Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
Anchi |
Jul 8 2007, 11:04 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE Svi u matematickoj rade na tu foru, ali naviknes se. Priznajem da je bilo tesko navici se, jer u staroj skoli sam stalno odmarao na casu matematike i imao mnoooogo slobodnog vremena. Pa da, ja sam se u osnovnoj dosadjivala, uradim sve za max 15min a nekih pola sata mi je slobodno... Sada ne mozhe vishe tako... Mada mi je mnogo bolje ovde jer sam zbog mate ipak doshla.. |
pyost |
Jul 8 2007, 04:25 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mozda sam se lose izrazio. Ako jednom krene da te za*ebava (sto njemu nije strano), to ce trajati sve dok ti predaje
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Jul 8 2007, 04:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(SANDRA @ Jul 8 2007, 12:12 AM) Navici ces se! Ne daj se! Kadelburg ima isti sistem i poludi kad se mi mnooogo mucimo tj uvek mu je sve prosto i ne daj da te to razljuti i iznervira! Najbolje je bilo kad je rekao "Ovo se u obicnim skolama objasnjava mesec dana u drugoj godini. Bicu razocaran ako vama bude trebalo vise od 10 minuta da sami uradite " -------------------- |
pyost |
Jul 8 2007, 04:56 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
And he really meant it
The snorks |
Jul 8 2007, 05:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Sonix @ Jul 7 2007, 11:48 PM) On je sjajan,meni je u 1. predavao geometriju, posle toga je dosla da nam predaje Jelena Jockovic ali nije bila ni priblizno dobra kao Srki! I da kod nas je davao zadatke za plus...cini mi se da je trebalo sakupiti 5komada da dobijes 5 u dnevnik-super stvar ako si sklon da brljavis na kontrolnim,pismenim kao neki ovde... |
Slovenatz |
Jul 8 2007, 05:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
-------------------- |
pyost |
Jul 8 2007, 05:36 PM
|
Eto
Iva |
Jul 8 2007, 07:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
O cemu se radilo? Nemojte da se iskompleksiram sad ovde..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Anchi |
Jul 8 2007, 10:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(Slovenatz @ Jul 8 2007, 05:47 PM) Najbolje je bilo kad je rekao "Ovo se u obicnim skolama objasnjava mesec dana u drugoj godini. Bicu razocaran ako vama bude trebalo vise od 10 minuta da sami uradite " Haha koji car :lol2: :lol2: :lol2: Mada meni on mnogo strogo izgleda Ne bih ja njega da mi predaje ipak |
SANDRA |
Jul 8 2007, 10:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Nemoj da nabijas sebi komplekse! Mi smo u mg zato sto volimo matu ali ako hoces pmf nije potreban i dovoljan uslov matematicka, nama je posle ove torure dosta lakse ali ako imas jaku zelju bolje je da neke stvari cujes u dvadesetoj godini zivota a ne u sesnaestoj! Jeste teze ali kad si tu naviknes se vrlo brzo i ako zelis da se pobunis da ne kapiras ljudi oko tebe ti objasne ili te nateraju da kapiras jer uvek vazzi bar pomalo ono "S KIM SI TAKAV SI"! Mada vazi " IZUZECI SAMO POTVRDJUJU PRAVILO"
|
Pera Detlic |
Jul 8 2007, 11:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(SANDRA @ Jul 8 2007, 10:41 PM) Ili zato sto manje ne volimo matu nego sto nam ostali predmeti idu na onu stvar -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
SANDRA |
Jul 9 2007, 12:00 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Ja volim sve predmete! U svemu mozes da se pronadjes! Ja sam htela da probam filolosku ako ne upadnem u matematicku mada sam ipak mnogo bolja iz prirodnih nauka! Daj hemija je lepa, biologija i naravno najdraza fizika! Mada sta fali pisanju, citanju istorije sve to ima svoje cari!
|
Slovenatz |
Jul 9 2007, 08:40 AM
|
A tu je i cinjenica da ako nista ne ucis, predajes prazne papire na kontrolnom i spavas na casovima mozes da budes 3.64. Imamo ziv dokaz u odeljenju.
-------------------- |
Iva |
Jul 9 2007, 09:07 AM
|
QUOTE(Slovenatz) A tu je i cinjenica da ako nista ne ucis, predajes prazne papire na kontrolnom i spavas na casovima mozes da budes 3.64. Imamo ziv dokaz u odeljenju. A, to je onaj izuzetak (24. ucenik) koji nije odlican? Kod nas mozes isto to da radis, i budes vise puta isti razred P. S. Ne nabijam ja sebi komplekse vec vi salim se, nego, hoce li mi neko reci o cemu se radilo? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SANDRA |
Jul 9 2007, 09:17 AM
|
Ukratko Sonix jednoa nova nada se raspituje o profesorima i onda ga mi veterani savetujemo!
|
Iva |
Jul 9 2007, 09:28 AM
|
Ma ne ne ne to
Nego pitam QUOTE Najbolje je bilo kad je rekao "Ovo se u obicnim skolama objasnjava mesec dana u drugoj godini. Bicu razocaran ako vama bude trebalo vise od 10 minuta da sami uradite " Sta je to? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SANDRA |
Jul 9 2007, 09:33 AM
|
Nesto sa polinomima cini mi se! Ili graficko resavanje sistema nejednacina milsim da su pre nejednacine!
|
Iva |
Jul 9 2007, 09:47 AM
|
Ja mislim da smo mi to radili mada ako je za drugu godinu, verovatno buncam.. nebitno, samo me je zivo zanimalo..
Nije toliiiko lose u mojoj gimnaziji, samo.. samo bih ja mnoogoooo stvari promenila! Jednom su odlucili da puste muziku preko razglasa. U pocetku je bio neki blazi tf, pa je valjda i upravi islo, da citiram Peru, na Onu Stvar, i onda odlucise da promene. Tako smo jednog dana imali velicanstvenu priliku da slusamo Queen, tacnije, I Want It All. Medjutim, uskoro su prestali s tim, a ja sam bila odsutna sa casova i odmora (zapravo nisam dolazila u skolu) i tako nisam uspela da cujem koje su jos pesme pustali.. A da, vise nema razglasa.. nikada nece moci da zadovolje svaciju zelju.. Imate li vi tako nesto? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Slovenatz |
Jul 9 2007, 11:45 AM
|
Nemamo muziku preko razglasa, ali zato imamo uzivo. Jednom je engleskinja terala sve koji slusaju metallicu da pevaju "Nothing else matters" u horu.
-------------------- |
Iva |
Jul 9 2007, 12:22 PM
|
Hahahah bolesno, znam napamet pesmu ali nema šaaanse da pevam.. mislim.. zvučno zagađenje
Mi smo na muzičkom jednom prilikom slušali "silikonsku muziku", kako je i sam profesor naziva.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|