Marija Šerifović --> Srs ?, amo malo politike.. :)
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Marija Šerifović --> Srs ?, amo malo politike.. :)
Nostradamus |
Dec 29 2007, 02:40 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Slovenatz @ Dec 28 2007, 06:35 PM) Znaci ti mislis da kad dodju radikali i krenu da pricaju gluposti "protivnici svi lopovi, strani placenici, ustase.." da svi treba da lepo kazu "glasajte za koga hocete ". Cinjenica je da radikali ceo izborni program zasnivaju na demagogiji i "sa nama ce vam biti bolje", stvarno mi nije jasno sta bi oni radili kad bi dosli na vlast. A ako pola srbije trazi krivca za trenutno stanje u drzavi i radikali su jedini koji govore "oni su krivi", onda ce ta polovina da glasa za njih ukoliko se ostale stranke ne obrate tim glasacima na isti nacin. Radikali su prica za sebe, ali po meni ni svi ostali nisu nista bolji. Dajte kad vidite nase politicare, da li vam izgledaju kao ljudi sa cvrstim ubedjenjima, ili kao ljudi koji bi se prodali prvom koji nesto ponudi? Mislim sve te price koje serviraju stranke u predizbornoj kampanji, to je gomila gluposti. Bilo ko da dodje na vlast nece ispuniti 1% onoga sto je rekao. Na kraju krajeva sama predizborna kampanja sluzi da se prikupi sto veci broj glasaca QUOTE(Noddy @ Dec 28 2007, 08:09 PM) agree sa Sloventzem najcrnje od svega je sto te jadne ljude kada pitate: "Zasto glasate za radikale?" oni ne mogu da vam odgovore Ja iskreno ne bih znao da kazem zasto sam glasao za bilo koga, pa zbog toga i necu da glasam. -------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 29 2007, 03:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ja bi uvek glasao...
I medju govnima ima onih koja najmanje smrde -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
c1k4_ml3kc3 |
Dec 29 2007, 04:16 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
A ti nisi jedan od njih hahaha
-------------------- |
Iva |
Dec 29 2007, 09:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Mislim da su Slovenatz i Noddy rekao ono što bih ja - o demagogiji radikala etc. I još neko reče da su ljudi koji glasaju za radikale uglavnom slabije obrazovani ljudi i svašta. To su međusobno povezane stvari.. jer, lakše će polupismeni seljak pasti na demagogiju, nego čovek sa završenim faksom. No, tu je i Šešelj, koji je doktorira sa 26 godina, jelte..
U nekim državama (e.g. Grčka), glasanje je zakonom obavezno, i onaj koji ne glasa će dobiti novčanu kaznu. Ako se nekome čak ni tada ne glasa, može napraviti nevažeći glasački listić, ali mislim da neće velika većina učiniti to. I htela sam još nešto napisati, ali mi je misao odletela -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Hannibal Lecter |
Dec 29 2007, 12:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Iskreno bi voleo da se i kod nas to uvede kao u Grckoj i tako izbori ne bi zavisili od kise, snega, susnezice, povetarca, slava, rodjendana, imendana i slicnih izgovora da mladi ne izadju na izbore...
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
c1k4_ml3kc3 |
Dec 29 2007, 03:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
E, kada budemo DRZAVA - onda bi i moglo to da se uvede.
-------------------- |
Nostradamus |
Dec 29 2007, 05:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Po meni to je glupost. Zasto terati ljude da rade nesto sto nece da rade. Najbolji pristup politici, po meni, je u SAD. Tamo 90% ljudi ne izlazi na izbore, 80% ne zna ko je predsednik zemlje... Ljudi se kod nas previse opterecuju politikom, a na nju jako malo mogu da uticu, sto uopste nije dobro...
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 29 2007, 06:41 PM
|
Po tebi je najbolje kad 10% ljudi odlucuje o sudbini 100%?
Inace, to je i zbog neinformisanosti. 70% studenata nije znalo kako se moze doci iz SAD u Evropu (ponudjeni odgovori: vozom, brodom, autoputem i avionom ) -------------------- And as we wind on down the road
Nostradamus |
Dec 29 2007, 07:19 PM
|
Pa vidis, misljenje vecine je uglavnom pogresno
Inace, to je ono sto sam govorio. Svi ljudi kod nas misle kako ce biti velike razlike u zavisnosti od toga ko bude na vlasti. Inace, ima jedna ceska poslovica koja kaze da nijedna vlast nije toliko losa da pod njom ne moze da se zivi This post has been edited by Nostradamus: Dec 29 2007, 07:23 PM -------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 29 2007, 07:34 PM
|
Misljenje vecine mozda je pogresno, ali vecina odlucuje o sudbini svoje drzave...
To je tako, slagao se ti sa misljenjem njih ili ne -------------------- And as we wind on down the road
Iva |
Dec 29 2007, 09:04 PM
|
Ah, da... Blaženo neznanje
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
c1k4_ml3kc3 |
Dec 30 2007, 04:03 AM
|
Bolje reci - shto vishe znamo, sve smo dalje od coveka.
-------------------- |
maxydelanoche |
Dec 31 2007, 07:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Noddy @ Dec 27 2007, 08:37 PM) Ima jedan teski radikal na forumu racunarske Ali ono, mislim pazite kad mu je nick Србија до Токија i kada mu je na avataru Seselj rofl rofl rofl Ti citas forum? Sto ne pises nista Kupili su je (Serifovicevu), zar to nije ocigledno? Nije ona mala pa da se ne seca sta je bilo za vreme SPS-a i SRS-a To je sad kao neka fora, neko pomodarstvo - umetnici i kvazi umetnici da se bave politikom... Bezveze. Svako treba da ostane u struci koja mu odgovara, a ne da laje na prazno... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Dec 31 2007, 07:16 PM
|
Ma ne citam vas forum, nego mi reko ugljesa pa otisao da vidim
-------------------- And as we wind on down the road
c1k4_ml3kc3 |
Jan 2 2008, 04:17 AM
|
A sta mislite, zbog cega smo pobedili na evroviziji?
To bi trebalo da bude kao neka vrsta nagrade za Srbiju od strane svetskih mocnika. Cesto mi je tesko to da priznam sebi ali i muzika ima udela u politici, kao i politika u muzici - sto je ocajno, po meni. -------------------- |
Hannibal Lecter |
Jan 2 2008, 01:48 PM
|
E to stvarno nema veze sa zivotom!
Na Eurosongu smo pobedili zato sto: 1)pesma je bila extra 2)kampanja je bila odlicna, uradjene su engleska, finska i ruska verzija, slihtanje Fincima itd. 3)dijaspora je glasala ko luda -------------------- And as we wind on down the road
Iva |
Jan 2 2008, 02:17 PM
|
Ma ovako, kao prvo: Eurovizija je više hit na "Balkanu" nego u ostalim delovima Evrope. Mislim, Francuzima više-manje puca k.urac za tim stvarima, kao i Nemcima, kao i ... get it?
A inače, uglavnom se slažem sa Noddyjem (). -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
The snorks |
Jan 2 2008, 02:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
A i ove godine smo imali jednu ex-yu republiku vise od koje smo dobili 12 ,blago nama
QUOTE Ma ovako, kao prvo: Eurovizija je više hit na "Balkanu" nego u ostalim delovima Evrope. Mislim, Francuzima više-manje puca k.urac za tim stvarima, kao i Nemcima, kao i ... get it? Istina... This post has been edited by The snorks: Jan 2 2008, 07:48 PM |
Nostradamus |
Jan 2 2008, 07:44 PM
|
Sistem bodovanja na evroviziji je, blago receno, debilan. Ali pesma je svejedno dobra, realno smo i trebali da dobijemo
-------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Jan 3 2008, 01:53 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Nostradamus @ Jan 2 2008, 07:44 PM) Sistem bodovanja na evroviziji je, blago receno, debilan. Ali pesma je svejedno dobra, realno smo i trebali da dobijemo Slazem se sa prvim delom, ali pesma je shit i nismo trebali da pobedimo, kao shto marija nije trebala da pobedi ni kod nas na beoviziji. Oni koji su uchestvovali su bili uzasni, ali ona nikako po meni ne bi trebala samo kod nas da se nadje ni u prvih 5, a kamoli da bude prva u evropi. Slazem se da se ovim mocnicima sa zapada khm khm za sve to. To je zabava za nas male i za one koji ni nisu u evropi . Prichala sam sa nekom Brazilkom na MSNu i prva asocijacija na Srbiju bila joj je Marija Ser()ifovic. Imala sam u kontaktima par vatrenih fanova, ali (hmmm... interesting ) nisu me zarazili. Mrzim Mariju (da se razumemo ) prilichno. Josh vishe je mrzim otkako sam videla kako mashe iza Tome. Kako kaze Balashevic: "Dosta mi je vishe onih likova koji ne znaju da se nasmeju, vec im dodaju osmeh u photoshopu" . Neko je rekao da je ta pobeda samo nadoknada za neshto vece, samo da nas malo smire. Potpuno se slazem! I da, mnoooooogo se petljate u politiku . Ja se slabo razumem, ali znam da trenutno imamo najzgodnijeg predsednika u istoriji. Meni je Bora bash sladak . Ako ne znamo drukchije predlazem da pochnemo da ih biramo po lepoti. Ovo ostalo je relativno -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |