Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Budući Mg-ovac, Pitam se, pitam se...
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 29 2007, 02:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Kuzman @ Aug 28 2007, 10:51 PM) E ti si pukla. Suzdrzavao sam se ali ne mogu vise. GLUPAVU TEORIJU? Da li si pri sebi? BEz te teorije nema tvojih cenjenih zadataka, koji su takmicenje. KAKO mozes da samo nabubas teoriju bez razumevanja sustine? Formulu cu i ja da zaboravim ako je ne koristim jako dugo, ali sustinu necu, i ako mi formula bude zatrebala izvescu je ili se cak utruditi i pogledati u neku knjigu. Kako mozes da dozvolis sebi da kazes da volis fiziku, kada ti volis samo cepacenje. To nije fizika. Stvarno sam zapanjen. Gledaj... ja sam mozda pukla... ali kad ti nastavnik u sedmom razredu ni ne spomene strmu ravan.... onda je to malo vishe shit, pogotovu ako shvatish da ima gomila zadataka iz te oblasti. Ne kazem da su sve teorije glupave... tj. kazem da ni jedna nije glupava, ali veruj mi kad moja nastavnica kaze da ona nece da radi zadatke sa decom, da nece da im kaze osnovne obrasce, da nece da im kaze shta je to fluks i sve zato shto oni to "ne mogu da razumeju", nego ih tera da bubaju sve detalje napamet, onda to ostavlja trajne posledice. Npr. svako je morao da zna da nacrta kalem i da joj ispricha doslovce neke nebitne gluposti iz knjige. Tkodje smo sve vreme uchili da nacrtamo kako se to zrak prelama kad se odbije, da sve to nacrtamo i da znamo da je upadni ugao = odbojnom (ili kako se vec zove ) i druge gluposti. Sad... znash ja sam zaludjena zadacima, a ne teorijama. I zadatke najvishe volim. To shto ti nisi ljubitelj takmichenja i shto samo zelish da radish fiziku za svoju dushu, to je ok, ali ja zelim da primenim negde to znanje i rad i da vidim njegove rezultate. Ti si imao mnogo bolje profe od mene i mog'o si kako si hteo, a ja sam pored moje redovne nastavnice mogla da nauchim samo kako da nacrtam kalem. Tko... izvini molim te shto sam rekla da su teorije glupave, ali pored nje je i fizika glupava. A kako sam teoriju slushala od nje, a zadatke radila sama logichno je da njih vishe volim. Znash to ti je kao kad deca iz sela zele da idu u grad i onda se otimaju, e pa vidish tako i ja zelim da nauchim fiziku shto bolje i na moj nachin. A ako mislish da ja ne znam teoriju, onda se varash.... Al sad ce gimnazija, pa cu da pobegnem od loshih nastavnika (nadam se) ps. Odoh u off offova, al morala sam. pps. 1. klupa sucks This post has been edited by sleeping beauty: Aug 29 2007, 02:36 PM -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Kuzman |
Aug 29 2007, 02:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Varam se? NE reche li ti negde da bubas teoriju? Ako pod znanjem teorije mislis da mozes da izdeklamujes neku stvar sto te nastavnik pita, to nije teorija.
-------------------- |
Iva |
Aug 29 2007, 03:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE To shto ti nisi ljubitelj takmichenja i shto samo zelish da radish fiziku za svoju dushu, to je ok, ali ja zelim da primenim negde to znanje i rad i da vidim njegove rezultate. Teorijska fizika... does that ring a bell? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Grashak |
Aug 29 2007, 03:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Iva @ Aug 29 2007, 03:06 PM) \m/ medjutim moram da priznam da je razumem, jer u osnovnoj sam i ja mrzela teoriju u fizici... jos uvek je mrzim zapravo.. zato sto se pod teorijom obicno smatra da nesto nabubas i izdeklamujes pred profesorom.. tako da ne napadajte devojku bzvz, jer verujte mi nije ona mislila na taj nacin kao sto vi kazete (been there done that ).. tek sa godinama u nekoj mozda boljoj skoli ili sa ucenjem ce shvatiti koliko zapravo ona jeste teoreticar.. koliko svi mi zapravo jesmo teoreticari, jer ne vidim da se bas neko ovde bavi eksperimentalnom fizikom sve u svemu za to je krivo skolstvo... sto teoriju iz fizike predstavlja kao nesto sto mozes da nabubas kao isotriju ( i na cemu mnoooogi izvlace ocene bez ikakvog razumevanja) i da se ne razumemo pogresno ja obozavam fiziku, al kad je u pitanju skolska/takmicarska fizika mrzim je iz dna duse -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
Aug 29 2007, 03:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(Grashak @ Aug 29 2007, 03:20 PM) i da se ne razumemo pogresno ja obozavam fiziku, al kad je u pitanju skolska/takmicarska fizika mrzim je iz dna duse To i ja kazem profesorki, ali ona ili nema razumevanja za moj stav ili mi ne veruje -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
^_NiN0_^ |
Aug 29 2007, 04:44 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Slazem se sa Grashkom(po prvi put ) ... Nije SB mislila da to sto nauci ne razume, vec sto mora da od reci do reci kaze profesoru.
Nego tema Ja sam sedeo u prvoj klupi, drugoj, trecoj, cetvrtoj, u redu do vrata, srednjem i prozora ... i verujte mi ni jedna mi ne odgovara -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Kuzman |
Aug 30 2007, 08:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Izasli su spiskovi sa ucenicima. Samo da se zna.
I Vex tuzna vest, u Ie si tako da ti je glavnik razr3dni. -------------------- |
SANDRA |
Aug 30 2007, 10:29 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Ie bez brige Glavnik je super! Nemojte da vas plase da ce istorija da bude bauk nece, samo slusajte na casu! Nespavanje u skoli povlaci naucenih vise od 50% gradiva i odmor kod kuce i izlazak svako vece iz licnog iskustva!
|
dexter |
Aug 30 2007, 02:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Pančevo Member No.: 561 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Dejan Tomić Škola/Razred: Matematički fakultet MI1 |
QUOTE(Kuzman @ Aug 30 2007, 09:41 AM) Izasli su spiskovi sa ucenicima. Samo da se zna. Da li znaš u kom ću biti odeljenju? Da li ćemo biti zajedno u Id? |
VEX |
Aug 30 2007, 03:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
A ZNA LI KO KAKAV JE GLAVNIK KAO RAZREDNI?
|
Legenda |
Aug 30 2007, 04:08 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
Pitaj Valkyrie ili rvukasina..oni znaju iz licnog iskustva..
|
Kuzman |
Aug 30 2007, 04:24 PM
|
Hocemo Dejane!
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Aug 30 2007, 04:32 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ja znam neke price
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
dexter |
Aug 30 2007, 06:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Pančevo Member No.: 561 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Dejan Tomić Škola/Razred: Matematički fakultet MI1 |
-------------------- |
The snorks |
Aug 30 2007, 09:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(VEX @ Aug 30 2007, 03:27 PM) Znas,glavnik voli da jede malu decu za dorucak(ali to samo ako ima senfa) Ma salim se... Sto se glavnika tice,ne brini,on je super! Moje odeljenje je bilo(i ostalo) u super odnosima sa njim.Covek nam je skoro kao 2. razredni,genijalan je veruj mi! This post has been edited by The snorks: Aug 30 2007, 09:16 PM |
plavusa(i dalje) |
Aug 30 2007, 09:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-June 07 From: bas ovde Member No.: 531 Status: Van MGa Škola/Razred: mg IVb |
QUOTE(Grashak @ Aug 22 2007, 10:50 PM) ja tek nisam skromna: - kutiju milka-lesnik cokolada - kutiju cokoladnih bananica - 3 kutije gumenih bombona - 17 dzakova tampona za ushi(jbg,sad ce da krenu dvocasi srpskog) - kutiju toblerona - 15kg crvene paprike('oce keva da pravi ajvar) ... to bi bilo to PS moze i neka prsuta(uzicka po mogucstvu)... PPs ako hoces mozes da mi dostavis sve ovo na kucnu adresu-da ne nosis do skole -------------------- ja sam plavusa, a koji je tvoj izgovor;)
|
Valkyrie |
Aug 30 2007, 11:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Glavnik je strava razredni!
(strava kao sjajan) Mi smo se borili da nam ostane ali nije bilo moguće :'( -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Legenda |
Aug 31 2007, 09:38 AM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
Ko ce sada da vam bude razredni?
|
pyost |
Aug 31 2007, 09:52 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mislim da sam negde procitao da ce Cvetkovic da im bude.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kuzman |
Aug 31 2007, 10:31 AM
|
Razredni su (za prvi razred):
A Jasminka Mihaljac B Vukosava Garabandic C Mirjana Perovanovic D Gordana Zaric E Glavnik Aleksandar F Nenad Lazarevic Nadam se da sam sva imena lepo napisao. U a su delom iz mg a delom novi ucenici, b svi novi, c samo iz mg, d mesano zbog kriterijuma(vecina iz mg otprilike 14), e svi novi, i f gotovo svi novi plus par iz mg. I Sonix je u e sa Vex-om. Ljubo, Nikola Markovic je u a. -------------------- |