka. Uvek idu pogreshnim putem u zivotu I nikada ne primaju tudje savete. Ukoliko vide maker jednu mrvicu na odeci prijatelja ili partnera – razocaravaju se I postaju nervozni! U sexu su najhladniji I cesto I zaspe pre zavrsetka odnosa. Njihova potreba za materijalnom sigurnoscu je grozna.[/QUOTE] pendantnost... ima nesto sto bi ti moja keva rekla povdom toga.. [QUOTE]Vaga – Trazi jakog mushkarca – bilo da je rech o zeni ili mushkarcu. Vage su vrlo chesto isuvishe gay I zbog toga je omiljen u drustvu! Mnogo devojaka je zaljubljeno u mushkarca Vagu zbog toga sto je ‘’faca’’ – ipak on je zaljubljen u svog ortaka ‘’facu’’! Vage su I dobre prostitutke zbog svog tela. Cesto vole da se prave izuzetno vaznim, a ustvari su samo uplasene kukavice ukoliko naidje neki problem. Vetja neodlucnost ne postoji izmedju znakova Zodijaka – nego sto postoji kod Vage. Umiru od polnih bolesti. Njihova omiljena pomisao je ‘’Ili/ili’’. U ljubavi vole drugarstvo iako ne veruju u prijateljstva. [/QUOTE] jedino sto si pogodio za mog caleta i kevu je ova poslednja recenica.. sto ne verujem da je nesto vezano za horoskop, vec vise za dusevno stanje (ps. i za kucno vaspitanje, posto je i moj brat takav, a on je jarac) [QUOTE]Jarac – najneemotivniji znak Zodijaka[/QUOTE] hahahahahaha ... oke deeeefinitivno nisi upoznao mog brata.. inace po svim tim opisima ja sam bik i vodolija... a riba kad imam los dan tako da objasni ti to meni... il ces i na to reci da devica malo ima karakteristike da "skace" u druge horoskopske znake zao mi je.. ali ipak mi se vise svidja psihologija... [quote=c1k4_ml3kc3,Oct 27 2007, 09:59 PM] Dokaži mi zbog čega nam neke osobe više prijaju, a neke manje? POKAŽI mi hemijom, matematikom i fizikom KADA ću se ja oženiti, kakve su mi predispozicije za rad, posao, ljubav... reci mi kakvo će mi zdravlje biti za pet godina [/quote] za chika mlekce samo jedno pitanje.. reci mi... jesi se bavio ti imalo astronomijom? p.s mislim da je jako lepo to sto se ti ovoliko zanimas za nesto i spreman si da das toliko sebe u to... ali da mene pitas, posto se vidi da si neko ko oce da da sebe za nesto sto mu se svidja, bolje da se bavis necim pamtenijim.. mislim nikad necu shvatiti svestenike koji stvarno veruju u boga ili astrologe koji veruju u astronomiju... zapravo jos cu pre shvatiti svestenike, nego astrologe, but mkay -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Iva |
Nov 1 2007, 01:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Grashak, potpisujem... (teško mi je da poverujem da sam ovo napisala ). Biće da smo ti i ja rekle neke slične stvari... no, bilo kako bilo;
QUOTE(Grashak) inace po svim tim opisima ja sam bik i vodolija... a riba kad imam los dan tongue.gif tako da objasni ti to meni... il ces i na to reci da devica malo ima karakteristike da "skace" u druge horoskopske znake Ma ne, to je Blizanac (ja)! Vidiš, moj temperament je toliko promenljiv, da sam ja u suštini pomalo od svih znakova! Jesi li sigurna da si dobro proverila svoj znak? Ili su zapravo svi znakovi "promenljivog temperamenta"? Ili ćeš sad reći kako su to Blizanac i onaj znak koji je Grashak? Ili šta? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
username |
Nov 1 2007, 01:32 PM
|
@maxydelanoche i grashak niste valjda i i vi ateisti?
|
c1k4_ml3kc3 |
Nov 1 2007, 03:14 PM
|
@ - Maxy > Ja nemam nameru tebi da dokazujem da li postoje "lavovi" (napisala si u smislu životinja, a ne znaka Zodijaka) melanholika. QUOTE Mislim da bi bilo bolje da na ovoj temi o astrologiji stvarno pisu ljudi koji znaju o cemu pisu - Pa ti zaista umeš da prepoznaš sebe, zar ne? - Što se mog poznavanja astrologije tiče, siguran sam da nije onakvo kao kod nekog, recimo, diplomiranog astrologa - ali je svakako solidno i neću da trpim tvoja banalna pitanja. Odgovor ti postoji u temi, potrudi se da ga pronađeš i povežeš neke stvari. Čak i ukoliko bih ti ja dao odgovor, ti ćeš i dalje ostati po svom. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// @ - username > Nisam ni ja rekao da ti veruješ u astrologiju već u nešto što je potpuno treća oblast (uzimajući u obzir sve o čemu smo do sada pisali, kako sa "jedne" tako i sa "druge" strane). Meni je drago što razmišljaš na taj način. Izvini, ja ne pridodajem veliku važnost tome da li je znak "ženski" ili "muški" i lično smatram da je to smešno - ali to je podela između znakova i ona je priznata kao takva obzirom da su ženski znakovi melanholici i flegmatici, a muški kolerici i sangvinici. Toliko o tome. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// @ - Grashak > QUOTE ovaj... kad zavrsite svoju diskusiju o astrologiji, ja otvaram topic o novoj nauci... pardon pseudo-nauci, kvazi-nauci sta vec.. razmatracemo cudne slucajeve tipa 9-11 i silno pominjanje tog slucaja! (da li ste vi svesni da ako uzmete broj 42 i oduzmete mu 11, dobijete broj 31! a to je nista manje-al jeste malo vise od 3*9!!!!!11!cos0!!), ondak zasto je broj 58 tako bitan za univerzum, vaseljenju i sve ostalo (58 stih u hamletu u sceni 4 akt 3 (ili tko nesto) jeeeeee *bubnjevi u pozadini* "to be or not to be, that is the question!") molim vas prikljucite se ovako neverovatnim otkricima kao nasi zamorch.. ovaj kao nase kolege u otkrivanju velike misterije univerzuma! Otvori svoju temu. Ovde se ne vodi diskusija već moja, naizgled, uzaludna borba iznošenja istine na videlo, a i pored toga što konstantno napominjem da je sve napisano površina onoga što astrologija zapravo predstavlja i da mnogo toga zavisi i od planetarnih pozicija, odnosno planetarne konstrukcije unutar ličnog horoskopa. Tu se dobija jasna slika o tome ko je kakav. Više neću voditi ovu vrstu diskusije sa vama obzirom da očito neki od vas ne znaju da pročitaju i koriste svoju logiku. Na početku sam i napisao da u ovoj temi nisu poželjne osobe koje imaju predrasude ili već dolaze sa svojim ličnim shvatanjem (kao kada bi mali klinac došao sa svojim ličnim shvatanjem o matematici i počeo da govori kako je A:3=14bgt ) o astrologiji. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// @ - Iva > Nije lepo od tebe što mi se podsmevaš. Ako već ne veruješ ili smatraš kako sam debil (ili ko zna šta već) zamoliću te da napustiš temu i priključiš se "astrofizičarima" koji se nalaze hodnik niže. Ja takve ispade ne želim da trpim, a bio sam i više nego korektan prema svima. Hvala ti unapred. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Nov 1 2007, 03:45 PM -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 1 2007, 03:44 PM
|
@ - Grashak > Ja ne vidim ko si ti da ti meni određuješ čime ću se baviti u svom životu (mada već sam pomenuo da se bavim programom C i da pohađam FON). Pritom smatraš kako ja ovde "pogađam" nešto i samim tim vređaš moju logiku i način razmišljanja. Možda nenamerno, ali definitivno imaš jakde predrasude kada je reč o astrologiji. Možda ti se sve što pišem čini nametljivo, ali budi obazriva i pokaži ono malo poštovanja koje svako od nas nosi u sebi.
U nastavku ću malo citirati tebe i odgovarati shodno tvojim nebulozama. QUOTE ja mislila ti strucnjak za ASTROlogiju a ne TEOlogiju Da li ti imaš predstavu koliko ovo očajno zvuči kada to kažeš nekome koga ne poznaješ - kao na primer: meni? Obzirom da se zanimam za astrologiju, da li to po tebi znači da su ostali faktori i neke pojedinosti, koje su vezane za život, meni neznane ? I ovo nije tema u kojoj ćemo pisati o meni, već o astrologiji ako uopšte znaš šta je to. QUOTE ovaj... kad procitam ovo sve za devicu.. nisam sigurna da pricamo o istoj osobi oke mogu ja da se "pronadjem" u polovini teksta... ali sta je sa onom polovinom gde se ne pronalazim... sad bi ti to rekao u pitanju je podznak blabla... mislimd a cu na kraju procitati i neki drugi znak, cisto da vidim koliko se u njemu pronalazim mada sad me mrzzzzzzi.... kasnije.. Ja nisam pisao o osobi već o generalnim karakteristikama svakog od zodijačkih znakova. Pritom, DA, podznak ima veze. Ne čitaš sve, a želiš da učestvuješ (ja smatram da je uvek obaveza pročitati prvi "post" ) QUOTE jedino sto si pogodio za mog caleta i kevu je ova poslednja recenica.. sto ne verujem da je nesto vezano za horoskop, vec vise za dusevno stanje (ps. i za kucno vaspitanje, posto je i moj brat takav, a on je jarac) I opet dolazimo do toga da ja "pogađam" Ne verujem i ja u horoskop, ja to onako bezveze QUOTE inace po svim tim opisima ja sam bik i vodolija... a riba kad imam los dan tako da objasni ti to meni... il ces i na to reci da devica malo ima karakteristike da "skace" u druge horoskopske znake Već sam objasnio. Potrebno je samo da pročitaš neke od pređašnjih tekstova, odnosno da prelistaš neke od proteklih post-ova. QUOTE reci mi... jesi se bavio ti imalo astronomijom? Kao što sam i rekao(napisao). Ovo je tema vezana za ASTROLOGIJU, a ne za moje lično dokazivanje osobama u kojima leži mnogo sumnji ili lažnih sigurnosti. Ipak - ja mnogo volim astronomiju, a posebno interesovanje imam za anomaliju poznatu kao crna rupa i pogotovo za "crnu materiju" koja sačinjava više od 80% kosmosa. Ako želiš, možemo beskrajno da pričamo o tome, ali ne u ovoj temi. QUOTE mislim da je jako lepo to sto se ti ovoliko zanimas za nesto i spreman si da das toliko sebe u to... ali da mene pitas, posto se vidi da si neko ko oce da da sebe za nesto sto mu se svidja, bolje da se bavis necim pamtenijim.. mislim nikad necu shvatiti svestenike koji stvarno veruju u boga ili astrologe koji veruju u astronomiju... zapravo jos cu pre shvatiti svestenike, nego astrologe, but mkay Da li da komentarišem ovaj post skriptum? Da ti nešto kažem Kao prvo - Nemaš blagog pojma o astrologiji čim se oslanjaš na to da u njoj postoji "pogađanje", tj, da sam ja u ovoj temi "pogađao". Kao drugo - Ja sam uvek spreman da sebe "dam" za istinu, pogotovo kada vidim da je "borba" u koju se upuštam jalova, ali ponovo da vredi svakog mogućeg truda. Kao treće i poslednje - Astrologija i astronomija su se odvojile u srednjem veku, obzirom da je Katolička crkva zabranila da joj nešto poput astrologije uzdrma dogmu. Inače, astrologija se bavi proučavanjem uticaja nebeskih tela na ljude, dok se astronomija bavi istraživanjem svemira - što nikako ne spada u istu oblast i što nikako ne bi trebalo da znači da astrolog mora da poznaje astronomiju kako bi baratao astrologijom, koja je - btw - teža od svakog mogućeg oblika istraživanja. Toliko. -------------------- |
Grashak |
Nov 1 2007, 04:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
ljudi armagedon je blizu, prvo smo se ljuba i ja slagali, a sad iva
QUOTE(Iva @ Nov 1 2007, 01:31 PM) bice da je to.. cisto da se razumemo, procitala sam veci deo stvari koje si napisao, posto pronalazim sve to za izuzetno zanimljivo stivo.. neki postovi su cak bolji nego pola vicevi.net i sad bih ja tebi mogla da pocnem da serem, hvatam za reci i tako dalje i kazem.. znas to se ne zove CRNA materija vec TAMNA materija.. I ona ne sacinjava 80% univerzuma vec 20% ili tako neku cifru, a TAMNA ENERGIJA sacinjava oko 3/4 pa zajedno to dvoje sacinjavaju oko 95% i nigde se ni ne pominje cifra od 80% i tako da se pravim vazna kako znam to bolje od tebe.. ali znas ponos nije bas najlepsa osobina koja moze da krasi coveka, a ti toga ocigledno imas na podelu.. da je ponos hrana, nahranio bi citavu afriku i indiju. i krajnji komentar sto imam na celu temu je: OMG are you for real? ja i dalje cekam da neko iskoci iza ugla i vikne skrivena kamera! i to ne mislim na temu astrologije nego sve uopsteno, tvoj stav prema ljudima, zivotu itd. i time bih zavrsila svaku dalju diskusiju.. mislim da postajem previse zrela za ovakve pointless rasprave.. (jeeeezivo).. Lepo kaze ona stara narodna: Never argue with an idiot. He will bring you down to his level and beat you with experience. -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
Nov 1 2007, 05:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
SKRIVENA KAMERA!!!!!!!!!!!
@Moloko: Stvarno si me zainteresovao sa ovim zadnjim tekstovima. Kako se odredjuje podznak, i jel ima neke veze sa ovim karakteristikama o kojima si pisao? Jel mozes da mi preporucis neku knjigu iz astrologije, koja se ne bavi onim horoskopom koji se vidja u novinama i na TV? -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|