Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
pyost |
Jun 8 2007, 11:13 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nemoj da te Iva zbunjuje, ona ide u Suboticku gimnaziju Kod nas nema godisnjeg odgovaranja iz istorije - samo godisnji kontrolni iz analize sa algebrom i polugodisnji iz geometrije.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Sonix |
Jun 8 2007, 01:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Hju...Dobro je
A za matematiku, pa matematika se zna uvek, dal je pocetak ili kraj nije bitno, tako da me ne brine taj kontrolni. -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
RZA |
Jun 8 2007, 02:09 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
mislim da bi trebalo da te brine..
ae videcemo kad pocnes.. i prodje neko vreme.. (citaj, prodje nekoliko casova geometrije).. pa onda mi reci dal se uvek zna.. // to sam i ja mislila do 7. razreda.. da se matematika uvek zna i da je to lako.. al nije.. -------------------- cold
|
Sonix |
Jun 8 2007, 03:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Pa bez vezbanja nista nije lako...Ae kako ti kazes kad udjem i budem malo videcu.
-------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
^_NiN0_^ |
Jun 8 2007, 06:21 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Sonix @ Jun 8 2007, 04:00 PM) Naravno da bez vezbanja ne mozes nista da ucinis! Nego ako ti se cini da ce ti prva godina biti lako, onda neka ti Boza predaje geometriju pa da vidimo !!! XAXAXAXA :SALIM SE: Ne salim se ali svejedno srecno -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Sonix |
Jun 9 2007, 05:21 PM
|
HEHE
Evo ga septembar jos malo pa dolazim... -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
VEX |
Jun 9 2007, 06:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
Sonixe neces sigurno upisti mentolsko.
|
pyost |
Jun 9 2007, 06:41 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
A sta je to "mentolsko"?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Puzzler |
Jun 9 2007, 07:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Izvini, Nenade, vi ste poslednje mentorsko D-odeljenje.
Tek sad počinju MENTOLSKA. -------------------- |
Pera Detlic |
Jun 9 2007, 07:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Koliko sam mogao da vidim onu sliku i oni su mentolsko odeljenje Salim se
This post has been edited by Pera Detlic: Jun 9 2007, 07:37 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Turgon |
Jun 10 2007, 07:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
alo puzler smanji dozivljaj....nisi ti kriv sto nisi u D...kriva je priroda....
-------------------- |
maxydelanoche |
Jun 10 2007, 08:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Turgon @ Jun 10 2007, 08:25 PM) Vidi ovaj se odmah vredja. Puzzler je samo hteo da se uslihta mod-u... :lol2: Ne moras odmah da skaces... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Jun 11 2007, 08:04 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ozb mrksho...
|
Turgon |
Jun 11 2007, 09:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
dobro de...ali ko je video onu diskusiju na 3 strane(pyost je obrisao) zna zasto me nervira....
-------------------- |
Iva |
Jun 11 2007, 10:01 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Cak i ja mogu da skontam ko je u "D" od prvih razreda ..
Elem, godisnji iz nemackog danas (ah da, nije tema godisnja ispitivanja.. ). Mozda dobijem 3 .. let's hope.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Markelja |
Jun 14 2007, 12:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-June 07 Member No.: 529 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG / Ia |
pozz, ja sam ovde now, i ne znam koje cu biti odeljenje i tako to, ali posto sam video kako opisujete ove predmete, necu ni pitati za njih (samo se nadam da ce mi geografija biti laksa nego u osnovnoj ), interesuje me kako je u mg-u sa srpskim i stranim jezicima, da li su oni teski lil ne????
|
Eli0t |
Jun 14 2007, 12:36 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Od stranih imamo samo engleski.. I on skoro nikome ne pravi probleme, mada treba da se uci pred kontrolni/pismeni.. Srpski dosta zavisi od profesorke (ne znam dal ima u skoli neki profesor srpskog).. Ni to ne bi trebalo da ti bude problem, u najgorem slucaju moze da ti oduzme par sati mesecno za lektiru.. Fokusiraj se na prirodne nauke, sve ostalo se ovde svodi na bubanje i rad na casu..
|
Markelja |
Jun 14 2007, 12:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-June 07 Member No.: 529 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG / Ia |
e to mi je drago , mada nisam navikao ni lektiru da citam, ali moze to da prodje inace, ja sam i upisao ovu gimnaziju da bi se fokusirao samo na prirodne nauke a da ne moram da razmisljam previse o ostalim predmetima!!!!!
|
pyost |
Jun 14 2007, 01:54 PM
|
Ne moras previse, ali ipak moras malo Evo ga neki "summary" vezan za predmete u prvom razredu.
Analiza sa algebrom - jedan od najvaznijih predmeta u MGu, i mora redovno da se radi (od samog pocetka!) ako hoces 5 (a to nije uopste tesko) Geometrija - isto kao i sa analizom Fizika - nesto laksa od prethodna dva, jer je pola stvari logicno Mada, opet treba da se vezba, jer zadataka ima u izobilju. Informatika i racunarstvo - u pocetku se uci samo teorija, pa se to svodi na cisto bubanje, dok se kasnije pocinje sa programiranjem. Ako si vec to radio, neces imati problema ni u prvom ni u drugom razredu, jer se novo gradivo shvati odmah na casu. Ukoliko, pak, nisi nikada, preporucujem ti da se malo zainteresujes za to tokom raspusta Hemija - sasvim "normalan" predmet. Profesor predaje, najavi ispitivanje/kontrolni, a ucenik nauci. Srpski jezik - osim nekoliko lektira i ucenja pred kontrolni (kojih ima 2-3 u polugodistu), i nema mnogo da se radi. Laka petica. Engleski jezik - vecini ucenika ovo nije problem, ali ako jeste, to nije nista sto malo ucenja ne moze da sredi. Istorija - predmet koji ces mozda najvise uciti Ali nemoj da ti izgleda kao da je to nesto lose, jer nije. Samo treba da procitas ono sto ste radili posle casa, pa ce ucenje za kontrolni biti mnogo krace. Geografija - jos jedna laka petica, ali ipak treba nauciti za pokoje odgovaranje. Fizicko - ako redovno donosis opremu to je 5 Fizicko bi moglo i da se zove "sport", jer nema nikakvih vezba, samo se igra fudbal/kosarka/odbojka. -------------------- Baby, it's a violent world.
Markelja |
Jun 14 2007, 02:56 PM
|
i to je sve, necemo imati vise predmeta, pa to je super !!!!!
|