Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
VIP <3 |
Mar 22 2008, 10:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Izvinjavam se adminima, modovima i ostalim cudima, ali :
[SPAM] Kao prvo, odmah da naglasim da ja nemam lose misljenje o tebi. ALI to sto mnogi misle o tebi (kad je u pitanju strebanje, ali doslovno strebanje , ne ucenje) isto sto i ja ali ne smeju da ti kazu ... to nije moja stvar... QUOTE(maxydelanoche @ Mar 22 2008, 08:58 PM) Hahahahah mislis da je te neke osobe briga za to? I jos nesto... kad nekom imas nesto da kazes ne uradis to u temi na forumu i stavis ga na ignore listu, tako da mu kao jedinu mogucnost da ti odgovori ostavis da spamuje temu... [/SPAM] -------------------- Opsti kriminal. |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 22 2008, 11:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(Radinac @ Mar 23 2008, 12:21 AM) Moram priznati da ovako savremene tendencije u astrologiji nisam primetio. Sada znas QUOTE Niko razuman ne tvrdi da nebeski fenomeni ne utiču na događaje i život stanovnika Zemlje. Uticaj solarnih i lunarnih ritmova, uticaj planeta na radio prijem… su odavno evidentni, ali pitanje stepena tih uticaja, bar onako kako sam video da ih predstavljaju astrolozi me nijednom nije uverio u tačnost njihovog tumačenja. Moram pitati : Na koji nacin si dokazivao (pokusao da potvrdish istinitost) astrologiju? Zanima me nacin, pristup kao i kakav si horoskop radio? QUOTE Čini mi se da zabluda nastaje jer se astrolozi sve do određenog trenutka služe naučnim metodama, efemeridama i sl. Tako da su svi proračuni položaja planeta, zvezda (šta već) nesporivi. Ne, nema zvezda. Efemeride su...komplikovane za neupucene, necu sada o njima. Inace, upravu si ali vecina ljudi koji odu kod astrologa zapravo i ne znaju sta i cime astrolog "barata" kada je rec o licnom horoskopu. Rec "efemeride" su, za vecinu ljudi, stran pojam. Poenta je da se ljudi koji odu kod astrologa radi svog licnog horoskopa ne ubedjuju u nacin izrade horoskopa vec kroz odredjene aspekte. Za "klijenta" je vazno da zna sta zeli od horoskopa. QUOTE Ali kada dođe do tumačenja ovih uticaja iz kosmosa, to počinje da liči na fenomen kada se u istinitu priču ubaci deo obmane, niko i ne sumnja da je sve istinito. Nema obmane kod profesionalnih astrologa, uveravam te. Obmanom se sluze politicari i sl QUOTE Među odraslim Amerikancima je 73% onih koji veruju u čuda, 70% u zagrobni život, 61% da postoji đavo… Ne vidim razlog zbog kog bih cenio Ameriku i njenu populaciju, u tom slucaju. Razlog vishe da smatram kako u njihovoj zemlji zive debili. Ja bih se radije okrenuo k Istoku i zemljama koje i dan danas poshtuju svoju tradiciju, neguju je i vode jedan zdrav zivot koji je pun prosperiteta - a da pritom ne namecu svoju militarnu silu radi sakupljanja shto vishe prirodnih resorsa. QUOTE Ali je čak i njima astrologija vrlo sumnjiva i u nju veruje tek 25% - bolji dokaz o netačnosti astroloških tumačenja ti ne treba Naravno da mi je bolji dokaz od toga potreban. Princip po kome se istinitost nechega odredjuje po tome ko u shta veruje je banalan, bez uvrede. Ja mislim da smo se svi slozili da je uzaludno dokazivati ili proveravati istinitost astrologije putem foruma, greske koje su presle u iskustvo su nas tome naucile (vecinu). QUOTE BTW, Mlekce, vrati stari avatar. Ne mogu smorio me je. teshko ti je da razlikujesh Flash-a i neko Zmajche? hehehe Zelim da kazem da zaista cenim tvoje mishljenje (barem si imao dovoljno herca da kazesh shta mislish ) ali obzirom da se dokazivanje svodi na princip " U shta masa ljudi Amerike veruje", moracu da ga zanemarim. Ja se ne razlikujem mnogo od drugih ljudi koji posecuju ovaj forum, potrebni su mi jaki dokazi, ali sam odustao od toga da dokazujem astrologiju...jednostavno, prihvatio sam je i prestao da lupam glavu. Vazno je da funkcionishe i da postoje kako ljudi koji ne veruju u nju tako i ljudi koji veruju u nju. Svakim novim pitanjem, astroloshka shvatanja napreduju. Edit: Eh, da, shto se tiche horoskopa - ne rade svi ljudi po istom principu horoskope Najbolje je raditi po principu koji je izrachunao Plasidus (Placidus) Ima vishe mogucnosti rachunjanja horoskopa, ali nisu bash svi adekvatni. Licno, najvishi stepen potvrde korektnosti astrologije i astroloshkih tumachenja nashao sam u koriscenju "nasheg" principa tumachenja. Iskreno, ne znam odakle potiche, ali pronacicu unutar knjige. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 22 2008, 11:43 PM -------------------- |
maxydelanoche |
Mar 22 2008, 11:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(VIP (ex Miss) @ Mar 22 2008, 11:57 PM) Izvinjavam se adminima, modovima i ostalim cudima, ali : [SPAM] Kao prvo, odmah da naglasim da ja nemam lose misljenje o tebi. ALI to sto mnogi misle o tebi (kad je u pitanju strebanje, ali doslovno strebanje , ne ucenje) isto sto i ja ali ne smeju da ti kazu ... to nije moja stvar... Hahahahah mislis da je te neke osobe briga za to? I jos nesto... kad nekom imas nesto da kazes ne uradis to u temi na forumu i stavis ga na ignore listu, tako da mu kao jedinu mogucnost da ti odgovori ostavis da spamuje temu... [/SPAM] Samo mi TI nemoj reci nesto o STREBANJU i BUBANJU... ne znam kako uopste imas... da pokrenes to. A osobe do kojih je meni stalo imaju pravo i tacno misljenje o meni, za ostale (citaj: tebe) me zabole ono sto nemam. Govorim ti ja sve ovo i u RL, samo se pravis blesava... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Arandjel |
Mar 25 2008, 01:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-February 08 Member No.: 865 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Stefan Andjelkovic Škola/Razred: MG IIId |
Мене живо занима зашто астролози не спомињу једно зодијачко сазвежђе: Змијоноша. Шта је то?!? У чему је фора?!? Је ли то дошао неки баја и рекао:''Е сад ћемо мало да дискриминишемо сазвежђа!'' По чему су ту нека сазвежђа боља од других?!?
Нека ми неко одговори пошто мени то баш и није јасно... -------------------- "My blind eyes see what others cannot." (Illidan) "Give man a fish and you fed him for a day, but teach a man how to fish and you fed him forever." "Villainy wears many masks. None is so dangerous as the mask of the virtue." |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 25 2008, 04:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
U principu, ja bi trebalo da sam Zmijonosha. Po tom principu, citav sistem bi se promenio i stepeni bi se drugacije posmatrali.
Mozda, vremenom, Zmijonosa bude imao veceg uticaja ali onoliko koliko su astrolozi proucavali (Zmijonosha se nalazi izmedju Skorpije i Strelca) ne zna se mnogo o tome. I pored tog znaka, ono chime se "barata" tokom izrade horoskopa je i vishe nego tachno...Zmijonosha zapravo predstavlja Pentagram iliti isceljitelja, coveka koji pomaze drugim ljudima. Takodje, znak Zmijonoshe mozete videti i na znaku apoteka (ujedno i uz Apolonov simbol). U svakom slucaju, kada bi Zmijonosha zaista imao opravdan uticaj (Zmijonosha je zapravo Orao, a ne shkorpija kako neki nalazu) uzimao bi se u obzir i Orion(Kochijash) kao i Pauk (A to bi tek potvrdilo moju teoriju o tome da postoji petnaest znakova zodijaka i tada bi se ravnopravno podelili stepeni, po petnaest negativnih i petnaest pozitivnih). Dodushe, nishta od toga kroz narednih hiljadu godina dok se josh malo ne "mrdnu" sazvedja ahaha. -------------------- |
maxydelanoche |
Mar 26 2008, 12:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Arandjel @ Mar 25 2008, 02:22 PM) Мене живо занима зашто астролози не спомињу једно зодијачко сазвежђе: Змијоноша. Шта је то?!? У чему је фора?!? Је ли то дошао неки баја и рекао:''Е сад ћемо мало да дискриминишемо сазвежђа!'' По чему су ту нека сазвежђа боља од других?!? Нека ми неко одговори пошто мени то баш и није јасно... Weee, novi kolacic. Samo se ti trudi... uzaludno je. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kawasaki |
Mar 26 2008, 03:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-March 08 From: Ibarska magistrala Member No.: 982 Status: Van MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 19 2008, 12:49 AM) Kapiram te, ali ponovo cu napomenuti da ne vredi imati vec neki stav o astrologiji. To ce samo kochiti i obnazaditi. Ima tako puno ljudi koji jedino iskorishcavaju to znanje umesto da se potrude da ga izuche. To je ono shto mene najvishe nervira kada pricamo o tome. Bez obzira na njih, ja sam nikada ne bih ni mogao da dokazem na koji nacin ona funkcionishe, ali, takodje, nema ni onih koji mogu da dokazu da ona ne funkcionishe. To je jedan jedinstven problem gde svako uzima "svoje strane" i ima svoje teorije. Crkva ce reci "djavolja rabota", oni koji u to ne veruju ce reci "puka slucajnost" - pa cak i ja, iako se bavim ne znam kolik godina, i dalje imam svoje nedoumice i trudim se da ih otklonim...u tome je i char istrazivanja zar ne? A i nemam nekog razloga da shirim neistinu, toliko nisko da padam nemam nameru lepo kazem da sam se uverio, probajte i vi. Ovako cemo jedino gubiti vreme...(ironija) Procito sam samo ovo i sad me nesto interesuje. Jel se ti pored astrologije bavis i nekim vracanjem ili crnom magijom da znam za svaki slucaj kad mi zatreba. Delujes mi ovako ko fin decko, vlaska vestica, i tako.... -------------------- Japanska masina od 500 kubika,
kad je vozi Balkanac, pravi maco muskarac..... Kawasaki, Kawasaki, kad juri po putu, svaka cura zeli da ga voza bar minutu..... |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 26 2008, 04:35 PM
|
Da, da, zasigurno. Skidam djane i crnu magiju
-------------------- |
Kawasaki |
Mar 26 2008, 04:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-March 08 From: Ibarska magistrala Member No.: 982 Status: Van MGa |
E pa onda da mi skines vradzbinu baba Stojke zbog koje mom dedi ne radjaju sljive vec 3 godine. Ali sacekacemo da nam izadje Saturn iz kuce nije u redu da ga isterujemo mi smo domacini ljudi...
-------------------- Japanska masina od 500 kubika,
kad je vozi Balkanac, pravi maco muskarac..... Kawasaki, Kawasaki, kad juri po putu, svaka cura zeli da ga voza bar minutu..... |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 26 2008, 04:43 PM
|
Sve po potrebi Samo da ochistim motornu testeru.
-------------------- |
VIP <3 |
Mar 26 2008, 04:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ne zaboravi da opiseses tri cela i jednu sedamnaestinu kruga iznad glave istom.
Ne u tom smeru -------------------- Opsti kriminal. |
OGIxD |
Mar 26 2008, 09:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Nisam citao uvodni txt u temu (lenj sam ) ali evo sta mislim o astrologiji... Ne smatram da je astrologija nauka zato sto nema naucni princip i zato sto se ne vodi principima matematicke logike... Uticaji medjusobnog delovanja planeta , Sunca i meseca su potpuno naucni dokazani i zasnovani na fizickim cinjenicama , ali cini mi se da astrologija se jos nije oslobodila krljusti nekih stvari koje nisu potpuno tacne i koje su ostale jos od antickog vremena. Sadasnja astrologija moze biti odlicna zabava ali smatram da uz pravilan sled saznanja astrologija moze prerasti u nauku koja bi izucavala uticaj planeta i meseca na savremenog coveka i njihove posledice. Tako bi nam ta nova astrologija bila od visestruke pomoci posto bi do sad neke neobjasnjene stvari resili...
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 26 2008, 10:35 PM
|
Fino je to receno, ali time se, izm ostalog, bavi i astrofizika kao i neki OD nauchnika koji "razgledaju" uticaj Meseca na chovechiji organizam - jednostavno recheno, menstruacija kod zena i sl. Mislim da je neko vec pisao o tome.
Shto se tiche krljushti, pa, mogu reci da se Astrologija oslobodila toga odavno - da nije, imali bi dosta toga shto se ne moze smatrati istinom... i tako to, bzvz. BTW - taj pravilan sled saznanja je tu. Evidencije oko istinitosti horoskopa su ochigledne...fali jedino taj praktichniji deo u kom se detaljnije objashnjava "shta", "kako" iliti "zbog chega". Naime, malo je onih koji su blizu istini, a i neshto mi ne shtima da se astrologija dokazuje jedino putem fizike. Uostalom, gledajuci po "astroloshkom" principu, chovechanstvu nije "dozvoljeno" da ima uvid u "visha znanja", odnosno "neki vishi oblik nauchnog istrazivanja". Dakle, tek dolazi "era Vodolije" u kom ce (tipichno za znak Vodolije) preovladjivati mentalitet, mozak, nauchni rad, tehnologija kao i...istrazivanje svemira (dakle, period od 2000-3000+, nisam tachno siguran). Bili smo u eri Riba chiji se uticaj najjasnije mogao osetiti tokom krstashkih ratova -a.k.a borba za religiju (Riba-Neptun+Jupiter=Religija, Umetnost ect...) U astrologiji svaka planeta, znak ima svoju "odredjenu simbolistiku" koja se pripisuje kako organima covecijeg tela, tako i dogadjajima, predmetima i slicno - ali, kao i sve ostalo shto ukljuchuje saznanja...potrebno je vremena...mnogo. -------------------- |
OGIxD |
Mar 26 2008, 11:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Pa da ok je to ali takodje meni ne stima da nesto ne bude nauka mislim ono sto ima predispozicija za nauku. Vidim da se ne sumnjivo astrologija razvila do visokog stepena iz tvoje price ali kada se to dokaze fizikom (sta cu takav sam ) nisam bas uveren... Ali super je kad to tebe zanima tako da samo nastavi!!!
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 26 2008, 11:52 PM
|
Hvala. (ja sam josh gori od tebe, ako cemo tako...meni sama fizika nije dovoljan dokaz cak i da se dokaze jbg)
-------------------- |
Nostradamus |
Mar 27 2008, 02:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(OGIxD @ Mar 26 2008, 11:03 PM) Pa da ok je to ali takodje meni ne stima da nesto ne bude nauka mislim ono sto ima predispozicija za nauku. Vidim da se ne sumnjivo astrologija razvila do visokog stepena iz tvoje price ali kada se to dokaze fizikom (sta cu takav sam ) nisam bas uveren... Ali super je kad to tebe zanima tako da samo nastavi!!! Kada naucis neke stvari iz fizike, shvatices da se to nece desiti -------------------- |
narziss |
Mar 27 2008, 02:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
sve je to smuti pa prospi
|
narziss |
Mar 27 2008, 02:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
QUOTE(Eli0t @ Oct 26 2007, 08:21 PM) QUOTE Bez obzira na to, pred nama je čvrsta i prilagodljiva ličnost čija suštinska snaga leži u strpljenju i pažljivosti. QUOTE Nestrpljivi ste, ali to ne znači da ćete ono što želite i ostvariti do kraja. stvarno se super zabavljam citajuci sve ovo toliko pretencioznosti u nastupu, toliko jeftine demagogije samo je motiv nejasan This post has been edited by narziss: Mar 27 2008, 03:13 PM |
Eagle1914 |
Mar 28 2008, 09:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Нешто сам читао, мрзело ме све...
Искрено, мислим да је идиотски рећи, докажите да свемирска тела не утичу на људе. Мислим ако се већ бавиш тиме онда би требало да докажеш да утичу, а не да други доказују да не утичу.... Исто тако бих и ја могао да кажем да Бог уствари помера звезде и да је он тај који помоћу звезда утиче на животе људи. А ви докажите да није тако.... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 28 2008, 10:55 PM
|
^ "ako se vec bavim time" - A chime se ja to bavim? Shto volim kada mi dodje tako neko i pocne da prica o necemu u shta se ne razume...umesto da se postave odredjena pitanja...
To me podseca na ljude sa titulama "Dr" koji su pokushavali da opovrgnu astrologiju, a da pritom o njoj imaju neko najjednostavnije elementarno znanje, odnosno saznanje...kao shto je to, recimo, prikazano i u ovoj temi. Da bih ja dokazao astrologiju najboljim mogucim nacinom koji mogu da zamislim, a da je u opsegu prakticnog, to bi znachilo da idem od pojedinca do pojedinca i radim natalne horoskope. Chinjenica je da niko ne moze verovati dok se "svojim ochima" ne uveri. To je bio i moj sluchaj iako sam imao dve starije sestre koje su me usmeravale k tome. Dok mi se nije izdeshavalo ono shto jeste, nisam mogao da verujem i cisto sam onako povrshno verovao u neke karakteristike znakova iako nisam obracao mnogo paznje na to. Tek kada sam malo porastao obratio sam paznju i ispostavilo se da je sve i vishe nego tachno. To shto je pisano nije idiotsku vec je sasvim realno. Ko god smatra da moze da dokaze kako je astrologija netacna (umesto shto ce pametovati shodno svojim predrasudama) neka izvoli, ima moju punu paznju. To shto neko smatra da je neshto nemoguce shodno "odredjenim" zakonima necheg "treceg" nije dovoljna potvrda o netachnosti astrologije. Potrebno je uci u srz problema i postepeno otklanjati svaku mogucu sumnju, proveravati odredjene teorije i sl. Isto kao i psihologija, astrologija ima svoje principe, nachin prilagodjavanja kao i odredjenu filozofiju unutar sebe kada je rech o ljudima (da ne duzim)... Nemoguce je dokazati kako je astrologija netacna, a ona sama kao oblast nije dovoljno izuchena od strane chovechanstva. Potrebno je vreme. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 28 2008, 10:59 PM -------------------- |