Versko Ili Gradjansko?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Versko Ili Gradjansko?
Eagle1914 |
Feb 5 2008, 11:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Vi stvarno mislite da pravi "ateisti" postoje? Ljudi su takva bica da moraju da veruju u nesto, e sad ako ne verujes u boga - verovaces u sudbinu, astrologiju, ili ces jednostavno biti sujeveran i sl. Ja licno verujem u ljudsku podsvest i to da ona kroji covekovu sudbinu, a sad da li bog postoji ili ne, ko je stvorio svet i sl, to me ne zanima. Ustvari niko ne moze da bude 100% siguran.
-------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
The snorks |
Feb 5 2008, 11:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 5 2008, 11:05 PM) Vi stvarno mislite da pravi "ateisti" postoje? Ljudi su takva bica da moraju da veruju u nesto, e sad ako ne verujes u boga - verovaces u sudbinu, astrologiju, ili ces jednostavno biti sujeveran i sl. Ja licno verujem u ljudsku podsvest i to da ona kroji covekovu sudbinu, a sad da li bog postoji ili ne, ko je stvorio svet i sl, to me ne zanima. Ustvari niko ne moze da bude 100% siguran. U jel' ti to podrzavas stav one sexy osobe koja ima je brat po frizuri Milenku i S(Z)lobi This post has been edited by The snorks: Feb 5 2008, 11:19 PM |
Hannibal Lecter |
Feb 5 2008, 11:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
veronauka
neko je napisao da ima vise ljudi na gradjanskoM? ne znam za druge ali kod nas u odeljenju su svi na veronauci -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Nostradamus |
Feb 6 2008, 02:19 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 5 2008, 11:05 PM) Vi stvarno mislite da pravi "ateisti" postoje? Ljudi su takva bica da moraju da veruju u nesto, e sad ako ne verujes u boga - verovaces u sudbinu, astrologiju, ili ces jednostavno biti sujeveran i sl. Ja licno verujem u ljudsku podsvest i to da ona kroji covekovu sudbinu, a sad da li bog postoji ili ne, ko je stvorio svet i sl, to me ne zanima. Ustvari niko ne moze da bude 100% siguran. Primecuje se sociologov uticaj na ucenike matematicke -------------------- |
The snorks |
Feb 6 2008, 10:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
maxydelanoche |
Feb 6 2008, 11:14 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Kuzman @ Feb 5 2008, 09:21 PM) Lepo je to sto su oni svi bili vernici, ali religija nema veze sa naukom. Kada je J. Lemetr bio upitan kako to da je i svestenik, a i bavi se fizikom je odgovorio da postoje 2 nacina za opisivanje sveta, a da je on izabrao oba. Isti taj covek, nikad svoje radove iz fiizke nije povezivao sa teologijom. Niti je smatrao da to treba ciniti. A matematicari cesto svoje uspehe smatraju bogom dane, i pokusavaju da matematiku dovedu u vezu sa bogom(Ramaudjan). I onda kazi da ih zanima da realno opisu svet. Da li sam ja veci fizicar od njih, to ce vreme pokazati, a kakve to veze ima sa time da li bog postoji ili je sve to bajka? Druze, ti jesi isfristriran matematikom, ali mislim da je malo glupo da generalizujes religijske poglede na sve matematicare. Nije malo, mnogo je glupo... Matematicari i ne opisuju svet, oni se bave matematikom. Njihova stvar da li veruju da je matematiku napisao bog i mi sad otkrivamo njene zakonitosti. Al' stvarno... QUOTE(Nameless_one @ Feb 5 2008, 09:24 PM) Ko je od vas citao 'andjeli i demoni' Dena Brauna(pisca 'Da Vincijevog koda')? Tu je na prilicno zanimljiv nacin data definicija 'sukoba' nauke i religije. Jedino sto mi se tu svidja je ona prica na kraju, zasto je crazy lik naucnik postao crazy. Ostalo je sveee... Najobicniji americki triler. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nameless_one |
Feb 6 2008, 08:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 6 2008, 12:14 PM) Jedino sto mi se tu svidja je ona prica na kraju, zasto je crazy lik naucnik postao crazy. Ostalo je sveee... Najobicniji americki triler. Aaaaaaammmm.....jel' pricamo o istoj knjizi.... ? Koliko se ja secam tu nema nikakav crazy naucnik... -------------------- |
Anchi |
Feb 6 2008, 11:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(Nameless_one @ Feb 5 2008, 08:20 PM) 1)Predavao mi je prosle godine i covek me je naprosto odusevio.koji je on kralj,znas kako je znao da te zainteresuje da razmisljas ili debatujes... 2)na gradjanskom se uci neki mix psihologije,sociologije i ustava. Haha na gradjanskom se uci??? Mi kod ustavka nista ne radimo... Odvede nas u Ruski Dom ili tako negde, malo prosetamo, eventualno popricamo recenicu dve sa njim... Pusti nas bar 15 min ranije, a uglavnom se izgubi na pola casa i kaze "Ae vidimo se" i ode negde... Znaci gradjansko je extra A ovog novog verouchitelja ne bih mogla da slusham, mnogo mi je smeshan A i ne bi me bash zanimalo... |
LoshMeeBre |
Feb 6 2008, 11:25 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(Noddy @ Feb 5 2008, 11:48 PM) Ne znam kako je u drugoj godini, ali 3eca je u vecini gradjansko koliko sam video.. a ustavka necu da komentarisem sve sto mogu o njemu da kazem je da sam zakleti ateista, pre bi se zamonasio nego bio na njegovom casu -------------------- |
Anchi |
Feb 7 2008, 01:49 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Hahahaha zasto? Paaaa recimo da on 2/3 casa i nije tu Obicno nas ostavi na pola i ode Ili nas pusti ranije... A i dok je tu nista pametno se ne radi...
|
The snorks |
Feb 7 2008, 09:33 AM
|
|
maxydelanoche |
Feb 7 2008, 02:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Nameless_one @ Feb 6 2008, 09:21 PM) Aaaaaaammmm.....jel' pricamo o istoj knjizi.... ? Koliko se ja secam tu nema nikakav crazy naucnik... Errr... Pa onaj liiik, glavni glavonja u CERN-u. You know... Sto ne moze da hoda zbog neke bolesti iz detinjstva, jer su njegovi roditelji bili pobozni i molili se bogu umesto da dozvole lekaru da spase dete Ne secam se tacno, ali jeste on na kraju uradio nesto blesavo. Nije on krivac za sve, ali nesto jeste bilo "Da Vincijev kod" ne bih omalovazavala toliko da nisam procitala i "Andjele i demone" i "Digitalnu tvrdjavu" -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nameless_one |
Feb 7 2008, 07:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 7 2008, 03:57 PM) Errr... Pa onaj liiik, glavni glavonja u CERN-u. You know... Sto ne moze da hoda zbog neke bolesti iz detinjstva, jer su njegovi roditelji bili pobozni i molili se bogu umesto da dozvole lekaru da spase dete Ne secam se tacno, ali jeste on na kraju uradio nesto blesavo. Nije on krivac za sve, ali nesto jeste bilo "Da Vincijev kod" ne bih omalovazavala toliko da nisam procitala i "Andjele i demone" i "Digitalnu tvrdjavu" A daaaaaaaaaaaa....pa nije on crazy,samo je razocaran u zivot i crkvu....on je na kraju aktivirao onu 'antimaterijsku bombu',ako se dobro secam,posto sam davno citao... QUOTE(Anchi @ Feb 7 2008, 02:49 AM) Hahahaha zasto? Paaaa recimo da on 2/3 casa i nije tu Obicno nas ostavi na pola i ode Ili nas pusti ranije... A i dok je tu nista pametno se ne radi... Tako ti o profesoru koji te afirmishe na oglasnoj tabli... -------------------- |
pyost |
Feb 7 2008, 10:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Verovatno je uvredjena sto joj se ne vidi celo lice
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Feb 7 2008, 11:50 PM
|
QUOTE(Nameless_one @ Feb 7 2008, 07:33 PM) Hahahahaha Cek sledece godine da ga upoznas pa ces videti o cemu govorim QUOTE(pyost @ Feb 7 2008, 10:26 PM) Aaaaaaaa pa zar su morali svi da primete moju sliku tamo?! a ne svidja mi se kako sam ispala |
pyost |
Feb 7 2008, 11:53 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mi smo mu pomagali da nakaci slike, zato znam(o)
Anchi |
Feb 7 2008, 11:55 PM
|
Aaaaaa i niste ga sprecili da je okaci? Ccc
|
pyost |
Feb 7 2008, 11:59 PM
|
Sto kad je fina slika
Anchi |
Feb 8 2008, 12:01 AM
|
Paaa dobroooooo
|
Slovenatz |
Feb 8 2008, 12:07 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(Anchi @ Feb 7 2008, 11:50 PM) Nisi mogla da editujes u photoshopu? Anyway, ja sam ateista pa ( logicno ) idem na gradjansko. Tamo se lepo opustimo od ostalih casova, kad ne idemo po galerijama obicno sedimo u ucionici i spavamo, slusamo muziku, citamo novine... Prosle godine smo nesto i radili, ali ove godine je bolje -------------------- |