22 Pages « < 17 18 19 20 21 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ljubav, :)

Neonkitza
post Aug 28 2008, 01:11 AM
Post #361

Spammerkitza

Group: Članovi
From: WoW Beta
Member No.: 80
Status: Bivši učenik MGa
Škola/Razred: Studentkinja ETF-a

ma ne varam te XD.gif nego...erm...blam me XD.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 1 2008, 12:26 AM
Post #362

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

user posted image

Заувек...волети...

(:

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 12 2008, 11:55 PM
Post #363

Ја против брачне заједнице немам никакву лошу реч јер то би значило да пљујем по љубави, а то никад и никако не бих био у стању да учиним.

Када је реч о факторима који су утицали на појам о браку и оним каквим га одређени људи представљају, то је заправо до људи - не до принципа који се односи на брак.

Говорити како је брак лоша ствар због заједнице и људи који се масовно разводе је заправо исто као и рећи да је љубав лоша зато што има много оних којима љубавна веза траје свега пар недеља.

Исто као и љубав, брак се мора поштовати, идеализовати и третирати с поштовањем. Разлике су једино те да брак представља блажи облик принципа везивања двеју особа мушког и женског пола (традиционално) - али сматрам да је тотално недовољно посматрати исти с негодовањем само по основи лоших искустава људи који, заправо, нису ни знали шта је брак илити брачна заједница већ га разумели као друштвену, моралну или религијску облигацију (што јесте глупо уколико узимамо у обзир неке од чињеница историје људске цивилизације).
Када о томе пишем, свакако је јасно да се не обазирем на религијске или моралне основе већ на саму суштину онога што брак представља...то је далеко више од било каквог папира или печата који су, у данашњен друштву, обавеза не зато што је брачни принцип такав већ зато што је такав закон донет на ''моћ'' због друштвених норми - не и принципа о љубави.

та'да

--------------------
user posted image
+Quote Post
Iva
post Sep 13 2008, 11:10 AM
Post #364

Member No.: 71

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Sep 13 2008, 12:55 AM)
Исто као и љубав, брак се мора поштовати, идеализовати и третирати с поштовањем.
*

Haaa?

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Kipar
post Sep 13 2008, 12:27 PM
Post #365

Member No.: 170
Status: Učenik MGa
Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a

brak je trenutno smor i u tom pravcu razmishljam samo ako vidim sebe ko parazita koji ce ozeniti mladu shvajcarsku groficu.. Za brak je potrebno mnogo potencijala. Iskreno da li bi ti ozenio podstanarku neku ili devojku koja nema neku dobru skolu. Hocu reci ljubav nije tu presudna. Naravno da sam svestan da ne 99% necu moci da parazitiram iz braka ali opet ne zelim zenu koju cu ja morati da izdrzavam , decu da to je obaveza ali i zena treba da radi. Brak ne mozes da zapocnesh bez 100.000 evra. Trebaju ti stan , kola , garderoba , svadba da se plati , da ne pominjem decu posle... Brak je skup.

--------------------
Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 12:33 PM
Post #366

QUOTE(Iva @ Sep 13 2008, 01:40 PM)
Haaa?
*

Шта је ту чудно? Океј, брак ЈЕ ПОТРЕБНО идеализовати (обзиром да представља принцип у својству идеализације одређеног начина живота који јесте потпоран здравим љубавним односом, односно љубавном везом) јер у данашње време представљен је ''папиром'' захваљујући људима који у брак улазе олако или због законских обавеза немајући јасну слику о томе шта брачна заједница заправо и подразумева. Стога и постоји много развода, не само код нас већ и у свету. То је тужно. :/

Иначе, брак зависи од много чега и то је до фактора друштвене заједнице - не и до принципа који се односи на брачну заједницу. Имајући принцип брака - потпоран је љубављу која - да би брак опстао - мора бити присутна. У супротном, џабе је сматрати како је неко у браку када заправо живи у мучењу и дели стан с непознатом особом коју једва да воли.

Брак зависи од особе до особе, али принцип истог се никад не мења већ се равња с принципом љубави и љубавног односа.

Неко би рекао како за љубав брак није потребан, то јесте тачно, али је такође и тачно то да нема ничег лепшег од тога када неко жели да свој живот проведе с особом коју воли на начин на који желе вечито везани материјалним доказом бурме који означава ''хеј, волим те више од живота и желим да заједно пловимо маглом постојања''...итд...

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 13 2008, 12:39 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
VIP <3
post Sep 13 2008, 01:04 PM
Post #367

Member No.: 425
Ime i prezime: Tatjana Nikolic
Škola/Razred: '90 IVd

QUOTE(Kipar @ Sep 13 2008, 01:27 PM)
Iskreno da li bi ti ozenio podstanarku neku ili devojku koja nema neku dobru skolu.
*

Iskreno da li si ti normalan, Pavle? unsure.gif
Naravno da sam svestan da ne 99% necu moci da parazitiram iz braka ali opet ne zelim zenu koju cu ja morati da izdrzavam , decu da to je obaveza ali i zena treba da radi.
*

Ko je spomenuo da muz treba da izdrzava zenu i da zena ne treba nista da radi? :S
Brak ne mozes da zapocnesh bez 100.000 evra. Trebaju ti stan , kola , garderoba , svadba da se plati , da ne pominjem decu posle... Brak je skup.
*

Stan jos i da razumem sto si naveo, mada i to moze z apocetak da se iznajmljuje ili nesto tako, pa posle da dodje...
Podseti me, zasto su kola neophodna za brak?
Garderoba? Pretpostavljam da garderoba mora da se kupuje kad hoces da se ozenis/udas, jer si pre toga ceo zivot isao go, jel?
Svadba se pravi prema sopstvenim mogucnostima, neces (osim ako si totalni mentol) napraviti svadbu zbog koje moras da se uvalis u dugove :S
Mislim, Pavle.... rolleyes.gif

This post has been edited by VIP (ex Miss): Sep 13 2008, 01:05 PM

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
voja
post Sep 13 2008, 01:10 PM
Post #368

From: BG
Member No.: 485
Ime i prezime: Vojislav Krvavac
Škola/Razred: definitivno zavrsio MG

brak je trenutno smor i u tom pravcu razmishljam samo ako vidim sebe ko parazita koji ce ozeniti mladu shvajcarsku groficu.. Za brak je potrebno mnogo potencijala. Iskreno da li bi ti ozenio podstanarku neku ili devojku koja nema neku dobru skolu. Hocu reci ljubav nije tu presudna. Naravno da sam svestan da ne 99% necu moci da parazitiram iz braka ali opet ne zelim zenu koju cu ja morati da izdrzavam , decu da to je obaveza ali i zena treba da radi. Brak ne mozes da zapocnesh bez 100.000 evra. Trebaju ti stan , kola , garderoba , svadba da se plati , da ne pominjem decu posle... Brak je skup.
*

Ja se slazem otprilike sa ovim sto je napisao...znate kako kazu:"gde glad udje na vrata tu ljubav bezi kroz prozor"

--------------------
Eliot je peder :)
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 02:59 PM
Post #369

Ја не знам по којој основи је ''брак'' смор. Брак је онакав каквим га начиниш заједно с вољеном особом.

БИло какав стереотипни брак приказан кроз ''спојеве'' недовољно спремних људи није мерило по ком ће неко ступати у брачну заједницу.
Оно што је наведено се односи на стереотип и фикцију о томе ''како мора изгледати брак'', што је заправо смешно уколико се односи на брачни принцип обзиром да је то превасходно потреба у домену животних потрепштина које су основа за егзистенцију, не и за сам принцип о браку.
Брак се не би требало схватити као морална, друштвена или религијска потреба и сл - тада губи сваки смисао. Брак није нужно нешто што ''затвара'', ја га не доживљавам као затвор већ као надахнуће за нови и ољи начин живота у ком имам свако право да се надам и верујем у љубав свог брачног сапутника...итд

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kipar
post Sep 13 2008, 04:16 PM
Post #370

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 13 2008, 02:04 PM)
Iskreno da li si ti normalan, Pavle? unsure.gif

Ko je spomenuo da muz treba da izdrzava zenu i da zena ne treba nista da radi? :S

Stan jos i da razumem sto si naveo, mada i to moze z apocetak da se iznajmljuje ili nesto tako, pa posle da dodje...
Podseti me, zasto su kola neophodna za brak?
Garderoba? Pretpostavljam da garderoba mora da se kupuje kad hoces da se ozenis/udas, jer si pre toga ceo zivot isao go, jel?
Svadba se pravi prema sopstvenim mogucnostima, neces (osim ako si totalni mentol) napraviti svadbu zbog koje moras da se uvalis u dugove :S
Mislim, Pavle.... rolleyes.gif
*

pa realno ne bih zenio ribu koja je podstanarka ili nema neku skolu , treba razmishljati o buducnosti.. Razmishljati o parama

Ako iznajmljujes stan , to je skuplje nego da ga kupis. Stan je neophodan za svaku porodicu. Neces valjda da zivis sa roditeljima ili slicno.. Kola su neophodna da bi se stiglo do posla. Garderoba? Daj tanja , uzmi sebe za primer , svaka zena trosi bruka para na garderobu , pomadice , kremice. Mislim , ja nemam nista rotiv toga , zena treba extra da izgleda i to kosta. Mi muskarci , manje trosimo na to. Uz zene obavezno idu ti troskovi , inace , opet uzmi sebe za primer , tvoje vencanje wink.gif realno bilo bi skupo. A treba ti extra garderoba ako hoces da budes uspesan , ne mozes da budes uspesan biznismen , bez dobrog sata , odela... Jeste izopaceno ali je tako

reci gde gresim? brak je skup

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 04:47 PM
Post #371

Брак је јефтин, живот након венчања је скуп. Ту грешиш, веруј ми.

МАда, ово што си навео не мора бити толико нужно скупо колико су заправо деца скупа...одгајање истих.

--------------------
user posted image
+Quote Post
VIP <3
post Sep 13 2008, 05:36 PM
Post #372

QUOTE(Kipar @ Sep 13 2008, 05:16 PM)
pa realno ne bih zenio ribu koja je podstanarka ili nema neku skolu , treba razmishljati o buducnosti.. Razmishljati o parama

Ako iznajmljujes stan , to je skuplje nego da ga kupis. Stan je neophodan za svaku porodicu. Neces valjda da zivis sa roditeljima ili slicno.. Kola su neophodna da bi se stiglo do posla. Garderoba? Daj tanja , uzmi sebe za primer , svaka zena trosi bruka para na garderobu , pomadice , kremice. Mislim , ja nemam nista rotiv toga , zena treba extra da izgleda i to kosta. Mi muskarci , manje trosimo na to. Uz zene obavezno idu ti troskovi , inace , opet uzmi sebe za primer , tvoje vencanje wink.gif realno bilo bi skupo. A treba ti extra garderoba ako hoces da budes uspesan , ne mozes da budes uspesan biznismen , bez dobrog sata , odela... Jeste izopaceno ali je tako

reci gde gresim? brak je skup
*

Ako ti vrh volish neku ribu, a ona je recimo zavrsila srednju i nije upisala fax, a pritom je jako dobra devojka, super ti je s njom, blablabla zajedno ste vrh dugo i sve to... Ti je ne bi ozenio? Ali ako je pritom zavrsila fax ozenio bi je? Jesam te dobro razumela?
Ne kazem da iznajmljujes stan zauvek, ali mozes da ga iznajmljujes neko kratko vreme, dok ne nadjes stan/kucu koja odgovara tvojim materijalnim mogucnostima.
Kola NIsu neophodna da bi se stiglo do posla (osim ako mislis da radis kao raznosac pizze).
Otkud ti znas koliko ja para trosim tongue.gif
Evo uzimam sebe za primer u vezi sa ovim za svadbu... Kazes moje vencanje bi bilo skupo? Da, okej, slazem se, vrvtno bi. Ali ako ja (tj bilo kojih dvoje ljudi koji oce veliku svadbu) imam realne mogucnosti da ga isfinansiram, zasto ga ne bih sebi prisutila? Da treba da biram izmedju toga da potrosim 5000 evra na vencanje ili da tih 5000 evra dodam za na primer ucesce za kredit za stan u kom cu ziveti, svakako bih iskulirala sa tim trosenjem na svadbu. Ali ako ne moram da biram, zasto bih? :S
Uostalom, sto se trosenja para tice: svako moze da npr na garderobu trosi onoliko koliko mu se uklapa u budzet - ko ima para i volje da to uradi potrosice 100-120 evra na farmerke, ko nema potrosice 15-20 evra na farmerke... Nadam se da razumes sta hocu da kazem...
Rezime: zabavljanje, vencanje, brak su onoliko skupi koliko ih mi skupima ucinimo.

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 05:43 PM
Post #373

Али љубав нема цену.

--------------------
user posted image
+Quote Post
voja
post Sep 13 2008, 05:57 PM
Post #374

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 13 2008, 06:36 PM)
Ako ti vrh volish neku ribu, a ona je recimo zavrsila srednju i nije upisala fax, a pritom je jako dobra devojka, super ti je s njom, blablabla zajedno ste vrh dugo i sve to... Ti je ne bi ozenio? Ali ako je pritom zavrsila fax ozenio bi je? Jesam te dobro razumela?
Ne kazem da iznajmljujes stan zauvek, ali mozes da ga iznajmljujes neko kratko vreme, dok ne nadjes stan/kucu koja odgovara tvojim materijalnim mogucnostima.
Kola NIsu neophodna da bi se stiglo do posla (osim ako mislis da radis kao raznosac pizze).
Evo uzimam sebe za primer u vezi sa ovim za svadbu... Kazes moje vencanje bi bilo skupo? Da, okej, slazem se, vrvtno bi. Ali ako ja (tj bilo kojih dvoje ljudi koji oce veliku svadbu) imam realne mogucnosti da ga isfinansiram, zasto ga ne bih sebi prisutila? Da treba da biram izmedju toga da potrosim 5000 evra na vencanje ili da tih 5000 evra dodam za na primer ucesce za kredit za stan u kom cu ziveti, svakako bih iskulirala sa tim trosenjem na svadbu. Ali ako ne moram da biram, zasto bih? :S
Uostalom, sto se trosenja para tice: svako moze da npr na garderobu trosi onoliko koliko mu se uklapa u budzet - ko ima para i volje da to uradi potrosice 100-120 evra na farmerke, ko nema potrosice 15-20 evra na farmerke... Nadam se da razumes sta hocu da kazem...
Rezime: zabavljanje, vencanje, brak su onoliko skupi koliko ih mi skupima ucinimo.
*

sve to u teoriji lepo zvuchi kao ti mnooooooooooogo volis nekog pa kad zivis s tim nekim nema veze ako ste dozivotno pod kreditima,jedete parizere i marmeladu,nosite cipele od 800 din,radite 70 sati nedeljno i nemate vremena nizasta,ali realno takvi brakovi propadaju samo tako...
ne kazem ja da ne treba neko da zeni devojku koja nema najvise obrazovanje ali ako dvoje ljudi ne mogu da zarade dovoljno i nemaju realan plan kako u dogledno vreme otplatiti te kredite,onda koliko god da se vole NE TREBA da idu u brak...
a ako mnogo volis nekog ne znaci da mozes da rodis 5000e,mozes samo da rodis dete koje je u takvoj situaciji finansijski potop...

--------------------
+Quote Post
Kipar
post Sep 13 2008, 06:14 PM
Post #375

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 13 2008, 06:36 PM)
*

dobro si razumela. Necu da zenim ribu koja nece moci da nadje dobar posao.

Tanja da li bi ti nosila farmerke od 15-20 evra ???

--------------------
+Quote Post
Kipar
post Sep 13 2008, 06:16 PM
Post #376

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Sep 13 2008, 06:43 PM)
Али љубав нема цену.
*

ima dobices je na racunu za svadbu ako se budes , boze zdravlje , jednom ozenio

--------------------
+Quote Post
VIP <3
post Sep 13 2008, 06:24 PM
Post #377

Brate, Kipar, grad je pun farmerki od 1500 dinara. Mislis da ih prodavci drze u buticima zato sto ih niko ne kupuje?

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 06:51 PM
Post #378

Хаха, како је лепо гледати на брак као на инвестицију која се мора исплатити. Завидим таквим људима.

Штета што ту има мало љубав, али океј :}

П.С. У брак никад, али никад не бих улазио олако, одличан финансијски статус јесте пожељан али није пресудан обзиром да принцип брачне заједнице не зависи од истог...како неки доживљавају.

Да ли ће неко ступити у брак зависи искључиво од љубави - за све остало, брак није ни потребан (осим када је реч о законским обавезама које, наглашавам, нису основа брака)

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 13 2008, 06:52 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
voja
post Sep 13 2008, 07:45 PM
Post #379

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Sep 13 2008, 07:51 PM)
Хаха, како је лепо гледати на брак као на инвестицију која се мора исплатити. Завидим таквим људима.

Штета што ту има мало љубав, али океј :}

П.С. У брак никад, али никад не бих улазио олако, одличан финансијски статус јесте пожељан али није пресудан обзиром да принцип брачне заједнице не зависи од истог...како неки доживљавају.

Да ли ће неко ступити у брак зависи искључиво од љубави - за све остало, брак није ни потребан (осим када је реч о законским обавезама које, наглашавам, нису основа брака)
*

Ne treba gledati na brak kao na investiciju,ako imas recimo 10000e mesecno onda mozes da zenis bilo koju ribu koju volis,ne mora cak ni da radi...to nije nikakva investicija...ali ako vas dvoje ZAJEDNO nemate pristojne prihode onda zajebbi brak...mozete vi da pricate da i onda treba ici u brak jer je ljubav jedina vazna ali to su price za malu decu...

--------------------
+Quote Post
VIP <3
post Sep 13 2008, 07:56 PM
Post #380

Onda sam ja malo dete...

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post

22 Pages « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: