Lazni Patriotizam I Izvrtanje, ljudi bidimo normalni...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Lazni Patriotizam I Izvrtanje, ljudi bidimo normalni...
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 10:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE И не користите више те скраћенице, напишите целу реч (ако је потребно, и више)...баш је јадно! Jadno? Yeah right... Sve mi diraj samo ne lol Da si ti navikao da se dopisujes sa nekim cesto i da kucas na slepo (i to ne metodom sa svih deset prstiju) shvatio bi svetost skracenica -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
T-Rex |
Feb 18 2008, 10:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
Ајде ми дај један добар разлог да будеш тако надркана и ја ти се извињавам?
Значи који ти је ***** девојко јел тебе неко напао, немаш никаквог права да осуђујеш оно што ми радимо!!! И ти не куцаш српском латиницом већ енглеском (америчком)... Можеш бар да пребациш на српску латиницу, имаш ту доле језички мени, та плава линија па десно, белим словима!... |
NeverMore21 |
Feb 18 2008, 10:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Лол поготово...
Пре сам их и ја користио, ал' више не... Бан чет скраћеницама -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 11:14 PM
|
QUOTE(T-Rex @ Feb 18 2008, 11:54 PM) Ајде ми дај један добар разлог да будеш тако надркана и ја ти се извињавам? Значи који ти је ***** девојко јел тебе неко напао, немаш никаквог права да осуђујеш оно што ми радимо!!! И ти не куцаш српском латиницом већ енглеском (америчком)... Можеш бар да пребациш на српску латиницу, имаш ту доле језички мени, та плава линија па десно, белим словима!... Naravno da imam pravo. Bas koliko i vi da osudjujete mene sto kucam latinicom! Jeste, kucam alphabetom. Pola vremena za kompom kucam engleski i programiram (opet se svodi na engleski). Sve trcim pa se saplicem da permutujem pisma da bih glumila pred drugima nekog patriotu. Ne tvrdim da je svako ko sada kuca cirilicom kvazi patriota. Mene samo nervira sto nagovarate druge da cine isto. Vi kucate cirilicom jer smatrate da tako treba, jupiii, obrazlozi razloge and keep it for yourself. Inace, meni se language bar izgubio jos pre godinu dana (102 bug-u na racunaru ) tako da koristim alt shift na wiki ili kada kucam nesto nemam pojma neku prijavu kucam cirilicom. Imam izvucen alfabet, cirilicu, latinicu i rusku azbuku (nije da te zanima ) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Eagle1914 |
Feb 18 2008, 11:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Ja bas gotivim ovo razbijanje ambasada i loodilo po gradu...
Realno ispali bi smo stoka u svakom slucaju (to je ipak CNN)... A i ovako bolje izrazis nezadovoljstvo. Koga bi u Sloveniji boleo qrac za to sto je na ulice BG-a izaslo 100.000 ljudi i mirno demonstriralo??? Ovako polupas ambasadu i odmah svi o tome... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
c1k4_ml3kc3 |
Feb 18 2008, 11:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Podrzavam makar i lazni patriotizam. Shto vishe, to bolje, a mozda nekom i udari u glavu pomalo o tome shta se deshava na Kosovu i Metohiji.
-------------------- |
T-Rex |
Feb 18 2008, 11:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
Вероватно ниси видела, написао сам да никог не терамо на прошлој страни, ако желиш провери...
Не падам ми на памет да ја неког терам на било шта... Рекла си да Србија има два писма али ти ниси писала ниједним, наравно ни то ти не узимам за зло, само сам исправио твоју грешку Много си озбиљна а то није здраво за здравље, мора да те Ђура уништава ако ти предаје Јеси свестан да ће то све теби да се одбије преко пореза, или мислиш да ће ескими то од уловљене рибе... |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 11:26 PM
|
QUOTE(Eagle1914 @ Feb 19 2008, 12:17 AM) Ja bas gotivim ovo razbijanje ambasada i loodilo po gradu... Realno ispali bi smo stoka u svakom slucaju (to je ipak CNN)... A i ovako bolje izrazis nezadovoljstvo. Koga bi u Sloveniji boleo qrac za to sto je na ulice BG-a izaslo 100.000 ljudi i mirno demonstriralo??? Ovako polupas ambasadu i odmah svi o tome... Da da da, evo vec su konacno odluciti - samo zbog toga - protiv nezavisnosti Kosova! P.S. T-rex, nisam ni ja rekla da me terate nego da osudjujete pisanje latinicom. Alfabetom. Whatever! Pa do pre tri dana niko nije dizao TOLIKU galamu oko pisma kojim pises! BTW, Djura mi je Razredni This post has been edited by maxydelanoche: Feb 18 2008, 11:28 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
T-Rex |
Feb 18 2008, 11:34 PM
|
Ђура је добар чова, мада сад нам предаје листе које не знам који ће нам ђаво...
Ко осуђује, ај нађи где сам то реко, само сам рекао да је пожељно писати ћирилицом јер је то ипак наше право писмо, а сад што си ти протумачила да сам ја заклети националиста јбг... Ја сам иначе и пре био против израза попут бекстејџ и.т.д... |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 11:39 PM
|
I ja sam generalno protiv tih potpuno bespotrebnih anglicizama jedno je kada kazes softver i hardver, a potpuno drugo kada kazes ofis i slicno... Coveeece, kakav sam sastav imala o zastiti cirilice zato i mrzim kad mi neko kaze "to je nase pravo pismo" kao da to ne znam. Ali navika, lakse je...
P.S. Kakve crne liste mi sad kod njega radimo dinamicko... This post has been edited by maxydelanoche: Feb 18 2008, 11:39 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
T-Rex |
Feb 18 2008, 11:48 PM
|
осећај за филинг...
Ми смо то завршили, а сад те листе, нека срања за уштеду рам меморије... Ево управо си била жртва стереотипа... |
maxydelanoche |
Feb 18 2008, 11:56 PM
|
RAM treba stedeti, da ti duze traje
Elem, brate, koja je VASIONSKA razlika izmedju rasprave na MGFu i rasprave na random forumu gde su ljudi sa jednocifrenim IQ-om. Koliko se ovde na manje ljudi naleti... Da, ZNAM da je ovo sada offtopic ali stvaaarno... Kako lepo izgladis nesporazum i prihvatis razliku u stavovima kada diskutujes sa civilizovanom osobom! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
T-Rex |
Feb 19 2008, 01:07 AM
|
Ух мој први комплимент на форуму...
This post has been edited by T-Rex: Feb 19 2008, 01:14 AM |
Neonkitza |
Feb 19 2008, 11:01 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
cek..vi hocete da se raspravljate o temi,a napadate pojedince i njihove stavove zato sto su razliciti?! O_O
a sto se tice cirilice/latinice:kada mnogo vremena provodis kucajuci na chatu nemas vremena da razmisljas gde je z i y ili sta je na w itd...totalno je retardirano ;p nikad,ali nikad ne kucam cirilicom niti srpskom latinicom...bring d hejt ;p +na krstarici preko mirca ne radi cirilica mwuahahhahaha! This post has been edited by Neonkitza: Feb 19 2008, 11:05 AM |
pyost |
Feb 19 2008, 02:54 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 18 2008, 11:56 PM) Posebno ako ga ima malo... -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Nostradamus |
Feb 19 2008, 04:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(The snorks @ Feb 18 2008, 10:18 PM) Crna gora jeste bila republika,ali crnogorci ne postoje kao narod!To sto su svasta poceli da umisljaju to je 2. stvar-ne znam da li mogu da se nadju podaci referenduma iz '91,ali koliko znam tada je vecina i to velikaaa bila za zajednicku drzavu i tada se veliki broj stanovnistva izjasnjavao da su srbi,kako objasnjavas takvu promenu u tako kratkom periodu? Prethodnim postom sam aludirala na to da se takva promena moze desiti i u Vojvodini Ovo je tacno za Crnogorce, znaci meni je neki deda, negde malo posle referenduma u Crnoj Gori, napunio glavu pricama o tome kako su pred I sv. rat kralj Nikola i kralj Aleksandar i kralj Petar zajedno rekli 2 srpska kralja vas pozivaju u rat. Ali Crna Gora je postojala kao zasebna drzava, Vojvodina nije. Druga stvar, doduse izvor je krajnje nepouzdan, kad je moja godina bila u Madjarskoj na ekskurziji, vodic nam je rekao da je Madjarskoj mnogo teze palo otcepljenje Erdelja nego Vojvodine, i da im do Vojvodine i nije previse stalo. -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 19 2008, 06:12 PM
|
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Feb 19 2008, 06:24 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Jeste ako neko drugi ima 2
-------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Feb 19 2008, 06:32 PM
|
ti... tiii... sta ce ti uopste 2 giga ne treba ti za renderovanje, koristis linux... ffs. znas sta je perverzija? CETIRI GIGABAJTA! Ima jedan lik iz mog odeljenja :smajlikojimnogoplace:
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Feb 19 2008, 06:46 PM
|
Da trenutno mi ne treba 2GB (buduca investicija), ali to ne menja cinjenicu da imam toliko
-------------------- Baby, it's a violent world.