Prelaz Iz Osnovne škole U Matematičku Gimnaziju, Šok za organizam
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Prelaz Iz Osnovne škole U Matematičku Gimnaziju, Šok za organizam
pyost |
Dec 19 2007, 07:10 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Na osnovu mog sopstvenog iskustva mogu slobodno da kažem da je ogromna razlika između Matematičke gimnazije i osnovne škole. Pod pretpostavkom da je većina učenika u Matematičkoj bez problema prošla osnovnu školu (dobar broj kao đaci generacije), zanima me koji je predmet u prvom razredu najviše odudarao od "ležerne" osnovnoškolske atmosfere. Zbog kog predmeta ste morali da se najviše da se pomučite (ili se najviše mučite), više nego ikada u osnovnoj školi?
S obzirom da ne znam kakvo je stanje u eksperimentalnim odeljenjima sedmog i osmog razreda, zamolio bih dotične osobe (i prvake i drugake) da svoje iskustvo uporede sa prvih šest razreda osnovne škole, i možda u maloj meri sedmim i osmim. Fizičko sam izbacio, jer je to predmet koji se ne uči. A i ako je nekome ono najteže... Wow. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kuzman |
Dec 19 2007, 07:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Kada sma dosao u sedmi najteze su mi bili istorija i geografija.
Zbog toga sto sam ocekivao da se oni dosta manje rade, a i nastavnici su po mom misljenju bili dosta strogi. A u prvom geometrija. Mozda i zbog gradiva, ali uglavnom zbog nastavnika. Posle Vere Jockovic, verujem da bi svaki nastavnik ostavio takav utisak. Sada sa geometrijom nemam nikakvih problema. -------------------- |
pyost |
Dec 19 2007, 07:42 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Meni je u prvom isto bilo najteza geometrija, jer se sa standardnih dokazivanja sa trouglovima i cetvorouglovima prelazi na dokazivanje ociglednih stvari - a kako to tek ume da se zakompliuje...
I analiza mi je bila teska, ali ne zato sto je gradivo problematicno, vec zato sto mora da se vezba. A to niko ne voli -------------------- Baby, it's a violent world.
Hannibal Lecter |
Dec 19 2007, 08:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Meni je geometrija bila najteza ali i najzanimljivija (cak i aksiome )
Inace smatram da je svim osnovcima koji su bili odlicni kada predju u gimnaziju tesko... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
RZA |
Dec 19 2007, 08:06 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Pa nekako mi nije pao tezak ovak prelaz iz 8. u 1. .. al iz 6. u 7. itekako..
Verovatno kao i drugima kad su dosli u 1. Novo drustvo, mnoogo ozbiljniji i tezi rad, u odnosu na osnovnu, jelte.. Mada se ja, za razliku od vecine, nisam ni u jednom trenutku pokajala. This post has been edited by kiKa™: Dec 19 2007, 08:06 PM -------------------- cold
|
Hannibal Lecter |
Dec 19 2007, 08:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ni ja se nisam nikada pokajao ali mislim da se ti nisi pokajala jer ti je ipak brat zavrsio mg i sada studira u U.S. and A. i dosta mu dobro ide i prosto si znala kakva je to skola...
A inace ni meni se prelaz VIII-I se ne moze porediti sa VI-VII -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
pyost |
Dec 19 2007, 08:17 PM
|
Kajanje? Never!
-------------------- Baby, it's a violent world.
Djole |
Dec 19 2007, 08:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Meni je licno nekako bila veca promena iz 6. (gde apsolutno nisam ucio nista) u 7. matematicke (gde sam mogao biti vrlodobar i to uz dosta truda), nego iz 8. u 1.
Rekao bih da je matematika uopste bila najveci problem. -------------------- no future for you
|
Slovenatz |
Dec 19 2007, 08:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ja sam imao problema u prelazu iz 6 u 7. u mg posto sam radio po potpuno razlicitiom programu, pa sam doziveo poprilican sok kad sam presao u mg. Ali je sok bio veci kad sam izmedju 8 i 1. posto se u prvom ( d ) uci mnogo vise nego u 8 u mg.
Stavio sam engleski zbog 4 iz engleskog na polugodistu -------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 19 2007, 08:26 PM
|
Ko ti je kriv kad nisi uradio radnu svesku...
Ako nisi mogao da odvojis pola sata na to i ja bi ti zakljucio 4 Ona ima pravao da ocenjuje domace... No to nije tema ... -------------------- And as we wind on down the road
Slovenatz |
Dec 19 2007, 08:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Kod zaricke nisam uradio jedan domaci, samo mi je davala ponekad neke dodatne zadatke da se zainteresujem na casu. A domaci JESAM uradio ilija.
P.S: Nisam siguran da you-know-who posecuje forum, ali pametno sto koristis svaku priliku da se ucepis. -------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 19 2007, 09:13 PM
|
Ne posecuje...
-------------------- And as we wind on down the road
Anchi |
Dec 20 2007, 05:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Iskreno, meni je istorija najteze pala A i dalje nisam uspela da se izborim sa njom I sa hemijom sam imala malo problema jer sam imala uzasnu profesorku u osnovnoj pored koje niko nista nije naucio... Tu mi je dosta vremena trebalo da se snadjem, narocito sto je Nadija podrazumevala da sve iz osnovne znamo, narocito zadatke.. Sad je ok...
Ali istorija nema konkurenciju U osnovnoj nisam morala nikad toliko da se cimam oko nje, u drugom polugodistu sam uvek retko kad bila na casu zbog takmicenja a i nisam imala strogu profesorku... Matematika uopsteno mi je u stvari bila najlaksa This post has been edited by Anchi: Dec 20 2007, 05:41 PM |
Hannibal Lecter |
Dec 20 2007, 06:03 PM
|
Mozda jeste istorija teza nego u osnovnoj, ali sa obzirom da nemamo biologiju i da je geografija easy, svodi se na isto...
Nadija podrazumeva da sve znas U kom ti svetu zivis! -------------------- And as we wind on down the road
Slovenatz |
Dec 20 2007, 06:54 PM
|
Ne znam za vas, ali ja od nadije nisam nista naucio u 7. i 8, pa je a hemija je kod anike mnogo teza . A ako se dobro secam nije tesko dobiti 5 na kontrolnom kod nadije khmprepisivanjekhm
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 20 2007, 06:55 PM
|
Ma ovi iz IIa nisu u stanju da prepisu ffs!
Uhvatila ih troje sa puskicama! Noobare! -------------------- And as we wind on down the road
Slovenatz |
Dec 20 2007, 06:57 PM
|
Jao ja se secam tog njenog hvatanja ljudi kako prepisuju . Dao sam liku iza mene dva zadatka i nista nije izvalila, a kad je trazio list papira pred kraj Nadija ga je izbacila zato sto prepisuje
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 20 2007, 07:09 PM
|
Kod nas je za ove tri i po godine samo jednom u VIII uvatila Nenada...
Inace koga uvati on je zvanicno idiot! -------------------- And as we wind on down the road
Anchi |
Dec 20 2007, 07:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(Noddy @ Dec 20 2007, 06:03 PM) Pa mozda nije toliko mnogo trazila koliko ja pojma nisam imala hemiju... Davala neka cuda koja u zivotu nisam videla Sad je opusteno, malo iscitas ono so si fotokopirao od nekoga ko je sve pisao na casu, prepises na kontishu i gotovo |
Slovenatz |
Dec 20 2007, 07:12 PM
|
Pa nadija ce da te uhvati ako zeli da te uhvati, cak iako ne prepisujes.
-------------------- |