7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cirilica Vs. Latinica

Kako pisete ime, broj, kako vec vaseg odeljenja?

[ 11 ] ** [57.89%]
[ 8 ] ** [42.11%]
Total Votes: 19

Puzzler
post Jul 26 2006, 08:52 AM
Post #81

Group: Članovi
Member No.: 74
Status: Van MGa
Škola/Razred: MG/IIb (proud of it)

*otišao da se upuca kašikom, zato što mu je paydoman rekao, a njemu nije jasno zašto*

Eto, upucah se... A zbog čega?

P.S. Po drugi put kažem, glasao sam za ЋИРИЛИЦУ!!!

This post has been edited by Puzzler: Jul 26 2006, 08:55 AM

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ex-paydoman
post Jul 26 2006, 10:51 AM
Post #82

Moderator

Member No.: 23
Status: Učenik MGa

c c c...
pa, da li ti znash da je owo tajno glasanje?
mozze sutra na ulici neko da te ubije zato shto si glasao za tjirilicu! biggrin.gif

--------------------
ode..
+Quote Post
Iva
post Jul 26 2006, 11:06 AM
Post #83

Member No.: 71

QUOTE(paydoman @ Jul 26 2006, 01:13 AM)
@iva: s obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od twog obzir,a twoj obzir ne dolazi u obzir!
*

Ala si se ti nalupetao glooposti sada.
Jeste, u pravu je Puzzler, malo smo skreuli sa teme, ali dobro. I dalje je povezano delimicno...
Latinica je BTW potrebna da se snadjemo u svetu... (bas kao i Engleski jezik), i ne, NISAM rekla da ne treba pisati cirilicom sada. Ne, stvanro, nisam.
U pravu je Puzzler kad u svojem poslednjem postu! Treba ostaviti nacionalizam (znate na kakav nacionalizam mislim...)
Nego, paydoman, da je tajno glasanje, ti ne bi rekao "tjirilica mama" itd. Uostalom, glupo je da se neko prebija na ulici zbog toga kako pishe (ne kazhem da toga nema).
I dalje mislim da nije neko manji Srbin ako pishe latinicom. Jer ako je tako, onda bi ispalo da je npr. neko manji Slovenac ako pishe cirilicom!!! A to nije tacno. To je kao da ste rekli nekome "ti si manji Srbin jer govorish engleski", ili "ti si manji Srbin jer znash da chitash hijeroglife" (lupila sam tongue.gif ) a u stvari nije tako.
Pa jeste, cirilica jeste srpska, kao sto je to rekao Ljuba, ali je isto tako i latinica srpska...
E, da, Ljuba, ja mislim da nisi u pravu kad si rekao "ako si vec Srbin, pokazi se" ako mislis da onda treba da pise cirilicom.
BTW, paydoman, englezi pishu cirilicom?
I, da Cekaaa, ne mora biti to tacno... ja poznajem dosta "pravih Srba" (kako vi to zovete) koji pisu latinicom... to ih definitivno ne cini manjim Srbima.

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
^_NiN0_^
post Jul 26 2006, 11:10 AM
Post #84

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4

Al si se raspisala wink.gif ....

Nego u pravu si, slazem se cool.gif . Ali gledao sam emisiju (stalno gledam emisije laugh.gif ) , gde je tema bila uticaj ZAPADA na nas. E, sad naravno bile su spomenute cir. i lat., i kako je sve manje Srba koji pisu cirilicom. Zato mislim da je to posebno za nas, mada se slazem da treba latinicom ,ali bre aj malo i cirilice... wink.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
ex-paydoman
post Jul 26 2006, 11:19 AM
Post #85

Moderator

mrzi me da chitam...
prochitao sam prwi red i dosta mi je za danas! dry.gif

--------------------
ode..
+Quote Post
Kurjak
post Jul 26 2006, 03:41 PM
Post #86

From: ZUCERLI HILS
Member No.: 69
Status: Bivši učenik MGa
Škola/Razred: MG / IVc

QUOTE(Puzzler @ Jul 25 2006, 08:06 PM)
Jao, 'ajde sad da svi bojkotujemo računare jer su sve kontrole i meniji napisani latinicom, a mi to pismo ne koristimo jer smo Srbi, bu hu hu  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
Sorry, sarkazam mi izleće kad zinem  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

Kad ćemo jednom bataliti nacionalizam i okrenuti se svetu? Ćirilica (ali i latinica, po zakonu!) je naše nacionalno pismo, ali ne treba ga sad čuvati mačevima i teškim rečima... Sve dok postoji ijedan čovek koji zna ćirilicu (ne mora da bude Srbin!), i koja god to bude bila ćirilica (naša i ruska imaju oko 70% istih slova!), ona će opstati i ostati.
Svi pišu ćirilicom, samo neko manje-više... Zar nije i Iva rekla da RETKO piše ćirilicom? Pa i to je nešto, za ime Boga! Svaka čast Ivi što je branila svoj stav do kraja... Inače, mislim da je diskusija na početku bila "Kako pišete ime svog odeljenja?" ili tako nešto, pa je, po meni, ova tema totalno promašena!
*

Наслеђе Српске,наше културе ћу бранити МАЧЕМ !!!
Сто да се МИ окрећемо свету и да се стапамо у БЕЗЛИЧНУ МАСУ ОВАЦА КОЈА БЛЕЈЕЋИ ИДЕ НА КЛАЊЕ,ЈА САМ ВУК А НЕ ОВЦА,И СРБИН а не "грађанин света",сто се СВЕТ не окрене НАМА ??? mad.gif

--------------------

ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА
+Quote Post
Kurjak
post Jul 26 2006, 03:43 PM
Post #87

QUOTE(Iva @ Jul 26 2006, 11:06 AM)
Ala si se ti nalupetao glooposti sada.
Jeste, u pravu je Puzzler, malo smo skreuli sa teme, ali dobro. I dalje je povezano delimicno...
Latinica je BTW potrebna da se snadjemo u svetu... (bas kao i Engleski jezik), i ne, NISAM rekla da ne treba pisati cirilicom sada. Ne, stvanro, nisam.
U pravu je Puzzler kad u svojem poslednjem postu! Treba ostaviti nacionalizam (znate na kakav nacionalizam mislim...)
Nego, paydoman, da je tajno glasanje, ti ne bi rekao "tjirilica mama" itd. Uostalom, glupo je da se neko prebija na ulici zbog toga kako pishe (ne kazhem da toga nema).
I dalje mislim da nije neko manji Srbin ako pishe latinicom. Jer ako je tako, onda bi ispalo da je npr. neko manji Slovenac ako pishe cirilicom!!! A to nije tacno. To je kao da ste rekli nekome "ti si manji Srbin jer govorish engleski", ili "ti si manji Srbin jer znash da chitash hijeroglife" (lupila sam  tongue.gif ) a u stvari nije tako.
Pa jeste, cirilica jeste srpska, kao sto je to rekao Ljuba, ali je isto tako i latinica srpska...
E, da, Ljuba, ja mislim da nisi u pravu kad si rekao "ako si vec Srbin, pokazi se" ako mislis da onda treba da pise cirilicom.
BTW, paydoman, englezi pishu cirilicom?
I, da Cekaaa, ne mora biti to tacno... ja poznajem dosta "pravih Srba" (kako vi to zovete) koji pisu latinicom... to ih definitivno ne cini manjim Srbima.
*

ДУГ ЈЕЗИК-КРАТКА ПАМЕТ,каже СРПСКИ народ !!!

--------------------

+Quote Post
Puzzler
post Jul 26 2006, 03:49 PM
Post #88

Samo kažem... Videli smo šta bude kad se odvojimo od sveta - sankcije! sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kurjak
post Jul 26 2006, 04:08 PM
Post #89

QUOTE(Puzzler @ Jul 26 2006, 03:49 PM)
Samo kažem... Videli smo šta bude kad se odvojimo od sveta - sankcije!  sad.gif  sad.gif  sad.gif
*

Млад си -не памтиш,То се свет одвоио и оградио од НАС !!!

--------------------

+Quote Post
Iva
post Jul 26 2006, 05:40 PM
Post #90

Ma daj Vuk.. ne loopetaj stvarno.
Kako ne kapirash vec.. uh.. zasto bi se svet okretao nama? Sta oni mogu da nauce od nas (ne zelim sada omalovazavati drzavu u kojoj zivim...)
Ma mi smo krivi sto smo se odvojili, kako ne kontas! Tj. ne mi, negop prethodna vlast (Milosevic), ali necu vise o tome jer ce tema postati suvise politicka. Nisam htela ni ovoliko da spomenem, ali je bilo neizbezno.
I vec, sta svet dobija time sto se okrece nama? To je bas bezvezno sto si rekao - da se svet okrene nama. Zasto bi oni to radili, sta oni dobijaju time? Apsolutno nista pozitivno (ako neko zna, molim da mi kaze...). A gledaj ovako. Ti imas kompjuter i internet (cim si na mgforumu) i to ti odgovara. A odakle je uopste nastao kompjuter, internet itd.? Iz Amerike.
Nemojte ovo shvatiti kao da drzim propagandu za Amere... nego ukazujem na to da je bez vezno sto si rekao.
Opet je u pravu Nenad - video si sta se desilo kad smo pali pod sankcije.
Luka, procitaj svejedno. Ne budi lenj.
Ljubo, u pravu si. Velik je uticaj zapada na nas (a je li to stvarno lose?). Svejedno moze Srbija da ocuva cirilicu, a i da se istovremeno koristi latinicom. wink.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
milija
post Jul 26 2006, 05:59 PM
Post #91

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

Ај сад сви Срби са овог форума да скачемо за ћирилицу.

@paydoman: s obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od twog obzir,a twoj obzir ne dolazi u obzir!

Sledece, Kurjak, sto si ti uporan i veliki SRBIN (ovo VELIKIM SLOVIMA). Jeste da ti je potpis u Latinici WERUJ PAPAJI
WERUJ U PAPAJU !!!

Haha jos jedan fazon:
Hoces papaju?

-Sta si ti po nacionalnosti?
-N, n, narkoman (i tri prsta naravno).

Svi Juzni Sloveni su veliki da kazem emotivci, iz nas govore zelje a ne razum.

Ponovicu moj stav, boriti se da ocuvamo cirilicu, ali se ne mozemo odupreti latinici i pomodarstvu. I sta si zapeo sa tim da izgurash nesto? Sta sada. ako globalizacija uzme maha, da li cemo uspeti da ocuvamo srpski jezik a ne latinicu? Pa bicemo samleveni kao da smo mi najjachi na svetu (Ne moze nam niko nista, jachi smo od sudbine blink.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif laugh.gif rolleyes.gif )

Cekaa, ma nemoj pravi Srbi pisu samo cirilicom. Smucio mi se taj lazni patriotizam i ono Srbija se saginjati nece. Kakav je to kriterijum za prave Srbe? Hag, EU, RTS, neka partija ili vec sta.

Covek treba da se ponosi postenjem, pa onda rodom i poreklom jer time mnogostruko doprinosi svojoj naciji, a ne kradjom ili necim drugim...

Зашто само ћирилица нама? Треба показати и другима да и ми имамо писмо старо као латиница и сву лепоту писма (рецимо Мирослављево јеванђеље).

Свет се с правом некада ограђује од нас, али мислим да санкције нису биле праведне, али тако је када си јачи sad.gif

СИЛА БОГА НЕ МОЛИ!
АЛИ НИ БОГ СИЛУ НЕ ВОЛИ!

Ми никада нисмо желели да се одвојимо, осим пар умоболника ту и тамо.

Сасвим је сигурно да смо можда поред црнаца једини народ који је истрпео све неправде.

Има један виц:
Погине Србин на Косову и оде богу на истину и пита бога:
Боже, зашто си неправедан према нама, па види
Косовска битка, па Турци, Прби и други балкански рат, Први и други светски рат, па деведесете па поново Косово?

На то ће њему Бог:
"А тројка Ђорђевића?"

Толико од мене

This post has been edited by paydoman: Jul 26 2006, 09:35 PM

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
milija
post Jul 26 2006, 06:05 PM
Post #92

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

QUOTE(Kurjak @ Jul 26 2006, 03:43 PM)
ДУГ ЈЕЗИК-КРАТКА ПАМЕТ,каже СРПСКИ народ !!!
*

Ма немој, ко каже?

У рукама Мандушића Вука
биће свака пушка убојита.

Његош - Горски вијенац

Тако ти је са језиком у правим рукама (или пре устима) језик значи пуно, као Цицерон, само што је страдао од њега (али то је политички tongue.gif laugh.gif biggrin.gif ).

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
Iva
post Jul 26 2006, 06:10 PM
Post #93

Samo napred, Milija... smile.gif

--------------------
+Quote Post
Puzzler
post Jul 26 2006, 07:31 PM
Post #94

Tako je! BTW Dobra fora za Đorđevića... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Jul 26 2006, 07:33 PM
Post #95

Moderator
Group Icon

Haha... super je fora sa "Djordjevicem" mada malo mi izgleda sablasno blink.gif blink.gif laugh.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
+Quote Post
Puzzler
post Jul 26 2006, 07:36 PM
Post #96

A opet... Mi ispadamo takvi mazohisti jer se hvalimo stvarima iz vica... Te mi smo preživeli Kosovo, te mi smo preživeli 500 godina pod Turcima itd. Poraze pretvaramo u pobede... Nije mi to nešto jasno blink.gif blink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Jul 26 2006, 07:39 PM
Post #97

Moderator
Group Icon

Hoce nas narod da kaze da smo mi nepobedivi wink.gif laugh.gif laugh.gif , mada ko zna ...

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
+Quote Post
Puzzler
post Jul 26 2006, 07:41 PM
Post #98

Ne, ispadamo mazohisti... Zašto se nisu ranije pobunili, nego im je trebalo 500 godina?
Zašto smo "trpeli" Tita i Miloševića? Čist mazohizam tj. uživanje u bolu, mada u ovom slučaju, ne doslovno...

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Jul 26 2006, 07:48 PM
Post #99

Moderator
Group Icon

QUOTE(Puzzler @ Jul 26 2006, 07:41 PM)
Ne, ispadamo mazohisti... Zašto se nisu ranije pobunili, nego im je trebalo 500 godina?
Zašto smo "trpeli" Tita i Miloševića? Čist mazohizam tj. uživanje u bolu, mada u ovom slučaju, ne doslovno...
*

Slazem se...ali sta ces kakva vlast takav narod laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
+Quote Post
ex-paydoman
post Jul 26 2006, 09:37 PM
Post #100

Moderator

MILIJA, PAZI SHTA PISHESH mad.gif

--------------------
ode..
+Quote Post

7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: