Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
username |
Nov 8 2007, 10:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
okej shvatio sam uglavnom
|
Pera Detlic |
Nov 8 2007, 11:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(Radinac @ Nov 7 2007, 04:48 PM) …Poznato je da je na severnoj hemisferi jun onaj mesec u kome je najveći broj rođenja, i da su junske obdanice najduže u godini. Prema tome, uprkos činjenici da svaka godina donosi jednaku količinu svetla i tame, veća je verovatnoća da će se deca rađati za dnevne svetlosti. Ili jednostavno ljudi vise guzvaju postelju u septembru -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
maxydelanoche |
Nov 8 2007, 11:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(username @ Nov 8 2007, 11:46 PM) ftw znaci for the win, kad hoces da kazes to je super, ftl je for the lose... http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Internet_slang Anyway, Mesec utice na menstruaciju i to je povezano sa menom Meseca na datum rodjenja. Prirodni ciklus ustaljen tokom evolucije coveka. So what? Da li to znaci da mi od Meseca zavisi 5 na kontrolnom iz fizike? Volela bih to jer sam ga zeznula, ali... P.S. Jesen je vreme svadbi This post has been edited by maxydelanoche: Nov 8 2007, 11:30 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 8 2007, 11:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ljudi se najvishe zeznu oko astrologije kada smatraju da ce sve ici samo od sebe i da ce sedeti i cekati dobrobiti zivota cekajuci u blatu
U astroloshkom smislu, zavisi od mnogo cega -------------------- |
Kuzman |
Nov 13 2007, 02:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Evo jednog pitanja.
Kinezi imaju drugaicji horoskop. Njohov je po godini rodjenja. Kako moze nesto sto racuna u odnosu na dan da bude ekvivalentno sa necim sto racuna u odnosu na godinu? Ili ako nije ista stvar, koja je tacna po tvom misljenju, i zasto? -------------------- |
username |
Nov 13 2007, 02:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
sad ce ovo da ispadne kao religija, neko ne veruje u astrologiji neko veruje u zodijak neko u kineski horoskop
|
Nostradamus |
Nov 13 2007, 04:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Kuzman @ Nov 13 2007, 02:25 PM) Evo jednog pitanja. Kinezi imaju drugaicji horoskop. Njohov je po godini rodjenja. Kako moze nesto sto racuna u odnosu na dan da bude ekvivalentno sa necim sto racuna u odnosu na godinu? Ili ako nije ista stvar, koja je tacna po tvom misljenju, i zasto? Posmatrajmo celokupan Univerzum. U odnosu na tako veliki referentni sistem vreme na zemlji je potpuno irelevantno. Mozda su kinezi dostigli taj nivo razumevanja prostor-vremena i shvatili da je godina mnogo bitnija od dana jer je mnogo bliza makroskopskom pojmu univerzuma. Samim tim svi smo u velikoj zabludi jer racunamo horoskop po mesecima, i pamtimo dane rodjenja, jer je to po prethodno navedenom manje bitno od godine. Ako tome dodamo i veliko sirenje kineza svuda po svetu i ubrzan ekonomski razvoj Kine, ne moze se ne primetiti da je sve to deo jednog celokupnog plana, ciji je konacni ishod osvajanje zemlje od strane kineza. Za nekih 10-tak godina ne mojte samo reci da vas nisam upozorio. Inace, stvarno govoreci, jedan od osnovnih postulata fizike je da su svi vremenski trenuci ekvivalentni, sto je kontradiktorno tim pricama iz astrologije Pa sad, ako neko veruje u astrologiju, taj ne veruje u fiziku, sto, po meni, dovoljno govori o nekoj osobi -------------------- |
username |
Nov 13 2007, 05:04 PM
|
jel ti to ozbiljno!?
|
Nostradamus |
Nov 13 2007, 05:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(username @ Nov 13 2007, 05:04 PM) Pa zapravo jedino je ozbiljno ono za kineze, za fiziku sam lupio -------------------- |
username |
Nov 13 2007, 05:17 PM
|
a ja mislio da je bas to neozbiljno
This post has been edited by username: Nov 13 2007, 05:17 PM |
Kuzman |
Nov 13 2007, 06:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Ono ja ne znam dal si ti mene shvatio dobro. Ja sam PROTIV astrologije.
Ne shvatam smisao odgovora... -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 14 2007, 02:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Nisam izuchavao Kinesku astrologiju tako da ne znam. Ova "nasha" se pokazala jako istinitom dok mi Kineska nikada nije bila toliko korektna koliko i ova koja se radi na zapadu.
Ko kaze da ako neko "veruje" u astrologiju ne veruje u fiziku? Opet neke nebuloze -------------------- |
Nostradamus |
Nov 14 2007, 02:59 AM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Nov 14 2007, 02:13 AM) (p => q i ¬q) => ¬p, ili metod svodjenja na protivrecnost. Sada opet pogledaj prethodni tekst, malo razmisli i shvatices This post has been edited by Nostradamus: Nov 14 2007, 03:01 AM -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 14 2007, 03:36 AM
|
Ne shvatam, ali nije ni bitno
errr...Ovo nije loš sajt za Kineze i tako te perozhdere ' pa koga zanimaju Izvol'te link http://www.elore.com/Astrology/History/early.htm -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 29 2007, 04:32 PM
|
Ovde mozete skinuti besplatan trial period program koji ce vam "reci" poneshto na engleskom (ili na nekom drugom jeziku, po Vasoj zelji.
http://www.btsoftware.com/products/horosint.htm U pitanju je World of Wisdom i jedan je od najkorisnijih programa za preciznu analizu. Koristite natal chart i procitajte poneshto o sebi. Za one koji nisu zadovoljni WoW-om, neka iskoriste Astromart koji ima opshirnija znachenja i pojmove http://astro-software.com/astro/shareware.html ono shto je potrebno uneti, kao podatak, je datum, vreme i lokacija rodjenja tipa 13. 01. 1990 13:12 Beograd (Belgrade koji pocinje sa 381 ukoliko je Astromart u pitanju) -------------------- |
cipiripi |
Nov 29 2007, 06:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
ooovaj,skinula sam drugi(astromart),al se ne snalazim nesto najsjajnije
ako budes imao vremena,posalji PM sa uputstvom tnx -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
maxydelanoche |
Nov 29 2007, 06:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Elem, ja sam bila skinula prvi, snasla sam se fino. Saznala sam nesto novo o sebi :yay:
Naime, jako sam dobra u odnosima sa ljudima, sirim pozitivnu energiju oko sebe and so on -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 29 2007, 09:34 PM
|
Ovaj drugi je komplikovaniji
Err - ne radi mi pisanje PM-a ma kome da sam ga poslao... Kada i nakon sto ukljucis Astromart, pojavice ti se onaj "Read Me" prozorcic. Ugasi ga. Nakon toga ides na "File>New" (ili Ctrl+N)... Imas sada prozorcic "New Chart" Ukucash prezime, svoje ime, shtiklirash "F" (za female), obrises vec unesene podatke tamo gde pise Date i stavis svoj datum rodjenja po principu Day/Month/Year... Nemoj da shtiklirash Julian... zatim, ubaci i podatak koji se odnosi na vreme tvog rodjenja tipa (22:13). Nemoj da shtiklirash Time Unknown. U opciji "Locality" ides na dugme sa oznakom ">>>" i u novom prozorcicu (gde su raznorazni nazivi gradova i sl) ukucas "Belgrade" (Videces da ima deset takvih gradova, ali ti nadji onaj koji ima "381" u "tabeli") i pritisni OK. Sada, nakon sto su ti svi bitniji podaci uneseni, pritisni ok Voila - dobijash svoju natalnu kartu kao i definiciju tvoje licnosti. Citash dalji tekst. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 8 2008, 12:52 AM
|
Hahaha, check this out
------------------------------------------------------- Ovan: All will hear my views and voice Trial and error is my school of choice Like a dragon, dashing and daring I appear Fighting for those that I hold dear I am ARIES, child of Mars. -------------------------------------------------------- Bik: Luxurious and elegant I have the memory of an elephant Loving all of life's finer pleasures Gifted am I at acquiring more coffers and treasures I am TAURUS, child of Venus --------------------------------------------------------- Blizanci: Free-thinking and intelligent You will not find me under rigorous management You may think you know me well Then my other half over you casts a spell I am GEMINI, child of Mercury. ---------------------------------------------------------- Rak: I am mother I nurture and provide In my soul the physical and spiritual collide I say, "ask and you shall receive." But also "as you sow, so shall you reap" I am CANCER, child of the Moon. ----------------------------------------------------------- Lav: Powerful and Charming All things living find me disarming I step to the center of God's stage In the books of history I have always a page I am LEO, child of the Sun. ------------------------------------------------------------ Devica: Cleansing impurities large and small Don't think yourself immune, for I see all Attending to every chore and task Perfection being all that I ask I am VIRGO, child of Mercury. ------------------------------------------------------------ Vaga: Lover of grace and harmony Seeking the balance of matrimony Though there are those that hold to opinions tight I will see it in all the different lights I am LIBRA, child of Venus. -------------------------------------------------------------- Skorpija: Holder of all the secrets deep Never speaking for they are mine to keep For those who plunder without care Tread carefully for I see you there I am SCORPIO, child of Pluto. --------------------------------------------------------------- Strelac: I have traveled the worldwide With naught but the law on my side Yearning for the higher knowledge All of God's creation as my college I am SAGITTARIUS, child of Jupiter. ---------------------------------------------------------------- Jarac: Builder of the greatest towers Holding all the social powers Striving to climb to the highest peak For honor has no place for the weak I am CAPRICORN, child of Saturn. ----------------------------------------------------------------- Vodolija: Holder of knowledge of the dimensions The spark of all the inventions Lover of all things in simplicity Charged with the power of electricity I am AQUARIUS, child of Uranus. ------------------------------------------------------------------ Ribe: Mystical and magical Nebulous and changeable I work my way up life's rivers and seas To my place at God's own feet I am PISCES, child of Neptune. ------------------------------------------------------------------ -------------------- |
username |
Jan 8 2008, 09:28 AM
|
zanimljivo
astrologija is back da li smanjenje plutona utice na skorpiju? sta znaci da neko po horoskopu ima mesec u nekom znaku? sta su sve one 'kuce'(sedma, peta...)? ko ce pobediti na izborima? This post has been edited by username: Jan 8 2008, 09:46 AM |