Marija Šerifović --> Srs ?, amo malo politike.. :)
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Marija Šerifović --> Srs ?, amo malo politike.. :)
Hannibal Lecter |
Feb 9 2008, 02:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(Nameless_one @ Feb 9 2008, 02:27 PM) Inace....cinjenice,bato,cinjenice...nemoj ti meni 'zato sto je...',pa tvoje licno misljenje.,vec daj linkove,fajlove,proverene podatke itd... Trcim pa zapinjem... Dovoljno je uporediti vreme kada su na vlasti bili SRS&SPS i kada je DOS, DS, DSS, G17+... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Nameless_one |
Feb 9 2008, 02:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(Noddy @ Feb 9 2008, 03:39 PM) Trcim pa zapinjem... Dovoljno je uporediti vreme kada su na vlasti bili SRS&SPS i kada je DOS, DS, DSS, G17+... Pa uporedi... -------------------- |
Kurjak |
Feb 9 2008, 03:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
Сад на евросонгу има да победе колибрији...
-------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Maestro |
Feb 9 2008, 05:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-January 08 From: Вождовац Member No.: 858 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Nikola Jelenić Škola/Razred: ФОН, 1. година, Менаџмент и Организација ;) |
Bolje Kolibri nego Šerifovićka...
a i ružna je ne mnogo, nego previše... -------------------- Неко нам је ставио дрогу у хероин
Нисам гинеколог, али могу да погледам |
Nostradamus |
Feb 9 2008, 05:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Iva @ Feb 9 2008, 01:21 PM) Da li si ti ikada gledao predizbornu kampanju radikala? Inače, za bolje razumevanje onog mog posta bilo bi dobro da shvataš da sam se, pored sarkazma, služila i hiperbolom. Druga stvar, što se tiče predizborne kampanje DS-a.. Vidi, oni su znali da neće imati >50% glasova da bi pobedili ovako, pa su računali na to da će građani glasati "po sistemu manjeg zla". Onda su im "pomogli" da shvate šta je "manje zlo". Radikalima u nazivu nigde ne pise demokratska, ili tako nesto, a kad se vec izjasnjavas kao demokrata lepo bi bilo da drzis do nekih demokratskih principa. Nije da opravdavam njihovu kampanju, inace mislim da sam pisao vec negde o ovome. Taj post sam shvatio vise nego dobro, samo nigde nisam video hiperbolu Pa, valjda to ljudi treba sami da shvate, na kraju kako iko zna kakvi su radikali ako nikad nisu dosli na vlast??? QUOTE(Noddy @ Feb 9 2008, 02:39 PM) Trcim pa zapinjem... Dovoljno je uporediti vreme kada su na vlasti bili SRS&SPS i kada je DOS, DS, DSS, G17+... Covek je krajnje lepo rekao(nameless), nemas nikakve cinjenice, pa lupas gluposti. Radikali nikad nisu bili na vlasti, sem za vreme vlade Nikole Pasica (pocetak 20.veka). Dok je komunizam bio na vlasti, Seselj je isao po zatvorima, a 90% ovih demokrata su bili clanovi partije. Jedna od stvari zbog kojih cenim tog coveka This post has been edited by Nostradamus: Feb 9 2008, 05:48 PM -------------------- |
Eagle1914 |
Feb 9 2008, 06:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Шешељ је био дуго времена најжешћи Милошевићев противник, чак је 1996 или које год већ, (био сам исувише млад да бих се сећао) победио на председничким изборима и та му победа наравно није призната...
А током 90-их радикали су били укупно на власти пар месеци, и то током 99-е, за време рата у тзв. "влади народног спаса" (или какогод)...... Е сад, то што нису били на власти наравно не оправдава неке ствари које су организовали у првој пол. 90-их година....Но ваљда је такво време било, откуд знам... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Maestro |
Feb 9 2008, 06:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-January 08 From: Вождовац Member No.: 858 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Nikola Jelenić Škola/Razred: ФОН, 1. година, Менаџмент и Организација ;) |
@Nostradamus :
Milošević je za vreme svoje diktature izjavio da su mu omiljeni opozicionari Šešelj i Radikali... Za to vreme su Koštunica i društvo bili po zatvorima, a ne omiljeni opozicionari... A smatram da je triput gora diktatura bila dok je bio Sloba, nego kad je Tito bio aktuelan... Znači da je Šešelj bio majmun za vreme Tita ( a i sad je kreten, preteruje šta radi u Hagu...) pa je bio u zatvoru; a može biti i da ima neodređen program, ideologiju stranke pa je mogo da se šlihta Slobi... -------------------- Неко нам је ставио дрогу у хероин
Nameless_one |
Feb 9 2008, 06:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
Sta su to tacno radikali organizovali u prvoj polovini 90-ih...svi govore o 'nekim loshim stvarima',a niko ne moze tacno da definise sta to.
Jedan lik mi je na forumu b92 naveo:'svi ratovi koje je Srbija vodila od 1912. naovamo'-znaci ratovi za oslobodjenje Srbije...po njegovoj logici to je zlo i necovecno...sta ces,ima svakakvih ljudi. -------------------- |
Eagle1914 |
Feb 9 2008, 07:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Још од настанка модерне српске државе и поготову стајаће војске у другој половини 19-ог века, знало се како се поступа са непријатељем. То јесте и величина неког народа (тј. војске) да поштује непријатеља, да се бори беспоштедно на бојном пољу, али када се битка заврши треба показати људску страну, а не дивљаштво....
Каква само зверства су вршена у 1.св рату од стране немачких а поготову аустријских (у мачви) и бугарских (у југо-источној Србији) трупа над цивилима, па опет после победа, српски војници су гладовали да би и заробљеници (углавном баш аустријанци) имали шта да једу.... Када је Србија ослобођена (1918), да ли неко зна за неки пример покоља над бугарима или било ком народу...? Једно је организовати добровољце да 90-их година приступе званичној војсци и боре се у грађанском рату у Југославији, а друго је организовати паравојне формације који се боре независно, над којима војска нема никакву власт и који служе углавном за пљачку и личне освете појединаца у тим формацијама. Тачно је да није само СРС то организовала, има их још (има их и на другој страни наравно)..... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Nameless_one |
Feb 9 2008, 07:40 PM
|
1)Ako je tacno da ih je SRS organizovala,daj neki dokaz ili barem naziv neke od yih paravojnih formacija...a-a!ni jedna politicka stranka nije imala svoju paravojnu formaciju za vreme rata,rekao bih...
2)linkici,dokumentarci,itd.anything,samo ne arhiva B92,tamo nemam pristup...daj,daj,daj!!! This post has been edited by Nameless_one: Feb 9 2008, 07:41 PM -------------------- |
LoshMeeBre |
Feb 9 2008, 08:54 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Cekaj bre pa to nije nikakva tajna, to Seselj javno priznaje (i time se ponosi).. Naravno ne priznaje da su oni radili bilo kakve zlocine, ali postojale su paravojne jedinice Beli orlovi (ili sokoli ne mogu se setiti). Oformljene su oko 92uge, za potrebu odbrane srpskog naroda, ali kao sto rece Eagle1914 nisu bili pod uticajem vojske tako da..
Seselju jos sude za raspirivanje nacionalne mrznje i za ratne govore, sto je po meni malo retardirano jer njegovi govori uvek imaju dobru dozu (malo iscasenog)humora koji ljudi uglavnom pogresno razumeju, tako da se skoro svaki njegov govor moze razumeti na vise nacina, ali dobro... Materijal potrazi sam.. Googlaj, YouTube-uj -------------------- |
Eagle1914 |
Feb 9 2008, 09:06 PM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 9 2008, 08:54 PM) Cekaj bre pa to nije nikakva tajna, to Seselj javno priznaje (i time se ponosi).. Naravno ne priznaje da su oni radili bilo kakve zlocine, ali postojale su paravojne jedinice Beli orlovi (ili sokoli ne mogu se setiti). Oformljene su oko 92uge, za potrebu odbrane srpskog naroda, ali kao sto rece Eagle1914 nisu bili pod uticajem vojske tako da.. Jeste, Beli orlovi.... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Feb 9 2008, 09:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE Sta su to tacno radikali organizovali u prvoj polovini 90-ih...svi govore o 'nekim loshim stvarima',a niko ne moze tacno da definise sta to. Ne govorimo o prvoj polovini devedesetih. http://www.vreme.com/cms/view.php?id=364165 -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Maestro |
Feb 9 2008, 10:38 PM
|
Panteri, Tigrovi....
-------------------- Неко нам је ставио дрогу у хероин
Nostradamus |
Feb 9 2008, 11:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Maestro @ Feb 9 2008, 06:48 PM) @Nostradamus : Milošević je za vreme svoje diktature izjavio da su mu omiljeni opozicionari Šešelj i Radikali... Za to vreme su Koštunica i društvo bili po zatvorima, a ne omiljeni opozicionari... A smatram da je triput gora diktatura bila dok je bio Sloba, nego kad je Tito bio aktuelan... Prvi put cujem da je Kostunica bio u zatvoru, pogotovu za vreme Milosevica. Djindjic je bio, ne znam tacno kad, ali i DSS je formiran pred raspad stare Jugoslavije, a u njeno vreme imao si samo jednu stranku. A i prvi put cujem da je Sloba tako nesto izjavio. Dobro, mozda sam neupucen. Nama uopste nije bilo lose dok je Tito bio aktuelan. To je verovatno najbolji period u nasoj istoriji od srednjeg veka. Inace, sta se sve desilo u tom ratu, to verovatno niko ne zna, mi ponajmanje, ali prilicno sam siguran da sta god da su Srbi radili, da su radili i drugi, verovatno i gore -------------------- |
Hannibal Lecter |
Feb 10 2008, 01:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Djindjic je negde 70'-80' bio u zatvoru godinu dana zbog nekih studentskih demonstracija, nemira sta ti ja znam...
Kostunica koliko znam nije bio u zatvoru. Kostunica je izabran da pobedi Milosevica jer do 5. oktobra nije imao nikakvu proslost i nikakve afere. Najlakse je bilo njega podmetnuti... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Nameless_one |
Feb 15 2008, 12:15 PM
|
@LoshMee:Oni 'beli orlovi' su bili nacionalisti sa puskama koje su njihovi dedovi zaplenili u WW2,i celokupna njihova vojna istorija se svodi na obezbenjivanje par srpskih sela u Slavoniji.Povukli su se 95-e zajedno sa izbeglickim kolonama.Njihovi clanovi su mahom bili clanovi i simpatizeri SRS,to je tacno.Ali niko od njih nije bio optuzen za ratne zlocine.
Slazem se sa tobom da Seselj ponekad prenagljuje,ali,po meni,moralnije je kad on Najsu kaze'mozete da mi popusite *PPEEEEPP*' ,nego to sto su ga u pritvoru drzali 4 godine,bez ikakvih dokaza,krseci najosovnije pravno nacelo 'nevin dok se ne dokaze suprotno'. @Nostradamus:Kostunica nikada nije bio u zatvoru,slazem se.Ako se nekome proverava,neka potrazi Vojinu biografiju na netu. @maxydelanoche:ovakvih novinarskih pisanija imas svuda,jednako i za radikale i za sadasnji rezim.Da si okacila neki tekst iz istorijskih arhiva uzeo bi to u razmatranje.Sa druge strane,tekst nekog frishko-novinara(Tamara Skrozza-ova dva z jasno pokazuju da je to,ko sto bi vojvoda rekao,neki strani placenik ili domaci izdajnik ),ne uzimam u obzir jer pristrasni novinari nisu dobri novinari.Nedostaje im objektivnost,esencijalni kvalitet tog zanimanja. BTW,nadam se da me moderatori nece banuju zbog pokretanja politicke rasprave(na nekim sajtovima mi je iz tog razloga zabranjen pristup do 2017 ). -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 15 2008, 02:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE Nedostaje im objektivnost,esencijalni kvalitet tog zanimanja. Ali zivis u Srbiji, ffs... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |