Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
^_NiN0_^ |
Nov 3 2007, 05:40 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Nema sanse da sve ovo procitam ...
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Oct 30 2007, 10:08 PM) Znakovi koji su promenljivi su Strelac, Riba, Blizanci i Vodolija E sad, ja sam stopostotno, znaci 100% naishao na sve osobe rodjene u znaku Jarca da savrsheno odgovaraju opisu koji sam napisao Ako ti je vec teshko da vrshish subjektivno posmatranje sebe - pogledaj u "nekog" od drugih. Tol'ko. Ah, da - Nemam shta vishe da pishem na ovoj temi osim da odgovaram na pitanja. Slazem se za Jarca ... Nego napisao si za Strelca da je optimista, a ja nisam bas. Ali da sam inteligentan ne poricem QUOTE(cipiripi @ Oct 31 2007, 03:17 AM) Eh,ovo nije po redu,al sam procitala sve…samo sam izvukla ono zbog cega sam pomislila "jbt,pa ovo je tacno"...ima jos dosta stvari,al ovih par me bas bas,hmm,recimo uzdrmalo... p.s.Jedva sam docekala da dodjes I do strelca !:) Keke ... -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 3 2007, 06:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(Kuzman @ Nov 3 2007, 06:37 PM) Ajde pokri se usima kad kazes da je ovo nauka. NEma naucne principe. Koja to sila deluje? I otkrice sile ciji intenzitet nije zavistan od rastojanja bi bilo revolucionarno! Ohoho - ima naučne principe. Potrebno je samo naučiti je. Koja Sila? Šta kažeš na sve sile zajedno - svetlost, gravitacija... Pritom, da li je fizika ili neka druga nauča objasnila kako ili zašto je nastao život? NE? Žao mi je, ali ni fizika, a ni neka druga nauka nisu merilo koje će astrologiji suditi ili upravljati istom. Mozak je najveća nauka od svih, a sila uma je neprevaziđena Doduše, ne mora ovo niko da prihvati - ovo je moj lični stav Ser Fanki Pa najlakše je uočiti osobu koja je baš Jarac u horoskopu... Nisam ni ja nešto bog zna kako optimističan - ali primetio sam da strelčevima nikada ne izostane nadanja ili verovanja u život, a to opet spada u optimizam zar ne? -------------------- |
smorko_gusic |
Nov 3 2007, 09:11 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3) Pritom, da li je fizika ili neka druga nauča objasnila kako ili zašto je nastao život? Vidi stvarno, u pravu si, pa fizikaili matematika i sl., za razliku od astrologije, nisu obljasnile zasto je nastao zivot, mozda ipak i ima necega u toj astrologiji... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 3 2007, 10:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Pa ako si ti jedini koji ne shvata poentu na ovoj temi, onda ti je sarkazam banalan.
-------------------- |
cipiripi |
Nov 3 2007, 11:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Nov 3 2007, 06:40 PM) Onda nisi pravi strelac This post has been edited by cipiripi: Nov 3 2007, 11:18 PM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
Kuzman |
Nov 3 2007, 11:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Svetlost nije sila...POstoji pritisak svetlosti, odnosno moze da deluje silom, ali nije sila.
OK, ako je kombinacija sve 4 sile, dokazi eksperimentalno da je tako. I ti samo kazes da nauka nije odgovorila na to kako je nastao zivot dok astrologija jeste. Da li bi mogao da nam kazes i odgovor? -------------------- |
Pera Detlic |
Nov 4 2007, 02:48 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
E stvarno moram priznati da sam sve ljude uklopio po osobinama po znaku koje sam pokusao, kako su tamo stavljeni
This post has been edited by Pera Detlic: Nov 4 2007, 02:48 AM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
username |
Nov 4 2007, 07:04 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
1 to sto je astrologija objasnila kako je zivot nastao a nije dokazala ne mora da znaci da je tacno (protiv*)
2 uporedjivanje ljudi sa njihovim znakovima i tako potvrdjivanje astrologije je deduktivno (protiv*) 3 evo ja se uklapam donekle sa svojim znakom... (za*) *astrologije/u This post has been edited by username: Nov 4 2007, 07:05 AM |
maxydelanoche |
Nov 4 2007, 09:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Sta kaze astrologija, kako je nastao zivot??? Nisam bas u toku
Fizika itd zapravo imaju bas dobre teorije o tome kako je nastao zivot -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 6 2007, 10:38 PM
|
Ovde zaista ima DECE!
QUOTE Pritom, da li je fizika ili neka druga nauča objasnila kako ili zašto je nastao život? NE? Žao mi je, ali ni fizika, a ni neka druga nauka nisu merilo koje će astrologiji suditi ili upravljati istom. Na kontu čega ili ZBOG ČEGA je u citiranom delu "neko" maštao o tome da sam ja "rekao" kako je astrologija objasnila nastanak života, a kako to fizika ili hemija nisu? Da li JA moram na svaku svoju ispisanu rečenicu da odgovaram još pedeset puta kako bi neko zaista razumeo šta je napisano??? I neću "padati" niti odgovarati na neprikladna pitanja. @ : Kužmane - izvoli pa ti pokušaj da eksperimentišeš sa astrologijom i dokazivanjem. Ja nisam uspeo. @: Username - Nisi razumeo svrhu teme. Ja nisam u stanju da ti potvrdim astrologiju već bi ti to morao na svoj način, tj, učenjem i izučavanjem. U ovoj temi sam jednostavno dao neke od generalnih karakteristika određenih znakova Zodijaka kako bi ljudi "sebe pronašli" u tom - generalnom vidu zodijačkih znakova. Kao što sam i napomenuo ranije, iz ličnog horoskopa vidiš sebe kakav si - imaš jedinstvenu konstrukciju planetarnih kretanja kao i jedinstven zodijački znak imaj u vidu da ja ovde nisam dokazivao astrologiju (nju je nemoguće dokazati obzirom da je, još uvek, neizučena oblast - dok horoskop, koji se bazira na astrologiji daje izvanredne rezultate) @: Maxy - Pa znam da nisi u toku Poenta je da ni fizika, a ni neka druga nauka nisu "sredstvo" kojim će neko dokazivati astrologiju. Primera radi (nema nikakvih sličnosti) kako neko može matematikom da dokaže psihološki poremećaj ili pak psihologiju? Činjenica je da su fizika i ostale nauke mnogo napredovale na svim poljima koje se tiču njihovih univerzalnih teorija - ali nikako nisu apsolutne nauke niti nešto što "će suditi astrologiji" u ma kom obliku This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Nov 6 2007, 10:39 PM -------------------- |
Gaara |
Nov 6 2007, 11:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ali ozbiljno,jer ti imas pametnija posla nego da se sa svima raspravljas???
|
c1k4_ml3kc3 |
Nov 6 2007, 11:50 PM
|
Da, ali to neću obavljati na forumu poput nekih.
-------------------- |
maxydelanoche |
Nov 7 2007, 01:08 AM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Nov 6 2007, 11:38 PM) Ovde zaista ima DECE! Lol. Ovo je forum ucenika Matematicke gimnazije. Znaci od sedmog do cetvrtog razreda. Sta si ocekivao ffs QUOTE @: Maxy - Pa znam da nisi u toku Poenta je da ni fizika, a ni neka druga nauka nisu "sredstvo" kojim će neko dokazivati astrologiju. Primera radi (nema nikakvih sličnosti) kako neko može matematikom da dokaže psihološki poremećaj ili pak psihologiju? Činjenica je da su fizika i ostale nauke mnogo napredovale na svim poljima koje se tiču njihovih univerzalnih teorija - ali nikako nisu apsolutne nauke niti nešto što "će suditi astrologiji" u ma kom obliku Zapravo... u psihologiji se razna proucavanja vrse tako sto se posmatra aktivnost delova mozga, pri cemu koristimo medicinu, fiziku, a samim tim i matematiku... lalala LALALA nebitno . . . A sorry za ono nastanak zivota povela sam se za postom... Ko god da je postovao ono tamo -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 7 2007, 02:05 PM
|
Ma it's ok mada necemo da idemo iz krajnosti u krajnost kada je rec o ispitivanju mozga.
Enivej - Zašto devojke imaju menstruaciju u određenom danu u mesecu? Šta je prouzrokovalo evoluciju čoveka i zašto danas izgledamo BAŠ tako kako izgledamo? Hajde malo o evoluciji i sl -------------------- |
maxydelanoche |
Nov 7 2007, 03:13 PM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Nov 7 2007, 03:05 PM) Ma it's ok mada necemo da idemo iz krajnosti u krajnost kada je rec o ispitivanju mozga. Mozak, ko to jos ima danas... QUOTE Enivej - Zašto devojke imaju menstruaciju u određenom danu u mesecu? Menstruacija se javlja na svakih 25-35 dana (okvirno), zavisno od devojke do devojke... Tako da se uglavnom ne javlja odredjenog dana u mesecu. Moguc razlog za uspostavljanja ovakvog ciklusa je naravno Mesec, ali ima prostora i za druga objasnjenja, jer 25-35!=28 (koliko priblizno iznose i sidericki i sino****i period Meseca)... QUOTE Šta je prouzrokovalo evoluciju čoveka i zašto danas izgledamo BAŠ tako kako izgledamo? Hajde malo o evoluciji i sl Evolucija... Slucajno se srela dva tri makromolekula u praistorijskom moru, obrazovali amebe, pa zatim se razvijali dalje u sve slozenije oblike zivota... Na sta ciljas? Ako mene pitas, mogli smo da izgledamo i malo drugacije jer se "Bog igra kockicama", ili, da ne zanemarujem religiju, izgledamo ovako jer je bog tako zeleo... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
Nov 7 2007, 03:43 PM
|
E, drago mi je kada je razgovor bez nekih kvaziprozivka višeg stepena
OnTopic - [quote] Mozak, ko to jos ima danas... [/quote] Word. Mada kada upoznaš neke ljude, promeniš mišljenje o njima tako da verujem da zaista ima osoba koje koriste mozak. [quote] Menstruacija se javlja na svakih 25-35 dana (okvirno), zavisno od devojke do devojke... Tako da se uglavnom ne javlja odredjenog dana u mesecu. Moguc razlog za uspostavljanja ovakvog ciklusa je naravno Mesec, ali ima prostora i za druga objasnjenja, jer 25-35!=28 (koliko priblizno iznose i sidericki i sino****i period Meseca)... [quote] Mesec kao Mesec mnogo utiče na ljude (držim se okvira gravitacije,tj, ukoliko utiče gravitacijom), a samim tim što je nastao mnogo pre života na Zemlji uticao je na razvoj organizama. Obzirom na razvoj - imamo i evidenciju o tome da se menstruacija vrši u određenom periodu ali i pored dokaza medicine ili ostalih naučnih oblasti koja daju preciznu analizu : neretko se dešava da menstruacija "porani" ili "zakasni" par dana - kroz astrologiju se može tačno utvrditi kada će devojka dobiti "mecu". Enivej - to se u astrološkom smislu "gleda" i pomoću Meseca, ali i Venere. [quote] Evolucija... Slucajno se srela dva tri makromolekula u praistorijskom moru, obrazovali amebe, pa zatim se razvijali dalje u sve slozenije oblike zivota... Na sta ciljas? [/quote] Ciljam na to da je astrologiju potrebno sagledati iz mnogo perspektiva kako bi se dobila što bolja slika. Šta je pokrenulo evoluciju? Ne tražim naučna objašnjenja, ali šta je to što je uopšte i pokrenulo život - šta životu daje energiju? Zar treba pomisliti da smo mi "user" ili pak deca zvezda ? [quote] Ako mene pitas, mogli smo da izgledamo i malo drugacije jer se "Bog igra kockicama", ili, da ne zanemarujem religiju, izgledamo ovako jer je bog tako zeleo...[/quote] Želeo bih da izostavimo priču o Bogu, obzirom da je "on" tema koja je izvan domašaja one o kojoj pričamo... Ni u šta te ja sada ne ubeđujem niti želim da poričem postojanje Boga, ali ja sam kroz astrologiju saznao da ništa nije slučajno i da svako sazveđe u skladu sa već postojećim planetama utiče na to kako izgledamo, ALI, uprkos tome ne bi trebalo zameriti i već postojeću gravitaciju na zemlji - koja takođe utiče na nas - više gravitacijom nego nekom drugom silom - a pritom, tu su i zračenja, isparenja itd. Ipak, meni je apsolutno jasno da svaki molekul "igra" onako kako nebeska tela "sviraju". Zašto je to tako, ja ne znam. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Nov 7 2007, 03:45 PM -------------------- |
smorko_gusic |
Nov 7 2007, 03:51 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE Primera radi (nema nikakvih sličnosti) kako neko može matematikom da dokaže psihološki poremećaj ili pak psihologiju? Kako ne moze? Pa jel si ti gledao broj3ve? -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 7 2007, 04:13 PM
|
@ - Smorko, tvoj post je pomalo nerazuman. Na šta konkretno misliš?
Što se post-a tiče - tog što si citirao, dao sam primer na kontu toga da je gotovo nemoguće astrologiju dokazati nekim od već postojećih saznanja ili sredstava. Koliko sam razumeo tvoj post - aludiraš na to da je matematikom moguće dokazati nečiju psihu ili pak psihologiju? This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Nov 7 2007, 04:13 PM -------------------- |
Radinac |
Nov 7 2007, 04:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
Nipošto nisam hteo da pišem u ovoj temi, mislio sam: daj da poguram Astrophysics - Reborn, ali Srbin može da odoli svemu osim iskušenju.
Svoje gađenje prema astrologiji sam zasnivao na besmislenim novinskim horoskopima dok nisam pročitao knjigu "Superpriroda - Naučni pogled na natprirodno", Lajla Votsona i shvatio da ti horoskopi s pravom astrologijom nemaju nikakve veze. Knjiga se ne bavi baš astrologijom, ali ima dva odlična poglavlja onjoj. Međutim, predrasude su čudo, pa sam uprkos ovoj odličnoj knjizi samo neznatno ublažilo svoj podsmešljiv pogled na lokalne astrologe. Ipak, evo nekoliko pasusa, mrzi me da kucam još, a koga osim poglavlja o astrologiji zanimaju i druge pojave koje nauka ne može da objasni, ali ih evidentira, moraće malo i knjige da čita. "…Za početak možemo da diskreditujemo popularnu, žurnalsku verziju astrologije. Slatkorečiva, uopštena predviđanja, koja kažu da će svi rođeni u znaku Ribe danas imati sjajan dan za pravljenje novih planova, dok će neka druga dvanaestina čovečanstva biti zauzeta susretanjem privlačnih neznanaca, nemaju nikakve veze sa astrologijom. Ona zasluženo izazivaju prezir kako astrologa, tako i njihovih kritičara. … …U Evropi sve lokalne vlasti vode zvaničnu evidenciju o tačnom vremenu rođenja svih svojih sugrađana, tako da je Gokelen lako prikupio ove podatke i uporedio ih sa položajem planeta koje je izračunao pomoću astronomskih tablica. Odabrao je 576 članova Francuske medicinske akademije i otkrio, na svoje zaprepašćenje, da ih je neuobičajeno veliki broj rođen tačno u vreme kada su se Mars i Saturn tek uzdigli ili pak dostigli svoju najvišu poziciju na nebu. Da bi proverio ovo otkriće, on je odabrao drugi uzorak od 508 poznatih fizičara, i dobio isti rezultat. (120) Postojala je snažna statistička povezanost između ascedencije (uzdizanje iznad horizonta) ove dve planete i trenutka rođenja deteta, kao i njegovih budućih uspeha u lekarskoj profesiji. Verovatnoća da su rezultati ova dva testa dobijeni slučajno iznosi deset miliona prema jedan. Po prvi put u istoriji, jedan naučnik je pružio dokaz da planete utiču, ili su indikator tog uticaja, na naš život. … …Poznato je da je na severnoj hemisferi jun onaj mesec u kome je najveći broj rođenja, i da su junske obdanice najduže u godini. Prema tome, uprkos činjenici da svaka godina donosi jednaku količinu svetla i tame, veća je verovatnoća da će se deca rađati za dnevne svetlosti. Takođe, znamo da rođenja prate ritmičan obrazac, na osnovu koga više beba dolazi na svet pre, nego posle podne, što u igru uvodi još jednu tendenciju. Planete prate istu vrstu kretanja kao i Sunce, tako da beba nema jednake šanse da se rodi u bilo kom času planetarnog dana." -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
The snorks |
Nov 7 2007, 04:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Nov 7 2007, 03:43 PM) Mesec kao Mesec mnogo utiče na ljude (držim se okvira gravitacije,tj, ukoliko utiče gravitacijom), a samim tim što je nastao mnogo pre života na Zemlji uticao je na razvoj organizama. Obzirom na razvoj - imamo i evidenciju o tome da se menstruacija vrši u određenom periodu ali i pored dokaza medicine ili ostalih naučnih oblasti koja daju preciznu analizu : neretko se dešava da menstruacija "porani" ili "zakasni" par dana - kroz astrologiju se može tačno utvrditi kada će devojka dobiti "mecu". Enivej - to se u astrološkom smislu "gleda" i pomoću Meseca, ali i Venere. Mislim da ovo bas i nije najtacnije...Zato sto nije retko da menstruacija kasni kao posledica stresa,prevelikog zamora...Dakle nema veze bas preterano sa astrologijom,uticajem sunca i meseca ili cega vec,vec to ima veze sa hormonima sto opet zavisi od toga koliko "zdravo" zivite This post has been edited by The snorks: Nov 7 2007, 04:53 PM |