Pomračenje Meseca, jutros (? XD) u 4:26
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Pomračenje Meseca, jutros (? XD) u 4:26
Iva |
Feb 21 2008, 09:16 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ako ima topic, sorry. Nisam otvarala sve podforume.
Pretpostavljam da je neko od prisutnih na forumu gledao.. Meni je bilo predobro . -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
username |
Feb 21 2008, 09:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
nisam znao za pomracenje
malo offtopicarski ali, je li neko osetio zemljotres u petak (prosle nedelje) |
Iva |
Feb 21 2008, 10:01 AM
|
Ne, nisam osetila..
Pa Čačak je daleko od Vojvodine. . -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 10:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
nisam ni ja u bg
a pomracenje je gledala mara zato i dalje spava... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
username |
Feb 21 2008, 10:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ne mislim na neki zemljotres u cacku, ja sam osetio u bg-u
|
Hannibal Lecter |
Feb 21 2008, 10:25 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
pa epicentar je bio u cacku, a osetilo se i u bg (samo sto ja nisam )
noobaro -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Iva |
Feb 21 2008, 10:48 AM
|
He, i ja čekam da se ona digne da mi pošalje slike .
Ajme, predobro. Napisah detaljniji subnjektivniji post na svom forumu. Uglavnom Podsetilo me na onu crno-belu Milku -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Neonkitza |
Feb 21 2008, 11:11 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ja sam se probudila oko 4 malo videla,vratila se da spavam..the end ^^
|
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 01:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ali ffs, nije zanimljivo ustati u 4 i pogledati okrugao Mesec u Senci! Nego u pola dva ulazak u polusenku, u 15 do tri pocetak delimicnog, pa sve dok nije upao potpuno u senku... I zasao iza moje zgrade, pa nisam vise mogla da gledam sa terase
Koga zanima, okacicu neke full amaterske slikice obicnim digitalcem na Viva-fizici -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Eli0t |
Feb 21 2008, 02:21 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
A zasto ih ne bi okacila ovde?
|
pyost |
Feb 21 2008, 02:27 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zato sto je mrzi...
http://img86.imageshack.us/img86/8420/pomr...emeseca1xr0.jpg http://img89.imageshack.us/img89/2971/pomr...emeseca2vz4.jpg http://img86.imageshack.us/img86/51/pomracenjemeseca3hq3.jpg http://img82.imageshack.us/img82/4098/pomr...emeseca4om4.jpg http://img86.imageshack.us/img86/2208/pomr...emeseca5ft6.jpg http://img155.imageshack.us/img155/1074/po...emeseca6oy0.jpg -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
The snorks |
Feb 21 2008, 02:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 21 2008, 01:25 PM) Daj link,da ne trazim,posto su ove pyostove bas maleeeeee Nas je inace astronom obavestio da ce biti pomracenje,ali stvarno nisam mogla da ustajem ili jos gore da ne lezem do 4 i nesto |
maxydelanoche |
Feb 21 2008, 02:40 PM
|
Neee, vec zato sto promovisem Viva-fiziku. Kako neee znate...
http://viva-fizika.org/phpBB2/viewtopic.php?p=5439#5439 Na VFu sam direktno slike ubacila, a ne linkove Znam znam, dobre su slike! Inace je pyost ubacio moje slike mislim, obican digitalac jbt, cropovala sam Mesec, okolo se nista ne vidi. Inace je dva prsta od Meseca bio Saturn gore levo za one koji su posmatrali This post has been edited by maxydelanoche: Feb 21 2008, 02:42 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Feb 21 2008, 09:46 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
mrzelo me da ostajem budna do pola 5 ;p vece pre toga sam legla negde oko 3 ustala u 9...i imala blok pa mi se jako spavalo..
|
plavusa(i dalje) |
Feb 22 2008, 12:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 11-June 07 From: bas ovde Member No.: 531 Status: Van MGa Škola/Razred: mg IVb |
jel znate da je ranije pomracenje meseca(crveni mesec) znacio pocetak perioda krvi i rata???
-------------------- ja sam plavusa, a koji je tvoj izgovor;)
|
estranged |
Feb 22 2008, 12:38 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-February 08 Member No.: 904 Status: Učenik MGa |
QUOTE(plavusa(i dalje) @ Feb 22 2008, 12:26 AM) zar se to bese ne misli na krvavo nebo pri zalasku sunca..? Pa moguce da ce i sad nesto slicno da znaci... sve ovo sa kosovom... -------------------- Born to be wild
|
maxydelanoche |
Feb 22 2008, 12:35 PM
|
QUOTE(plavusa(i dalje) @ Feb 22 2008, 01:26 AM) Da, stari narodi su u svakakve gluposti verovali Mislim da nije neophodno objasnjavati kako pomracenja Meseca ni Sunca nemaju veze sa ratnim desavanjima na Zemlji. Inace, ono sto verovatno niste znali je da se pomracenje Sunca dogadja 4 - 5 puta godisnje, samo se vidi iz razlicitih krajeva sveta. Pomracenje Meseca se dogadja redje od pomracenja Sunca! Ali je tada vidljivo iz skoro svih krajeva btw, stari Kinezi su za vreme pomracenja Sunca izlazili na ulice, pravili galamu i lupali ili sta vec terali tamno zlo koje zeli da ugasi Sunce (na tu foru)... Ima mnogo zanimljivih stvari vezanih za pomracenja ma za astronomiju uopste -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Hannibal Lecter |
Feb 22 2008, 01:06 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 22 2008, 12:35 PM) Da, stari narodi su u svakakve gluposti verovali Mislim da nije neophodno objasnjavati kako pomracenja Meseca ni Sunca nemaju veze sa ratnim desavanjima na Zemlji. Inace, ono sto verovatno niste znali je da se pomracenje Sunca dogadja 4 - 5 puta godisnje, samo se vidi iz razlicitih krajeva sveta. Pomracenje Meseca se dogadja redje od pomracenja Sunca! Ali je tada vidljivo iz skoro svih krajeva btw, stari Kinezi su za vreme pomracenja Sunca izlazili na ulice, pravili galamu i lupali ili sta vec terali tamno zlo koje zeli da ugasi Sunce (na tu foru)... Ima mnogo zanimljivih stvari vezanih za pomracenja ma za astronomiju uopste Mora da su se i nasi ugledali na Kineze pa polupali pola grada -------------------- And as we wind on down the road
maxydelanoche |
Feb 22 2008, 01:11 PM
|
Hhahahahahhahahah to mi uopste nije palo na pamet
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Kipar |
Feb 23 2008, 07:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
ja sam gledao potpuno pomracenje meseca kada sam bio u tunisu u jednom trenutku mesec postaje skoro crven , neshto izmedju crvenog i nandzarastog , cool. Imam na video kaseti ako je neko zainteresovan da kupi
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|