Kosovo, ....je srce Srbije!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kosovo, ....je srce Srbije!
RZA |
Feb 21 2008, 12:39 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 21 2008, 12:36 AM) Па и да јесу народ (а нису, тј. или су Срби или Бугари) не могу да буду "Македонци"....То онда значи да су Грци Зар не? Ni Srbi, ni Bugari. Nego Sloveni. Mislim, Boze.. -------------------- cold
|
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 12:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 21 2008, 01:36 AM) Па и да јесу народ (а нису, тј. или су Срби или Бугари) не могу да буду "Македонци"....То онда значи да су Грци Зар не? Makedonci jesu narod. Nisu to Crnogorci ffs a svakako su vise drugaciji narod od Srba nego Hrvati ili Bosnjaci. Svaku izjavu da Makedonci nisu narod, ja licno, smatram vrhunskom gluposcu. edit: Sloveni? hahhaha This post has been edited by maxydelanoche: Feb 21 2008, 12:40 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 12:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ako Makedonci nisu narod, onda nisu ni Crnogorci ni Boshnjaci, nego su sve to Srbi
EPA KAKO DA NE! Svako ima pravo da se izjasni kako hoce -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
RZA |
Feb 21 2008, 12:41 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Paaaa jesu Srbi vecinom.. al Sloveni.. ffs..
Svi smo mi Sloveni Mada, ja nemam sta da trazim ovde. Ja istoriju ne znam.. tako daaaaaaaaaa.. This post has been edited by kiKa™: Feb 21 2008, 12:42 AM -------------------- cold
|
Eagle1914 |
Feb 21 2008, 12:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(kiKa™ @ Feb 21 2008, 12:39 AM) Па и Срби и Бугари су Словени. Мислим, Бугари мало мање додуше. (Да не кажем да су азијати, мада нису далеко) Ипак су турског порекла, тј. дошли су из Азије мало касније... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
The snorks |
Feb 21 2008, 12:44 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Noddy @ Feb 21 2008, 12:41 AM) Ako Makedonci nisu narod, onda nisu ni Crnogorci ni Boshnjaci, nego su sve to Srbi EPA KAKO DA NE! Svako ima pravo da se izjasni kako hoce Crnogorci nisu narod Smorilo me vise da ponavljam,ova recenica ce da ode u potpis A po tvojoj logici,ja mogu da se izjasnim na sledecem popisu kao Kineskinja...Da znas da nije losa ideja |
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 12:45 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(The snorks @ Feb 21 2008, 12:44 AM) Crnogorci nisu narod Smorilo me vise da ponavljam,ova recenica ce da ode u potpis A po tvojoj logici,ja mogu da se izjasnim na sledecem popisu kao Kineskinja...Da znas da nije losa ideja Mozes i kao Eskim ili Indijanac? Zasto da ne, ako se ti tako osecas -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 12:49 AM
|
Kad mogu likovi u CG da se izjasnjavaju kao nepostojeci narod mozes i ti kao Kineskinja (@Snorks).
Bugari su tursko pleme koje se "slovenizovalo", tim pre prihvatanjem pravoslavne vere. Ali u sustini - nemaju veze sa Slovenima - dosli su iz Azije, ne sa Karpata. Makedonci su Sloveni, svakako. Kao i Srbi, Hrvati, samozvani Crnogorci, Bosnjaci, Slovenci... Kao i Rusi, Poljaci, Belorusi itd itd Ali ffs, jesu odvojen narod (Makedonci). Mislim, pogledajmo razlike izmedju Srba i njih i izmedju Srba i Hrvata. What would be the point of nepriznavanja Makedonaca? BTW, koji je tacno interes Grka da ne priznaju Makedoniju? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 12:55 AM
|
autorska prava
-------------------- And as we wind on down the road
Eagle1914 |
Feb 21 2008, 12:56 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 21 2008, 12:49 AM) Kad mogu likovi u CG da se izjasnjavaju kao nepostojeci narod mozes i ti kao Kineskinja (@Snorks). Bugari su tursko pleme koje se "slovenizovalo", tim pre prihvatanjem pravoslavne vere. Ali u sustini - nemaju veze sa Slovenima - dosli su iz Azije, ne sa Karpata. Makedonci su Sloveni, svakako. Kao i Srbi, Hrvati, samozvani Crnogorci, Bosnjaci, Slovenci... Kao i Rusi, Poljaci, Belorusi itd itd Ali ffs, jesu odvojen narod (Makedonci). Mislim, pogledajmo razlike izmedju Srba i njih i izmedju Srba i Hrvata. What would be the point of nepriznavanja Makedonaca? BTW, koji je tacno interes Grka da ne priznaju Makedoniju? Нисам ни рекао да су Бугари дошли са Карпата, али проблем са Бугарима је што се 10% њих помешало са 90% словена и створена је нова нација...Која по мени је исто толико не словенска колико и словенска... Скоро да нема разлике у језику који се прича на југоистоку Србије и у Македонији...Мада им је језик нешто сличнији бугарском.... Грци неће признати Македонију јер је то стара античка и ГРЧКА држава. То би било као да се појави група људи који хоће себе да називају Раси, јер живе на територији средњовековне Рашке, а да притом немају везе са Србима.... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 01:01 AM
|
QUOTE Грци неће признати Македонију јер је то стара античка и ГРЧКА држава. То би било као да се појави група људи који хоће себе да називају Раси, јер живе на територији средњовековне Рашке, а да притом немају везе са Србима.... Pretpostavila sam da je tako, ali ffs... o.O kakve to veze sa zivotom ima... Mislim, to je bilo pre Hrista ali bukvalno QUOTE Скоро да нема разлике у језику који се прича на југоистоку Србије и у Македонији...Мада им је језик нешто сличнији бугарском.... Hmmm... Ne bih se slozila... U tolikoj meri. Znam povrsno kako se prica u Istocnoj Srbiji, a inace mi je Kuma Makedonka P.S. Zaboravih za Bugare... Ja ih ne priznajem za Slovene ni 2% al' zbog istorije This post has been edited by maxydelanoche: Feb 21 2008, 01:02 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Eagle1914 |
Feb 21 2008, 01:05 AM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 21 2008, 01:01 AM) Hmmm... Ne bih se slozila... U tolikoj meri. Znam povrsno kako se prica u Istocnoj Srbiji, a inace mi je Kuma Makedonka P.S. Zaboravih za Bugare... Ja ih ne priznajem za Slovene ni 2% al' zbog istorije Мислио сам на Лесковац, Врање и поготову Пирот Ћале ми одатле па знам (Мислим, из Лесковца) П.С. Ја Бугаре не волим као народ. Мислим да нема горих лицемера од њих. Зато можда и код мене преовладава да су више азијати него Словени... This post has been edited by Eagle1914: Feb 21 2008, 01:06 AM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 01:12 AM
|
QUOTE П.С. Ја Бугаре не волим као народ. Мислим да нема горих лицемера од њих. Зато можда и код мене преовладава да су више азијати него Словени... Ne znam nijednog Bugarina ali mislim na razne istorijske dogadjaje. Doduse i logicno je da su se njihovi interesi suprostavljali nasima (komsije), pa je dolazilo do sukoba... Dunno vise za Makedonce, ali stalno poredim sve zemlje exYU. I to me cini tuznom sto nisam zivela u to vreme pogotovo kada pogledam na kutiju za random keks i vidim potpuno identican tekst, kopiran na vise mesta i oznacen drugacije (HR, SRB, MNE, BiH) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Eagle1914 |
Feb 21 2008, 01:14 AM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 21 2008, 01:12 AM) И ја сам мислио на историјске догађаје Свашта су радили по јужној Србији... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
narziss |
Feb 21 2008, 01:35 AM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
te price o crncima i muslimanima u francuskoj su dosta rasprostranjene ali nisu tacne - procene francuskog zavoda za statistiku kazu da oko 10% populacije cine imigranti odnosno potomci imigranata
madjara sto se tice evo opet malo wikipedije http://en.wikipedia.org/wiki/Hungary#Religion_in_Hungary kaze oko 55% su katolici a oko 20% protestanti. a evo i za makedonce: uzrok neslaganja je ustvari nejasnost pojmova nacije, naroda i etnicke grupe; makedonci jesu nekakva etnicka grupa ali nacija tesko |
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 01:37 AM
|
mislim da francuzi to malo "prikrivaju"...
al' opet bre i 10% je mnogo... muslimani i crnci imaju visok prirodni prirastaj... -------------------- And as we wind on down the road
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 01:42 AM
|
Muslimani, doduse, mnogo vise nego crnci
Neke procene govore da ce za 30 godina biti Albanaca na Kosovu koliko i Srba u Srbiji... Barem tako tvrdi moj profesor geografije Ljudi, vodite ljubav, a ne rat -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nostradamus |
Feb 21 2008, 03:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 21 2008, 12:49 AM) Bugari su tursko pleme koje se "slovenizovalo", tim pre prihvatanjem pravoslavne vere. Ali u sustini - nemaju veze sa Slovenima - dosli su iz Azije, ne sa Karpata. Aj mi samo reci kako je ovo moguce, kad su Bugari bili na Balkanu negde oko 10. veka (ako ne i ranije), a turci (Seldzuci) se pojavljuju tek u 13. Makedonci ni u vreme stare Grcke nisu bili isti narod kao Grci, a sigurno su se mnogo vise spajali sa Slovenima nego Grci jer je Grcka uvek bila pod Vizantijom. Samim tim nisu ni Grci ni Srbi. QUOTE(Eagle1914 @ Feb 21 2008, 01:05 AM) П.С. Ја Бугаре не волим као народ. Мислим да нема горих лицемера од њих. Зато можда и код мене преовладава да су више азијати него Словени... Sta ti ovim hoces da kazes? Da su Sloveni divan narod, a svi azijati govna... Koliko Bugara uopste poznajes? I jos nesto. Ne mogu da ne primetim da ovde dosta ljudi poistovecuje Juzne Slovene i Srbe, a oni opet nisu isto -------------------- |
VIP <3 |
Feb 21 2008, 03:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Omg, opet kasnim...damn.... No dobro. Htedoh reci u vezi ove stvari s Makedonijom: imam neke drugove Grke... i oni se NEVIDJENO vredjaju kad se kaze za Makedoniju Makedonija... i njima je problem izbacivanja FYR iz zvanicnog naziva Makedonije po tezini kao nama problem Kosova... Jedan od tih Grka mi je jednom rekao da bi to bilo kao neko "krsenje autorskih prava"... isto kao i kad Aleksandra Velikog zovu A. Makedonski... on je rekao da bi to bilo kao kad bi za Milosa Obilica (pitao me ko je nas najveci heroj a meni prvo pao na pamet Obilic) odjednom dosli Rumuni i rekli da je on Milos Rumunski...
I tako......... htela sam jos nesto reci, ali cu to editovati posle, jer sam sad shvatila da sam izgubila nit i strasno ogladnela.... Ah, setila sam se QUOTE(Eagle1914 @ Feb 21 2008, 01:05 AM) Ја Бугаре не волим као народ. Мислим да нема горих лицемера од њих. Зато можда и код мене преовладава да су више азијати него Словени... Pobogu, koja je ovo glupost (ne kazem da si ti glup, ali ova izjava )?! To je kao kad neke nalozene plavusice kazu: "Ja cu ziveti u Italiji zato sto su tamo svi dobri frajeri!" FFS pa svako iole normalan vidi koliko je to glupa izjava! Itekako ima ruznih Italijana Elem, htedoh reci: znam par Bugara i oni nikako nisu licemeri... A sve i da vazi to tvoje, da se za neki narod moze reci da su "licemerni" i sta vec, zasto to pobogu znaci da nisu Sloveni nego Azijati?! Damn, sad sam se tako razocarala u tebe, a gotivila sam sve tvoje izjave ranije This post has been edited by Miss Tattianna: Feb 21 2008, 03:25 PM -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 03:35 PM
|
QUOTE Aj mi samo reci kako je ovo moguce, kad su Bugari bili na Balkanu negde oko 10. veka (ako ne i ranije), a turci (Seldzuci) se pojavljuju tek u 13. Bugari jesu tursko pleme, ffs. Ne znam kako, dosli ranije nvm, ali istorija kaze da su poreklom Turci, a kao sto ne znam ko napisa, jesu se dosta slovenizovali "mesanjem" (cudno zvuci) sa Slovenima. Naravno da Juzni Sloveni != Srbi. Mada mi volimo da verujemo da su svi Srbi kako god zvali, ja smatram i Srbe i Crnogorce i Hrvate i Bosnjake istim narodom. sta ces, jos nisam izasla iz sedmog veka. Elem, da, Grci stvarno jesu preeeosetljivi na Makedoniju. Ali kako ne shvataju da tamo vise ne zive Grci, vec su to sada Makedonci, deo Juznih Slovena. Doduse, mi isto ovako mozemo da kazemo za Kosovo Aleksandar Makedonski nije netacno reci zbog toga sto je i tada postojala Makedonija - ceo taj region koji je tada pripadao Grckoj se nazivao Makedonija. Geografski gledano i danas je tako, deo regiona Makedonija lezi u Grckoj, a drugi deo je drzava Makedonija. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.