Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
c1k4_ml3kc3 |
Jan 8 2008, 11:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Znas kako. Smanjene Plutona? Ne bih znao. Pluton je (jos uvek) misterija. Njegovi uticaji su spoooori i potrebno je i preko cetrdeset godina da bi se "nesto uvidelo". Uglavnom se uzima u obzir kada posmatramo neku drzavu ili sl... it's complicated
U horoskopu Mesec ima znacajnu ulogu i kod svakoga varira po polozaju. Ako je Mesec u nekom znaku povezujemo sve one "karakteristike" ssatelita sa karakteristikama znaka u kom "boravi Mesec" zajedno i sa tim u kojoj je "kuci". Svaka kuca je definicija za sebe. Kuce oznacavaju gomilu toga i ima ih dvanaest. dvanaesta je nekako "misterija" za astrologe. Svaka kuca ima vise definicija kada posmatramo zivot pojedinca. Prva kuca predstavlja kako sebe neko izjasnjava u javnosti, iskazuje pokretacku energiju, iskazuje nas "ego" itd. Ako je prva kuca u Ovnu, osoba ce biti vrlo aktinva, uvek ce sebe dokazivati svojom impulsivnoscu (karakteristike koje oznacavaju zodijacki znak Ovna). Varijacija ima beskrajno, samo je potrebno solidno protumaciti i naci odgovarajucu simbolistiku. Ne znam ko ce pobediti na izborima, ne bavim se mundanom astrologijom ali je i vise nego moguce to zakljuciti pomocu horoskopa Ja sam radio horoskop konju koji se trkao na hipodromu i taj je i pobedio. Takodje, sebi sam "nasao" odgovarajuci period kada sam preko dvadeset i tri puta dobio na greb greb (Merkur i Jupiter su bili u svom elementu i u pogodnim kucama - once in a lifetime)... -------------------- |
username |
Jan 9 2008, 10:45 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
hm... ima li povezanosti izmedju plutona i 12. kuce?
aj mi nabavi kombinaciju za loto (salim se ofc ) |
cipiripi |
Jan 10 2008, 02:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
QUOTE Ja sam radio horoskop konju koji se trkao na hipodromu i taj je i pobedio. Takodje, sebi sam "nasao" odgovarajuci period kada sam preko dvadeset i tri puta dobio na greb greb (Merkur i Jupiter su bili u svom elementu i u pogodnim kucama - once in a lifetime). ajde uradi i meni(ne zbog greb greba,i ostalih navlakusa) -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 12 2008, 02:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Nazalost, Jupiter izlazi iz Strelca. Sada su "Jarchevi" na iskushenju
Edit: Cekaj, ti to nalazes da ti uradim horoskop? This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Jan 12 2008, 02:29 AM -------------------- |
cipiripi |
Jan 12 2008, 12:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
lol
da:p -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
c1k4_ml3kc3 |
Jan 13 2008, 01:21 AM
|
Mogu da ti uradim, nije nikakav problem ali sam u skripcu s vremenom i obavezama (neki ljudi me za horoskop cekaju vise od dva meseca :| zato sto su mi od prioriteta ljudi koji placaju). Reci mi u PM sta bi te zanimalo zato sto mogu da ti do kraja zivota pricam o samo jednoj horoskopskoj analizi koliko je kompleksna i sl
I ostavi mi podatke, obavezno (PS necu nikom vise da radim i zato me nemojte pitati ) -------------------- |
cipiripi |
Jan 13 2008, 01:57 AM
|
jeeej:)
poslacu ti sutra(tj. vec danas) posto sam sad jako pospana...pa ti kad nadjes vremena.... -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
Pilulica |
Jan 13 2008, 04:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-January 08 Member No.: 841 Status: Van MGa Ime i prezime: tara radovic Škola/Razred: peta gimnazija treci razred |
uf moram i ja nesto da napisem ovdi..
ovako,ako se nekom ne svidja tema imbecilno je da nastavlja da pise i vredja..kazi covece svoje misljenje i iskuliraj.. realno,ako nesto postoji,opstaje i traje ovoliko dugo,verovatno tu ima necega..tako je sa astrologijom,recimo, mozda cak i sa bogom i takvim stvarima ..ko je imao nekog iskustva verovace da je istinito,ko nije verovatno nece..blah.. nadam se da me je bar neko ukapirao.. a ako neko kaze da je sumanuto podeliti sve ljude na svetu u 12 grupa,u pravu je..al po drugim podelama ljudi su se delili u i recimo 3 grupe pa se to uzima da je tacno..a ove imas plus podznake, sto cini 144 kombinacije,mislim...a ni ne postoje sve identicne natalane karte na svetu,sto je i logicno s obzirom da nema dva ista coveka i dve identicne sudbine..blah.. zavrsih..heh..u svakom slucaju ostavite coveka da pise,kad zna...Zzop -------------------- hodaj po sumi..
hodaj po stazi... ali na svoje dupence pazi dupence strada dok covek migne jer danas jebe ko koga stigne.. http://www.myspace.com/pilulica |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 14 2008, 04:12 AM
|
To, to, Pilulice reci im sve!
Enivej ovo sam nasao na net-u, malo za zabavu QUOTE("internet") Znate li se smejati? Ovan - Ovnom vlada Mars i često je Zbog agresivnosti obvog planeta najzabavnije i najsmješnije, kad se zafrkava nekog drugog. Smijeh je glasan, neobuzdan, a takve su i šale, često okrutne. Jakog ega, Ovan ne prihvaća šalu na vlastiti račun,i to mu je osnovna mana što se smijeha tiče! Bik - Bik nije sklon neobuzdanim zabavama, njegov je humor uvijek suptilan i u granicama manira i lijepog ponašanja, jer njime vlada Venera. Otrpiti će Šalu na svoj račun, i to bez uzvraćanja. Ipak, osjetljivost uvjetuje izbjegavanje grubih Od pravih prostačkih šala do Merkurovih intelektualnih zavrzlama, uvijek s duhovitim predznakom. Blizanci - Od pravih prostačkih šala do Merkurovih intelektualnih zavrzlama, uvijek s duhovitim predznakom, Blizanci su i sami po sebi smiješni. Bez obzira jesu li majstori gegova, smiješne pantomime ili prepričavanje viceva, njihov je život uvijek obogaćen duhovitim pogledom na svijet. Rak -Iako radije sluša nego prepričava šale, to nikada neće biti nešto vulgarno. Ovo je obiteljski čovjek koji zna kako riječi mogu povrijediti - makar bile izrečene u šali. Zbog toga se Rakovi ne ubrajaju u savršene komičare; jednostavno su preuviđavni prema drugima, i presenzibilni prema svemu! Lav -Lav kao pravi zabavljač može zablistati usred komičarske monodrame, te se može reći da je doista duhovit - ako želi. Ne prezajući ni od čega, oni će zablistati i pobrati buran smijeh i pljesak. Ipak, kako je to samo jedna od strana glumačke raznovrsnosti, neće se zadržati samo na tome. Djevica - Budimo iskreni - Djevice nisu rođene za šale i viceve, čak i smijeh je teško izmamiti u slobodnijem obliku. Osjećaj manje vrijednosti i vječno pitanje zadovoljava li ili ne, koči Djevicu u opuštanju, a smijeh je, ne zaboravimo, rezultat umijeća opuštanja. Ozbiljnost je njena značajka koju teško otpušta čak i kada je smeta u životu. Vaga- Vage su, kao i ostali znakovi zraka katkad posebno raspoložene za šalu, i doslovce blistaju neozbiljnošću kojom nasmijavaju sve oko sebe. Ipak, suzdržati će se vulgarnosti, jer ipak, Venera vlada ovim znakom. Uđe li u ozbiljne životne situacije, tražiti će duhovitu stranu, no pitanje je hoće li se usuditi podijeliti je s drugima. Škorpion- Škorpion je po prirodi mračan i tajanstven, no to ne znači da nije sposoban za šalu, upravo suprotno, škorpioni mogu biti prilično duhoviti, posebno što se crnog humora tiče. Ne štede nikog, pa ni sebe, i često do suza nasmijavaju okolinu. Strijelac-Majstor duhovitosti Strijelac okuplja široku publiku koja ga slijedi u stopu - ne znate li razlog zbog koga biste se nasmijali, potražite Strijelca. Od njegovih gesti do onoga što govori, njegova je predstava i zabava svakako najbolja. Strijelac pod vladavinom Jupitera ima urođeni optimizam i smisao za humor, koji nesebično daruje svima! Jarac- Saturnov podanik teško da razumije šale, a smišljanje ide još teže. Možda je ozbiljnost kočnica za sve smiješno, pa se ovi ljudi rijetko smiju, osim ukoliko u njihovim horoskopima ne prevladava kakav lakrdijaški planet. Za Jarca je život uvijek ozbiljan, uvijek na oprezu, on se ne zna opustiti...i nema vremena za smijeh Vodenjak- Za Vodenjaka je smijeh samo povremeno utočište od revolucije, trke u nepoznato, no kad se dogodi, tada nema granica Raspoloženja mijenja više puta na dan pa naiđe i duhovito razdoblje. Od cnog humora, pa sve do sasvim vulgarnih šala, Vodenjaku ne smeta norma ni tradicija. A kad nije raspoložen, smijeh jednostavno, ne postoji. Ribe- Isplivaju li po koji put iz mutne dubine, možda se i nasmiju, svojoj žrtveničkoj muci najčešće, ali i kakvoj ispričanoj šali. Ribe nisu komičari po opredjeljenju, pa se nakon tugovanja nesvjesno smiju vlastitim zabludama. A njih otkrivaju, relativno često! Ipak, opterećen svakodnevnim brigama uživaju u zabavljačkim talentima drugih, no na žalost, ne znaju ih poticati. -------------------- |
cipiripi |
Jan 14 2008, 11:26 AM
|
QUOTE Strijelac-Majstor duhovitosti Strijelac okuplja široku publiku koja ga slijedi u stopu - ne znate li razlog zbog koga biste se nasmijali, potražite Strijelca. Od njegovih gesti do onoga što govori, njegova je predstava i zabava svakako najbolja. Strijelac pod vladavinom Jupitera ima urođeni optimizam i smisao za humor, koji nesebično daruje svima! HA! njanjanjanjanja Salim se...ovo je tacno(nije sad da se hvalim ,al ono,kao... ) -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
^_NiN0_^ |
Jan 14 2008, 12:04 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(cipiripi @ Jan 14 2008, 12:26 PM) lol bas smo duhoviti -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Legenda |
Jan 14 2008, 12:21 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
QUOTE Škorpion- Škorpion je po prirodi mračan i tajanstven, no to ne znači da nije sposoban za šalu, upravo suprotno, škorpioni mogu biti prilično duhoviti, posebno što se crnog humora tiče. Ne štede nikog, pa ni sebe, i često do suza nasmijavaju okolinu. Nije lose.. Nisam bas mracan.. |
pyost |
Jan 14 2008, 01:24 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Za tebe su barem pogodili Ja sam kao majstor duhovitosti - yeah right...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Legenda |
Jan 14 2008, 01:57 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
Umes da budes..
khmsmanjikhmmikhmwarnkhm |
Pilulica |
Jan 14 2008, 03:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-January 08 Member No.: 841 Status: Van MGa Ime i prezime: tara radovic Škola/Razred: peta gimnazija treci razred |
heheh..bas sam je unela..
a ja kao jedna gadna skorpijetina..lol.. sta znam dal sam duhovita...al crni humor jeste xtra..hah,a ne stedim sebe,istina..=)) -------------------- hodaj po sumi..
hodaj po stazi... ali na svoje dupence pazi dupence strada dok covek migne jer danas jebe ko koga stigne.. http://www.myspace.com/pilulica |
RZA |
Jan 14 2008, 03:37 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
pa taj deo za skorpije, sto se tice mene.. mozda i jeste tacan..
al onaj da sam ljubomorna i posesivna.. OMG NE! -------------------- cold
|
LoshMeeBre |
Jan 14 2008, 05:31 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 14 2008, 04:12 AM) Jarac- Saturnov podanik teško da razumije šale, a smišljanje ide još teže. Možda je ozbiljnost kočnica za sve smiješno, pa se ovi ljudi rijetko smiju, osim ukoliko u njihovim horoskopima ne prevladava kakav lakrdijaški planet. Za Jarca je život uvijek ozbiljan, uvijek na oprezu, on se ne zna opustiti...i nema vremena za smijeh Uuu, mora da su mi pogresno upisali dan rodjenja -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 14 2008, 07:11 PM
|
Ahaha, ja sam strelac i nisam pretezno duhovit ili animator ali moja sestra i te kako jeste - samo zayebancija i zayebancija i zayebancija iako ima 37 god!
-------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 18 2008, 02:48 AM
|
QUOTE For those who understand astrology, there remains little doubt to its validity. Although there’s no conclusive scientific evidence that adequately explains why astrology works, there are some scientific theories that abound indicating why it can work. There have been many intellectuals, including Sir Isaac Newton and Carl Jung, who have believed in the validity of astrology. A Cosmic Pattern Carl Jung best explained the idea of the cosmic clock by stating that time is not a linear phenomenon. What happens at one moment will influence what happens at another moment in time. In other words, things happen because they are related and correspond to each other. Everything is connected. At a given time, the sun, moon and planets are all in a specified position in the sky. Their movements are given and precise. The astrologer has learned through the years to interpret what meanings these positions have on a variety of events. By knowing the precise time of one’s birth, an astrologer can tell what tendencies and characteristics this person possesses from the positions of the planets at that given time. The Solar Wind The solar wind is the stream of energy particles from the corona of the sun. The events of the sun affects the earth, since we’re in its magnetic field. Maurice Cotterell, an independent scientist, proposed theories about the solar wind that lends credence to the validity of astrology in a published work called The Mayan Prophecies. In the book, Mr. Cotterell theorized that the effect of the solar wind varies according to what area in space one is positioned. It has been scientifically proved that DNA, which influences a being's physical appearance and personality, is affected by the earth’s electromagnetism, which in turn is affected by the solar wind. So as the earth orbits the sun through different regions of space, our DNA becomes affected and shaped by the earth’s position in relation to the sun, creating the different personalities according to its zodiacal position at that time. Resonance Dr Percy Seymour took the idea of how electromagnetism affects personality one step further. In his book The Scientific Basis of Astrology, he explains that we, as electromagnetic beings, are resonating this energy via the earth’s magnetic field. The electromagnetic influences of the earth help shape the embryo so that at the time of birth, each individual has a specific electromagnetic field. This field remains with us throughout our life. One’s lifetime experiences relates to the interplay of our birth time electromagnetic programming with the ongoing positions and electromagnetic influences of the planets throughout the years. As mentioned, there is no conclusive scientific explanation for astrology. However, many renowned scientists have accepted the validity of astrology. Through scientific inferences, one can conclude that there is sufficient evidence that it does work and that we are part of a greater all-encompassing, interconnecting universal reality. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 18 2008, 03:13 AM
|
Hajde josh malo dokaza.
QUOTE("Astrolog Nikola Stojanovic") Intervju, “ Nacional “, 27. februar 2002. Naslov intervjua bio je i moja prognoza: “ Đinđiću preti atentat, ako preživi, niko ga živi neće skinuti sa vlasti “. Kada dođe vreme, astrološkim tekstom na ovom sajtu, objasniću kako sam došao do te prognoze… http://www.astrologyinserbia.com/images/djiki.jpg Svi znamo da je ubijen 2003. godine. QUOTE("Nikola") Intervju, “ Publika “, 1. maj 2002 Ponovio sam prognozu o atentatu na Zorana Đinđića, takođe sam najavio atentat na Đukanovića, kao i da će Koštunica izgubiti vlast… ---------------------------------------------------------------------------------------------- BTW - Ono shto sam ja radio i tumachio zajedno s mojim sestrama se odnosi na dolazak vanzemaljaca (ili slicno vec) i to u vrlo skorijoj buducnosti. Nazalost, WW3 u, takodje, skorijem periodu. :/ P.S. nemojte me kasnije traziti kada se uverite, necu biti online -------------------- |