Cirilica Vs. Latinica
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Cirilica Vs. Latinica
Iva |
Jul 21 2006, 01:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Kako to da si nepismen, kad toliko brines o srpskoj pismenosti?
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Kurjak |
Jul 21 2006, 01:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
Па не желим да други пате као ја
Ја сам "писмен " у "другим стварима" -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
ex-paydoman |
Jul 21 2006, 01:33 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
hahahhahah...
da li si im prichao ka je Cweta htela da te oralno zadowolji? ono kad ti je otworila shlic i rekla: "hm, gde ti je ponos???" -------------------- ode..
|
Kurjak |
Jul 21 2006, 01:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
QUOTE(paydoman @ Jul 21 2006, 01:33 PM) hahahhahah... da li si im prichao ka je Cweta htela da te oralno zadowolji? ono kad ti je otworila shlic i rekla: "hm, gde ti je ponos???" АУ ЧОЧЕ КАКЕ ТО ВЈЕЗЕ ИМА СА ЋИРИЛИЦОМ -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
ex-paydoman |
Jul 21 2006, 01:44 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
a kakwe ti weze imash sa zziwotom?
nemoj da mi postawljash takwa pitanj na koja moram da razmishljam! lol -------------------- ode..
|
Iva |
Jul 21 2006, 01:45 PM
|
Postedi nas patnje... ne lupetaj gluposti....
BTW, stvarno, kakve veze ima to sa ovom temom? (mislim na onaj slucaj sa "Cwetom") -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
ex-paydoman |
Jul 21 2006, 01:47 PM
|
ima weze sa njegowim prethodim postom...
da nacrtam? tjirilica mama sretjni? -------------------- ode..
|
Iva |
Jul 21 2006, 01:59 PM
|
Ooooff!
Nastavite oonda na temi "Kurjache Paayo" (ili vec kako se zove...), cisto da ne brkamo teme... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
ex-paydoman |
Jul 21 2006, 02:10 PM
|
ne znam shto se rasprawljate...
tjirilica je srpska! jedino shto nam je ostalo... -------------------- ode..
|
Iva |
Jul 21 2006, 07:29 PM
|
Izvini, ali nisi u pravu paydoman!!!
Pa nije cirilica jedino sto vam je ostalo... ima jos puno bitnih stvari (sigurno znas...)! Najbitnije ti je valjda da znas sta si, i da to cuvas... a za pismo ces se lako snaci... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
milija |
Jul 23 2006, 11:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Мешчини да сте одлутали од теме
Ко каже да Немањићи нису користили виљушку? Хоћу да кажем да се историјски види да се напредак људског рода креће од истока ка западу, па смо и имали блиставих тренутака -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Kurjak |
Jul 23 2006, 10:14 PM
|
QUOTE(Iva @ Jul 21 2006, 07:29 PM) Izvini, ali nisi u pravu paydoman!!! Pa nije cirilica jedino sto vam je ostalo... ima jos puno bitnih stvari (sigurno znas...)! Najbitnije ti je valjda da znas sta si, i da to cuvas... a za pismo ces se lako snaci... Ћирилица ЈЕСТЕ део тога "ШТА САМ",ћирилица је један од доказа СРПСКОГ ПОСТОЈАЊА,црква се обнови,земља се освоји,али су ЈЕЗИК И ПИСМО ЈЕДНИ ЈЕДИНИ и САМИМ ТИМ ЈЕДИНСТВЕНА ОДЛИКА ТОГА ШТА СМО И КО СМО МИ СРБИ !!! -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Iva |
Jul 23 2006, 10:46 PM
|
Jesu deo, ali nisu jedini.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Kurjak |
Jul 24 2006, 09:26 PM
|
-------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Iva |
Jul 25 2006, 07:25 AM
|
Koliko se meni cini, ti mislis da neko nije pravi Srbin ako ne pise cirilicom?!
|
Cekaaa |
Jul 25 2006, 11:49 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
Сваки прави Србин би требало да пише ћирилицом.
|
Puzzler |
Jul 25 2006, 08:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Jao, 'ajde sad da svi bojkotujemo računare jer su sve kontrole i meniji napisani latinicom, a mi to pismo ne koristimo jer smo Srbi, bu hu hu
Sorry, sarkazam mi izleće kad zinem Kad ćemo jednom bataliti nacionalizam i okrenuti se svetu? Ćirilica (ali i latinica, po zakonu!) je naše nacionalno pismo, ali ne treba ga sad čuvati mačevima i teškim rečima... Sve dok postoji ijedan čovek koji zna ćirilicu (ne mora da bude Srbin!), i koja god to bude bila ćirilica (naša i ruska imaju oko 70% istih slova!), ona će opstati i ostati. Svi pišu ćirilicom, samo neko manje-više... Zar nije i Iva rekla da RETKO piše ćirilicom? Pa i to je nešto, za ime Boga! Svaka čast Ivi što je branila svoj stav do kraja... Inače, mislim da je diskusija na početku bila "Kako pišete ime svog odeljenja?" ili tako nešto, pa je, po meni, ova tema totalno promašena! -------------------- |
ex-paydoman |
Jul 26 2006, 12:13 AM
|
@puzzler: ajde prochitaj josh jednom twoj post i upucaj se kashikom!
@iva: s obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od twog obzir,a twoj obzir ne dolazi u obzir! tjirilica mama -------------------- ode..
|
^_NiN0_^ |
Jul 26 2006, 12:29 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(paydoman @ Jul 26 2006, 12:13 AM) @puzzler: ajde prochitaj josh jednom twoj post i upucaj se kashikom! @iva: s obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od twog obzir,a twoj obzir ne dolazi u obzir! tjirilica mama То брате...ћирилица је закон I nemam nista protiv da neko pise latinicom , al' ako si vec Srbin pokazi se.... mislim na to da smo jedna od malobrojnih drzava na svetu sa dva pisma -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
ex-paydoman |
Jul 26 2006, 12:33 AM
|
nije englezi pishu latinicom i ЋИРИЛИЦОМ!
-------------------- ode..
|