Interno Takmicenje Iz Matrematike, 12. tradicionalno
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Interno Takmicenje Iz Matrematike, 12. tradicionalno
Radinac |
Dec 25 2007, 12:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(Anchi @ Dec 25 2007, 11:24 AM) Evo vam celi rezultati pa gledajte Nešto su malo pobrkane srednje vrednosti bodova po zadatku. Eto šta se dešava kada se propusti gradivo u drugom razredu osnovne. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
Hannibal Lecter |
Dec 25 2007, 01:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Da su pametni uneli bi rezultate u Excel i napisali formule za sumu i srednje vrednosti
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Anchi |
Dec 25 2007, 09:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(Radinac @ Dec 25 2007, 12:20 PM) Nešto su malo pobrkane srednje vrednosti bodova po zadatku. Eto šta se dešava kada se propusti gradivo u drugom razredu osnovne. Nisam ja racunala. QUOTE(Noddy @ Dec 25 2007, 01:45 PM) Pa to je bilo u Excelu... Ali nije hteo da mi stavi .xls fajl u attachment pa sam kopirala u word This post has been edited by Anchi: Dec 25 2007, 09:05 PM |
pyost |
Dec 25 2007, 09:09 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Anchi @ Dec 25 2007, 09:04 PM) Sada moze... -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Hannibal Lecter |
Dec 26 2007, 12:04 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(Anchi @ Dec 25 2007, 09:04 PM) Snalazljiva devojka, nema sta -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Dec 26 2007, 09:38 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ilija, sto lazes? Videla sam da imas 23 boda!
Anchiii, cuti -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Dec 26 2007, 12:06 PM
|
KO se to nama vratio na forum?
Maro koliko puta trebaa da ti kazem da se prezivam IVANISEV IC! -------------------- And as we wind on down the road
^_NiN0_^ |
Dec 28 2007, 11:22 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Na Interno za 3. i 4. razred dolazi vise drugaka nego trecaka
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Hannibal Lecter |
Dec 28 2007, 02:40 PM
|
ja bi dosao ali da ustajem rano ponovo? NE!
-------------------- And as we wind on down the road
^_NiN0_^ |
Dec 28 2007, 03:10 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Strasno! Koliko sam cuo postoji mogucnost da se jos nekoliko njih mladjih od nas takmici sa 3. godinom na zvanicnim takmicenjima. Zar vam nije dosta sto idete i na vasa. To je strasno! Bukvalno diskriminacija ...
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Hannibal Lecter |
Dec 28 2007, 03:16 PM
|
meni ne pada na pamet da se takmicim sa starijim (voleo bi jedino sa mladjim )
dosao bi na interno cisto da problejim... -------------------- And as we wind on down the road
maverick |
Dec 28 2007, 03:24 PM
|
Њиндоњс ЏП Group: Članovi Joined: 25-April 06 Member No.: 58 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vladimir Dimić Škola/Razred: ETF III |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Dec 28 2007, 04:10 PM) Strasno! Koliko sam cuo postoji mogucnost da se jos nekoliko njih mladjih od nas takmici sa 3. godinom na zvanicnim takmicenjima. Zar vam nije dosta sto idete i na vasa. To je strasno! Bukvalno diskriminacija ... Ovo njima treba This post has been edited by maverick: Dec 28 2007, 03:25 PM -------------------- |
RZA |
Dec 28 2007, 03:36 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
sta, plasite se da ce mladjani da vas zajebu?
pustite ih neka lece komplekse -------------------- cold
|
Radinac |
Dec 28 2007, 03:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Dec 28 2007, 03:10 PM) Strasno! Koliko sam cuo postoji mogucnost da se jos nekoliko njih mladjih od nas takmici sa 3. godinom na zvanicnim takmicenjima. Zar vam nije dosta sto idete i na vasa. To je strasno! Bukvalno diskriminacija ... Nemoj tako oštro. Nisu baš svi mlađi. Eto vaša Miss Tattianna je mlađa od mnogih mlađih -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
^_NiN0_^ |
Dec 28 2007, 06:42 PM
|
QUOTE(Radinac @ Dec 28 2007, 04:49 PM) Ok, ali ona ide u 3. razred P.S. Jel' bio iko na takmicenju za 3. i 4. razred ? This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Jan 3 2008, 11:12 PM -------------------- Yo!hambin,
Teodoros |
Jan 28 2008, 09:50 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Dec 28 2007, 06:42 PM) hocete li objaviti rezultate sa internog za 3. i 4.? da vidim dal sam uspeo da izlecim kompleks(e) ili da nastavim da ga/ih lecim . izvinte sto kasnim sa postom, ali nema se vremena. nakupilo se zadataka da ih naucim napamet ovde ima ljudi koji su smesniji od crtaca!!! napred najmladji! eto, novak je najmladji pobednik melburna! |
LoshMeeBre |
Jan 28 2008, 10:57 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Jan 28 2008, 02:46 PM
|
QUOTE(Teodoros @ Jan 28 2008, 09:50 AM) hocete li objaviti rezultate sa internog za 3. i 4.? da vidim dal sam uspeo da izlecim kompleks(e) ili da nastavim da ga/ih lecim . izvinte sto kasnim sa postom, ali nema se vremena. nakupilo se zadataka da ih naucim napamet ovde ima ljudi koji su smesniji od crtaca!!! napred najmladji! eto, novak je najmladji pobednik melburna! Da ali Novak se takmicio u svojoj konkurenciji Inace ne vidim sta je toliko smesno u tvom postu ili je u pitanju kao neka duhovita ironija? Daj bre mladicu prestani da se gubis... -------------------- And as we wind on down the road
Teodoros |
Jan 28 2008, 03:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
QUOTE(Noddy @ Jan 28 2008, 02:46 PM) Inace ne vidim sta je toliko smesno u tvom postu ili je u pitanju kao neka duhovita ironija? ustvari, ja sam samo hteo da pitam zasto su objavljeni rezultati za 1. i 2. god., a za 3. i 4. nisu! jesam li ja izgubljen? meni se cini da se ja nisam izgubio, nego da sam bas u pravoj skoli i sve ostalo na pravom mestu. moji roditelji nisu matematicari, profesori ili direktori po raznim skolama ili firmama, inzenjeri i tome slicno - ja sam ovde SAMO zato sto sam talentovan. sta mi je smesno? kad bi ti bio na mom mestu i cuo kako je tamo neki izjavio da se za takmicenja spremam tako sto ucim zadatke napamet - i tebi bi bilo smesno. a mene svaki drugi dan zovu da mi kazu sta su tamo neki drugi izjavili. i najzad - sta to znaci u svojoj konkurenciji? na medjunarodnim takmicenjima iz matematike u propisima pise uvek DO toliko i toliko godina, a ne: OD .. DO ... u nasoj zemlji jos uvek nisu navikli na mladje takmicare - u drugima je to normalna stvar. kad nas gaje drugu naviku - da vecina (NE SVI) te takmicare vredja. |
Hannibal Lecter |
Jan 28 2008, 03:26 PM
|
Ako zelis objavi ih.
Rezultate za prvi i drugi je objavila Andrijana koja je i sama ucestvovala na takmicenju za prvi i drugi, a nije za treci i cetvrti i samim tim nije imala potrebe da ih objavi. Ja tvoj talenat ne dovodim u pitanje i kada sam rekao "gubljenje" nisam mislio na to da su zalutao u skolu, nego da si mesec dana posle internog dosao na forum i da se kurcis jer si u VIII razredu uradio interno bolje od vecine (mozda i svih ne znam rezultate) trecaka i cetvrtaka. Tebi stvarno svaka cast na tome... I sto se tice ucenja zadataka napamet to si sam zapoceo u ovoj temi... -------------------- And as we wind on down the road