Harry Potter, For kids?!?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Harry Potter, For kids?!?
Iva |
Jul 13 2007, 08:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Kakva je to knjiga koju moras da procitas n puta da bi zapamtio?!
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Jul 13 2007, 08:58 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Opsirna Circa 800 strana
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
_Witch_ |
Jul 13 2007, 09:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Grimmauld Place Member No.: 559 Status: Van MGa Ime i prezime: Milica Radovanovic Škola/Razred: Gimnazija/ III3 |
Tacnije 874...bar ja mislim da je tako nesto...ja ne mogu vise ad cekam sedmu knjigu...cak razmisljam da kupim englesku verziju...da ne cekam dok ovi nasi to prevedu.Trebace im 200 god.
Neki lik na netu tvrdi da je provalio u komp izdavacke kuce J.K.Rowling i da je procitao jedan deo knjige....Tacnije tada Voldemor ubija Hermionu...i Hagrid umire....mada sad je pitanje koliko je to tacno... |
Iva |
Jul 14 2007, 08:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Well ... nisam citala i nesto nemam nameru ali ja sam procitala knjigu iz 3 dela (ukupno ispada preko 800) i nije mi bas potrebno da jos jednom procitam al' whatever kao sto rekoh nisam citala..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
trifke_pera |
Jul 16 2007, 07:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-July 07 From: Naboo Member No.: 554 Status: Van MGa Ime i prezime: Petar Trifunovic Škola/Razred: Gimnazija/IV7 |
QUOTE(pyost @ Jul 13 2007, 08:37 PM) Hocu... I meni je bio plan da se pripremim za sedmu knjigu. Neverujem da ce mi trebati vese od 3-4 dana za svih sest delova... -------------------- Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me. http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=23318 |
NeverMore21 |
Jul 16 2007, 07:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(trifke_pera @ Jul 16 2007, 07:01 PM) Hocu... I meni je bio plan da se pripremim za sedmu knjigu. Neverujem da ce mi trebati vese od 3-4 dana za svih sest delova... -------------------- |
trifke_pera |
Jul 16 2007, 07:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-July 07 From: Naboo Member No.: 554 Status: Van MGa Ime i prezime: Petar Trifunovic Škola/Razred: Gimnazija/IV7 |
-------------------- Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me. http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=23318 |
Gaara |
Jul 16 2007, 08:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
QUOTE(_Witch_ @ Jul 13 2007, 09:30 PM) Tacnije 874...bar ja mislim da je tako nesto...ja ne mogu vise ad cekam sedmu knjigu...cak razmisljam da kupim englesku verziju...da ne cekam dok ovi nasi to prevedu.Trebace im 200 god. Neki lik na netu tvrdi da je provalio u komp izdavacke kuce J.K.Rowling i da je procitao jedan deo knjige....Tacnije tada Voldemor ubija Hermionu...i Hagrid umire....mada sad je pitanje koliko je to tacno... Zasto si ovo napisala ako ti neces da uzivas u knjizi nemoj drugima da kvaris uzitak Stvarno me iritira kad neko trazi na netu sta ce se desiti, sto onda citate knjigu?! P.S.jel neko zna kada ce izaci srpska verzija? |
Puzzler |
Jul 16 2007, 08:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Pa za Hagrida je tačno... Jo se izlanula još prošle godine.
A za Hermionu nema šanse, jer je na pitanje "Koga bi pozvala na večeru?", Jo izabrala trio glavnih junaka, a kad je publika počela da dobacuje druge likove, rekla je "Samo ja znam ko će preživeti" Knjiga kod nas izlazi krajem septembra, ne zna se koja će biti izdavačka kuća, jer "Narodna knjiga" ima finansijskih problema... Ali ono što se zna je da "British Council" organizuje žurku u Beogradu 21. (na koju bih ja tako rado išao ) na kojoj će šest srećnika prvi dobiti knjigu besplatno. Mislim da zainteresovani još uvek mogu da se prijave... Ma pročitajte sve na www.hpserbia.com!!! -------------------- |
_Witch_ |
Jul 17 2007, 08:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Grimmauld Place Member No.: 559 Status: Van MGa Ime i prezime: Milica Radovanovic Škola/Razred: Gimnazija/ III3 |
QUOTE(Yu-gi @ Jul 16 2007, 08:39 PM) Zasto si ovo napisala ako ti neces da uzivas u knjizi nemoj drugima da kvaris uzitak Stvarno me iritira kad neko trazi na netu sta ce se desiti, sto onda citate knjigu?! P.S.jel neko zna kada ce izaci srpska verzija? Nisam rekla da je to tacno...samo da je to rekao...ali to nista ne mora da znaci.Mozda je covek to jednostavno izmislio....i nisam trazila na netu sta ce se desiti...trazila sam nesto druo i slucajno naletela na to... Mislim da se ne zna jos kada ce srpska verzija da izadje ali pretpostavljam da ce to biti negde u septembru ili oktobru... |
Puzzler |
Jul 17 2007, 08:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Evo, za naj zaludjenike poput mene... Odbrojavanje & interaktivno, kako će izgledati knjiga...
Nadjoh na Leakyju Count Down BTW Jel' neko možda provalio ovaj simbol? -------------------- |
NeverMore21 |
Jul 17 2007, 10:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(trifke_pera @ Jul 16 2007, 07:33 PM) Pripremas se za citanje novog dela tako sto ces jos jednom procitati sve nastavke? Xaxaxaxa, kako vas ne smori knjiga bas je... hm, nemam pravu rec za to ! -------------------- |
Puzzler |
Jul 17 2007, 11:02 AM
|
QUOTE(NeverMore21 @ Jul 17 2007, 10:28 AM) Pripremas se za citanje novog dela tako sto ces jos jednom procitati sve nastavke? Xaxaxaxa, kako vas ne smori knjiga bas je... hm, nemam pravu rec za to ! Aj nemoj da s*reš, knjiga je toliko popularna sa razlogom. I da, i ja sam počeo iznova da čitam... Evo me na "Vatrenom Peharu" -------------------- |
pyost |
Jul 17 2007, 11:18 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(_Witch_ @ Jul 13 2007, 10:30 PM) Tacnije 874...bar ja mislim da je tako nesto...ja ne mogu vise ad cekam sedmu knjigu...cak razmisljam da kupim englesku verziju...da ne cekam dok ovi nasi to prevedu.Trebace im 200 god. Engleska verzija petog dela je za nekih 100 strana kraca, tako da mi je bilo lakse to da citam A sto se tice sedmog dela... Dovoljno je reci da ce se verovatno pojaviti u PDF obliku nekih 5 dana nakon 21. jula Ali to niste culi od mene -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Jul 17 2007, 11:20 AM
|
QUOTE(Puzzler @ Jul 17 2007, 11:02 AM) Aj nemoj da s*reš, knjiga je toliko popularna sa razlogom. I da, i ja sam počeo iznova da čitam... Evo me na "Vatrenom Peharu" Nenade ti si prica za sebe ! Ti je citas samo zato sto je popularna ! Ev jedno pitanje za tebe: sta vidis extra u toj knjizi? -------------------- |
_Witch_ |
Jul 17 2007, 01:03 PM
|
QUOTE(pyost @ Jul 17 2007, 11:18 AM) Engleska verzija petog dela je za nekih 100 strana kraca, tako da mi je bilo lakse to da citam A sto se tice sedmog dela... Dovoljno je reci da ce se verovatno pojaviti u PDF obliku nekih 5 dana nakon 21. jula Ali to niste culi od mene Ja sam peti deo procitala za 1 dan...samo sam ustajala da jedem i to je to.. Pa ako se bude pojavila u PDF formatu ja cu to svakako da imam...al moram da cekam da se prvo vratim sa mora... Ma bilo kako bilo ja cu to da procitam u skorije vreme...ne mogu da cekam srpsku verziju...al ipak cu da je kupim kad bude izasla... |
Gaara |
Jul 17 2007, 03:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Jel neko uopste ide na onu zurku?
|
Puzzler |
Jul 17 2007, 05:23 PM
|
QUOTE(NeverMore21 @ Jul 17 2007, 11:20 AM) Nenade ti si prica za sebe ! Ti je citas samo zato sto je popularna ! Ev jedno pitanje za tebe: sta vidis extra u toj knjizi? Pa šta ne vidim? Zaplet je odličan, i ma koliko svi pričali da je kliše, ja kažem da je to lepo upakovan kliše. Likovi su vrckasti, knjiga obiluje zrelim humorom koji je očigledno namenjen više starijoj publici. Jo je imala jako dobru ideju sa tim da nam približi ludilo negativca ispričavši nam njegovu priču od početka, što je sjajno... Ceo serijal je prepun misterije, otkrivanja tragova, povezaivanja u celinu (neki delovi u 5. i 6. knjizi nas teraju da ponovo pročitamo neku od prethodnih i sl.), a i sama Jo ju je, kao diplomirani proučavalac magije, paganskih običaja i tradicija, obogatila aluzijama na razne legende i mitove svetske tradicije. Dovoljno? Zukiću, razumem te... Ti ili si gledao samo filmove HP (koji su živi užas, bar po meni), ili jednostavno ne želiš da budeš tagovan kao pozer (iako pravi HP fanovi to i nisu ) . Ili najgore od svih tih varijanti, ti mrziš fantastiku. Pupupu, daleko bilo. -------------------- |
NeverMore21 |
Jul 17 2007, 05:52 PM
|
QUOTE(Puzzler @ Jul 17 2007, 05:23 PM) Zukiću, razumem te... Ti ili si gledao samo filmove HP (koji su živi užas, bar po meni), ili jednostavno ne želiš da budeš tagovan kao pozer (iako pravi HP fanovi to i nisu ) . Ili najgore od svih tih varijanti, ti mrziš fantastiku. Pupupu, daleko bilo. Dok sam ja shvatio sta ti je HP, prodje pola dana! Gledao sam prvi deo jos u osnovnoj, kod uciteljice, nista posebno! Pozer ne znam sta je i bas me briga ! Ko kaze da mrzim fantastiku??? Ipak ovo je vise prica za malu decu!!! Navedi mi bar nesto sto te je u knljizi bacilo u neko dublje razmisljanje (samo nemoj nesto tipa: zasto je harry tako kompleksan lik, omb )??? Mozes ti da gledas i spanske serije, i tamo ima zapleta i obrta puna vreca!! I o kakvom ti povezivanju pricas?? Kao diplomirani proučavalac magije, paganskih običaja i tradicija?? Ma sta mi rece, dr Magi! Ona je to napisala jer je znala da ce dobiti ogromne pare, a ne zato sto voli magiju i te paganske obicaje!!! -------------------- |
Puzzler |
Jul 17 2007, 07:42 PM
|
QUOTE(NeverMore21 @ Jul 17 2007, 05:52 PM) Dok sam ja shvatio sta ti je HP, prodje pola dana! Gledao sam prvi deo jos u osnovnoj, kod uciteljice, nista posebno! Pozer ne znam sta je i bas me briga ! Ko kaze da mrzim fantastiku??? Ipak ovo je vise prica za malu decu!!! Navedi mi bar nesto sto te je u knljizi bacilo u neko dublje razmisljanje (samo nemoj nesto tipa: zasto je harry tako kompleksan lik, omb )??? Mozes ti da gledas i spanske serije, i tamo ima zapleta i obrta puna vreca!! I o kakvom ti povezivanju pricas?? Kao diplomirani proučavalac magije, paganskih običaja i tradicija?? Ma sta mi rece, dr Magi! Ona je to napisala jer je znala da ce dobiti ogromne pare, a ne zato sto voli magiju i te paganske obicaje!!! OMG... ***, ne verujem da se ovoliko prepucavamo... Hoćeš da ti objasnim zašto volim HP serijal? Ne mogu... To je jednostavno tako. Obožavam ga, i čitam ga već po 10 put u celini, bukvalno. A to za razmišljanje... Zar te nikad nije interesovalo zašto je Voldemor preživeo, osim Harija, ako se kletva odbila? Zar te ne zanima da li je Dambldor živ ili mrtav? Da li je Snejp dobar ili zao? Ko je R.A.B.? Šta se nalazi iza vela u Ministarstvu magije, Odsek misterija??? Ah da... Ti nisi dotle stigao, to je sve u poslednjoj knjizi... A ako već JKR nije diplomirala na paganskoj tradiciji (što možeš da proveriš na svakom validnom sajtu), svejedno, uspela je da napravi magiju svojim knjigama... I držim da svako ima svoje mišljenje, pa misli šta 'oćeš... Neću da se svađamo. Peace! Lep link za čituckanje This post has been edited by Puzzler: Jul 17 2007, 07:43 PM -------------------- |