Diskusija O Muzici
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Diskusija O Muzici
Valkyrie |
Jan 23 2007, 03:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
За различите државе дистрибутери праве различите омоте (истог) албума. Не верујем да мрзи Србе јер вероватно нема идеју шта су уопште "Срби".
-------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Iva |
Jan 23 2007, 07:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
U pravu je Milica, vecina stanovnistva Amerike nema pojma o stanovnicima ovih prostora.. eto mozda za Bosnu ponesto znaju zbog rata..
Ma cak i u Francuskoj, isto nemaju pojma.. imala sam prilike da vidim kako relativno obrazovan covek ne zna razliku izmedju Kosova, Makedonije, Vojvodine... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Jan 26 2007, 09:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Hm... To sam ja valjda vec navela, da je to kako je Eminem rekao svasta za Srbe apsolutna glupost. I ja sam imala u rukama CD i znam da to ne pise. To bi se jos moglo opovrgnuti time da prave drugacije omote za razlicite prodajne oblasti, zemlje. Ali svako ko ima imalo mozga skontace kolika je to glupost - zasto bi on rekao tako nesto za Srbe? I svakako, nema taj covek pojma ni ko smo mi, kao ni pola Amera, ni pola sveta uopste. Mislim, daj pogledajte nekad atlas :-) lol i zakljucicete kako smo mi jedna mala i neugledna zemljica - da li vi znate neke narode iz Juzne Afike??? I sl...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Jan 26 2007, 09:58 PM
|
E bas to i ja kazem...
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Valkyrie |
Jan 27 2007, 11:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Знају нас у Европи, CNN нас је жестоко пљувао годинама. А имали су и неки чланак на интернету '99. о НАТО бомбардовању у "Звездари, што је шира околина Подгорице" или тако нешто.
@Iva То ме не чуди, већина Срба не зна за разлике између Француских покрајина али за Македонију :/ -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Iva |
Jan 28 2007, 11:17 AM
|
Haha, pa to se uci u VII razredu osnovne skole, francuske pokrajine!
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
c1k4_ml3kc3 |
Jan 31 2007, 05:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
''Добро веће''
Muzika je veoma širok pojam. Nastala je odavno, josh dok su naši preci lupali kost o kost, granu o granu - ispuštali zvukove prateći redosled nekih osnovnijih zvukova i ritma. Necu sada davati isttoriju muzike, znate je i sami pomalo. Ono što sam ja primetio jeste da su u manjini ljudi koji slušaju muziku radi uživanja zbog same muzike. U većini su oni koji prate neki svoj ideal koji vide u njoj - ideal može biti ličnog interesa ili pojedinac(pojedinci) mogu pronaći sebe u nekoj od pesama. Pitanje bi najbolje bilo - koja je kvalitetnija vrsta ponuđene(nazovi)''muzike''. Muzika je prvenstveno umetnost i kao takvu je treba poštovati - ne zbog principa, a ni zbog društva već zbog toga što nam hrani čulo zvuka. -Ljudima je jako malo potrebno da spoznaju koja muzika im prija. -Ja lično imam tri najomiljenija benda na svetu - ''Guns'n'Roses''(Dok je Slash bio u sastavu), ''Nightwish''(Dok je Tarja bila u sastavu) i ''System of a Down''(neprevaziđeni idealisti). -Inače - ne volim da generalizujem stvari i sebe pridodajem samo jednom pravcu muzike. Slušam i grupe kao što su ''Enigma'', ''Era'', ''Deep Purple'', ''Ac/Dc'', ''Pantera'', i još mnogo, zaista mnogo bendova i grupa koje me opuštaju ili hrane moje ideološke stavove-tj slažu se sa mojim pogledom na svet i ljude u opštem smislu... -Hip Hop vredi jedino ako je na ulici - služi ljudima koji žele da izjasne sebe ili događaje koji im se dešavaju. Ukoliko nije na ulici - nema svrhu. -Rap ne slušam, a zasigurno nece biti da je pozer 50Cent ''nešto''. 2Pac je jedini reper kojeg mogu da slušam. Svi moji drugovi, koji inače slušaju rap, prešli su na System of a Down - razočarali su se u sadašnju rap scenu. I za kraj - ne gledajte GRAND production, a ni MTV - samo vh1 rocks i umrite prirodnom smrcu, tj, umrite od smrti. Toliko... :lol2: Cheers -------------------- |
$h@de |
Feb 3 2007, 02:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-February 07 From: 3rd rock from sun Member No.: 422 Status: Van MGa Ime i prezime: Andjelko Cajkovic Škola/Razred: Ia |
QUOTE(Valkyrie @ Jan 27 2007, 11:46 PM) Boli me d*pe za francuske pokraine i za Makedoniju, ali bilo bi tuzno ako nebi znao ko ti je sused sa juga, i th pokraina ima kolko oces, pa licno mislim da i vecina francuza ne zna za njih i zasto bi sad mi znali. *ebalo vas poznavanje zapada... QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 31 2007, 05:13 AM) Jedino pametno sto si rekao[la] -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Feb 3 2007, 03:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ne vidim da si ti nešto ''pametno rekao/la'
-------------------- |
RZA |
Feb 3 2007, 04:55 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE($h@de @ Feb 3 2007, 02:39 PM) Boli me d*pe za francuske pokraine i za Makedoniju, ali bilo bi tuzno ako nebi znao ko ti je sused sa juga, i th pokraina ima kolko oces, pa licno mislim da i vecina francuza ne zna za njih i zasto bi sad mi znali. *ebalo vas poznavanje zapada... ja licno mislim da je mnogo tuzno da ne znas maternji jezik sa 15 godina.. This post has been edited by Spužva: Feb 3 2007, 04:55 PM -------------------- cold
|
Iva |
Feb 3 2007, 06:24 PM
|
A ja licno mislim da je pored toga isto tako tuzno da te jedino interesuje tvoja drzava, a za ostalo te bas briga..
I sto tako pljujes po zapadu... izvini, ali kompovi su nastali bas na istom tom zapadu po kom ti sada pljujes! A ovo za racunar kazem jer ga ti koristis upravo sada... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
^_NiN0_^ |
Feb 3 2007, 06:44 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Khk ... ovo je diskusija o muzici !
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
RZA |
Feb 3 2007, 07:26 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
/me baby talk, pointing to shade: pa, pwi je poceo!
-------------------- cold
|
maxydelanoche |
Feb 3 2007, 08:51 PM
|
Sadasnja rap scena u Srbiji i nije za slusanje lol. Bar po meni
Sve je to neko kopiranje, neki losi tripovi i glupe rime. Ali ima i ponesto okej (za ljubitelje rap-a) da se probere... Skoro nam je dosao novi nastavnik umetnosti, predaje nam nesto poput muzickog. Trazio nam je da navedemo 3 omiljena pevaca/pevacice/grupe... Ja sam navela Eminema, zato sto slusam njega i rap/hip-hop, Black Sabath i Riblju corbu, zato sto volim da slusam takvu muziku, stare pesme i sl. Slusam cak i narodnjake, ali retko koja pesma mi se bas svidi. Eto to su neki moji trenutni muzicki ukusi... Zasto je vecina ljudi toliko ostra prema ljudima drugacijeg ukusa? Strasno je kako se ljudi prepiru oko toga da li su narodnjaci/rap/rock okej muzika. Svako ima svoj ukus, zaboga! A u okviru tih zanrova, ljubitelji mogu raspravljati o kvalitetu neke pesme. Ko smo uopste mi petnaestogodisnjaci i sesnaestogodisnjaci da tvrdimo da neka pesma "nije kvalitetna" ili da je sund i sl. O tome treba da govore strucni ljudi. Kojih je sve manje u muzickoj industriji . A necu ni da pricam o tome da mnogi sadasnji pevaci i pevacice ne bi nikad zapevali na TVu da nije starih dobrih racunara (to je bio citat nastavnik lol)... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Feb 3 2007, 09:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
UUUUUU slusas Eminema . UUU!!!!
Da li ti znas da je na njegovom albumu pisalo: Zabranjeno za srbe i pse...... Na sta su ljudi spali... -------------------- |
Anchi |
Feb 3 2007, 09:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE Zabranjeno za srbe i pse...... Stvarno? |
Puzzler |
Feb 3 2007, 09:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Dajte...
Mislim da smo o ovome već pričali... I nije poenta da se napada nečiji muzički ukus. A kad smo već kod toga, prava istina je da je to pisalo samo na American Editionu tog albuma ("The Marshall Mathers LP", ako se ne varam, ispravi me, Marija), a taj natpis je zapravo omaž jednom omotu benda Nirvana, na kome je pisalo "Zabranjeno za Srbe i pse", jer je jedan od članova benda (Kurt Novoselić) Hrvat... Eh, taj nacionalizam. -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 3 2007, 10:02 PM
|
Ja vise ni sama ne znam sta je prava istina.
Ali ipak imam komentar. Turgon, FU! Pustite mi vise Eminema na miru... Ja pola sata kucam post kako treba imati tolerancije za tudj ukus, a vidi njega ... *Kao* da nije citao moj prethodni post lol. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Turgon |
Feb 3 2007, 10:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Pa normalno da nisam.
Flaming zakon, ja samo kazem da je kao coek budala, a muziku ne komentarisem (mada ni o njoj nemam visoko misljenje) -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Feb 4 2007, 05:00 PM
|
Na omotu originalnog Cd-a grupe Nirvana pise - zabranjeno za Srbe i pse (vreme rata - Ex yu...). Njihov bubnjar je to stavio...
Kao što sam već napomenuo - svako prati svoj stil i sluša muziku shodno svojim ličnim principima i stavovima. Ono što može da opusti čoveka je prava muzika - sve ostalo je ''budženo'' - uključujući i Rap, i Metal i rock i sl... (Ja lično slušam Metal i Rock, ali pre ću se opustiti uz grupu Era ili slušajući Gotah Tango... ) Generalno - Klasika i Ambiental najviše opuštaju čoveka, a i naučnici su otkrili da povoljno utiče na razvoj biljaka -------------------- |