Kosovo, ....je srce Srbije!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kosovo, ....je srce Srbije!
ilickapiten |
Feb 18 2008, 11:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-January 08 From: Blok34 Member No.: 847 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nebojsa Škola/Razred: IVb |
QUOTE(Wolfbrother @ Feb 18 2008, 10:01 PM) Da li je neko sem mene donekle promenio misljenje o EU nakon proglasenja nezavisnosti Kosova?Kako neko istovremeno moze zeleti da primi Srbiju u EU i zeleti da je rasparca? Pa naravno da hoce da je rasparca jel ako udje srbija u EU sa kosovom automatski bi 500.000albanaca minimum otislo bez pasosa u englesku italiju i ostale zemlje !!!!!!! -------------------- Vidimo se u citulji
|
Eagle1914 |
Feb 18 2008, 11:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(Djole @ Feb 18 2008, 12:51 PM) Neka pricaju sta hoce na temu "srca Srbije", Kosovo je uvek bilo slepo crevo. Sto se tice nasih ljudi tamo, sudeci po onome na B92, ne izgleda kao da puno brinu. Sad ce sigurno biti bezbedniji kad su Albanci tamo zadovoljniji. A to da su Albanci zveri koji ce da ih pokolju preko noci je cista glupost, i svako ko tako nesto tvrdi verovatno nikad u zivotu nije video Albanca. Ja tvrdim da su oni ljudi isto koliko i mi (ili mozda vise sudeci po dogadjajima prosle noci). Jeste, i ja da zivim na Kosovu i da neko proglasi da zivim u nekoj sasvim drugoj drzavi, da moram da menjam pasos na kojem nece biti grb moje zemlje nego neke tvorevine itd...uopste se ne bih uzrujao... Video sam siptara... QUOTE(Kuzman @ Feb 18 2008, 03:13 PM) ako ste emotivno nezani za kosovo pa se zato bunite MRSH TAMO. ako vam smeta sto ce nam se zemlja smanjiti, kog je briga ionako ni 1/3 prirodnih resursa ne koristimo. ako se brinete za crkve i manastire, priznajte kad ste poslednji put bili u njima ako ste ikad? Sta se ti iz beograda uzrujavas ako su to ljudi sa kosova mirno podneli? Eh taj balkanski mentalitet. A sta ti glumis? Mislis da si uhvatio boga za qrac zbog necega...? Uostalom nije te niko nista ni pitao...! Ako mislis da si neki mudonja dodji i reci mi to u facu.... I sta fali balkanskom mentalitetu? This post has been edited by Eagle1914: Feb 18 2008, 11:56 PM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
T-Rex |
Feb 18 2008, 11:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
Ајде се ти смири Баја Мали Книнџа!
|
Eagle1914 |
Feb 19 2008, 12:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(T-Rex @ Feb 18 2008, 11:58 PM) Ne shvatam...Jel ovo bio pokusaj nekakvog napusavanja? Ako jeste, onda je bio vrlo los, jer ga nisam shvatio...A ako si pokusao da budes duhovit onda imas stvarno los smisao za humor.... P.S. Isto tako te niko nista nije pitao...! -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Feb 19 2008, 12:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE I sta fali balkanskom mentalitetu? Mnogo, mnogo toga. Barem onom mentalitetu ciju graficku reprezentaciju pokazujemo svetu QUOTE P.S. Isto tako te niko nista nije pitao...! A tebe licno smo svi pitali za misljenje lol This post has been edited by maxydelanoche: Feb 19 2008, 12:11 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
T-Rex |
Feb 19 2008, 12:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 19 2008, 12:09 AM) Ne shvatam...Jel ovo bio pokusaj nekakvog napusavanja? Ako jeste, onda je bio vrlo los, jer ga nisam shvatio...A ako si pokusao da budes duhovit onda imas stvarno los smisao za humor.... P.S. Isto tako te niko nista nije pitao...! Ја јесам духовит али теби то не морам да доказујем, ако не знаш БМК је велики Српски националиста... И немој да ме ућуткујеш нисам ти ја мали усрани штребер, ако сте хтели рат то је бар лако изаберите Николића! СВИМ КУРЦЕМ!!! А овај други Нинџа све нешто мудрује ''''Па можда ако ми будемо добри према њима, можда се смилују''...како збори Тадић... Можда није тако али ти ми делујеш као врло поводљив дечко, што би се рекло , како дува ветар...Дугујем ти извињење ако грешим али прилично сам сигуран... This post has been edited by T-Rex: Feb 19 2008, 12:17 AM |
ilickapiten |
Feb 19 2008, 12:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 12-January 08 From: Blok34 Member No.: 847 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nebojsa Škola/Razred: IVb |
QUOTE(T-Rex @ Feb 19 2008, 12:17 AM) Ја јесам духовит али теби то не морам да доказујем, ако не знаш БМК је велики Српски националиста... И немој да ме ућуткујеш нисам ти ја мали усрани штребер, ако сте хтели рат то је бар лако изаберите Николића! СВИМ КУРЦЕМ!!! А овај други Нинџа све нешто мудрује ''''Па можда ако ми будемо добри према њима, можда се смилују''...како збори Тадић... Можда није тако али ти ми делујеш као врло поводљив дечко, што би се рекло , како дува ветар...Дугујем ти извињење ако грешим али прилично сам сигуран... Ajde nas jos nesto nauci molim te o BMK-u Za ovo drugo sto se Nikolica i Tadica tice samo cu reci sva sreca sto maloletni nemaju pravo glasa jel se iz tvog primera to totalno vidi.... A to za ucutkivanje ti je pokazatelj kolika si klinacka paljevina... -------------------- Vidimo se u citulji
|
The snorks |
Feb 19 2008, 12:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(T-Rex @ Feb 19 2008, 12:17 AM) Можда није тако али ти ми делујеш као врло поводљив дечко, што би се рекло , како дува ветар...Дугујем ти извињење ако грешим али прилично сам сигуран... Ma da Branko je skroz povodljiva osoba,ja u zivotu ne videh osobu sa "labavijim" licnim stavom od njega Ps. dugujes mu izvinjenje This post has been edited by The snorks: Feb 19 2008, 12:24 AM |
Eagle1914 |
Feb 19 2008, 12:24 AM
|
QUOTE(T-Rex @ Feb 19 2008, 12:17 AM) Ја јесам духовит али теби то не морам да доказујем, ако не знаш БМК је велики Српски националиста... И немој да ме ућуткујеш нисам ти ја мали усрани штребер Ti stvarno mislis da ja ne znam ko je Baja Mali Knindza???Blago tebi... Iskreno me ne zanima tvoj prosek ocena, td mozes da budes sta god oces boli me qrac....A prvi si krenuo sa ucutkivanjem ti td i tebi da kazem da ne pustas muda bez razloga... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
T-Rex |
Feb 19 2008, 12:46 AM
|
Ево ако сноркс каже извини...
Па уопште те не познајем, откуд знам дал си чуо... Једноставно се слажем са оним што је реко Кузман, а ти дечка псујеш... Поучи ме то за политику... стварно ме занима на шта си мислио... Познајеш ме тек 3 поста и судиш о мени, пази да не погрешиш, илићу... |
ilickapiten |
Feb 19 2008, 12:53 AM
|
QUOTE(T-Rex @ Feb 19 2008, 12:46 AM) u vezi cega??? -------------------- Vidimo se u citulji
|
Eagle1914 |
Feb 19 2008, 12:59 AM
|
QUOTE(Kuzman @ Feb 18 2008, 03:13 PM) Procitaj jos jednom, ako ovako misli ko ga j*be i zasluzuje da ga napusim. Njega i sve koje ga brane! -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
T-Rex |
Feb 19 2008, 01:00 AM
|
Па рече ми да сам паљевина, и зашто је моје тумачење политичке сцене тако незрело?
А иначе моје мишљење о Баји није баш најбоље, нисам неки познавалац његових умних творевина, али знам пар његових песама, типа јебали вас папа турци џихад и хрвати... QUOTE(Eagle1914 @ Feb 19 2008, 12:59 AM) Procitaj jos jednom, ako ovako misli ko ga j*be i zasluzuje da ga napusim. Njega i sve koje ga brane! Нисам се ни са ким у потпуности сложио У суштини не видим циљ ове расправе па ћу престати да пишем (није то фора ја сам као паметан па вас одјебавам, него стварно не контам за који ***** ја овде вама просипам памет, ја тиме сигурно ништа нећу добити) |
narziss |
Feb 19 2008, 01:14 AM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
kosovo je srpsko i realno će biti srpsko kad tad ili srba više neće biti. kažem vam odnosno parafraziram reči jednog pametnog čoveka arhiepiskopa makariosa "dobili ste trku na sto metara ali mi gospodo trčimo maraton". kada se bude promenio odnos snaga u svetu srbi će ostvariti svoje legitimne ciljeve, a to će biti pre ili kasnije jer ničija nije gorela do zore.
za mene je najveće razočaranje francuska koja je priznala kosovo. zbogom pameti i časti. QUOTE(Kuzman @ Feb 18 2008, 03:13 PM) Nisam citao temu, ali cim je 6 stranica za pola dana onda je sigurno bilo i svadje i flejma. Sta ste se uhvatili za to kosovo? Smucilo mi se vise. (...) Eh taj balkanski mentalitet. a ti kad ti se smuči ili prise*e odeš nad šolju a kad ti se progovori onda pročitaš temu da ne bi prosipao sra**a koja smo od pametnih kao ti već čuli. ti dete što nisi sa balkana QUOTE(Djole @ Feb 18 2008, 12:51 PM) a) Sto se tice nasih ljudi tamo, sudeci po onome na B92, ne izgleda kao da puno brinu. Sad ce sigurno biti bezbedniji kad su Albanci tamo zadovoljniji. A to da su Albanci zveri koji ce da ih pokolju preko noci je cista glupost, i svako ko tako nesto tvrdi verovatno nikad u zivotu nije video Albanca. Ja tvrdim da su oni ljudi isto koliko i mi (ili mozda vise sudeci po dogadjajima prosle noci). c) A na temu unistavanja spomenika... Ja ne verujem da ce dirati crkve, ali zbog onih koji se previse pozivaju na istoriju, ni mi nismo bili nista bolji. Kad smo dobili Beograd od Turaka, u njemu je bilo 13 Dzamija, ostala je jedna i to najmanja. (da ona koju smo palili pre nekoliko meseci) d) Ja iskreno mislim da ne treba tako gledati istoriju, ona je tu da bi iz nje ucili, a ne da bi u njoj ziveli. Kosovo odavno nije nase, i to sto je tamo poginuo knez Lazar ne menja cinjenicu da je sad tamo vise Albanaca, koji bi svi ziveli srecnije da imaju nezavisnost. e) Samo mi je muka da opet gledam nase politicare kako ispadaju idioti... a mislio sam da sam vec oguglao. a) "sudeći po onome na b92" je ključni deo "sudeći po događajima prošle noći" opet ključni deo. ma ne ni 17. marta 2004. ništa nije bilo a ni pre c) na jednoj strani džamije kao simbol porobljavanja a ovamo crkve simbol nacionalnog identiteta d) pa šta? e) blago svetu kad si počeo stoički da podnosiš prilike, evo već lakše diše |
The snorks |
Feb 19 2008, 10:01 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(narziss @ Feb 19 2008, 01:14 AM) Aha,pogotovo ono boldovano...Nisu svesni sta mogu oni muslimani sad tamo da pocnu da im rade Ali izmedju njih i nas postoji kljucna razlika-mi smo niko i nista i iza nas stoji par drzava,a iza njih ce da stane pola sveta ako dodje do neceg takvog This post has been edited by The snorks: Feb 19 2008, 10:01 AM |
Neonkitza |
Feb 19 2008, 10:49 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
offtopic:imate temu za prozivanje
|
Hannibal Lecter |
Feb 19 2008, 12:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(The snorks @ Feb 19 2008, 10:01 AM) Aha,pogotovo ono boldovano...Nisu svesni sta mogu oni muslimani sad tamo da pocnu da im rade Ali izmedju njih i nas postoji kljucna razlika-mi smo niko i nista i iza nas stoji par drzava,a iza njih ce da stane pola sveta ako dodje do neceg takvog Pa ti muslimani ce da im rade, ako ce da im rade, to nema veze sa Kosovom, oni ce kroz 100 godina postati vecina u Francuskoj... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 19 2008, 01:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Kome predaje Glavnik neka ga pita o Kosovu. Profesor istorije i neko ko zasigurno prati politiku. Iznece vam neke objektivne i realne cinjenice kojih moguce da niste svesni.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kuzman |
Feb 19 2008, 02:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Soko zove orla!! Koja je poenta teme ako kada neko iznese drugacije misljenje od tvog ti pocnes da besnis? Nisu svi ljudi kao ti da misle na tvoj nacin Idi slusaj baju malog knindzu i nesu bridzis! I ajde pokusajte da smislite neku malo normalniju prozivku, molim vas. Tuzni ste mi.
-------------------- |
Nostradamus |
Feb 19 2008, 02:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Wolfbrother @ Feb 18 2008, 10:01 PM) Da li je neko sem mene donekle promenio misljenje o EU nakon proglasenja nezavisnosti Kosova?Kako neko istovremeno moze zeleti da primi Srbiju u EU i zeleti da je rasparca? Ja nisam promenio misljenje uopste, zapravo jos sam sigurniji u ono sto sam i pre mislio. -------------------- |