12 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sexualnost, bi, homo, hetero..

Da li smatrate da je bolest?

[ 22 ] ** [43.14%]
[ 29 ] ** [56.86%]
Total Votes: 51
Guests cannot vote 
maxydelanoche
post Mar 14 2008, 09:21 PM
Post #121

Group: Članovi
From: Zion
Member No.: 61
Status: Van MGa

Naravno rolleyes.gif postoji razuman nacin da se gay osobama uskrati pravo na usvajanje dece.

dry.gif da zivimo pre 100 godina tako biste i za zene dry.gif "sta, 'oce u skolu? udri!" mad.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Iva
post Mar 14 2008, 09:27 PM
Post #122

Member No.: 71

QUOTE(maxydelanoche @ Mar 14 2008, 10:21 PM)
Naravno rolleyes.gif postoji razuman nacin da se gay osobama uskrati pravo na usvajanje dece.

dry.gif da zivimo pre 100 godina tako biste i za zene dry.gif "sta, 'oce u skolu? udri!" mad.gif
*

Very good point.. wink.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 14 2008, 09:39 PM
Post #123

From: Bg
Member No.: 747
Status: Bivši učenik MGa

QUOTE(Iva @ Mar 14 2008, 09:17 PM)
Ali ja kontam da ipak većina kaže, bar formalno, da im treba dati "prava"?
*

Pa ne znam, ali niko nije rekao ja mislim da pederi treba da imaju ista prava kao i normalni ljudi, svi su rekli da ne bi voleli da vide 2 osobe istog pola zajedno i svi su rekli da ne treba da imaju pravo da usvajaju decu. Verovatno su i na zapadu isto tako mislili, pa eto gde su sad dogurali. Inace za zene je potpuno drugacija situacija, mislim normalno je biti zena, a nije normalno biti homoseksualac

--------------------
 (a,b) \sim (c,d) \Leftrightarrow (a - c) \in \mathbb{Z}  \wedge  (b - d) \in \mathbb{Z}

\mathbb{T}^2\equiv\mathbb{R}^2/\sim
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 14 2008, 09:42 PM
Post #124

From: Zion
Member No.: 61

@Nostradamus: to ti sada kazes, ali ranije su zene bile prilicno potlacene... smile.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 14 2008, 09:44 PM
Post #125

Cekaj, ti hoces da kazes da je sasvim normalno biti homoseksualac?

--------------------
 (a,b) \sim (c,d) \Leftrightarrow (a - c) \in \mathbb{Z}  \wedge  (b - d) \in \mathbb{Z}

+Quote Post
Iva
post Mar 14 2008, 09:51 PM
Post #126

QUOTE(Nostradamus @ Mar 14 2008, 10:39 PM)
Pa ne znam, ali niko nije rekao ja mislim da pederi treba da imaju ista prava kao i normalni ljudi, svi su rekli da ne bi voleli da vide 2 osobe istog pola zajedno i svi su rekli da ne treba da imaju pravo da usvajaju decu. Verovatno su i na zapadu isto tako mislili, pa eto gde su sad dogurali. Inace za zene je potpuno drugacija situacija, mislim normalno je biti zena, a nije normalno biti homoseksualac
*

Evo, ja ti kažem.

QUOTE(Nostradamus @ Mar 14 2008, 10:44 PM)
Cekaj, ti hoces da kazes da je sasvim normalno biti homoseksualac?
*

Šta znači "normalno"?

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 14 2008, 09:53 PM
Post #127

QUOTE(Iva @ Mar 14 2008, 09:51 PM)
Šta znači "normalno"?
*

Pa jednostavno da ne odstupa od nekih osnovnih prirodnih principa (previse)

--------------------

+Quote Post
Iva
post Mar 14 2008, 10:08 PM
Post #128

QUOTE(Nostradamus @ Mar 14 2008, 10:53 PM)
Pa jednostavno da ne odstupa od nekih osnovnih prirodnih principa (previse)
*

...ili možda društvenih normi?

--------------------
+Quote Post
smorko_gusic
post Mar 14 2008, 10:12 PM
Post #129

Trandža

Member No.: 93
Status: Učenik MGa

Pa to odstupa od nekih prirodnih principa, ali, pogotovo ako je to bolest (hormonski poremecaj) ne postoji razlog zasto ti ljudi ne bi imali ista prava kao i svi ostali, i ako je sasvim normalno da deca zive u porodicama u kojima imaju samo jednu majku / jednog oca zasto onda ne bi mogla dazive i u porodicama sa dve majke / dva oca???

Cini mi se da je neko pomenu da postoji naucna potvrda da je homoseksualnost bolest, jel moze neko da kaze vise o tome, mrzi me da citam po prethodnim stranama?

--------------------
"Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir.
Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov,
a kad jednom bude star, biće opet ista stvar.
Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don,
biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir.
Moj standard se zove JUS
Ne mogu da budem Rus!"
(R.Č.)
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 15 2008, 12:09 AM
Post #130

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

QUOTE(Iva @ Mar 15 2008, 12:38 AM)
...ili možda društvenih normi?
*

Hmmm, smatram da je ipak samo u pitanju priroda. Ne vidim razlog zog kog bi joj covek inatio ne sam time shto bi imao GAY ppl vec i kloniranje i sl.
Naucnici koji to zele su jednostavno ludi - dakle, to bi bilo nametnuto prirodnom toku i u "krajnjem sluchaju" bi postalo "normalno"...

--------------------
user posted image
+Quote Post
ShadyLady
post Mar 15 2008, 10:50 AM
Post #131

Member No.: 911

Ако је Светска здравствена организација искључила хомосексуалност и бисексуалност са листе менталних обољења још давне 1973. године, ко смо ми да се правимо паметни и оспоравамо стручњаке?
Мени је пре свега битно какав је неко човек, па тек онда које је расе, нације, вере, оријентације, чега год, и сматрам да би сви требало да имају једнака права.
+Quote Post
ShadyLady
post Mar 15 2008, 10:53 AM
Post #132

ПС. Нострадамус и остали....
Хомофобија званично јесте болест, али може да се лечи...
:мислитеотоме:
+Quote Post
Neonkitza
post Mar 15 2008, 11:04 AM
Post #133

Spammerkitza

From: WoW Beta
Member No.: 80
Škola/Razred: Studentkinja ETF-a

ja mislim da mi ne bi bilo gadno da vidim dva lika da se zvalave u parku...omg! ph34r.gif
+Quote Post
ShadyLady
post Mar 15 2008, 11:14 AM
Post #134

Не обраћам пажњу на то ко се жвалави у парку (осим у ситуацијама, када сам ја та, која се жвалави)...
Бринем о свом животу, не о туђим.
+Quote Post
Iva
post Mar 15 2008, 12:01 PM
Post #135

Respect JTforeva wink.gif.

--------------------
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 15 2008, 01:24 PM
Post #136

QUOTE(smorko_gusic @ Mar 14 2008, 10:12 PM)
Pa to odstupa od nekih prirodnih principa, ali, pogotovo ako je to bolest (hormonski poremecaj) ne postoji razlog zasto ti ljudi ne bi imali ista prava kao i svi ostali, i ako je sasvim normalno da deca zive u porodicama u kojima imaju samo jednu majku / jednog oca zasto onda ne bi mogla dazive i u porodicama sa dve majke / dva oca???
*

Ako si stvarno ovo pitao, najjednostavniji odgovor koji bih ti ja dao je da ako vec majka priroda homoseksualcima nije dala mogucnost da imaju decu, ko smo mi ljudi da im dajemo tu mogucnost. A druga stvar, zamisli samo dete koje raste u tim okolnostima...

QUOTE(JTforeva @ Mar 15 2008, 10:53 AM)
ПС. Нострадамус и остали....
Хомофобија званично јесте болест, али може да се лечи...
:мислитеотоме:
*

Kad izlecim neke mnogo ozbiljnije bolesti mozda cu razmisliti i o ovoj...

Ja kao sto sam vec rekao, ne bih verovatno imao nista protiv homoseksualaca, ali mislim da preteruju. Sad u nekoj zapadnoj zemlji ako izbacis pedera sa posla, iz ko zna kojih razloga, otprilike si je.bo jeza u ledja, bez obzira na to da li su razlozi opravdani ili ne. I to za usvajanje dece. Nego jel gledao neko film life of brian, tu po meni na jedan lep nacin isprozivaju likove koji se proseravaju za razna prava

edit: E i sta vi hocete da kazete sa time da homoseksualizam nije bolest. Mislim, kao sto sam vec par puta rekao nije sigurno ni normalno

This post has been edited by Nostradamus: Mar 15 2008, 01:31 PM

--------------------

+Quote Post
Hannibal Lecter
post Mar 15 2008, 01:32 PM
Post #137

From: People's Democratic Republic of Konjarnik
Member No.: 154
Ime i prezime: Ilija Ivanišević
Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina,

Albanac u BG-u ce uvek reci da je otpusten zato sto je Albanac.

ALi realno, ako je neko stvarno dobar radnik, zasto bi ga neki privatnik otpustio...

Besmisleno...

--------------------
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold
And if you listen very hard
The truth will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll

Svi me žele, a ja sam nedodirljiv!
+Quote Post
Nostradamus
post Mar 15 2008, 01:38 PM
Post #138

QUOTE(Noddy @ Mar 15 2008, 01:32 PM)
Albanac u BG-u ce uvek reci da je otpusten zato sto je Albanac.

ALi realno, ako je neko stvarno dobar radnik, zasto bi ga neki privatnik otpustio...

Besmisleno...
*

Slazem se, ali mislim u BG-u taj albanac moze kome god hoce da se zali, nece nista postici, ali u tipa Americi, ako neko otpusti crnca ili pedera, bez obzira na to kakav je radnik, moze da najebe, vrlo lako, to je poenta onog sto sam hteo da kazem.

This post has been edited by Nostradamus: Mar 15 2008, 01:39 PM

--------------------

+Quote Post
ShadyLady
post Mar 15 2008, 02:06 PM
Post #139

У Америци живи 9 000 000 деце, чији је бар један родитељ хомосексуално оријентисан, рађена су и истраживања, која су показала да деца, која одрастају у истополној породици имају подједнаке шансе да постану хомосексуалци као и деца из хетеросексуалних породица. Лајк ит ор нот - то је чињеница.

А, ово за раднике, па, брате, и моја кева је пре пар дана ишла на неки пробни рад и послодавац вероватно није био задовољан и примио је неку другу кандидаткињу (а било их је фазон 10-ак), која се вероватно боље показала. Али моја кева тврди да она није примљена због година, да је у питању дискриминација на старосној основи (ејџинг). Закључак : ко губи, има право да се људи, и свако ће се борити да пронађе оправдање за себе...
А то за отпуштање не иде баш зако једноставно, ако послодавац докаже да радник није испунио тражене услове, који се од њега очекују, неће одговарати, а судске трошкове ће сносити радник који га је тужио.

Хомосексуалци могу да имају децу на исти начин на који то могу и хетеросексуални људи, који имају проблема са плодношћу. Помоћу вештачке оплодње (женски парови) или нпр. сурогат мајки (мушки парови) или просто усвајањем.

Било би лепо када би се људи мало информисали о предмету расправе и када бисмо размењивали аргументе, а не личне ставове.

Ива, едитуј поруку, где наводиш моје име и уместо њега убаци ник, плз.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 15 2008, 02:31 PM
Post #140

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

QUOTE(JTforeva @ Mar 15 2008, 04:36 PM)
У Америци живи 9 000 000 деце, чији је бар један родитељ хомосексуално оријентисан,  рађена су и истраживања, која су показала да деца, која одрастају у истополној породици имају подједнаке шансе да постану хомосексуалци као и деца из хетеросексуалних породица. Лајк ит ор нот - то је чињеница.

To kod njih vec postoj u tolikoj meri da su moguca istrazivanja?! OMG. mad.gif
Like it or not - to nije chinjenica koja obuhvata chitav svet i ono malo naroda chiji se principi i vera baziraju na poshtovanju prirodnih tokova.
Zanima me jedino koliko je amerikanaca bilo "ukljucheno" u odluku SZO kada je rech o homoseksualnosti, a ne o homoseksualizmu. Realno gledano, nije normalno spavati s osobom istog pola bez obzira poshtovali mi to ili ne. Mislim da je jasno da gotovo niko ovde nema neshto "posebno" protiv gay populacije, ali nema ni potrebe jednostavno reci kako su "ok zato shto su ljudi" i zavrshiti dalje polemisanje smatrajuci kako drugi bzvz pishu...
Ne, nije normalno volet osobu istog pola do te mere kada se ukljuchuje i seksualni odnos 9ali, obzirom da je "normalnost" odavno prevazidjena oblast u kojoj je "normalno" drogirati se, imati pedeset partnera tokom zivota i/ili chitati Cosmopolitan chasopis - sasvim je sigurno da su i GAY normalni. Ameri su se potrudili oko toga kako bi ih prikazali u shto boljem svetlu sleep.gif kroz njihove raznorazne TV serije, znate ono "mesmerize the mass")

Хомосексуалци могу да имају децу на исти начин на који то могу и хетеросексуални људи, који имају проблема са плодношћу. Помоћу вештачке оплодње (женски парови) или нпр. сурогат мајки (мушки парови) или просто усвајањем.

Shto ne znachi da je to i ispravno uraditi, zar ne? smile.gif Uostalom, MALI je broj gay ljudi koji ZAISTA zele decu. Kod gay persona se sve u zivotu, uglavnom, svodi na promiskuitet.

Било би лепо када би се људи мало информисали о предмету расправе и када бисмо размењивали аргументе, а не личне ставове.

Ne bi bilo lepo meni XD.gif . Lichili bi ljudi na robote koji ponavljaju i slazu se "oko" svega.

Homoseksualnost, po meni, jeste bolest (ili makar poremecaj).
Primera radi: Rodila se devojka koja ima hormonski poremecaj - jasno je da ce biti gay ili bi, zar ne? Protiv toga se moze boriti, ali bezuspesno - to je njen poziv prirode. Bice lezbejka. To nije normalno, ali ce svakako biti prihvaceno u skladu s tolerancijom odredjenih osoba. Ljudi ne zele da razumeju vec da se ograniche. Vecu homofobiju, vecinom, imaju mushkarci ne zato shto nisu sigurni u sebe i svoje seksualno opredeljenje vec zato shto se osecaju ugrozeno. Devojkama ne smetaju, toliko, homoseksualno opredeljene persone obzirom da ponekad i nemaju pravu sliku o tome shta se zapravo deshava u Nemachkoj, Austriji, severnom delu Kanade, Kvibeku, San Francisku etc
ja ne podrzavam to da se deca usvajaju ili odgajaju uz homoseksualno opredeljene osobe obzirom da bi to imalo velikog uticaja na buducnost i buduca deshavanja u kojima bi drushtvo josh vishe zastranilo, nego shto je to vec sluchaj...

--------------------
user posted image
+Quote Post

12 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: