Okružno Takmičenje Iz Matematike, 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Okružno Takmičenje Iz Matematike, 2008. godina
narziss |
Feb 24 2008, 01:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
evo po pet put ali ovo bi trebalo da je konacno-svi podaci i svi razredi, b kategorija, beograd
Attached File(s) rezultati_okruznog_takmicenja_iz_matematike__beograd__2008.xls ( 39k ) Number of downloads: 200 |
maxydelanoche |
Feb 24 2008, 02:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
GG Narziss, fala puno...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
narziss |
Feb 24 2008, 03:19 PM
|
opusteno
de ocekujete da ce biti povucene granice? prosle godine za b kategoriju bila je na 60 poena i tada se plasiralo 13 ucenika a sad 60 i vise ima 18 ljudi i jedan ima 59 gde se obicno povuku granice za a kategoriju? |
narziss |
Feb 26 2008, 03:28 PM
|
hit sto se niko ne javlja na temi
jel ce u cetvrtak biti poznata lista onih koji su se plasirali dalje? |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 03:46 PM
|
Who knows... Pricao nam Ognjanovic da je upucen prigovor DMS-u sto je kvota za Beograd smanjena sa 95 na 80 ove godine tako da ce iz B (sva 4 razreda) da prodje 15 do 20 ucenika...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
narziss |
Feb 26 2008, 03:52 PM
|
au
|
Turgon |
Feb 26 2008, 04:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
smanjena, sto? Pa i ono je malo , jedino se ovde ozbiljno radi
Ja na gradskom imam 25 poena vise od najboljeg iz nisa, on da prodje a ja ne.... -------------------- |
dushan |
Feb 26 2008, 05:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 Member No.: 492 Ime i prezime: Dusan Djukic |
Tačno je da su kvote smanjene, radi se o tome da je do pretprošle godine bilo 52 učenika na završnom nivou (saveznom), dok je prošle bio samo 31 na SMO, pa samim tim uspeh učenika određenog mesta u prošlogodišnjoj sezoni donosi manje bonusa. Tako su oštećeni pre svega Beograd i Niš, kažu i Novi Sad (mada baš i ne razumem kako). Vodi se rasprava u komisiji, ali kvote su već poslate školama i sad je teško menjati ih.
QUOTE(Turgon @ Feb 26 2008, 04:39 PM) smanjena, sto? Pa i ono je malo , jedino se ovde ozbiljno radi Ja na gradskom imam 25 poena vise od najboljeg iz nisa, on da prodje a ja ne.... Pazi stvarno... Čoveče, kako si samo uspeo da se tako dobro sahraniš na opštinskom? |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 05:46 PM
|
QUOTE(dushan) Čoveče, kako si samo uspeo da se tako dobro sahraniš na opštinskom? imam ideju, zasto mu ne bismo (Turgonu) sada jos i nabili komplekse jk Joj, Turgone... Ti to poredis sa drugima u A kategoriji, a ne gledas sto ce iz B da prodju ljudi koji su i od mene gore uradili -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Turgon |
Feb 26 2008, 06:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Uspeo da se sahranim...ni sam ne znam kako....video ne znam elementarnu geometriju ( Erdos Mordel ) Prvi ispisem do kraja i ne vidim zadnji korak , tu krenem da panicim i ne uradim nista
-------------------- |
dushan |
Feb 26 2008, 09:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 Member No.: 492 Ime i prezime: Dusan Djukic |
Ne bih ti ja stao na muku da si sad na gradskom imao nulu, ali kad si imao 78, da je zabavno - zabavno je, jer očigledno znaš dovoljno. Mislim, ako ispadneš, jasno ti je da si ispao samo zato što si se uspaničio na opštinskom. Tako ti je to, surovo.
|
Turgon |
Feb 27 2008, 12:08 PM
|
Surovo , surovo Ma dobro... nauk za ubuduce
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 27 2008, 03:12 PM
|
Zalila sam se. Na zadatak na kome sam imala 15 poena, a mislila sam da imam nula i nadala sam se da cu dobiti bar dva tri... o boze... nja, ja sam se vec pomirila sa tim da ne prolazim
narziss |
Feb 27 2008, 03:21 PM
|
jesu zalbe do danas bile moguce? sutra konacni rezultati i granice za plasman?
|
pyost |
Feb 27 2008, 03:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nama su da petka zalbe...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Hannibal Lecter |
Feb 27 2008, 03:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ma bre tek ce sledece nedelje biti poznata granica...
Polako -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 27 2008, 04:06 PM
|
Nemam pojma, nama su rekli da su do juce zalbe bile moguce
nja, whatever... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
narziss |
Feb 27 2008, 04:18 PM
|
samo da ne bude kao za fiziku ni posle tri nedelje
|
Hannibal Lecter |
Feb 27 2008, 04:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
nece ffs
okruzno iz fizike je tek u aprilu... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 27 2008, 05:28 PM
|
Republicko iz mate je samo jednu nedelju pre