Kosovo, ....je srce Srbije!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kosovo, ....je srce Srbije!
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 12:47 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
http://www.youtube.com/watch?v=b9jZ01GUD_4&feature=user
E sjajno, vala bas! Oduvek smo bili prepametan narod! Kome sada oni prave stetu? Albancima? Jaaao, pa nek mi kaze posle neko da iz ove zemlje ne treba bezati... Pa dobro bre, kad su ovi likovi toliko pametni, sto ne uzmu puske i odu da brane Kosovo, nego ometaju normalan zivot svojim sugradjanima. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Feb 18 2008, 12:53 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Da, to se i ja pitam Maro...
Mislim ajde oni razbijaju albansku ambasadu, ali sta su krive one zardinjere i trafike QUOTE(The snorks @ Feb 18 2008, 12:13 AM) Aha,svakako I kad odemo u spaniju,pokace se kosta i petar i pocnu da se svadjaju na sred ulice u LLoret-u,a likovi koji prodju nas pitaju nas:"Are you from Serbia?":rofl: Mislim tada mi je bilo smesno(dobro i sad mi je smesno ),ali kad malo bolje razmislim zalosno je sto ljudi u svetu imaju tako "lepu" sliku o nama pa mozda je lik bio iz npr. bugarske (u spaniji ima doooosta bugara) pa pretpostavio po jeziku, ne mora da znaci... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Neonkitza |
Feb 18 2008, 12:55 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
kako bi bilo fino da i sutra uvece naprave ovo bilo bi fino gledati nas kako pokusavamo da dodjemo kuci ;\
|
Hannibal Lecter |
Feb 18 2008, 12:56 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
zar nije bolje oko 13-14 (da nas sprece u odlasku u skolu )
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Neonkitza |
Feb 18 2008, 12:58 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ma da....ali nema sanse...tad bi bili samo mirni protesti ;p
|
Eagle1914 |
Feb 18 2008, 09:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(Antimon @ Feb 18 2008, 12:29 AM) . E, da pitam... Jel se seca neko one pesme: "Volimo te domovino nasa...."? Ja nigde ne mogu da je nadjem. Jaaaako je lepa (znam da je iz vremena MIlosevica, ali je pesma za sebe lepa) PS NISam pristalica sps-a Naravno da se secam pesme! I onog spota sa vojskom....Obozavao sam je kad sam bio mali ( )...Skoro je drug doneo ceo spot u skolu na telefonu. Odusevio sam se... Kakve ima veze sto je iz vremena Milosevica? P.S. Nisam ni ja pristalica SPS-a -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
ilickapiten |
Feb 18 2008, 11:18 AM
|
Group: Članovi Joined: 12-January 08 From: Blok34 Member No.: 847 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nebojsa Škola/Razred: IVb |
QUOTE(Antimon @ Feb 18 2008, 12:29 AM) E, da pitam... Jel se seca neko one pesme: "Volimo te domovino nasa...."? Ja nigde ne mogu da je nadjem. Jaaaako je lepa (znam da je iz vremena MIlosevica, ali je pesma za sebe lepa) PS NISam pristalica sps-a Definitivno nije domovino nego otadzbino nasa -------------------- Vidimo se u citulji
|
jeele |
Feb 18 2008, 12:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
danas u 13 se okupljaju na trgu ...
dolazak u skolu ce mi biti veseo... mada mozda i ne odem uopste... -------------------- |
Djole |
Feb 18 2008, 12:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Svaka cast kosovskim Albancima za nezavisnost, ovako ce mozda moci da napreduju. Neka pricaju sta hoce na temu "srca Srbije", Kosovo je uvek bilo slepo crevo.
Sto se tice nasih ljudi tamo, sudeci po onome na B92, ne izgleda kao da puno brinu. Sad ce sigurno biti bezbedniji kad su Albanci tamo zadovoljniji. A to da su Albanci zveri koji ce da ih pokolju preko noci je cista glupost, i svako ko tako nesto tvrdi verovatno nikad u zivotu nije video Albanca. Ja tvrdim da su oni ljudi isto koliko i mi (ili mozda vise sudeci po dogadjajima prosle noci). A na temu unistavanja spomenika... Ja ne verujem da ce dirati crkve, ali zbog onih koji se previse pozivaju na istoriju, ni mi nismo bili nista bolji. Kad smo dobili Beograd od Turaka, u njemu je bilo 13 Dzamija, ostala je jedna i to najmanja. (da ona koju smo palili pre nekoliko meseci) Ja iskreno mislim da ne treba tako gledati istoriju, ona je tu da bi iz nje ucili, a ne da bi u njoj ziveli. Kosovo odavno nije nase, i to sto je tamo poginuo knez Lazar ne menja cinjenicu da je sad tamo vise Albanaca, koji bi svi ziveli srecnije da imaju nezavisnost. Samo mi je muka da opet gledam nase politicare kako ispadaju idioti... a mislio sam da sam vec oguglao. -------------------- no future for you
|
Kuzman |
Feb 18 2008, 03:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Nisam citao temu, ali cim je 6 stranica za pola dana onda je sigurno bilo i svadje i flejma.
Sta ste se uhvatili za to kosovo? Smucilo mi se vise. Majmuni idu i lupaju izloge po gradu iz svojih hirova i ludila. Svi glume neke srbende koje se busaju u grudi zbog svog porekla, a samo ispaju budale. ako ste emotivno nezani za kosovo pa se zato bunite MRSH TAMO. ako vam smeta sto ce nam se zemlja smanjiti, kog je briga ionako ni 1/3 prirodnih resursa ne koristimo. ako se brinete za crkve i manastire, priznajte kad ste poslednji put bili u njima ako ste ikad? Sta se ti iz beograda uzrujavas ako su to ljudi sa kosova mirno podneli? A i sto hocete da zivite sa ljudima koji ne zele da zive sa nama? A najcrnji su mi ovi koji idu ko papagaji i vicu ne damo kosovo sa 13 godina. Ne znaju ni sto to rade. Eh taj balkanski mentalitet. -------------------- |
Nostradamus |
Feb 18 2008, 03:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Sve su to veliki Srbi. Idu i unistavaju radnje po gradu, verovatno vecina od drugih Srba, da bi pokazali da se ne slazu sa nezavisnoscu Kosova. Sta li ti ljudi misle???
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 04:45 PM
|
QUOTE(Kuzman @ Feb 18 2008, 04:13 PM) ako vam smeta sto ce nam se zemlja smanjiti, kog je briga ionako ni 1/3 prirodnih resursa ne koristimo.ako se brinete za crkve i manastire, priznajte kad ste poslednji put bili u njima ako ste ikad? Sta se ti iz beograda uzrujavas ako su to ljudi sa kosova mirno podneli? A i sto hocete da zivite sa ljudima koji ne zele da zive sa nama? A najcrnji su mi ovi koji idu ko papagaji i vicu ne damo kosovo sa 13 godina. Ne znaju ni sto to rade. Eh taj balkanski mentalitet. Respect. A pogotovo ovo boldirano j.ebote, samo kad vidim sad kako se svi ovi nasi vrsnjaci (+- koja godina, jel' te) brinu za te silne crkve i manastire, a kada smo na ekskurziji ulaze bez da se prekrste, podsmevaju se popovima, ne postuju nijednu jedinu stvar vezanu za manastir koji posetimo. I ovo ponasanje po ulicama... Bre vise. Kome su stetu napravili? helloooooo... Kostunica je rekao dosta pametnih stvari juce... Samo sto je kod Srba prosecna inteligencija jednocifrena. Sta ce Amerikanci da kazu kad vide ove snimke sta radimo rodjenom gradu? Zivotinje. Ne mogu da vladaju sami sobom, a kamoli nekom teritorijom... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Feb 18 2008, 04:51 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 18 2008, 04:45 PM) Respect. A pogotovo ovo boldirano j.ebote, samo kad vidim sad kako se svi ovi nasi vrsnjaci (+- koja godina, jel' te) brinu za te silne crkve i manastire, a kada smo na ekskurziji ulaze bez da se prekrste, podsmevaju se popovima, ne postuju nijednu jedinu stvar vezanu za manastir koji posetimo. Ne bih se u potpunosti slozio sa ovim - to sto odredjene osobe "ne postuju" crkve i manastire, ne znaci da ne treba da se zalazu za njih kao oblik nase istorije Mada zalaganje u obliku nasilnog protesta... -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Feb 18 2008, 06:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Šta je pametno rekao Koštunica juče?
Srbija se izblamirala pred ostalim državama žešće juče (ne mislim na političare isključivo) A "odbrana manastira" je postala više trend.. Ono, masa ljudi koje ja poznajem ne razlikuje ni hram od manastira .. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 07:08 PM
|
QUOTE(pyost) Ne bih se u potpunosti slozio sa ovim - to sto odredjene osobe "ne postuju" crkve i manastire, ne znaci da ne treba da se zalazu za njih kao oblik nase istorije Istovremeno iste osobe znaju za Kosovsku bitku i nijednu drugu (cast retkim izuzecima). A i za nju znaju zbog fame oko Kosova. Tako da ne vidim zasto bi se tacno zalagali za nesto sto ne poznaju i sto ne postuju. Osim zato sto su culi od mame, tate i deke da tako treba. Nisam slusala ali sam citala posle, nakon sto me je drug uputio. Pa kaze covek lepo, mi to sada ne moramo da priznamo. Sacekamo 30 godina, budemo vredni i radni kao Nemci, razvijemo privredu, vojsku, sve po spisku. Postepeno i planski povratimo Kosovo. Jer trenutno, budimo realni, ne mozemo nista osim da se ne slazemo. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
milija |
Feb 18 2008, 09:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Maro sta lupas bre, ko Hitler. Cut' tu!
Sve je to mazanje ociju, plata sve neredovnije stizu kao i penzije. Broj nezaposlenih je sve veci. Mladi ljudi nemaju gde da se zaposle... Zar ovo nisu veci problemi??? -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Wolfbrother |
Feb 18 2008, 10:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Da li je neko sem mene donekle promenio misljenje o EU nakon proglasenja nezavisnosti Kosova?Kako neko istovremeno moze zeleti da primi Srbiju u EU i zeleti da je rasparca?
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
LoshMeeBre |
Feb 18 2008, 10:02 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(milija @ Feb 18 2008, 09:59 PM) Sve je to mazanje ociju, plata sve neredovnije stizu kao i penzije. Broj nezaposlenih je sve veci. Mladi ljudi nemaju gde da se zaposle... Zar ovo nisu veci problemi??? -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 10:22 PM
|
QUOTE(milija @ Feb 18 2008, 10:59 PM) Maro sta lupas bre, ko Hitler. Cut' tu! Sve je to mazanje ociju, plata sve neredovnije stizu kao i penzije. Broj nezaposlenih je sve veci. Mladi ljudi nemaju gde da se zaposle... Zar ovo nisu veci problemi??? Errr... Cim izvadim glavu iz zamrzivaca popricacu sa tobom preko MSN-a. Al' ozbiljnije... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
T-Rex |
Feb 18 2008, 11:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
Јеси ти нормалан да су Албанци задовољни сад кад су добили Косово, па тек ће сад тотално етничко чишћење...
п.с намењено ђолету, ко год да је... This post has been edited by T-Rex: Feb 18 2008, 11:42 PM |