20 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Astrologija - Reborn :), Bez uvreda i splačina, please!

Hannibal Lecter
post Oct 28 2007, 03:08 PM
Post #61

Group: Članovi
From: People's Democratic Republic of Konjarnik
Member No.: 154
Status: Bivši učenik MGa
Ime i prezime: Ilija Ivanišević
Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina,

QUOTE(cipiripi @ Oct 28 2007, 11:35 AM)
E,ajde ti to sve meni kazes biggrin.gif (iako se smejem,ozbiljna sam)

Citam vas ovde...strashne stvari,mrzi me da qcam,lakse bi mi bilo uzivo da pricam o tome...
elem,primetila sam da neki postuju,cisto da bi kontrirali c1k4_ml3kc37u ,
covek zna u sta veruje i pise o necemu sto ga zanima,sto voli,i sto izucava,a vi mu se tu pose...... na rad,dok neki ne znaju ni dve recenice da sastave o stvarima koje (navodno)vole,i u koje veruju
I nesto nisam primetila kako pokusava da nametne svoje misljenje drugima,smatram da je on izneo svoje misljenje,a vi kako hocete,mozete a i ne morate da ga prihvatite(logicno)

Ako se ne slazete sa onim sto je pisao,onda na lep i kulturan nacin iznesite svoje misljenje,a ne ko klinci...
jos da pocnete sa onim "tuzicu te tati;moj tata je jaci,on ce da ti dokaze da je astrologija glupost tongue.gif "
*

Sestro, ja sam u jednom, mozda dva posta rekao da je astrologija glupost! Posle sam se samo raspravljao oko toga da li je mene briga sto njega ne zanima moje misljenje...

Sta je klinachko? Konkretno kolega, konkretno!

QUOTE(Spužva @ Oct 28 2007, 12:49 PM)
e jos da je njegov rad.. biggrin.gif
bice da je copy/paste XD.gif..
*

Pa naravno... XD.gif

QUOTE(Eli0t @ Oct 28 2007, 01:07 PM)
Aww.. Ne shvatas koliko ovo pateticno zvuci? Ja mislim da si ti ovde jedini koji je na forumu radi lecenja kompleksa..
*

Ja nemam komplekse, pa samim tim ne mogu ni da ih lechim.
Jedino to ti radish jer si faca-administrator i mozes da delis warnove.
Uuuuuuuuu. Frajer si!
Deder, spusti se na zemlju kauboju!

Sta je tu pateticno? Budite KONKRETNI molim vas, bar kad se meni obracate...

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Oct 28 2007, 02:08 PM)
Ja zaista nikome ne govorim šta će pisati - da to želim, bilo bi izuzetno glupo. Ja samo želim da neki ovde prestanu sa ispoljavanjem svojih stavova o tome koliko je astrologija netačna. Ova tema je za one koji bi voleli da nauče ono osnovno o svakom zodijačkom znaku, a ukoliko neko ima nešto da kaže na tom planu - neka izvoli. Ko želi da dokazuje kako je astrologija netačna, neka otvori temu (ukoliko to nije previše) ili neka se pridruži ljudima sa Elite Security foruma gde će naići na svoje istomišljenike - ja nisam tu da dokazujem "ovo" ili "ono" već da napišem pa ko želi da prihvati - može, ko ne želi - ne mora.
*

Ko hoce da nauci nesto neka koristi internet, zove vracare sa Palme i Kosave, ili tebe, svejedno...
Forum nije Wikipedia jbt!
Ovo definitivno pocinje da me nervira mad.gif
Ne govoris nikome sta da pise ali govoris sta da ne pise!

--------------------
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold
And if you listen very hard
The truth will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll

Svi me žele, a ja sam nedodirljiv!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 03:46 PM
Post #62

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

Izvini, ali ti zaista imaš kompleks čim ne možeš da popustiš ili da prihvatiš nečiji stav. ja sam tvoj prihvatio, iako ga smatram netačnim.

Ova tematika je isuviše delikatna. Ja se nikada ne oslanjam na Wikipediu već volim da svoje znanje proširujem svojom inteligencijom, svojim definicijama i svojom logikom - na taj način ću i poštovati, a i sagledavati stav drugih osoba - prihvatiti, takođe.
Nije ovde reč o wikipediji već o tome da sam zamolio da u ovoj temi ne pišete o tome koliko je astrologija netačna već da je ovo tema o tome koliko je astrologija tačna i to će shvako razmotriti na svoj način.
Ja osećam odgovornost za ono što je apočeto na ovom forumu, što je otvorilo mnogo sumnji i sl i nameravam da to isteram do kraja. Kada završim sa svim zodijačkim znakovima - prosto me ne zanima šta će biti sa temom, a do tada su sva pitanja slobodna.
To kažem zbog toga što nas je predhodna tema odvela nikuda osim u lock - pre ili kasnije pojave se prick-ovi koji će samo spamovati.
Smatram da je ovo možda i jedina tema koju sam otvorio na forumu zbog onoga što ja volim, zbog onoga čime se ja bavim, onoga u šta sam se lično uverio da funkcioniše (na meni neobjašnjiv način) - a ukoliko ti ili neko smatra da sam ja zbog toga ovakav ili onakav - apsolutno mi nije važno. otvorite temu pa pljujte astrologiju koliko želite - ja tu dolaziti neću obzirom da očigledno pričamo na dva različita jezika.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Hannibal Lecter
post Oct 28 2007, 04:01 PM
Post #63

Vi ste mislili da cu ja da se raspravljam?
Ooooooooooh Nooooooooooo!

Sa ljudima koji vashe rechi vade iz konteksta ne vredi se raspravljati!

Da li ti uopshte znash shta su komplexi???
Komplexi nemaju veze sa prihvatanjem nechijeg stava...
To ima veze sa tvrdoglavoshcu, poshtovanjem drugih, ali nikako ne sa komplexima.

Ne mogu da verujem da se toliko gubish choveche pa sam si prvi ushao u raspravu.

--------------------

+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 04:31 PM
Post #64

Pa rasprava je samo oblik mentalne stimulacije koja nas može dovesti do rešenja problema.
Ti si čak rekao da je admin iskompleksiran obzirom da te je opomenuo?! Pitanje je da li ti znaš šta su kompleksi, a ne ja koji je kroz astrologiju prostudirao i psihologiju!?
Ušao si u tematiku o kojoj ne znaš gotovo pa NIŠTA
Vređaš mene svojim ponašanjem i time što sam IPAK rekao da sam preko leta pisao a uprkos tome si podržao kvazi-komičnu odluku Spužve da sam ja čitav tekst uradio funkcijom "copy/paste" !!!???
Nazivaš me Imlekom i još si neozbiljan, a pritom mi se podsmevaš i ponovo dokazuješ koliko zapravo nemaš pojma o astrologiji pitanjem
Imlek, sta kazu zvezde kad cu se ozeniti???

???
Vređaš admina zato što pokušava da ostane neutralan i održi mir?
ph34r.gif
Jednostavno prihvati da nemaš pojma oko astrologije, live and let die...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Hannibal Lecter
post Oct 28 2007, 04:40 PM
Post #65

Man, ja nemam pojma o astrologiji!
I to ne krijem... Kuzhish? Samo smatram da je glupost i to je moje pravo. Meni ti ne smetash zato shto verujesh u astrologiju. Tvoja stvar. Ja sam hrishcanin i pravoslavac i verujem u Boga, ali ne u horoskop, natalne karte itd..

Ja ne znam o kom problemu ti govorish.
Ochito da si sam stvorio problem...

To shto ja vredjam admina - to je moja stvar i ne tiche te se...
A da, ja ga ni ne vredjam...

Shta je, ti ne znash da koristish copy/paste? Morao si sve da prekucash? XD.gif
Nishta strashno, nauchicu te:
1.Ctrl+A
2.Ctrl+C
3.Ctrl+V
Eto sad znash tongue.gif

--------------------

+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 04:44 PM
Post #66

Ti ne znaš ni šta je hrišćanstvo, ni šta je kultura, ni šta je Bog.
Mene je sramota da sa tobom nastavim dalju konverzaciju...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Hannibal Lecter
post Oct 28 2007, 04:48 PM
Post #67

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Oct 28 2007, 04:44 PM)
Ti ne znaš ni šta je hrišćanstvo, ni šta je kultura, ni šta je Bog.
Mene je sramota da sa tobom nastavim dalju konverzaciju...
*

lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.giflol.gif lol.giflol.gif lol.gif lol.gif lol.gif

Reche mi chovek koji veruje u natalne karte...

Ajde majke ti, prosveti me i reci shta je kultura, pravoslavlje, Bog???

Ajde molim te....

Sramota te je? Da je tebe sramota ti ne bi ni zapochinjao konverzaciju!

--------------------

+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 04:59 PM
Post #68

U pravu si. ne bih ni započinjao konverzaciju sa tobom da sam samo znao...
Ljudski je grešiti.

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 06:47 PM
Post #69

Lav
- Vatreni znak, pod uticajem Sunca. Iskren i otvoren karakter, živi duh i neverovatna vitalnost glavne su odlike rođenih u ovom znaku.

Može se reći da je Lav izrazito Sunčev znak, jer u ovom periodu Sunce dostiže najveću moć na nebu Zodijaka. Njegovo životvorno zračenje daruje otvorenost, iskrenost, spremnost na pomirenje i opraštanje, ali kad treba i nepopustljivost. Neprestano traženje savršenstva u svemu rađa živ duh, koji je u stalnom previranju.
Ličnost rođena u znaku Lava zrači posebnim magnetizmom, koji je obogaćen živahnim osećanjima i neverovatnom životnom snagom. Reč je o klasičnom tipu kog je gotovo nemoguće zbuniti ili iznenaditi, uvek sigurnom u samog sebe i svesnom sopstvenih vrednosti. Sve njegove akcije potiču iz srca i obogaćene i obeležene su iskrenošću.
Sve u svemu, može se zaključiti da ovakva osoba uvek lepo govori o sebi, na šta su opravdano usmerene njene ambicije. Verna po prirodi, sa sopstvenim kodeksom časti i poštenja, zna da preuzme odgovornosti i traži poštovanje koje zaslužuje. Osim toga, Lav je uvek društven i spreman da izigrava zaštitnika svima koji su slabiji. Zauzvrat traži jedino maksimalno poštovanje i sav kredibilitet za urađeno delo. Voli da se hvali ukoliko spremi finu klopu.
Ovi kvaliteti su uzrok snažne privlačnosti Lava za osobe koje su u njegovoj okolini; lako zadobija ljubav i prijateljstvo. Njegova snažna ličnost i neosporena draž ne utiču samo na profesionalnom planu već i u privatnom i porodičnom životu.
Kada je želja za afirmacijom kod ovih ličnosti veoma jako izražena može ih učiniti gordim, razdražljivim i protivrečnim. Njihov način ponašanja, ako je suviše energičan, može ih navesti na nesmotrene odluke i sukobe sa stvarnošću. Ponekad bivaju egocentrične i mogu postati nepromišljene i nametljive, naročito kada smatraju opravdanim i neophodnim da zadovolje svoju želju za organizovanjem i dominacijom u životu drugih. Ovaj apsolutistički karakter, sjedinjen sa snažnom emotivnošću, za Lava je često izvor nevolja i razočaranja.
Ipak, u određenom momentu dolaze mu u pomoć njegove mnogostruke pozitivne osobine: vrhunski osećaj za pravdu i neugasiva ljubav prema istini, čine da drugi uvek priznaju poštenje njegovih principa. Lav, uvek veran snazi koja proizilazi čak i iz samog njegovog simbola, ne boji se borbe i, zahvaljujući svojoj hrabrosti i inicijativi, pobeđuje u najtežim situacijama.
Prirodno je da u toliko obdarenoj prirodi živi želja za priznanjem drugih - ta želja i njegove brojne mogućnosti odskočna su daska ostvarenju njegovih ambicija.
Lav često održava odnose sa uticajnim ljudima koji mu popločavaju put uspeha, i ovde ulazi u igru njegov poseban kvalitet: u kontaktu sa značajnim osobama, iako svestan sopstvene vrednosti, on uspeva da prikrije svoju snagu i sigurnost, zadobijajući lako protekciju i pomoć koje su mu neophodne.
Ličnosti rođene u znaku Lava gotovo uvek su optimisti i veoma širokogrude prirode. Ali, teško onome ko povredi njihov urođeni osećaj za pravdu. Njihov bes je, međutim, koliko se iznenadno i brzo javlja, toliko brzo i prolazi: Lav je nesposoban da bude zlopamtilo, čak i u odnosu na neprijatelje.
Lav mrzi računicu i nikad ne beži od odgovornosti za svoje postupke. Njegova duševna rabota i silno zračenje mnogostrukih vrlina doprinose njegovom uspehu.
Ove osobe imaju apsolutnu potrebu za radom: dokolica je njihov najgori neprijatelj. Lav uglavnom bira aktivnost koja iziskuje sve njegove sposobnosti, uz maksimalnu odgovornost, ali koja mu nudi i mogućnost velikih zadovoljstava i uspeha. Nema posebnu predodređenost za neki posao, već «predodređenost za uspeh». Nalazimo ga zato na važnijim društvenim pozicijama, direktorskim mestima, medicini, industriji, političkoj sceni itd... U svakom poslu je neobično cenjen zbog svoje posvećenosti i discipline. Lako doseže siguran finansijski položaj i često dolazi do velikog bogatstva.
Opčinjen igrom u oblasti špekulacija i velikih poslova, uvek verujući u isključivo sebe i sopstvene snage, često rizikuje da počini teške nesmotrenosti. Takva sigurnost u samog sebe ima sugestivan uticaj na druge, koji se najčešće u potpunosti poveravaju njegovim upadljivim sposobnostima i snažnoj ličnosti.
I na planu prijateljstava, Lav je taj koji dominira: uvek on bira prijatelje, ne prepuštajući inicijativu drugima. Ako mu je neko simpatičan, smesta budi u njemu snažno interesovanje. Njegova prijateljska osećanja su, mora se priznati, uvek iskrena i nikad nisu vođena računicom. S druge strane, Lav traži od drugih slepo poverenje, kakvo mu po pravu i pripada.
U životu ovih ljudi ljubav ima veoma važnu ulogu, jer je ona i sredstvo kojim Lav potvrđuje svoju ličnost. Kada nekoga voli želi da dominira njime, čak i kada se radi o samo običnom flertu. Sposoban je da «opčini» partnera. A poverenje koje instinktivno zadobija podstiče ga da voljenu osobu okruži pažnjom i ljubavlju, da je oslobodi svakog tereta i stvori joj nov, bolji život.
Rođen u znaku Lava živi život, i to intezivno; njegova izuzetna ličnost vodi ga uspehu za uspehom u susretima sa suprotnim polom. Darežljiv i pun zanosa, u svojim osvajanjima ne zna za nemoć i drugorazredne uloge. Velika vrednost Lava je. Međutim, u sledećem: kada se jednom istinski veže za dragu osobu, ostaje veran toj vezi i, ako se ne oseća shvaćenim od voljene osobe, čini sve da poveća i učvrsti veze koje ga spajaju sa njom, uz jedan uslov - da bude siguran kako u celosti poseduje voljenu ličnost.
Od svog partnera traži podstrek i odavanje priznanja, i želi uvek da bude u centru njegove pažnje; kritike i sumnje u odnosu na svoju ličnost ili ono što radi mogu ga učiniti nesigurnim i sumnjičavim, čime gubi prirodnu unutrašnju ravnotežu i dovodi u ozbiljnu krizu tu istu ljubavnu vezu.
Za ličnost koja zna da uživa u životu, kao što je Lav, najgori neprijatelj je preterano rasipanje energije. On uvek nastavlja da živi punim zamahom i ne smanjuje svoje aktivnosti čak ni kada primeti da će ga neki jači napor slomiti. Takav stav ga neizbežno vodi la ignorisanju manjih prolaznih poremećaja, mada bi drukčijim ponašanjem mogao da spreči mnogo teža oboljenja.
Lav zahteva da bude iskreno i detaljno obavešten o stanju svoga zdravlja i o prirodi svoje bolesti, a zatim se predaje u ruke lekara i specijalista spreman da se podvrgne svakom obliku lečenja.
Astrologija kaže da su najslabije tačke organizma osoba rođenih u ovom znaku: srce, cirkulacija i, sekundarno kičmeni stub i leđni mišići. Zato bi morale da žive manje intezivnim ritmom života i pripaze na svoje zdravlje.

Što se žene rođene u znaku Lava tiče :
Ona nije slaba žena koja se prepušta da je nose talasi sudbine. Njena vitalnost, njena volja, njen autoritet omogućuje joj da uđe u kategoriju onih žena koje dominiraju, koje ne dozvoljavaju da budu pobeđene. Ona voli akciju i kretanje. U to unosi sve snage i svu energiju. Teško joj je da ostane na jednom mestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi lenjost, čak i kada je na godišnjem odmoru.
Prepreke je ne obeshrabruju, već, naprotiv stimuliše njenu volju i rađaju u njoj želju da pobedi.
Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspeha po svaku cenu. U svojim poduhvatima nije samo dinamična, odlučna i smela: ona ima odličan smisao za organizaciju. Predostrožna je i ništa ne prepušta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da bi se zadovoljila trenutnim stanjem.
U odnosima prema drugima poštuje izvesna pravila ponašanja. Kada upoznaje nova lica, trudi se da prema njima bude ljubazna, srdačna. Ako je reč o prijateljima, učiniće čak i više od onoga što je u njenoj moći.
"mlaka" ili nedefinisana osećanja dovode je do očajanja. Njen karakter se teško prilagođava ljudima koji su uzdržani u osećanjima. Isuviše je otvorena priroda da bi mogla podnositi lukavost i podmuklost. Kada ima nekom nešto da kaže, to čini potpuno otvoreno. Kada joj se nešto ne sviđa - to odmah pokaže. Zato ne trpi ljude koji sede na dve stolice, koji su neodlučni, kolebljivi.
Veruje da svi ljudi mogu biti otvoreni poput nje, a kada se uveri da nisu - gorko je razočarana. Tako nanete rane teško zarašćuju, iako to nikom ne pokazuje.
Mada je iskrena, ponekad voli da se šali, da se prikaže onakvom kakva u stvari nije. Njene male brige čini velikim da bi privukla pažnju drugih.
Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i srećna kad drugome može da učini neku radost. Međutim, ponekad je egoista i pre nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.
Najveća vrlina koju poseduje je vernost. Ona je duboko privržena osobama koje su zadobile njeno prijateljstvo. Ta odanost odoleva i vremenu i iskušenjima. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promeni mišljenje koje je imala. Ponekad, iako je i sama svesna da joj je neko učinio nešto nažao, ostaje slepa da ne bi bila razočarana.
Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da neko na nju utiče. U odnosima sa ljudima ne trpi kaprice, prenemaganja, izveštačenost.
Pošto je tip strastvenih žena, ona tačno može da primeti šta je privlači, a šta odbija kod jednog muškarca. Ona ili voli nekog ili prezire.
Ako joj se neki muškarac sviđa, ona mu to otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osećanjima, bez ikakve uzdržanosti. Osećanja iskazuje bez suvišnih reči. Ne podnosi ništa nejasno i neodređeno u ljubavi. Iz strpljenja je izvode ljudi koji jednog dana pokazuju prema njoj znakove obožavanja, a već drugog izlive netrpeljivosti. Bilo bi pravo čudo kada bi se vezala za takvu vrstu ljudi.
Brzo donosi sud o nekom čoveku. Ako joj se dopada, svoja osećanja ne krije. To ne znači da gubi svaku kontrolu nad sobom i da pada u zagrljaj prvom muškarcu na kog naiđe. Ume da pravi razliku između trenutnih utisaka i trajnijih osećanja. Sklona je da u ljubavi mnogo daje, ali teško ide do kraja. Potrebno je izvesno vreme da dobro proceni muškarca s kojim je počela da vodi ljubav. Plaši se da ne doživi razočarenje, da ne bude prevarena ili obmanuta.
Kada sretne čoveka koji joj se sviđa, prilazi mu obazrivo, predaje mu se bez odbrane tek posle zrelog razmišljanja. To je ipak ne sprečava u iskazivanju nežnosti i osećanja.
Kao i sve ambiciozne žene koje se ne zadovoljavaju svakodnevnim tavorenjem, ona sanja da se uda za čoveka koji se nalazi na višem položaju od nje. Njen cilj u životu je konstantno napredovanje. Brak je za nju idealan način za uspon na lestvici uspeha.
Nemaju sve žene tu sreću da naiđu na čoveka koji će im pružiti sve ono za čim žude. Jedno je, pak, sigurno: ako čovek koji je voli nije slavan i sve mu ne polazi od ruke, ona će za njega biti neprekidni stimulans. Ako nije ambiciozan, ona će ga gurati napred do potpunog uspeha.
Njena ličnost je jaka i to predstavlja opasnost ukoliko se uda za čoveka slabe volje. U tom slučaju ona će igrati ulogu porodičnog oslonca, preuzeće sve odgovornosti na sebe. Muž će se osetiti nesrećnim, poniženim, osramoćenim.
Ako se on povinuje ženinom autoritetu, bez imalo gorčine, čak srećan što je oslobođen mnogih obaveza, sve će biti u redu.
ali, može se desiti, što nije redak slučaj, da ona naiđe na čoveka čvrstog karaktera koji neće pokleknuti pred njenim autoritetom. Tada je neminovno da dođe do incidenta, jer ni jedno od supružnika neće trpeti autoritet drugog.
Ostaje i treća mogućnost: da se uda za solidnog muškarca koji neće biti ni slabić ni bračni komadant. U tom slučaju, brak se može smatrati uspešnim. jedan partner umeće da ceni vrednost drugog. I kod nje i kod njega javiće se ponos zbog toga.

O ljubavnom životu žene rođene u znaku Lava :
Neverovatno strastvena i iskrena žena Lav, već od prve mladosti počinje da traga za kompletnom ljubavi, a kad je sretne posvećuje se svom vatrenom i velikodušnom dušom. Puna snova i ideala, ova žena poseduje urođenu intuiciju, koja joj omogućava da uvek pogodi želje muškarca kojeg voli. praktična, ali ne kruta, ona ume da se prilagodi skromnom ljubavnom životu, ukoliko to može da postigne poštenjem i sentimentalnim spokojstvom.
Po prirodi vatrena, žena Lav živi za seks što nikako ne podrazumeva česte avanture. Ona je obično verna jednom muškarcu pa ako on uspe da je zadovolji, izleta neće biti Kad se već nađe u postelji sa voljenim muškarcem, ne voli da se uzdržava.

O ljubavnom životu muškarca Lava :
Nepopravivi sanjar, zaljubljen u život i ljubav, muškarac Lav nikad neće ustuknuti pred teškoćama i boriće se do poslednjeg daha da bi ostvario svoje ciljeve, što postiže pre svega istrajnošću i upornošću. Pored ljubavi i razumevanja, ženi koju voli on ume da pruži zaštitu i moralnu podršku, bez obzira na težinu trenutaka. U braku je obično veran i gotovo uvek izgrađuje srećnu porodicu.
Muškarac rođen u ovom znaku neobično uživa u seksualnim aktivnostima. Na žalost, njegova partnerka gotovo nikad ne može da drži korak s tim ritmom. Pored toga, sklon je perverzijama koje on sam naziva "maštovitošću". Harmoničan seksualni život postiže sa ženom koja je i sama maštovita.

Uopšte o Lavu :
Peti znak zodijaka vlada od 22.07 do 23.08 (ali ljudi rođeni na dane smene sazveđa trebaju kontaktirati s astrologom ako znaju tačan sat i minut rođenja da bi znali kojem znaku pripadaju). Ovo je aktivan, muški znak, fiksan, koleričnog temperamenta. njegov simbol je vatra. Poistovećuje se s petom kućom koja je simbol dece, ljubavi, seksualnog života, zabava, umetnosti, kreativnosti, javnih nastupa itd...
U mitologiji znak Lava simbolizuje Herkul koji je rukama ubio lava i tako dokazao svoju virilnu snagu.
Vladar Lava je zvezda Sunce, simbol sreće, novca, uspeha, moći, zdravlja, energije, optimizma, suvereniteta. Odatle želja i potreba Lava da bude u centru pažnje, kao što je Sunce centar našeg sunčevog sistema oko kojeg se okreću planete. Lav smatra da mu se svi moraju klanjati i slušati njegove naredbe. U znaku Lava su sjaj, zlato i bljesak kraljevina i carstava, more, sunce, leto i mladost. ako ste odlučili osvojiti jednog Lava, potrebno vam je presto i mali stočić za klečanje. Na presto ćete postaviti njega, a vi ćete klečati i beskrajno mu se klanjati i diviti. Nemojte misliti da ćete mu dosaditi s komplimentima ili divljenjem. Potrebni su im kao biljkama sunčevi zrakovi.
Zbog Neptuna u padu Lav voli biti tajanstven, inklinira uživanju ili trgovanju drogom i voli muziku. Lav voli vlast, davati uputstva i naređenja da drugi rade po njegovoj zamisli i da mu drugi rešavaju probleme. Voli dobar život pa mnogo novca troši za sve vrste zadovoljstava. On je jedan od najrasipnijih znakova u zodijaku. Tokom života doživi drame jer nema smisla za sitne probleme, ali nikad ne izbegne borbu i ne beži od opasnosti. Za stolom je probirljiv i visokih zahteva kao i u životu. Od života hoće najbolje jer smatra da mu to pripada. Ceni kvalitet kao ni jedan drugi znak.

Muškarac je posebna, zanimljiva, dostojanstvena osoba, aristokratskog ponašanja, smiren, ugodan, velikodušan, romantičan, grandiozan i drugačiji od ostalih muškaraca. Bolji je od svih. Zato u poslu traži prve pozicije a u ljubavi maksimalnu odanost. Ne trpi neveru a neuspeh u poslu stvara mu frustraciju pa maltretira oko sebe sve i fizički i psihički. Voli iskreno, toplo, strastveno i veran je, ali ako mu dojadite, okrenuće vam jednog dana leđa kao da se ništa nije dogodilo. On je šef države, ima centralno i vrhunsko mesto u svom zvanju, glumac, muzičar, lekar, direktor...
Žena ima dominantan karakter, nametljiva je, vlada uvek i svuda i to pokazuje. Izgleda upadljivo, voli skupocena krzna, nakit, otmenu garderobu da bi iskazala svoju moć i status. Spretna je poslovna žena i uspešan umetnik pa je šteta zatvoriti je u kuću što bi izazvalo frustracije, nervne krize i pogoršalo njenu agresivnost i mušku narav. nemojte joj se zameriti jer vam više neće biti prijatelj. Pokažete li joj svoju odanost, biće najsimpatičnija, najšarmantnija i najnežnija žena. Ne pokušavajte se pretvarati jer je inteligentna i shvatila bi neiskrenost.
Viši tip je prirodno superioran, ljudi ga kao takvog priznaju i prihvataju. Niži tip se hvali svojim značajnim vezama na nivou i kako svi rade po njegovim zamislima, kontaktira s ljudima na položaju i dosađuje svojim principima.
Najplodniji je period leto, kad Merkur, Venera, Sunce i Mars borave u ovom znaku a najlošiji prvi i drugi mesec kad te planete uđu u znak Vodolije i tako prave opoziciju natalnom suncu Lava. Tada treba izbegavati situacije i prostore gde se može stradati, putovanja i velike fizičke napore jer je energija prepolovljena.

Idealan znak im je Vodolija, zatim Strelac, Ovan, Blizanci i Vaga ako ascedent nije protiv. Bik i Škorpija su privlačni, ali je njihova zajednička budućnost problematična. Dva Lava teško će živeti zajedno jer oba će želeti vlast.
dan: nedelja, broj:5, boje: žuta, narandžasta, zlatna, crvena i sve sunčane boje.

Poznati u znaku Lava : Luj XVI, Napoleon I, Cezar, Musolini, Fidel Kastro, Mata Hari, Rokfeler, Alfred Hičkok, Robert De Niro, Đankarlo Đanini, Vitni Hjuston, Mik Džeger, Madona, Dragan Nikolić, Sandra Bulok, Ben Aflek, Hali Beri, Šarliz Teron...

--------------------
user posted image
+Quote Post
RZA
post Oct 28 2007, 08:02 PM
Post #70

Njeno Ljubičanstvo

Member No.: 92

ajd okaci za skorpiju. molim te.. smile.gif
zaista me zanima sta pise. smile.gif

--------------------
cold
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 08:07 PM
Post #71

QUOTE(Spužva @ Oct 28 2007, 10:32 PM)
ajd okaci za skorpiju. molim te.. smile.gif
zaista me zanima sta pise. smile.gif
*

Hoću, ali moraćeš da malo sačekaš.

--------------------
user posted image
+Quote Post
RZA
post Oct 28 2007, 08:08 PM
Post #72

Njeno Ljubičanstvo

oket.. wink.gif

--------------------
cold
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 28 2007, 10:44 PM
Post #73

Devica
- Zemljani znak, pokretljiv, pod uticajem planete Merkura koja daruje rođenima u ovom znaku posmatrački duh i oštroumnost

Osećaj za stvarnost, bistrina uma, posmatrački duh i jasni pogledi na svet, najočiglednije su karakteristike koje planeta Merkur daje rođenima u znaku Device. Ovim urođenim kvalitetima dodaje i duboku intuiciju za sve stvari koje traže praktičnost duha i smisao za trgovinu, kao i ljubav prema tehnici. Ova ličnost obožava preciznost, ima izvanrednu memoriju, razvijenu pažnju, sposobnost da se izrazi na mnogim poljima i, povrh svega, neverovatnu moć logičkog rasuđivanja i ulaženja direktno u samu suštinu stvari.
Način života ovih ličnosti je, dakle, rezultat mnogih iskustava i zrelih razmišljanja. Čak i kada treba da obnovi svoja poznanstva ili prilagodi svoje ponašanje novim okolnostima, ovakva osoba će veoma oprezno proučiti, ispitati i oceniti situaciju do najsitnijih detalja. Device su uvek spremne da preuzmu teret novih obaveza i novih dužnosti, naročito ako ih drugi podstaknu ispravnim prepoznavanjem njihovih zasluga. U osnovi, ove ličnosti duboko žele da budu korisne drugima i da učine nešto od značaja za druge, da imaju cilj ili ideal kojem mogu da posvete sve snage svoga bića.
Osobe rođene u ovom znaku imaju jako razvijen smisao za praktične stvari i sposobne su da se suoče sa svakom situacijom. Ostale njihove karakteristike su: razvijena intuicija i brzo učenje, što potiče iz njihovog otvorenog uma koji brzo uviđa stvari oko sebe, zatim hipersenzibilnost, zbog koje njihova eventualna krutost u odnosima u stvari samo maskira određenu formu stidljivosti.
Devica se mora čuvati, ipak, od sklonosti da se isuviše prepušta analizi i sumnjama, koje je mogu odvesti ka falsifikovanju stvarnosti. U njene odluke može se umešati oštar kritički duh koji je distancira od mirnog i objektivnog pogleda na probleme.
Bez obzira na sve nesumnjivo je reč o briljantnoj osobi, pre svega zahvaljujući njenoj rečitosti, izrazito kultivisanoj ličnosti i posebno dražesnom biću - to su kvaliteti koji bude pažnju drugih. Ako povrh svega uspe da na pravi način proceni sopstvene slabosti kao i slabosti bića u njenoj blizini, onda će svakako moći u punoj meri da potvrdi svoju složenu i zanimljivu ličnost.
Bilo da treba da se vredno i precizno uradi nešto, bilo da se traži duboka analiza problema, dragoceno je i može se slepo poveriti takav posao ličnostima rođenim u znaku Device. Ovaj znak proširuje, kao nijedan drugi, urođenu praktičnost i intelektualni dar koji mogu uzdići ličnost na mnogim poljima, od ekonomije do politike, od nauke do medicine.
U pretežnom broju slučajeva, ove ličnosti ne pokazuju savršeno zdravlje. Bez obzira na to, imaju izuzetnu čvrstinu i velike odbrambene snage. Njihov ispravan osećaj i samodisciplina vode ih ka umerenosti u svim stvarima: ova konstantna kontrola sprečava teže narušenje njihovog zdravlja.
Osnovne smetnje koje se pojavljuju kod Device nervoznog su i psihičkog karaktera i njima je teško dati pravu dijagnozu. Ove ličnosti ponekad preteruju s lekovima, pribegavaju im pri najmanjoj smetnji, sprečavajući tako svoje odbrambene snage da reaguju.
za lekara predstavljaju dobrog pacijenta, ali ipak pomalo zamornog i suviše pedantnog, jer se retko zadovoljava prostim i jednostavnim dijagnozama. Traži jasnu analizu bolesti, njene prirode, uzroka i načina izlečenja. Često pribegava medicinskim knjigama i drugim sredstvima koja mogu pružiti iscrpna obaveštenja o bolesti od koje pati.
Njihove bolesti obično imaju normalan tok; čak i posle hirurških zahvata uspevaju da brzo povrate snagu.
Prema astrološkom predanju, najosetljivije i najranjivije tačke na telu rođenih u znaku Device su organi za varenje, žuč, gušterača i trbušni mišići, kao i jetra.
Grčevi i aktuelni bolovi u želucu često potiču od nervoze ili se javljaju u periodu kad je ličnost rođena u ovom znaku uznemirena psihičkim ili duhovnim problemima.
Njihova mudrost treba da im preporući sledeći moto: "Ne smem stvarati sebi brige već se suočiti sa svakodnevnim problemima onako kako nailaze."
Rođeni u znaku Device mogu biti odlični pedagozi, veoma uspešni na polju hemije, medicine a mogu takođe biti vredni bibliotekari ili arhivski radnici.
Žena rođena u ovom znaku ističe se pre svega u kući gde zna da primeni svoju izuzetnu sposobnost za organizaciju, osećaj za red i ljubav za preciznost. Reč je o veoma modernoj ženi kojanaročito u administraciji domaćinstava za da raspodeli prihode, čak ih i uvećavajući. Retko ostaje bez novca jer ima različite izvore i uspeva da izvuče korist i iz sitnih stvari. I muškarac u ovom znaku pridodaje pravi značaj novcu: ne kupuje nikad ništa dok dobro ne promisli, bez obzira da li su krupni ili sitni izdaci. Ali, s druge strane, ove osobe umeju da budu darežljive i rado poklanjaju, do tačke gde ta darežljivost može biti zloupotrebljivana od strane drugih u trenucima kada se obraćaju osećanjima ovih osoba.
Devica ume da održi diskretan način života i sa ograničenim sredstvima, uspevajući uvek da dođe do neophodnog novca za najnužnije potrebe i odeću, do koje postepeno drži. Ali ako se radi o pomoći porodici ili bilo kome ko im je drag, ove osobe su spremne da preuzmu teške dužnosti na sebe, uključujući i najveće žrtve, ako je to neophodno.
Senzibilni i individualisti, rođeni u ovom znaku često pate od određene teškoće da uspostave kontakt sa drugima. Zato traže prijatelje među optimistima, koji im pomažu da prevaziđu svoju napetost i teškoće u životu i komunikaciji. Ispunjene duhom žrtvovanja, ove osobe umeju da podmetnu svoja leđa i bore se za druge, zbog čega prijateljstvo, čak i ono čvrsto može doći u pitanje zbog izrazite sklonosti Device ka kritici: jer, pošto mnogo traže od samih sebe, očekuju perfekciju i od svojih prijatelja.
Baza iskrenog i postojanog prijateljstva i čvrstih veza sa ljudima rođenim u ovom znaku su svakodnevni interesi i zajedničke ideje.
U ljubavi, devica veoma teško vrši izbor partnera. U suštini, nije im lako da nađu ličnost koja će odgovarati svim njihovim zahtevima.
Ove ličnosti traže od drugoga unutrašnju snagu, zrelost, sigurno držanje, uspešan materijalni i društveni položaj. kad nađu pravu osobu znaju da vole i retko je napuštaju, mada ih njihova smanjena vitalnost ne čini gotovo nikad "strasnim ljbavnicima".
Njihovim ljubavnim životom kao da upravlja isključivo razum i dobar ukus. Takav način ponašanja, ako se površno analizira, može ih predstaviti drugima kao hladan i rezervan karakter, toliko da ukoči svaki entuzijazam i inicijativu partnera. Bez obzira na to, uspevaju da ostave lični pečat na život osobe koju vole i znaju da ga organizuju po svom sistemu.
Osoba rođena u ovom znaku ima, sve u svemu, karakter koji se čini teško odgonetljivim. Čak i kad ih duboko poznajemo, mogu nas iznenaditi nekim potpuno novim stavom ili idejom. odluke svog srca uglavnom prethodno podvrgavaju sudu mozga. Ali treba zapamtiti da su uvek spremne da se žrtvuju za voljenu osobu.
One ponekad počinju da trepe kako će ljubav bez komplikacija postati bezukusna i hladna i zato same stvaraju komplikacije s apsurdnom ljubomorom, uzaludnim kritikama i preterivanjima, što sve treba, prema njihovom gledištu, da održi u životu njihova osećanja.

Posvećeno osobama rođenim u znaku Devica:
Sve što se odigrava oko vas primate intelektom. U stvari, čuvate se kao kuge svega što je diktirano instinktom, prolaznim utiscima, oduševljenjem i strastima.
Sve što radite činite savršeno ozbiljno, savesno, disciplinovano. U vas se može imati neograničeno poverenje. Prezirete osobe koje podvaljuju, koje su lenje, koje se ne mogu ni na šta koncentrisati. Prema drugim ljudima ne pokazujete spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi ste suviše rezervisana i stidljiva da biste javno pokazali svoja osećanja. Ne cenite prijateljstvo sa površnim ljudima, koji olako shvataju život. Za vas je život ozbiljna stvar i vi ga tako i primate.
Jedno je sigurno: prema vama treba imati obzira. Oni koji su uspeli da vam se približe moraju da se čuvaju da ne ozlede vaša osećanja. Veoma ste osetljivi i sa podozrenjem primate ružne reči, kritike.
Više volite da budete sami, nego u društvu suviše bučnih ljudi ili osoba koje vode lake, zabavne razgovore.
Teško je pretpostaviti da biste, s obzirom na vaš karakter, mogli s lakoćom da se prepustite strasnoj i impulsivnoj ljubavi, koja može doneti nepredviđene promene.
Ni ljubavi, kao ni svemu ostalom, ne prepuštate se olako plašeći se svojih instinktivnih reakcija. Kratko rečeno vas je teško osvojiti.

O ženi rođenoj u znaku Device i njenoj ljubavi :
Kad sretne čoveka koji joj se dopada, i kojem se ona dopada - teško da će mu se odmah obesiti o vrat. U prvom redu zato što ni sama nije sigurna u svoja osećanja. Uvek će se pitati da li je to prava ljubav ili samo prolazno osećanje.
Da bi to razjasnila, stavlja na probu najpre sebe, a zatim i čoveka koji joj se dopao i koji je na neki način uzbuđuje. Analizira svoja osećanja, drži se na odstojanju, čak je sklona da ismeva sopstvenu idilu da bi se uverila hoće li odoleti svim iskušenjima. I njen partner mora da bude "testiran". Ona ga procenjuje, traži u njegovim rečima i najmanju grešku ili glupost, pokušava da otkrije njegove ćudi i mane.
Ustručavanje da se potpuno preda osećanjima nije motivisano njenom stidljivošću i urođenom rezervisanošću. To je izraz i paničnom straha da ne počini neku grešku vezujući se za čoveka koji nije stvoren za nju, a ujedno i nepoverenja u nešto nepoznato što je očekuje: ljubav. Ona je privržena svojim navikama. Čini joj se da živi u udobnom gnezdu, koje je sama stvorila, pa se onda bojažljivo zapituje neće li joj čovek koji je ušao u njen život razrušiti taj mirni kutak i odvesti je tamo gde će morati da pređe prag pakla, a dotle je živela u svoj spokojnom raju. Kad o svemu tome misli, ne usuđuje se da učini prvi korak i prihvati ljubav koja joj se nudi. Želi da pobegne.
Čovek koji joj se udvara mora biti veoma strpljiv da bi podneo sva odbijanja. ako nije takav ona reskira da ga brzo izgubi. I ne samo to, može joj se desiti da do kraja života ne nađe onog pravog s kojim bi želela da deli hleb i postelju.
Mnoge žene rođene u znaku Device, posle uzastopnih odbijanja, udaju se za čoveka prema kome ne gaje pravu ljubav, za koga su se vezale po nalogu razuma. To će obično biti čovek kojeg poznaju duže vremena, možda neki stari prijatelj. Tada neće imati utisak da su zaplovile u nešto nepoznato.
Jednog dana kad pobedi strah i podoyrenja, sigurno je da će muškarcu, kojeg je odabrala, biti privržena do krajnosti. Kao što i život shvata ozbiljno, tako prihvata i ljubav. Nema nameru da voljenog čoveka jednog dana zameni drugim.
Poštuje običaje i konvencije i zato život s muškarcem ne može zamisliti bez ozakonjenog braka. Za mnoge žene venčanje je puka formalnost, ali za ženu Devicu ono predstavlja veoma značajan čin.
Ona je verna žena. Ne samo zato što ne želi da prevari čoveka za koga se vezala, već i zbog toga što se plaši da će njena osećanja izaći na videlo. U svemu je diskretna, obazriva, sramežljiva.
Potrebno je da to shvati i njen suprug. Mnogo veći značaj ima ono što je skiveno u njoj nego ono što ona pokazuje. Njeni su odnosi sa suprugom, što je čini srećnom, mirni, odmereni, bez velikih drama, scena. Ona ceni intimu svog života i ne želi da se bilo šta otkriva pred svedocima.
Ako neke žene i vole da u svoj brak unesu malo avanturizma ili boemskog načina života, to kod žene Device nije slučaj. Da bi bila srećna, potreban joj je moralni i psihički mir, postojana ljubav bez kaprica, dom u kome vlada harmonija.
Odlično igra ulogu domaćice, njoj nema šta da se prebaci na tom planu. Dom u kojem živi učiniće toplim i prijatnim, primiće na sebe sve odgovornosti koje je očekuju i to će je načiniti srećnom. Vrlo je pedantna i obožava čistoću, ponekad do te mere da joj to postaje opsesija. Njen muž može imati u nju puno poverenja, čak i kada je reč o porodičnom budžetu. Novac ne voli da rasipa. Ima veliki smisao za ekonomiju i štednju. Ponekad, rodi se i cicijašluk. Njena ljubav prema redu i ekonomiji može se ponekad pretvoriti u pravu maniju. Toga mora da se čuva.
Bez svake sumnje, duboko je privržena deci. Iako tu ljubav ne pokazuje otvoreno, ona nije ništa umanjena. Želi da deci pruži solidno vaspitanje i da ih učini sposobnim za uspeh u životu. Prema njima nije suviše stroga, već beskrajno pravična. Jedino joj se može prebaciti što u vaspitanje dece unosi previše principa.

Sa erotske tačke gledišta - nedovoljno strastvena i stroga u ocenama, žena Devica teško nalazi idealnog partnera. Njena nemirna duša, pritajena ispod njenog smirenog i uzdržljivog držanja, neprestrano traži savršenstvo osećanja. Kad sretne muškarca koji je razume, ona ume da mu bude izuzetno verna i da svom životu da praktičniji smisao. Za ženu u ovom znaku seks se često graniči sa žrtvovanjem. Ona postaje vatrena ljubavnica samo ako izuzetno voli: tada postaje maštovita i svaki seksualni prohtev voljenog muškarca rado će ispuniti.

Što se tiče muškarca rođenog u znaku device, kada je reč o ljubavi :
Izvestan skepticizam i veliko nepoverenje prema svemu što se tiče ljubavi i iskrenosti tuđih osećanja čine ga velikim protivnikom trajnih i ozakonjenih veza. Njegova želja za samoćom stvara od njega osobu koja je u svojim ljubavnim odnosima "teška" pre svega zato što zahtevi njegovog izraženog intelekta retko nalaze odgovor u samo jednoj želji. Muškarac rođen u znaku Device voli teške i protivurečne situacije i, kao alternativu svom prilično praktičnom karakteru, traži da njegova životna partnerka ima mašte ili dinamičnosti koje dopunjuju njegov duh večito usmeren otkrivanju savršenstva. Težeći ka tom savršenstvu, muškarac rođen u znaku device smatra da i seksualni odnos treba da bude erotsko remek delo. Dovoljna je i najmanja pasivnost partnerke, pa da odmah izgubi volju za seksom.
Muškarci iz ovog znaka obično pripadaju "francuskoj" ljubavničkoj školi, što nikako ne znači da su u ostalim, konkretnijim polnim zahtevima - pasivna. potenciju mogu da sačuvaju po poodmaklih godina; čak kasno postaju i očevi. U erotskim igrama lepota žene i njenog tela uzbuđuje ih više od njenog poznavanja ljubavne tehnike.

Uopšteno o Devici :
Šesti znak vlada od 24.08. do 22.09 (uglavnom, jer Sunce ne ulazi svake god...)
Devica je pasivan ženski znag, promenljivog kvaliteta, melanholičnog temperamenta. njen element je zemlja.
Devica odgovara šestoj kući zodijaka koji simbolizuje: svakodnevni život, posao, zdravlje, medicinu, domaće životinje itd.
U mitologiji Devica je prisutna uz Demetru, boginju zemlje i poljoprivrede, majku Persefone. Demetra je zauvek htela zadržati pored sebe kćer ali je bog pakla poremetio njen san. Morala se pomiriti da će Persefona provesti pola godine s njom a pola kod boga pakla. Kad je Persefona kod majke, proleće je, cveće cveta, ptice pevaju. Demetra je srećna. Na jesen, pakao čeka Persefonu, a za demetru počinje ciklus bola. Ovo je priča o posesivnim roditeljima koji bi hteli da im deca ostanu neokrznuta ali zemaljskim ljudima namenjena je i doza sreće i doza bola, što ide u evoluciju.
Zbog sterilnosti i zajedljivosti, ovaj znak ne uživa najbolju reputaciju. svoj nos gura svuda, traži dlaku u jajetu, previše je realističan, kritikuje sve i svašta, ograničenih je i skučenih vidika. Devica ljubomorno čuva svoj integritet i apotekarski mir u kojem živi sama ili s porodicom. Geslo Device je: nikoga ne puštamo unutra. Odličan primer je Švajcarska, pod znakom Device, koja ne prima na stalan boravak strance, bez obzira koliki kapital bi uneli u švajcarske banke a za čuvanje novca stranim državljanima uzima kamate. Narav Device je pesimistična, podložna destruktivnim impulsima ali usavršava detalje do najmanje ćelije (svajcarska proizvodnja satova?!). Ne prepušta se emocijama, sve se mora bazirati na logici a svom životu želi dati red. Odatle hladnoća, pedantnost, konzervativnost, moralizam. Devica je spor znak, teška narav, ređe zanimljiva osoba. Vladar Device je Merkur, koji stvara neproduktivan nemir, osetljiv živčani sistem i zavist. Daje sposobnost za analiziranje, preciznost i matematiku. Egzaltirani Uran daje spretne ruke, egzaltirani Jupiter oduzima životno veselje, pad meseca udaljava nežnost i osećaje. Devica omaložava sve pa i samu sebe, ne želi se uhvatiti u koštac sa životom.
Muškarac je savestan, tačan, precizan, na posao dolazi pre svih iako je šef. ako je vojnik, sledi taktiku, a ne strategiju. To je tip poslovnog čoveka u besprekorno skrojenom odelu, s čistom košuljom i kravatom, uredno uglančanim cipelama, rigorozno podšišane kratke kose, s naočarima na nosu. Ljubazan je ali nikad strastven. on je stvoren da ostane neženja jer ni sam kim ne želi deliti svoj imetak. Škrt je, ali za ugodno društvo će rado potrošiti novac. Treba izbegavati žestoki alkohol i mnogo hrane jer ima osetljiv probavni sistem, može oboleti od jetre, želudačnih bolesti i creva.
Žena je šarmantna bez obzira na godine, praktična, vredna, dobra domaćica ali se ne eksponira u poslu. Ona je šef u kući. Njena je kuća uredna, od porodice zahteva da jede i ide da spava u određeno vreme. ako je samo domaćica, postaje manijak čistoće. U seksu je hladna i doživljava ga kao greh. Ni jedna žena u zodijaku nije toliko suzdržana kao ona. Muškarac mora biti strpljiv i taktičan da je oslobodi predrasuda. Rado nosi čipke, šešire, naušnice (detalje).
Viši tip je ozbiljan intelektualac, ima enciklopedijsko znanje, za sve traži jake dokaze, strpljivo skuplja podatke, analizira, dokazuje analogijama i statistikama, poziva se na autoritete. Niži tip je stalno nezadovoljan, to prenosi na okolinu, prigovara svemu, voli novac i snobove.
Idealna su im zanimanja: analitičar, kritičar, profesor, filozof, sekretar, trgovac, krojač, diplomat, podređeni činovnik, časovničar, apotekar, zubar.
Dobar period im je leto, kad brze planete borave u ovom znaku, a slab, nasuprot, za šest meseci, kad te planete iz znaka Ribe prave opoziciju natalnom Suncu Device. Tada dolaze bolesti, neraspoloženje, svađe, nezadovoljstvo, gubici, povećana je i mogućnost saobraćajnih nesreća i raznih incidenata.
harmonični znakovi: Riba, Jarac, Bik, Škorpija i Rak. Strelac i Blizanci su zanimljivi ali te veze teško odolevaju krizama koje donose godine. Za ostale kombinacije odlučuju ascedent i stelijum planeta u nekon znaku u ličnom horoskopu.
Broj:6; Dan - sreda; boje- bela, svetloplava, siva...

Poznati u znaku Device : Devica Marija, Gete, Agata Kristi, Moris Ševalije, Sofija Loren, Fredi Merkjuri, Majkl Džekson, Kameron Diaz, Ričard Gir, Selma Hajek, Kianu Rivs...

--------------------
user posted image
+Quote Post
cipiripi
post Oct 29 2007, 02:01 AM
Post #74

From: BGD-Dorcol
Member No.: 635
Ime i prezime: Ana Nikolic
Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina

Sestro, ja sam u jednom, mozda dva posta rekao da je astrologija glupost! Posle sam se samo raspravljao oko toga da li je mene briga sto njega ne zanima moje misljenje...

Jel sam te pominjala u postu?!

--------------------
tisa od mraka,brza od smrti

too weird to live,too rare to die

myspace.com/cipiripi88
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 29 2007, 02:09 AM
Post #75

^ Ti si upisala mašinski fax? Bravo smile.gif On važi za najteži u Srbiji po mojim i kriterijumima mojih prijatelja smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 29 2007, 05:01 PM
Post #76

Vaga

- Vazdušni znak, pod blagotvornim uticajem planete Venere koja daruje rođenima u ovom znaku specifičnu duhovnu ravnotežu

Osoba rođena u znaku Vage nepokolebljivo živi u sadašnjosti, bez strahova ili briga za budućnost. Ona poseduje mnogo različitih interesovanja. Voli perfekciju i detalje u stvarima. Oseća se u svom elementu i opuštena je samo kada u ambijentu koji je okružuje vlada ravnoteža, red i sloga. Za ovaj znak karakteristična je sklonost ka svemu što je lepo i prefinjeno i izrazita želja da živi u harmoniji sa samim sobom i sa drugima.
Ovakve ličnosti naginju ka pokazivanju velikog razumevanja za druge ljude da bi izbegle svađe i neprijatnosti. Ljubazne i pomirljive, spremne su uvek da pruže pomoć drugome i, ako je potrebno, da popuste, da prihvate kompromise, s poverenjem da će drugi razumeti razloge ovakvog njihovog ponašanja.
Vaga ima blag, iskren i osećajan karakter. Lucidne inteligencije, otvorenog duha i uzvišenih i dubokih osećanja, ima razvijenu ljubav za lepo.
Sposobna je da u trenutku dopre intuicijom, bez greške, do saznanja da li izaziva simpatiju ili antipatiju kod drugih ljudi i to je razlog što uspeva da se maksimalno prirodno ponaša u svakoj situaciji.
Jedna vrsta teškoće, apsurda, potiče iz traženja ovih ličnosti za savršenstvom u svemu i svakom oko njih, donosi im ne malo gorčine u životu.
Samim tim, uvek će biti spremne da kritikuju i pobegnu od svega što im se čini ružno i neharmonično.
Ova sitnjičavost je u skladu sa neodlučnom prirodom Vage, što je vidljivo kad treba da načini neki izbor; ali bez obzira na sve ona ume da se suoči sa situacijom. Međutim, radije izbegava direktan napad i spremna je da prihvati kompromise, samo da bi postigla svoj cilj. Ovo važi kako za značajne stvari u životu tako i za sitne svakodnevne događaje. Vaga se prema svemu odnosi s određenim oprezom, nikad ne nastupa žestoko i nastrtljivo. Da bi postigla uspeh služi se vezama, preporukama i protekcijom. stvarima koje lako pribavlja svojom urođenom diplomatskom veštinom. Eto zašto ona ne misli mnogo na budućnost: kod ovih osoba postoji sigurnost da će im drugi pomoći u kriznim situacijama.
Ličnostima rođenim u znaku Vage zaista treba zavideti jer znaju da uživaju s mnogo mudrosti u ono malo što im život nudi. Nemaju velikih prohteva, ne traže nemoguće i zato ih život neće razočarati.
Vaga ne pridaje veliku važnost novcu i nerado govori o toj temi. Ove osobe zamaraju razgovori o cenama i povećanju plata, uterivanju datih pozajmica i iznad svega traženja na zajam u trenucima potrebe za novcem. I u takvim slučajevima radije se prepušta svojoj srećnoj zvezdi koja je uvek prisutna u njenom životu.
Poštujući ove principe, ličnost rođena u znaku Vage nikada neće postati rob novca i, mada zna da ceni prednosti bogatstva, nikada se neće žrtvovati u životu da bi ga stekla. Logična posledica: darežljiva je i pomalo rastrošna. Njena ljubav za lepo podstaknuće je, tako, da baci svoje uštede na kupovinu stvari koje se ističu samo svojom lepotom dok su često beskorisne s praktične strane gledišta.
Želja da sve što je okružiuje učini dopadljivim, čini da osoba rođena u ovom znaku rado troši na opremanje kuće i svoju garderobu.
U traženju zanimanja Vagu možemo smatrati veoma kritički nastrojenu, jer uvek teži ka poslovima koji ostavljaju određenu slobodu i upadljivu mogućnost uživanja u životu, razvijanja svoje estetske obdarenosti i zadovoljenja unutrašnjih potreba. Vaga nije ljubitelj teškoća i zamaranja, ali ako uspe da nađe posao koji je zadovoljava, tada pruža sve od sebe.
Dražesna po prirodi, obdarena umetničkim osećanje i dobrim ukusom, osoba rođena u znaku Vage može napraviti karijeru u nizu modernih aktivnosti, u nizu aktuelnih profesija kao što su visoka moda, kozmetika, operemanje stana, trgovina nakitom. Ljubitelj muzike i baleta, ritma i harmonije, često se posvećuje aktivnostima vezanim za igru u kojima uspešno ispoljava svoje izuzetne kvalitete.
U pogledu novca pokazuje se da je on za Vagu samo sredstvo koje joj služi da bi postigla svoje ciljeve i svoje želje. Većinom optimista, osoba rođena u znaku vage ume da vodi život koji je u svemu zadovoljava, koristeći čak vrlo ograničena sredstva. Zahvaljujući svojoj savršenoj intuiciji zna da ispliva iz ekonomskih teškoća i komplikovanih situacija ili suviše rizičnih finansijskih špekulacija. S druge strane njena razboritost sprečava je da srlja u nesigurne investicije.
Ove ličnosti su, u pretžnom broju slučajeva, savršeni prijatelji, strpljive, tolerantne, koje lako praštaju mada češće zbog ličnog mira u životu i svoje potrebe da ostanu u dobrim odnosima s drugima, nego zbog unutrašnjeg ubeđenja.
Prijateljstvo čini suštinsku stranu njihove egzistencije. Darežljive prirode, spontano čine poklone drugima, koji uvek savršeno odgovaraju onome ko ove poklone prima.
Nešto je teže s ovim osobama na planu ljubavi. Njihov takt i lep izgled omogućavaju im laka osvajanja. Spontano flertuju, vole da im se drugi udvaraju i imaju nešto skriveno u sebi što neodoljivo privlači. Svest o svojim kvalitetima, međutim, i jasna spoznaja vrlina i mana drugih ljudi, stavlja ove ličnosti u red onih koji retko pate od ljubavnih razočaranja. Kada njihove sentimentalne veze prete da se nasukaju ili kada je njihovo spokojstvo u opasnosti, povlače se mirno, bez svađa i dramatičnih objašnjenja. ali ne treba se prevariti: teško da je njihov odustanak definitivan. Dovoljno je pokucati i Vaga će uvek spremno da otvori vrata.
Tip Vage ne odustaje ni zbog koga od svog načina života, ali njena ljubav prema spokojstvu i harmoniji čini da je život sa njom pun mira i sreće. Vaga teško podnosi dugačka objašnjenja, traži uljudan odnos, dobre manire i pristojan izgled od drugih: to njima uvek mnogo znači. Nezavisno od toga, praktično je nemoguće "posedovati" ovakav tip: u njima uvek postoji neka strana koja izmiče svakoj kontroli.
Fizička građa u ovom znaku je normalna, iako ne i preterano izdržljiva. Vaga ipak ume da prevaziđe ovu činjenicu umerenim rasipanjem snaga, smirenošću i sposobnošću da smesta uvidi razloge eventualnih nelagodnosti. Bolesti, čak i one najteže, prolaze kod njih bez preteranih komplikacija. Dešava se ponekad da su same ove ličnosti uzrok dosadnih obnavljanja bolesti jer teže napuštaju lečenja čim primete simptome oporavka.
Još iz starih vremena veruje se da su posebno ranjive tačke kod Vage bubrezi, nadbubrežne žlezde i urinarni putevi. Treba pripaziti i na proširene vene.
Vaga bi morala postojano da se posveti nekom sportu i da upražnjava dijete koje su korisne jer čiste organizam od nakupljenih otrova i stvaraju prirodnu odbranu protiv svake infekcije.
Sve u svemu, osim što znaju da paze na svoju lepotu, Vage umeju efikasno da se staraju o svom zdravlju: toliko da im ponekad nije teško da eksperimentišu s nekim novim načinima lečenja. Većinom se dobrovoljno podvrgavaju, s odličnim rezultatima, masažama, dijeti i vrelim kupkama, koje su za njih najidealniji način da se dugo održe u formi.

Posvećeno ženama rođenim u znaku Vage :

Za vas se ne bi moglo reći da ste odlučna i energična žena. U donošenju odluka ili obavljanju nekog posla oklevate i nikako da pronađete pravi put i pravo rešenje.
Niste ambiciozni. Uvek vam je potreban neko ko će vas voditi, brinuti se o vama, kome ćete prepustiti deo svojih obaveza. U sve što preduzimate želite da se sva unesete, ali vam to ne polazi za rukom. I onda kad vam se čini da prepreke nikako ne možete da savladate, povlačite se i mirite sa sudbinom.
Želite da se dopadnete drugima, društveni ste, volite da izlazite. Uživate u komplimentima koje vam upućuju ne samo muškarci već i žene.
U vama postoje dve ličnosti: jedna je ona koja se pokazuje drugima, ponekad mirna i krotka, ponekad sušta suprotnost, naprasita i eksplozivna; druga je ona koju nikada ne pokazujete, koju retko ko može da otkrije, koju ljubomorno čuvate. U strahu da vas ne otkriju vi se prikazujete drukčijom, često stavljate na sebe masku ljubaznosti i osmeha da se ne bi otkrilo vaše neraspoloženje.
Odlična ste glumica, čak i prema najbližim osobama. Nemate zbog toga mnogo prijatelja, a kad steknete nečije prijateljstvo, želite da ga zauvek zadržite. Ljubomorno ga čuvate, čak i kad je reč o ženi. Prijatelji su vam naročito potrebni da bi vas podržali u vašim namerama koje su često neodlučne. Tražite oslonac koji vam je zaista potreban.
Ne volite bučne scene i svađe, pa ipak se nađete u njima. Niste ni svesni da ste ih svojim ponašanjem izazvali.
kao žena ste veoma osećajni i strasni. Posedujete izvestan šarm. Možda u tome glavnu ulogu igra glumačka maska koju gotovo nikad ne skidate s lica. Ljudi u vama vide nešto tajanstveno, misteriozno.
Izuzetno ste inteligentni, samo tu odluku niste uvek usmeravali u onom pravcu gde bi najviše došla do izražaja. Čak i kad je reč o izboru profesije, mnoge žene rođene u znaku Vage nisu krenule odgovarajućim putem. Izabrale su onaj posao koji nije stvoren za njih i u kome ne mogu da pokažu značajnije rezultate.
I u izboru partnera mnoge žene greše. Smatrajući da suprug treba da bude glavni oslonac u životu, vezuju se za onog koji postaje pravi tiranin čim oseti njihovu slabost.
Vama bi najbolje odgovarao muž koji bi znao da ceni vaše kvalitete, koji vam ne bi stalno prebacivao zbog nedostataka energije da podnosite životne i druge teškoće, koji bi bio izuzetno nežan i pažljiv. Mogao bi da bude siguran da ćete ga iskreno voleti.
Niste mnogo ljubomorni. Ako se čovek koga volite iskreno pokaje zbog toga što vas je prevario sa drugom ženom, oprostićete mu i nikad mu to više nećete pomenuti.
Niste skloni promenama u ljubavi, ali ako vam se dogodi da sretnete čoveka koji će vam se učiniti simpatičnim, a okolnosti su bile povoljne, nećete smatrati za greh da se upustite u malu avanturu s njim. To ćete brzo zaboraviti. Nećete smatrati da ste učinili nešto strašno. Vaša ljubav prema suprugu neće biti ništa manja nego ranije. Nikad se ne bi upustili u neku dublju vezu na drugoj strani, pogotovo ako ste uvereni da vam je muž i dalje potreban kao prijatelj i oslonac.
Plemeniti ste do krajnosti, ali samo prema onima koje smatrate svojim prijateljima. Iako volite da izlazite u društvo, prag vašeg doma retko će ko prekoračiti. Otvarate vrata samo malom broju prijatelja. U tome ste isključivi. Prijatelja vašeg supruga nećete pozvati ako ujedno nije i vaš prijatelj. U početku vaše ljubavi i braka muž će ceniti tu vašu osobinu, ali mu kasnije može i smetati. Osećaće se potčinjenim vašim željama i stremljenjima. Mogli biste u tome da budete malo popustljiviji, jer inače rizikujete da ljubav svog muža dovedete u iskušenje.
Najidealniji suprug za vas bi bio onaj koji je iste profesije kao i vi. Imali biste s kim da delite svoje brige, a kad biste naišli na prepreku imao bi ko da vam pomogne da je preskočite. Vama je potreban partner jakog karaktera, ali osećajan i nežan. Grubost ma kakve vrste ne možete da podnesete i poklonik ste motoa : "bolje slatka laž nego istina".
Niste osvetoljubivi ni zlopamtilo. Ako se svetite to činite odmah. Na grubu reč odgovarate grubom rečju, na uvredu uvredom. Ukoliko tako ne postupite odmah, nećete nikad. Sutradan ste sve već zaboravili.
Nije preporučljivo poveriti vam vođenje domaćinstva. Nikad nećete umeti da organizujete posao u kući, niti preduzmete potrebne kupovine. Porodični budžet prepustite suprugu, raspodeliće ga bolje nego vi.
ako niste udati nađite nekoga ko će brinuti o vašem domaćinstu, inače vam preti opasnost da pravite nepromišljene izdatke. Najbolje bi bilo da pre svake odluke potražite savet drugog.
Kao majka suviše ste popustljivi prema deci. Pored vas će moći da rade što im je volja. Najbolje je da vaspitanje dece prepustite suprugu. deca će vam biti isuviše razmažena. Postoji i opasnost da ona prime neke crte vašeg karaktera, kao neodlučnost, što im u kasnijem životu, kad krenu svojim putem, može mnogo smetati.
Ona mašta o nežnom, posesivnom i ljubomornom muškarcu, koji će od nje stvoriti predmet svoga obožavanja. To mora da bude neko ko će uspeti da zaokupi svu njenu pažnju i tretira je kao pravu ženu. Surova je prema slaićima, koji večito imaju neke tegobe i koji u njoj vide "mamicu" koja treba da ih mazi. U ljubavi najčešće ima toliko uspeha da je za nju problem ostati - veran! Ipak, spremna je da za ljubav žrtvuje mnogo, pa čak - ako zatreba ibrak. Žena, Vaga, nikada neće pokušati da se osveti za nanetu joj uvredu: čak i po cenu nadljudskih napora spremna je da orposti.
"Vaga" ne priznaje prijateljstvo između muškarca i žene: svaki mogući prijatelj je "buduća ljubav". S obzirom da muškarci oko nje obleću, poneki mora da joj postane, ipak, "buduća ljubav". Žena, Vaga, voli mladiće i u seksu se prema njima postavlja kao iskusna učiteljica koja rasejanog đaka tera da lekciju ponovi - nekoliko puta! Iz tih razloga prema mužu postupa pokroviteljski u postelji.

Što se muškarca rođenog u znaku Vage tiče, kada je reč o ljubavi :

On u svojoj partnerki traži, pre svega, prijateljicu: ljubavnica može da mu bude samo u prvim godinama braka. Gotovo uvek se nalazi u stanju lake uzbuđenosti i rutinirano ide iz flerta u flert, ne nalazeći ni najmanjih teškoća u sklapanju sentimentalnih veza. Muškarac rođen u ovom znaku, rano počinje da se interesuje za žene, ali zenit svoje ljubavničke aktivnosti dostiže tek u zrelim godinama. Od supruge traži razumevanje i ćutanje: zauzvrat joj nudi samo divno drugarstvo. Od ljubavnice, međutim, očekuje maksimalnu privrženost i poniznost, mada joj, već od prvog trenutka, veoma nedvosmisleno stavlja do znanja da je ona za njega samo - prijatan predah.

Poznati u znaku Vage : Romi Šnajder, Aldo Moro, Huan Peron, sandro Pertini, Hulio Iglesijas, Pavaroti, Džimi Karter, Džon Lenon, Ketrin Zita-Džons, Majkl Daglas, Monika Beluči, Gvinet Paltrou, Sting...

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 29 2007, 05:02 PM
Post #77

Škorpija

- Vodeni znak, pod uticajem planetoida Plutona i delimično aktivnosti Marsa. Rođeni u ovom znaku imaju protivrečnu, ali veoma privlačnu prirodu.

Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpije puna je protivrečnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osećanja. Škorpija, simbol nepomičnosti, pod povoljnim uticajem planetoida Plutona dobija posebne vrline koncetracije i pronicljivosti.
Najizrazitija osobina Škorije je suzdržanost, koja čini osobe rođenim u ovom znaku pomalo tajanstvenim. Ova ličnost ne dopušta nikad da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere i uspešno krije od drugih svoje slabe tačke. ono što im u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja im omogućuje da lako razluče istinu od laži i da razdvoje zlo i dobro. Ukoliko je pokretljiva i dinamična, često je u sukobu sa drugima i sa samom sobom.
Izuzetno je osetljiva na simpatije antipatije drugih tako da se može s istom lakoćom pokazati ljubaznom i susretljivom kao i hladnom i bezobzirnom. Zato ne bi trebalo dozvoliti da ove osobe pretrpe neku nepravdu ili da neko drugi pretrpi nepravdu u njihovom prisustvu: one to teško zaboravljaju i, nesposobne da ignorišu događaje i činjenice, nikad ne odustaju od borbe i ne priznaju poraze. Čvrste u svojim odlukama, istrajne u akciji, sposobne su da koncentrišu sve svoje snage u pravcu ideala koji žele da postignu.
Rođeni u znaku Škorpije često su obdareni dubokim i prefinjenim duhom, uvek otvorenim za nove zamisli, živom inteligencijom i vatrenom maštom koja ih čini neukrotivim borcima, hrabrim i dominantnim na svakom polju.
Ljubitelj inteligentnih razgovora, Škorpija može u njima ispoljiti sve snage svog duha, svog borbenog i ponekad vatrenog karaktera. Ove osobe ne treba izazivati, jer onda lako postaju nasilne.
Kontradiktornosti se ne završavaju ovde: ogromna snaga i energija ovih ličnosti bukvalno eksplodira u trenutku akcije, ali škorpija je efikasnija u odbrani nego u napadu jer su, u osnovi, koliko god to krile, ove ličnosti prepune dobrote i dubokog poštovanja za druge ljude. Postoji još jedna strana skrivena u ovom protivrečnom duhu: izrazito razvijen estetski osećaj i ljubav za formu i detalje.
Ono što škorpija teško podnosi je da je savetuju i da joj protivreče: ona želi da bitku vodi sama, isključivo sopstvenim snagama.
Osoba rođena u ovom znaku nikada se ne žali drugima:ona pati ćuteći. U njenoj unutrašnjosti često se vode teške bitke o kojima niko ništa ne zna.
Škorpija voli svoju snagu, voli da uvek bude u pravu i da iskazuje svoju superiornost. svakako, ove ličnosti to često i zaslužuju jer i u najtežim trenucima u životu znaju da sačuvaju hladnokrvnost i sigurnost u sebe. nimalo im nije teško da se suoče sa naporima i sa suprotstavljanjem drugih ljudiČ ynaju da sve mogu pobediti i to im je samo stimulans za akciju.
U pojedinim slučajevima Škorpija pokazuje neku vrstu manije gonjenja. Neprestano oseća kao da je ugrožavaju, napadaju i optužuju pa tako drugi ljudi mogu postati u glavi ovih osoba istinski neprijatelji.
Njihov magnetizam omogućuje im da vrše veliki uticaj na druge, ali moraju da obuzdavaju svoj karakter - on ih može suočiti sa velikim neprijateljstvima koja se zaista obaraju na njih. Ne poseduju osećaj za oprost i čak i ukoliko u nekom svom ludilu zaista oproste - duboko u sebi nikada neće.
Ako neki posao traži jaku volju i spremnost za velike rizike, može slobodno biti poveren ljudima rođenim u ovom znaku. Lucidnost, čvrstina, snaga koncetracije podržavaju ih i u najkritičnijim situacijama. Inteligentan posmatrač, zna da uskladi svoju izrazitu elastičnost sa gvozdenom voljom i dubokim poštovanjem za obaveze.
Osim što poseduje sposobnosi odličnog organizatora i poslovnog čoveka, Škorpija se ističe i u nauci, umetnosti i filozofiji; lako nalaze sebi ulogu kritičara, advokata, novinara ili književnika ili vrsnog hirurga.
Iako poznaju vrednost novca, ove ličnosti često prolaze kroz period nekontrolisanih troškova. Bez obzira na to, umeju da obezbede sebi solidan finansijski položaj, potpomognute nepredviđenim dobicima koji potiču od nekog nasledstva, sa lutrije i tome slično, a koje znaju da iskoriste na najbolji način.
Ljubitelji rizika, često se upuštaju u opasne poslove iz kojih ne retko izlaze kao dobitnici. Njihove investicije su gotovo uvek produktivne, zato što instinktivno znaju na šta da "stave šapu" i do koje mere da se upuste.
mogu biti veoma kruti u finansijskim poslovima, ali čak i pri takvom stavu često čine gestove iznenađujuće darežljivosti koji se ne mogu lako opravdati. sve u svemu, ove su ličnosti veoma zatvorene u pogledu svoje finansijske situacije i o tome govore samo kada smatraju da je neophodno.
Nesreća ih neće nikada baciti u bedu. Uvek imaju ekonomske rezerve u zlatu, dragocenostima ili drugim skupocenim predmetima koji nikad ne gube svoju vrednost.
Škorpija je uglavnom apsolutista. Ova strana njenog karaktera najbolje se pokazuje u prijateljstvima. Osećanja simpatije i antipatije rađaju se kod ovih osoba iz nesvesnog, odmah, pri prvom susretu. Njima je teško da održavaju površne odnose. Osećanja su im duboka pa su njihova prijateljstva pra prijateljstva. nemaju ni moralnih ni društvenih predrasuda, i često održavaju kontakte sa ličnostima vrlo osobenog karaktera ili aktivnosti. Retko pristaju na kompromise i uvek teže ka isključivim pravima. Ali, njihovo prijateljstvo može se uvek staviti na probu: Škorpija nikada neće izneveriti!
Zaista je ugodno biti u društvu ovih ličnosti: njihova životvorna snaga deluje brzo na sve koji se nalaze u njihovoj blizini tako da i samo njihovo postojanje uliva novu snagu drugima. Njihova neobična darežljivost goni ih da poklanjaju sve što mogu. Ali ne uvek: ponekad zaboravljaju čak i na molbe najbližih prijatelja.

U ljubavi, Škorpija voli strasno i vatreno, ali će njena ljubav biti nestabilna kao i ona sama i prelaziće sa krajnjom lakoćom od žestoke ljubomore ka nežnosti, od užarenih osećanja ka hladnoćim od romantizna ka surovosti, iz uvek nove nijanse.
Njena agresivna priroda teško se povija pred ljubavlju, mada u svojoj unutrašnjosti uvek nosi želju za životom koji se odvija u osećajnoj i spokojnoj atmosferi. U traganju za ovim idealnim životom često samo stvara komplikacije, ali ako nađe pogodnog partnera, žrtvovaće se na sve načine za njega i umeće da ga zaštiti, odbrani i čak razmazi; zauzvrat traži neograničenu vernost i poverenje.
Škorpije su savršeni prijatelji kako u dobru tako i u zlu. Potrebno je samo ne uvrediti ih i ne povrediti njihov ponos, jer su to ličnosti koje ne zaboravljaju.
Konstitucija škorpije je često veoma robusna i izdržljiva. Ali, ona je podvrgava suviše intezivnom načinu života i tako narušava njenu čvrstinu, ignorišući znake bilo koje bolesti. Ova njena građa ima potrebu za redovnim odmorom: ako to ne čini propadaće i duševno. Njene najslabije tačke su trbuh, seksualni organi, bešika i, nešto ređe, zglobovi, nos, moždane opne i grlo.
Škorpije se lako prepuštaju ekscesima i neurednom životu a morale bi da se čuvaju duvana i alkohola, kao i da ne preteruju sa umirujućim i nadražujućim sredstvima.

Posvećeno ženama rođenim u znaku Škorpije :

Vi niste pasivna, mirna, krotka žena. Plahovite ste i strasne prirode. U životu ništa ne radite napola. Ne volite neodlučnost. Lad se bacite u neki poduhvat, kad učestvujete u nekoj diskusiji, kad doživljavate neku avanturu, idete uvek do kraja. ili, ništa ne preduzimate.
Neuspeh ne možete podneti. U posao ulažete sve svoje snage i svu energiju. Sva vaša volja usmerena je ka uspehu. Tada ste ponosni na sebe. Kad odlučite da krenete ka nekom cilju, ništa vas ne može zaustaviti. Borbenog ste duha: pobediti po svaku cenu za vas je prava opsesija.
Razočarenja i neuspesi vas duboko pogađaju. Kod vas u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su vašom intuicijom. Vaši prvi utisci o ljudima i stvarima često su tačni. Ne pravite taktičke ili psihološke greške. Ta sposobnost da procenjujete ljude ponekad vas čini suviše sigurnom u sebe i svoje mišljenje. Ako neko ne misli kao vi, delite mu savete ili ga kritikujete. A to se ne dopada svim ljudima.
Izvesne žene traže mir i njihova osećanja i emocionalne reakcije podsećaju na tihu vodu. To kod vas nije slučaj. Vaša osećanja su pravi orkan.
Simpatija ili antipatija koju osećate prema ljudima odmah se na vama primećuju. Retko možete skriti svoje raspoloženje. Događa vam se da ste se u nekoj osobi prevarili ili doneli pogrešan sud. U tom slučaju brzo prelazite od ljubavi na mržnju ili obrnuto.
iako pokušavate da ostanete mirni, to vam teško polazi za rukom. Razdiru vas unutrašnje borbe - ponekad ste agresivni, brutalni i teško onom ko vam se nađe na nišanu.
Tako, uglavnom, reagujete na mala razočaranja i svakodnevne neprijatnosti. Međutim, na veće i značajne stvari reagujete sasvim suprotno. Suzdržavate bes i ulažete napore da sačuvate mirnoću i vladate sobom.
za vas se ne može reći da ste mnogo disciplinovani i da rado prihvatate obaveze. Vaša priroda je nezavisna i sve volite da radite po svojoj glavi. Individualista ste i često odbijate da idete stazama kao i drugi ljudi. U vama uvek tinja neka pobuna ili revolt.
U ljubavi ne spadate u kategoriju hladnih žena, lišenih strasti. Kako su vaše reakcije u životu nagle i neposredne, takve su i u ljubavi. Od prvih trenutaka poznanstva osetite neku privlačnost prema nekom muškarcu.
Fizička ljubav za vas ima veliki značaj, pa prema tome i fizički šarm igra veću ulogu od moralnih ili intelektualnih kvaliteta. Jednom rečju ne možete da volite ako i ne želite.
Vaša strast i snaga kojom ona ključa svrstavaju vas u red onih žena koje imaju moć zavođenja i sposobnost da privuku pažnju muškaraca. Mnoge žene rođene u znaku Škorpije, iako ne moraju biti lepotice, fascinantno deluju na muškarce.
nedefinisani, čudni šarm, koji pokreće vibracije u dubini vaše ličnosti, umete dobro da iskoristite.
Kad je neki muškarac siguran da vam se dopada i da vas privlači uspećete da ga zarobite hiljadama nevidljivih detalja. U toj suptilnoj igri umete da koristite, do savršenstva, sve svoje adute. Čovek koga ste izabrali neće odmah prodreti u tajne vaše ličnosti. Za njega ćete dugo biti misteriozna osoba. To će biti jedan od snažnih pokretača njegove ljubavi. Čovek koji odjednom poželi da upozna varijacije vaših osećanja, reskira da vas zauvek izgubi.
Moglo bi se pomisliti da je ljubav za vas samo igra, a svi vaši napori upravljeni na to da osvojite muškarca, a da sami ostanete neosvojiva stena.
Ali to nije istina.
Iako umete da ostvarite sve oružje osvajanja, to činite bez zadnjih namera. Veoma ste senzibilna osoba i uvek želite sve ili ništa. Spremni ste da se predate do kraja, bez ustezanja i nesebično, onome koga ste odabrali. izabranik postaje centar vašeg življenja. Samo on postoji, samo je on dostojan da bude voljen. Ako bi vam jednog dana rekao da ćete ga izgubiti, odgovorili biste "pre bih umrla nego da to doživim."
Čudno je da se žene vašeg kova, iako pokazuju veliku sigurnost u sebe, potpuno predaju u ljubavi. Isključivi ste i imate razvijenu osobinu posedovanja. Nikog ne želite da delite s drugim.
Kad se udate za voljenog čoveka, niste uplovili u mirne vode. Volite akciju, kretanje, obnavljanje. ako je vaš suprug miran i odmeren, kad-tad ćete doživeti razočarenje i utonuti u svu svoju flegmatičnost koju posedujete. Izazvaćete scenu samo da bi se nešto događalo. Oko vas sve mora da ključa.
Ljubav za vas nije samo strast, već i večna borba. Treba početi bitku i pobediti. U životu želite da dominirate ljudima, događajima, stvarima. Ni vaš izabranik ne može to izbeći. Uvek ćete želeti da mu nametnete svoju volju.
Dokle ćete stići? Sve zavisi od snage njegovog karaktera. Ako je slabiji i manje borben od vas, dogodiće se kad-tad da kormilo braka i porodice dođe bezuslovno u vaše ruke. Ako naiđete na čoveka sličnog vama, budite sigurni da vaš brak neće ući u monotoniju.
Dolazićete stalno u sukobe. I ako osetite da je vaš suprug nadmoćniji, nećete biti ogorčeni. Pobeda voljenog čoveka neće vas baciti u očajanje. Za tu ljubav pristajete da budete i poraženi.
Ako vam suprug pruži žarka osećanja i dokaze iskrene ljubavi bićete mu odana supruga koja će ga uvek strasno voleti.
Pružaćete mu pomoć u poslovima, ako je to potrebno. Vama se može prepustiti deo odgovornosti.
Prema svojoj deci ne pokazujete vidljive znake ljubavi i osećanja. U stanju ste da za njih činite i najveće žrtve i da ih odvedete na pravi put. U vaspitanju dece niste neodlučni. Vaši principi su strogi. Želite da ih i deca poštuju, jer smatrate da su oni u životu neophodni.

Što se ljubavnog života žene rođene u znaku Škorpije tiče :

Voma je ljubomorna i isključivo, a ljubav stavlja na prvo mesto, što je često dovodi u složene situacije. Prepuna je zahteva, često nezadovoljna i hirovita, ali kad nađ muškarca koji uspe da je razume i zadovolji, može da postane zahvalna, verna čak i odana partnerka.
Žena-Škorpija sklona je nimfomaniji. Verujući da ne postoji muškarac koji može da utoli njene putene prohteve, ona često "menja krevet". Erotske igrarije je ne privlače toliko koliko izmena partnera. Prednost daje kvantitetu a ne kvalitetu. Na normalan put može da je vrati jedino muškarac koji uspe da u njoj probudi potpunu ženu, sposobnu da redovno doživljava orgazam, i da je pokori snagom svoje ličnosti.

Što se ljubavnog života muškarca rođenog u znaku Škorpije tiče :

Njegova senzualna priroda često ga nagoni da praveći neki izbor bude rukovođen jedino fizičkom i estetskom privlačnošću. Zbog toga su njegove ljubavi često burne a i završavaju se brzo - posle jednog kratkog perioda uzbuđenja. Tek kada se potpuno uveri da su njegova osećanja višestruko uzvraćena on prema ženi, koju voli, može da postane nežan i blag.
U seksu traži nemoguće, a vrhunac zadovoljstva za njega predstavlja zlostavljanje partnerke. Nežni dodir dojke nikad ga nije uzbudio kao, na primer, snažan šamar. Moraće da više ceni osećanje, da suzbije svoje sadističke sklonosti, pa će tada i njegov seksualni život postati lepši i vredniji.

Poznati u znaku Škorpije : Alen Delon, Paracelzus, Dostojevski, Bad Spenser, Virna Lizi, Čarls Menson, Demi Mur, Bil Gejts, Džodi Foster, Džulija Roberts...

*Izvinjavam se na pravopisnim greshkama - malo-veliko slovo - pochetak rechenice smile.gif *

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Oct 29 2007, 05:09 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
username
post Oct 29 2007, 06:16 PM
Post #78

Member No.: 684

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Oct 29 2007, 06:02 PM)
Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpije puna je protivrečnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osećanja. Ukoliko je pokretljiva i dinamična, često je u sukobu sa drugima i sa samom sobom.
*

jel ti to mene nazivas sizofrenikom mad.gif ?
biggrin.gif sala
+Quote Post
RZA
post Oct 29 2007, 08:38 PM
Post #79

Njeno Ljubičanstvo

oke.. i hate to admit this..
ali 95% ovoga je tacno sto se tice mene XD.gif

a svoj komentar na to ne dam.. laugh.gif

--------------------
cold
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Oct 29 2007, 08:50 PM
Post #80

smile.gif ima na forumu još njih koji su se uverili u koliko-toliko tačnost, ali zaista ne moraju ništa da pišu niti da komentarišu - samo je znanje, odnosno svesnost o tome bitna...

@-username -> ništa ja tebi nisam rek'o tongue.gif smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post

20 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
25 User(s) are reading this topic (25 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: