Harry Potter, For kids?!?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Harry Potter, For kids?!?
pyost |
Jul 24 2007, 08:46 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Izacice sigurno, ne bih se ja brinuo Ipak su ogromne pare u pitanju. Verovatno do Nove godine, ako je moja racunica tacna.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Maja13 |
Jul 25 2007, 12:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-July 07 Member No.: 583 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marina Pavlović Škola/Razred: Ib |
Valjda jeste.
|
Maja13 |
Jul 25 2007, 04:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-July 07 Member No.: 583 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marina Pavlović Škola/Razred: Ib |
Malopre sam zvala Narodnu knjigu i rekli su mi da ne znaju kad bi trebalo da izadje HP jer "Amerikanci sve daju, ali se sa njima nikada ne zna". Bar su mi to rekli.
|
jeele |
Jul 27 2007, 04:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
kao sto rekoh...
licenca za prevodjenje na srpski je trenutno izgubljena, tj. povucena, jer nasa izdavacka kuca nema toliko para... ostaje otvoreno pitanje... -------------------- |
Slovenatz |
Jul 27 2007, 06:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Iako je rekla da nece biti vise hp knjiga JKR je izjavila da ce da objavi HP enciklopediju zbog toga sto je dosta ostalo nerazjasnjeno. Takodje je objasnila sta se desava nekim likovima. Warning: tekst sadrzi spoilere: http://www.msnbc.msn.com/id/19959323/
-------------------- |
pyost |
Jul 27 2007, 06:48 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Extra
calamity |
Jul 27 2007, 07:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE "Amerikanci sve daju, ali se sa njima nikada ne zna" Zar JKR nije Britanka? Kakve veze sad imaju Amerikanci? |
Slovenatz |
Jul 27 2007, 07:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Pa amerikanci su nam uvek krivi, valjda ti je to jasno , a UK racunaju kao 51 drzavu
-------------------- |
Kipar |
Jul 29 2007, 10:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
imam samo jedan komentat shto se tice poslednje knjige , procitao sam za sada samo jedno poglavlje za tri dana. Ranije bih istu knjigu vec zavrshio.
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
jeele |
Jul 29 2007, 11:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
i mozes sve vec da pretpostavis, a?
-------------------- |
RZA |
Jul 30 2007, 06:27 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ja jos uvek nisam procitala.
prestala sam na 24 poglavlju. mrzi me da citam dalje, a i boji me gwava -------------------- cold
|
pyost |
Jul 30 2007, 06:31 PM
|
Kako si ogranicena Ja tu ne bih mogao da stanem, tada je zanimljivo!!!
RZA |
Jul 30 2007, 07:00 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Gone With The Wind) Frankly, my dear, I don't give a damn! This post has been edited by Spužva: Jul 30 2007, 07:02 PM -------------------- cold
|
rvukasin |
Jul 30 2007, 07:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
QUOTE(pyost @ Jul 30 2007, 06:31 PM) stvarno od te glave ne moze da se prestane(bar sam tako mislio) -------------------- |
pyost |
Aug 4 2007, 11:15 AM
|
Evo jedan zanimljiv podatak na koji sam slucajno naisao
http://www.imdb.com/title/tt0373889/ Release Date: 12 July 2007 (Serbia) -------------------- Baby, it's a violent world.
FootyStOrM |
Aug 4 2007, 01:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Slovenatz @ Jul 27 2007, 07:07 PM) hoces kazes 53. drzavu? dobar je hari, ali me mrzi da citam englesko izdanje. ja cu cekam srpsko... -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
Ritualista |
Aug 4 2007, 08:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
E sada ću da upropastim kraj onima koji nisu čitali.
Svi misle: "Hrvoje Šerpica"=>dečija knjiga=>no sex=>Hari ostaje devica do kraja zivota. Kraj 7 knjige je pod**** ovu teoriju ko ništa. Zadnje poglavlje se zove '10 i kusur godina kasnije' gde vidimo Hrvoja sa Džini i čoporom dece oko njih. -------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
maxydelanoche |
Aug 4 2007, 10:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Ritualista @ Aug 4 2007, 09:31 PM) E sada ću da upropastim kraj onima koji nisu čitali. Svi misle: "Hrvoje Šerpica"=>dečija knjiga=>no sex=>Hari ostaje devica do kraja zivota. Kraj 7 knjige je pod**** ovu teoriju ko ništa. Zadnje poglavlje se zove '10 i kusur godina kasnije' gde vidimo Hrvoja sa Džini i čoporom dece oko njih. Ako se knjiga zaista tako zavrsava, kad procitam knjigu, saznacu ko si, naci cu te i zadaviti. Mozda zaklati. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Aug 4 2007, 10:24 PM
|
Da, tako se zavrsava Ali ko to do sada ne zna, pa makar i ne procitao knjigu, mora da se zapita gde zivi...
RZA |
Aug 4 2007, 10:30 PM
|
ja znam jer si mi ti rekao.
inace jos ne procitah knjigu -------------------- cold
|