Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!
narziss |
Mar 30 2008, 04:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 04:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Maxy. Budi ozbiljna. Ja ti ne ameram apsolutno nishta niti trazim od moderatora da uklanjaju tvoje post-ove.
To shto ti smatrash (pazi, ti shodno svojim zakljuchcima) da ja negiram fiziku je...ma nemam reci. To je velika uvreda za mene, ali oprashtam ti bez obzira. Ja nisam budala niti sam debil niti sam skot niti sam ne znam shta o meni mislish. Ja cu braniti astrologiju i "do smrti", ako je potrebno. Nashao sam svoj ideal i mozesh ti i josh milijardu ljudi smatrati da je astrologija glupost, ja nam da sam upravu zato shto sam se i uverio dok ti nemash, ama bash nikakvog znanja o astrologiji. Nauka JESTE ogranichena, razmisli malo. nervira me kada su ljudu ogranicheni jedino na trenutna znanja ili saznanja. Ja koristim SVOj mozak, a ne neku ispisanu knjigu! Mene nece ogranichiti ama bash nichija teorija! Shta mi moze dokazati da ne postoji drugi svemir? Shta mi moze dokazati da ne postoje duhovi? Shta mi moze dokazati da ne postoje snovi? Shta mi moze dokazati da ne postoji Bog? Shta mi moze dokazati zbog chega su ljudi zivi? Shta mi moze dokazati da chitav univerzum ustvari nije jedan jedini elektron? Shta mi moze dokazati shta je normalno, a shta nije? I bez obzira, ti ponovo skrecesh paznju na mene i fiziku. Kakve veze ima fizika s ovim? Pricham li ja ovde o fizici? NE! ovo je tema o astrologiji. Obzirom da nisi bila dovoljno obzirna da pogledash o chemu sam ja pisao kada sam uzimao u obzir pominjanje svemira ect necu te udostojiti odgovora na to pitanje. Malo se urazumi, pocinjesh da me nervirash zato shto i dalje ocnjujesh shta JA radim. Ok, tebi je astrologija glupost. Izvoli, idi ulicom i deri se "ASTROLOGIJA JE NAJVECE $RANJE NA SVETU". iznesi svoj mali hir na videlo. I, ponovo, neces biti upravu. Ja to znam. Ti to ne znash. Ti imash predrasude, ja nemam. Toliko o tome. Uostalom, ja svet ne vidim kroz fiziku niti je za mene univerzum fizika. za mene je i crno lepota. Toliko o tome. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 04:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(narziss @ Mar 30 2008, 06:52 PM) decko ili trece lice opet nezajazljivo prica o sebi ali necu ti ja postavljati dijagnozu posto ne znam dal si decko ili trece lice drago mi je sto si iako ja o tebi ne mogu da saznam kroz tri-cetiri posta eto ti dosta otkrio o meni posle samo jednog. kopka me samo da li o meni ili trecem licu Otkrio sam da si neko ko ne poshtuje ono shto sam pisao. Samim tim, ne mogu te udostojiti daljeg komuniciranja putem foruma -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 04:41 PM
|
QUOTE(narziss @ Mar 30 2008, 07:00 PM) Ne, to stoji tu kako bi se ulizala Pyostu. Mada, evo jedinog posta u kom "mozda" gresim. Shto se mene tiche, ja se nikad ne bih ljutio da mi neko obrishe post, ali s Lavovima koji su zeljnu paznje i zeljni toga da ih drugi poshtuju su JAKO obazrivi na to ko shta o njima pishe ili ko se s njima ne slaze. O, da. Lavovi moraju uvek da imaju fix ideju "ja sam upravu", "to mora tako biti". Enivej, vojim ja njih samo shto ne volim kada se trude da "mnogo sijaju". - OnTopic. Ne znam jesam li pisao vec (oprosticete mi ukoliko jesam) - Dolazi era Vodolije. Sve ono shto je vezano za znak Vodolije ce okarakterisati sledecih hiljadu godina. Tehnika, altruizam, osvajanje svemira, osvajanje nechega shto nije vezano za "zemlju", inteligencija, "cvetanje" nauke iliti naucnih oblasti, pomanjkanje romanticne ljubavi (jbg) itd. A, i logicno je. BTW ko se seca pesme "The age of Aquarius?" -------------------- |
narziss |
Mar 30 2008, 04:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 30 2008, 04:35 PM) Otkrio sam da si neko ko ne poshtuje ono shto sam pisao. Samim tim, ne mogu te udostojiti daljeg komuniciranja putem foruma oh ali cime sam to zasluzio. mora da je za to kriv moj karakter koliko ti znas da si u pravu toliko npr i znam da sam ja u pravu. i iz te perspektive zao mi je sto izgleda da ces mnogo od zivota izgubiti na besmislice a za cije babe zdravlje? jos gore je da pomislim da se neko moze povesti za tvoj pricom ovde. zato jedino i ucestvujem u diskusiji |
maxydelanoche |
Mar 30 2008, 04:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
lol ma lolchina...
Nisam ja rekla da negiras fiziku, vec da nameces ogranicenost fizici u cilju nalazenja opravdanja da astrologija jos nije dokazana ^^ i ja ne skrecem temu na tebe zabole me ono sto nemam za tebe... skrecem paznju na to da blatis (ono jeste blacenje) nesto sto je dokazano tacno necim sto nije, niti ce ikada biti. Ti si sveznalica, ofc. QUOTE Ja koristim SVOj mozak Verovatno je u ovome greska Ja sam bila ozbiljna dosta dugo, onda shvatim da ti ionako samo pises ponovo iste stvari bez neke argumentacije... sto bih se onda ja mrachila oko toga, kad mogu i ja da napisem "astrologija je glupost, verujte mi na rec! ili uzmite udzbenik iz fizike i shvaticete da sam upravu"... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 04:50 PM
|
Ti i dalje ne shvatash neke stvari. Rekoh ti vec dva puta direktno i jednom indirektno da prestanesh da pishesh o meni
ne poznajemo se. Spamujemo temu bez potrebe. Budesh li ponovo poveo pricu o meni, zahtevacu intervenciju moderatora ne samo da obrishu "nash mali razgovor" koji se nalazi u sadrzini ove teme vec i da dobijesh opomenu. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 04:50 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 30 2008, 07:16 PM) lol ma lolchina... Nisam ja rekla da negiras fiziku, vec da nameces ogranicenost fizici u cilju nalazenja opravdanja da astrologija jos nije dokazana ^^ i ja ne skrecem temu na tebe zabole me ono sto nemam za tebe... skrecem paznju na to da blatis (ono jeste blacenje) nesto sto je dokazano tacno necim sto nije, niti ce ikada biti. Ti si sveznalica, ofc. Verovatno je u ovome greska Ja sam bila ozbiljna dosta dugo, onda shvatim da ti ionako samo pises ponovo iste stvari bez neke argumentacije... sto bih se onda ja mrachila oko toga, kad mogu i ja da napisem "astrologija je glupost, verujte mi na rec! ili uzmite udzbenik iz fizike i shvaticete da sam upravu"... Maxy. Nemam reci vishe. Dovidjenja. P.S. k'o da sam sve shto sam ispisao zapravo pisao kako bi ga zid procitao. Ocito nisi bila ozbiljna. da jesi, shvatila bi me ozbiljno kao i neke od mojih reci "svako ce astrologiju nauciti na svoju ruku i uveriti se u nju". P.P.S Razocharan sam iako sam verovao da je to nemoguce. Shto se mene tiche slobodno zakljuchajte temu. Hvala. Bio sam jasan da ne moze neko ko smatra strologiju gluposhcu da bude upravu. Ocito je nekima pre stalo do toga da glume znanje nego li da se zaista posvete izuchavanju. Toliko o nadama za buduce generacije. Ne dao Bog da ti nekome predajesh neshto, Maxy. Toliko o tome. BTW - ignorisao sam te This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 30 2008, 04:58 PM -------------------- |
maxydelanoche |
Mar 30 2008, 04:52 PM
|
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nostradamus |
Mar 30 2008, 05:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Iako ste svi rekli da je kraj sa temom, ja cu stvarno imati grizu savesti ako ovo ne napisem, jer mislim da su svi manje vise lose prezentovali svoj stav.
Prvo, cika mlekce, ti svima govoris da ne mogu da kazu da fizika negira astrologiju jer ne poznaju astrologiju. Ali da li si se ti mozda zapitao da li ti dovoljno znas fiziku da izneses stav da je ne negira. Posto zaista nemam nameru da objasnjavam zasto je to tako, reci cu samo da jeste, a ti shvati kako ti je drago. Drugo, nauka naravno jeste ogranicena, i naravno cela fizika pociva u sustini na samo nekoliko postulata koji se dobijaju iz nekoliko eksperimenata. Naravno, niko ne moze reci zasto se dobijaju takvi rezultati, to je samo nas nacin tumacenja tih eksperimenata. Ali njoj ide u korist ogroman spektar stvari koje su objasnjene tim empirijski izvedenim formulama. Naravno i jos mnogo toga, sad nebitno I samim tim, sto mi sustinski ne znamo sta se desava u nekom eksperimentu (samo pretpostavljamo), moze se reci da je bilo sta tacno, i niko to ne moze da obori, niti da dokaze, a tu spada i astrologija. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 05:25 PM
|
Nostradamus - Nisam ja taj koji smatra da je fizika u sukobu s astrologijom, ti si. Da, posedujem obilato poznavanje fizike ali uprkos tome, nisam uspeo da - koristeci fiziku - dokazem zbog cega je astrologija istinita. Tu sam na "mrtvoj zemlji" - Poznajem oba dovoljno da zakljucim da fizika nije ta koja je u mogucnosti da dokazuje astrologiju, ma koliko to nekom smetalo. Astrologija, sama po sebi, izuchava ono shto ni jedna druga "nauka" ne moze - vreme.
Toliko o tome. -------------------- |
Nostradamus |
Mar 30 2008, 05:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Jel znas sta su probabilisticki a sta deterministicki dogadjaji?
-------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 05:31 PM
|
Ne bavim se tim
S druge strane, da li ti zaista smatras da cu tebi ja dozvoliti da me proispitujes gradivo koje je, s moje skromne tacke gledista, nedovoljno za neke od "jacih" principa na kojima se zasniva fizika? Sada bih ja tebe mogao da pitam "Jel' znash kakav je horoskopski profil imao Hitler?" Okani se gluposti. -------------------- |
Hannibal Lecter |
Mar 30 2008, 05:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Hitler je bio ovan
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Nostradamus |
Mar 30 2008, 05:36 PM
|
Moje pitanje nema veze sa fizikom, stavise pre ce biti matematicko, ali dobro, ja to ne bi ni spominjao da nisi uporan sa time da fizika ne negira astrologiju.
Ne znam naravno. I zaista mislim da vise nema nikakvog smisla da se raspravljamo, jer kao sto si rekao vrtimo se u krug. -------------------- |
maxydelanoche |
Mar 30 2008, 05:37 PM
|
QUOTE(Nostradamus @ Mar 30 2008, 06:26 PM) ffs, zar si mislio da zna? QUOTE(Noddy @ Mar 30 2008, 06:34 PM) Kralj naucio da koristi google :0) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 05:42 PM
|
^ Ja to nisam ni znao. to dalje potvrdjuje zbog chega je bio impulsivan i zbog chega je voleo rat
Uostalom, imao je iste aspekte kao i ljudi koji su naredili ili neposredno izvrshili masovna ubijanja. (Hiroshima i Nagasaki, osamnaesti stepen) Eh, da dodam za nostradamusa - ja ne verujem u slucajnosti Smatram da je to prevelik luksuz. Sve ima svoj cilj, tok i sled dogadjaja, a mozemo samo ziveti u iluziji da neshto mozemo promeniti. S moje tacke gledishta, chak i nachin na koji mislimo, svaka pomisao, dah, uzdah - sve je to univerzum. QUOTE Astrološki zadatak za mesec FEBRUAR: Kako se u horoskopu Vojislava Šešelja ( 11. 10. 1954. , 08 : 29 AM CET -1, 18 E 25, 43 N 52 ) vidi: * da je često bio u zatvoru; * da u zatvor odlazi zbog bavljenja politikom. * da ga ono što kaže ili napiše takođe vodi u zatvor. * da je njegov kum pisac i političar, i da ga je nazivao “narkomanom”; * da će se u Hagu braniti sam, da je tamo poneo gomilu knjiga i da će u Hagu pisati knjige; * da je na prvom suđenju reagovao na “ strane izraze “ u optužnici; * da je bio neprikosnoveni partijski vođa i da je imao pristalice u vojsci i militantnijem delu našeg naroda? http://www.astrologyinserbia.com/images/ka...k_z_februar.gif QUOTE O zatvoru nam svakako govori 12. polje horoskopa. Vojislav Šešelj u svom horoskopu ima jako 12. polje. U njegovom 12. polju nalazi se prirodni vladar tog polja Neptun ( zatvori, ropstvo ), kao i Merkur i Saturn. Njegovo 12. polje počinje u znaku Vage, koji kao sedmi znak vlada politikom, bavljenjem politikom, pa ga njegovo bavljenje politikom često vodi u zatvor. U tom polju nalazi se Merkur - ono što kažemo, ono što napišemo, kao i Saturn, vladar njegovog 3. polja ( ono što kažemo, ono što napišemo ), tako da ga u zatvor, pored bavljenja politikom, odvodi i njegova pisana i izrečena reč. Uz sve to, vladar njegovog 12. polja ( zatvor ) nalazi se u njegovom 1. polju što često ima za posledicu da se i bez veće krivice nađe u zatvoru. Položaj Saturna na 9. stepenu ( stepen Strelca - inostranstvo ) govori nam da će otići u strani ( 9. stepen ) zatvor ( 12. polje ) i da će tamo dugo ( Saturn ) ostati. Merkur ( knjige, pisati ) u 12. polju govori nam da je tamo poneo dosta knjiga i da će se tamo baviti pisanjem ( Merkur, ali i Saturn, vladar 3. polja - pisati ). Kuma opisuje takođe 12. polje horoskopa. Vrh 12. polja u znaku Vage ( politika ) govori nam da se njegov kum ( Vuk Drašković ) bavi politikom, a Merkur u istom polju da je on i pisac. Vladar 1. polja ( V. Šešelj ) Pluton u kvadratu ( loš aspekt ) sa vladarem 12. polja ( kum ) Venerom govori nam o njihovim lošim odnosima. Neptun na vrhu 12. polja govori nam o tome da ga je Šešelj zvao narkomanom. Vladar 7. polja ( sud ) Venera, u njegovom 1. polju ( Šešelj lično ) govori nam da će on sam sebe braniti na sudu. Vrh njegovog 7. polja ( sud, suđenje ) na 15. stepenu ( stepen Blizanaca - reči ) Bika, govori nam da je na prvom suđenju ( vrh 7. polja ) reagovao na strane reči i izraze ( 15. stepen ) u optužnici. Njegovo 10. polje ( polje vođstva, liderstva ) u znaku Lava govori nam da je sebe oduvek doživljavao kao lidera, vođu; to nam takođe potvrđuje i vladar Ascendenta ( njegova ličnost, usmerenost svih aktivnosti ) Pluton na samom vrhu 10. polja. Sunce, vladar 10. polja, položeno u 11. polju ( političke partije ), na 17. stepenu ( stepen Lava ), govori nam da je bio neprikosnoveni partijski lider i da je bio sasvim zadovoljan kao partijski vođa. U horoskopu političara Mesec ( narod, mase ljudi ) govori o delu naroda koji mu daje podršku. Njegov Mesec u znaku Ovna ( vojska, militantniji deo naroda ) nalazi se na 4. stepenu ( stepen Raka - patriote ) što nam govori da je to militantniji deo naroda patriotskog opredeljenja. Jedan primer analize koja je sushtinski potpuno povrshna. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 30 2008, 05:47 PM
|
QUOTE(Nostradamus @ Mar 30 2008, 08:06 PM) Moje pitanje nema veze sa fizikom, stavise pre ce biti matematicko, ali dobro, ja to ne bi ni spominjao da nisi uporan sa time da fizika ne negira astrologiju. Ne znam naravno. I zaista mislim da vise nema nikakvog smisla da se raspravljamo, jer kao sto si rekao vrtimo se u krug. Yeah, yeah ali u svakom slucaju se koristi i u nekim od eksperimenata koji su u skladu s fizikom. To je bila moja poenta. Verovatnoca po principu vishe uspeshnih odradjenih eksperimenata ponovo ima svoje mane, zar ne... dolazimo i do toga da se i sve shto danas predstavlja nauku vodi tim, odnosno slicnim principom koji radi na osnovu verovatnoce. A, da li je nauka dokazala zbog cega se nekom BASH to desi? Mislim, malo je ogoljeno prepisivati sve verovatnoci i necemu shto je nasumichno? To je u direktnom sukobu s nachelima nauke, da se tako izrazim. kada je za neshto bitno da bude chinjenichno stanje, verovatnoci nema mesta u tom pogledu. Horoskopskom analizom mozes "videti" zashto bash ti, to i to, tog i tog dana, na taj i taj nacin. -------------------- |
username |
Mar 31 2008, 02:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 31 2008, 04:30 PM
|
^ Hitler ima jedan od najgorih horoskopskih analiza koje sam video. K'o da sam posmatrao neshto shto nema mozak.
-------------------- |