22 Pages « < 18 19 20 21 22 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ljubav, :)

voja
post Sep 13 2008, 07:59 PM
Post #381

Group: Članovi
From: BG
Member No.: 485
Status: Bivši učenik MGa
Ime i prezime: Vojislav Krvavac
Škola/Razred: definitivno zavrsio MG

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 13 2008, 08:56 PM)
Onda sam ja malo dete...
*

jao jadna ti...a osecam da ce se udati za nekog bumbara... XD.gif

--------------------
Eliot je peder :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 08:20 PM
Post #382

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

Имајући у виду оно што си написао означава да знаш шта је љубав.

ЈА се надам да ћу открити шта је љубав, јер још увек не знам ништа осим принципа који се односе на исту која делује тако недостижно...

Брак је принцип заснован на љубави. Означава једино љубав и посвећеност двеју особа.
Ех, а тих 100000 евра и трагање за ''било којом рибом'' ми представља велики проблем јер никад не бих женио ''коју стигнем'' - шта је то? Силовање љубави? Иначе, џаст фор д рекорд, не волим да девојке ословљавам с ''риба'' или ''мачка'' у генералном смислу - кроз комплимент, можда и бих кроз неку квазишалу...хехе

Елем, све оно што сам до сада видео се односи на заједнички живот, не и на принцип брачне заједнице заснованог на љубави.

Понекад је брак једноставна повтрда да желимо бити уз некога читав живот, а ја сигурно не бих био поред ''било које'' - поготово не читавог живота. Као и љубав, брак је универзалан - а то што је у данашњем друштву потребно имати ''нешто'' нема никакве везе с тим да желиш овекончати своју љубав према некоме...ко, такође, осећа исто. Брак, за мене, не носи обавезе већ заједнички пут кроз недаћа и срећу, кроз ''добро и лоше'' итд - баш као и љубав с неким. Мислим, нећу након три недеље рећи ''удај се за мене'' или слично нити ћу на брак да гледам као на неку друштвену, моралну, економску или религијску потребу (фуј!)....

Елем, поента је да је брак принцип који се следи, а заједнички живот заправо фактор постојања XD.gif и не може се рећи да је наивно веровати у љубав и брак...зависи и од особе до особе, али брак као брак за мене има једино у интересу значај у смислу љубави. Ништа више.

Елем, ''мало дете'' највише воли smile.gif тако да и у мени чучи једно...ту негде, око срца и у венама...

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 13 2008, 08:30 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
voja
post Sep 13 2008, 08:28 PM
Post #383

From: BG
Member No.: 485
Ime i prezime: Vojislav Krvavac
Škola/Razred: definitivno zavrsio MG

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Sep 13 2008, 09:20 PM)

Ех, а тих 100000 евра и трагање за ''било којом рибом'' ми представља велики проблем јер никад не бих женио ''коју стигнем'' - шта је то? Силовање љубави? Иначе, џаст фор д рекорд, не волим да девојке ословљавам с ''риба'' или ''мачка'' у генералном смислу - кроз комплимент, можда и бих кроз неку квазишалу...хехе

*

rekao sam "bilo koju ribu KOJU VOLIS" misleci time da nije vazno kolika su joj primanja...svakako ne treba da zenis bilo koga...

--------------------
Eliot je peder :)
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 13 2008, 08:32 PM
Post #384

Ма, разумемо се. Не брини smile.gif него, желим да искажем поенту да је брак принцип који се не разликује много од принципа љубавног односа. Оно што је Кипар навео није нужно везано за брачни принцип већ за заједнички живот данашњег модерног живота (иако се не слажем с свим што је написао) око чега јесте у праву.

Паре јесу потребне, али не за брак већ за оно што следи кроз исти - рецимо, децу и т д - али за сам брак, није нужно имати системски одређено све - то је као да неко наручује љубав...гадно.

Додуше, поштујем свачију логику докле год мене лично не угрожава...итд smile.gif

Иначе, мислим да се тотално капирам с ВИП.

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 13 2008, 08:33 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 14 2008, 12:11 AM
Post #385

Чињенично стање : Принцип брака се не разликује од принципа неговања љубави између две особе, односно здравог љубавног односа. Термин ''Брак'' није исто што и термин ''Брачни однос'', односно термин ''Брачна заједница'' која јесте зависна од фактора преживљавања.

Логично објашњење : Горенапоменути термини се разликују по основи принципа који се везују за исте. Брак је универзалан појам чија дефиниција стоји у везивању двеју особа које намеравају да свој живот проживе као ''једно'', а у данашњој друштвеној заједници представља излизану фразу за коју се везује много негативних фактора.
Брачни однос представља однос између супружника као и начин на који исти и представљају и сагледавају сходно својственим нахођењима, представља субјективно сагледавање супружника.
Брачна заједница се везује за повезаност двеју особа без обзира на идеологију брачног односа или принципа брака. Представља објективно сагледавање које није зависно од међусобних интеракција и представља сагледавање целоукупног брака, од почетка па све до трајања брака.

Моја конклузија : Брак јесте универзалан појам који у својој основи и принципу себе везује једино за филозофију о љубави (не и о љубавном односу), не и за друштвене, теолошке или моралне појмове. У брак не би требало улазити олако, а када то апомињем то се односи не само на материјалну сигурност ради добробити брачне заједнице већ и на менталну спремност обзиром да је потребно познавати најосновнији принцип термина ''брак''. У супротном, постоје лоше идеологије које би евентуално водиле к разводу.

Чињенична конклузија : Уколико је дошло до развода, негде се погрешило. ''Цртај поново''.

Чињеница : Брачни однос, који представља термин ''брак'', између супружника зависи од њих самих, индивидуалано је шта ће радити након што ступе у брак.

Реторичко питање : Да ли они знају у шта се упуштају?

Реторичко питање 2 : Шта за њих представља термин ''брак''?

Лична обзервација : Много људи брачни однос идеализује својственим нахођењем по врло лошим дефиницијама које не остављају места за логично расуђивање које се односи на најпростија опажања као и чињенична стања најосновнијег принципа брака - спој двеју особа које се међусобно воле.

Логична конклузија на конту личне обсервације и реторичких питања : Својствена нахођења, када је реч о браку илити брачној заједници, за неке особе није нужно повезана с термином ''љубав'' већ једино с термином ''интереси''. Фактори нечијих интереса у браку су многобројни, али најчешћи јесте одгајање деце, односно породица.

Обзервационо алудирање : Одгајање деце није основни принцип брака, обзиром на чињенично стање које се односи на то да ступањем у брак није нужно имати и децу у плану.

Обзервација : Многи људи ступају у брак обзиром на нежељену трудноћу која не ствара проблем једино потенцијалним супружницима већ и породицама из којих потичу супружници, конкретно потенцијалним бабама и дедама. Трудноћа је заправо нежељена обзиром да је непланирана, одређени идеали потенцијалних супружника остају недовољно дефинисани обзиром на ужурбаност која је присутна због законских обавеза према новорођенчету - обзиром да мора бити регистровано као грађанин одређене земље или државе (фактор друштвене норме). Већина таквих бракова могу бити успешни зависно од перспективе или уколико су обе стране супружника заправо задовољне или им је заправо и било у плану да се ситуација заправо и догоди.

Моја поента обсервације : Љубав између супружника се може створити и током брака обзиром да термин ''љубав'' представља апстракцију која нема ''срећан крај'' већ траје докле се и негује зависно од тога на који начин супружници и доживљавају љубав. Ипак, постоји и чињеница да се такви брачни односи окончавају врло брзо након рођења детета обзиром да се супружници не познају довољно или када коначно схвате да ситуација у којој се налазе ''није'' оно што су заправо имали у циљу да начине на плану свог живота.

Конклузија на конту поенте моје обзервације : Користите кондом према упутству.

Чињеница : Већина људи су у сукобу с факторима религија обзиром да их посматрају са одређених негативних перспектива, те фактор ''Брака'' за исте означава и вид религијске облигације.

Лична обсервација : Религије са собом носе одређену дозу филозофије која се не мора нужно односити на брачни однос. Имајући у виду то да се принцип термина ''брак'' не заснива на религијској норми или религијској облигацији, сасвим је јасно да није потребно имати било какву идеју поводом тог питања. Брак не зависи од религије, тако да је било какво помињање религија у контексту брака кроз религијску облигацију изузетно баналан и тотално неприхватљив без обзира на религијску идеологију или ''учења''.

Конклузија поводом полемике на конту брака кроз вид религијске облигације : Принцип ''брака'' се не заснива на било каквој религијској идеологији.

Чињеница приде : Познати су подаци да је брак означавао церемонијални обред, али то је било по основи ''јачања религијских идеологија''. Такорећи, религија је зависила од брака и људи који ''су веровали'', а не обратно.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kipar
post Sep 14 2008, 09:57 AM
Post #386

Member No.: 170
Status: Učenik MGa
Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a

mlekce izvini sto moram ovo da ti saopstim , ti si idiot. Sto se uopste trudis da pises toliko. Umiru teme.

Drugo nisam sve procitao ali koliko ti bese imas godina jedno si 4,5 godina stariji od mene po slobodnoj proceni. Ja imam 19. I ti nisi osetio sta je ljubav? Pa ne mislish da postaje malo kasno za to? Sta ti ocekujes ljubav na prvi pogled i da zenis devojku? Ne znam koliko dugu vezu planiras pred zenidbu ali mora da bude duga..

Inace niste me shvatili. Ne gledam na brak kao na investiciju. Kazem ako je zena sa kojom stupam u brak , uspeshna ili bogata vise bih je voleo. wink.gif tongue.gif

--------------------
Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
+Quote Post
Neonkitza
post Sep 14 2008, 12:10 PM
Post #387

Spammerkitza

From: WoW Beta
Member No.: 80
Škola/Razred: Studentkinja ETF-a

on je 87 ;p pise mu u profilu...
+Quote Post
VIP <3
post Sep 14 2008, 01:05 PM
Post #388

Member No.: 425
Ime i prezime: Tatjana Nikolic
Škola/Razred: '90 IVd

Mlekce... sve sam procitala sem onog kilometarskog posta XD.gif Izvini, sinoc je bila subota, mene jos boli glava ... isparenja... procitacu ga veceras, sutra wink.gif
Kolko sam ukapirala, ti i ja smo "na istoj strani" ovde... jednom i to da se desi XD.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 14 2008, 03:01 PM
Post #389

QUOTE(Kipar @ Sep 14 2008, 12:27 PM)
mlekce izvini sto moram ovo da ti saopstim , ti si idiot. Sto se uopste trudis da pises toliko. Umiru teme.

Drugo nisam sve procitao ali koliko ti bese imas godina jedno si 4,5 godina stariji od mene po slobodnoj proceni. Ja imam 19. I ti nisi osetio sta je ljubav? Pa ne mislish da postaje malo kasno za to? Sta ti ocekujes ljubav na prvi pogled i da zenis devojku? Ne znam koliko dugu vezu planiras pred zenidbu ali mora da bude duga..

Inace niste me shvatili. Ne gledam na brak kao na investiciju. Kazem ako je zena sa kojom stupam u brak , uspeshna ili bogata vise bih je voleo. wink.gif tongue.gif
*

Љубав се не може осетити. Може се једино волети. Љубав представља принцип и све факторе везане за љубавни однос између двеју особа.
Фактори укључују тренутке среће, пролазности, свађања, секса, хармоније, суза, крви, бола, патње, осмеха, несигурности, сигурности, пролећа, лета, јесени и зиме, надахнућа, заједничких тренутака, шетњи, одрицања, давања, пружања, трпељивости и тако даље. Искусити љубав не значи бити заљубљен јер то је пука основа. И немој више писати о томе када ћу ја и шта ћу јер смешно звучи обзиром да ме не познајеш.

Какве су твоје идеализације поводом термина ''љубав'' ме не занимају. Између осталог, неки људи своју ''сродну душу'' нађу тек у четвртој деценији свог живота, па и тад - поново не може човек рећи да зна шта је љубав обзиром да исте не можемо бити свесни уколико смо субјекти љубавног односа.

Лепо рече једном фини чика smile.gif ''Љубав нема срећан крај, она траје вечно''.
Поред тога, није ми потребно да дефинишем љубав како бих волео и трудио се. Изнад свега тога, цитирам форест гампа ''I'm not a smart man but I know what Love is''.

wub.gif cool.gif cool.gif хах! XD.gif Пис!

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 14 2008, 03:03 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
smorko_gusic
post Sep 14 2008, 06:58 PM
Post #390

Trandža

Member No.: 93

ti si degen.

kipar

--------------------
"Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir.
Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov,
a kad jednom bude star, biće opet ista stvar.
Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don,
biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir.
Moj standard se zove JUS
Ne mogu da budem Rus!"
(R.Č.)
+Quote Post
maxydelanoche
post Sep 14 2008, 08:13 PM
Post #391

From: Zion
Member No.: 61

Brak ne mozes da zapocnesh bez 100.000 evra. Trebaju ti stan , kola , garderoba , svadba da se plati , da ne pominjem decu posle... Brak je skup.

Jedna prosecna srpska plata i vise otpada na dvoiposoban stan ili kako god. A AKO imas nadprosecna solidna primanja biti podstanar uopste nije problem. Mozes da odaberes da vise odvajas na stranu i brzo skupis za stan, a mozes da odaberes i da udovoljavas svim svojih hirovima i tako duze ostanes bez svog stana, ali ako nadjes dobar stan i dobrog gazdu nece ti puno faliti u zivotu.

Kola ako su ti potrebna, potrebna su ti i bez braka. Eventuelno su potrebnija ako imas decu, pa kad treba hitno kod lekara...

Garderobu imas i pre braka. Valjda.

Svadbu pravis onako kako mozes i zelis.

I da zakljucim, slazem se sa smorkom. rolleyes.gif

Sta je to vise sa vama muskarcima, te vam valja da zena bude samo u kuci, domacica, da se vi brinete za posao i novac, a ona za sve ostalo, a onda ne, bolje je da i zensko ima solidna primanja. Jadna ta zenska sirota bica sad.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
VIP <3
post Sep 14 2008, 08:37 PM
Post #392

Slazem se sa celim maxynim postom. Otprilike sam to i ja rekla XD.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Sep 14 2008, 10:04 PM
Post #393

Макси се слаже са сморком око тога да сам ја дебил, односно то је заправо написао Кипар чија је аргументација на нивоу тринаестогодишњег детета...надам се само да ти узор нису Паф Деди и Фифти Цент, поготово не Лепа Брена и Аладин. Пријатно вече осталим људима. Макси, немој да какиш. За лакшу брачну заједницу јесте потребно имати аутомобил, поготово када у план дођу и деца као и пословне облигације (зависно од посла). Између осталог, колико се само парица потроши на пелене, бенкице, лекове, витамине, воће, поврће итд...здрав одгој детета јесте међу најприоритетнијим факторима и ја капирам шта је Кипар желео да искаже када је реч о материјалној потпори. Истина је, пак, да брак од тога не зависи јер може се неко оженити и живети и у колибици на планни и да гаји печурке...хаха

Но, не слажем се с тобом око тога да сам деген smile.gif

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Sep 14 2008, 10:25 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
VIP <3
post Sep 14 2008, 10:41 PM
Post #394

Ja se nisam slozila da si degen XD.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
Kipar
post Sep 14 2008, 11:05 PM
Post #395

QUOTE(maxydelanoche @ Sep 14 2008, 09:13 PM)
Jedna prosecna srpska plata i vise otpada na dvoiposoban stan ili kako god. A AKO imas nadprosecna solidna primanja biti podstanar uopste nije problem. Mozes da odaberes da vise odvajas na stranu i brzo skupis za stan, a mozes da odaberes i da udovoljavas svim svojih hirovima i tako duze ostanes bez svog stana, ali ako nadjes dobar stan i dobrog gazdu nece ti puno faliti u zivotu.

Kola ako su ti potrebna, potrebna su ti i bez braka. Eventuelno su potrebnija ako imas decu, pa kad treba hitno kod lekara...

Garderobu imas i pre braka. Valjda.

Svadbu pravis onako kako mozes i zelis.

I da zakljucim, slazem se sa smorkom. rolleyes.gif

Sta je to vise sa vama muskarcima, te vam valja da zena bude samo u kuci, domacica, da se vi brinete za posao i novac, a ona za sve ostalo, a onda ne, bolje je da i zensko ima solidna primanja. Jadna ta zenska sirota bica sad.gif
*

zato i muz i zena trebaju da imaju dobra primanja.

smatram da su za brak potrebna dvoja kola ako oba bracna druga rade npr na dva kraja grada. Ko je lud da se oslanja na gsp po pitanju posla.

Garderobu imas pre braka to jeste ali sve jedno kupujes garderobu relativno cesto , ja gledam svoje roditelje kolkiko oni trose.

Pogledaj onaj deo sa zamishljenim svadbama , pogledaj tanjinu , devojke vole takve stvari , sto je normalno , meni vencanje nije bitno , malo veliko... sve mi je jedno ali voleo bih da pruzim voljenoj osobi , koliko god mogu da taj dan kada se uzmemo bude savrsen

Ja ne mislim da zena treba da bude u kuci , i to zbog dece , moja keva je domacica i meni je smor ponekad, Ali ipak moras da ocekujes od zene da ce bar 2,3 godine provesti ne radeci zbog deteta.. I muskarac mora da ima bolja primanja tada da bi izdrzavao , zenu i dete. Smatram to kao duznost..

I ja se slazem da je mlekce degen kao i ti

--------------------
+Quote Post
VIP <3
post Sep 15 2008, 09:56 AM
Post #396

Dakle, kupis jedna kola, kupis druga kola, kupis odecu i mo'š da se udas XD.gif Zapamticu wink.gif
Salim se, Pavle, ali mislim da razumem sta hoces da kazes... samo se jbg ne slazem sa tim wink.gif
Bices pozvan na moju svadbu, a dacu ti i sve fiskalne racune, da mi od pocetka vodis finansijsku evidenciju braka wink.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
LoshMeeBre
post Sep 15 2008, 10:16 AM
Post #397

Neko mudo

From: MunZe
Member No.: 3
Ime i prezime: Milos Vucenovic
Škola/Razred: Student ETFa

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 15 2008, 10:56 AM)
Bices pozvan na moju svadbu
*

I kad cemo da se veselimo?? Ja bi sto pre dok mi jetra radi wink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
VIP <3
post Sep 15 2008, 10:23 AM
Post #398

Па ћекај, Митко, прво да затрудним, онда ћемо свадбу XD.gif

--------------------

Opsti kriminal.
+Quote Post
LoshMeeBre
post Sep 15 2008, 10:28 AM
Post #399

Neko mudo

From: MunZe
Member No.: 3
Ime i prezime: Milos Vucenovic
Škola/Razred: Student ETFa

A dobro je, ondak se ne brinem tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kipar
post Sep 15 2008, 10:53 AM
Post #400

QUOTE(VIP (ex Miss) @ Sep 15 2008, 11:23 AM)
Па ћекај, Митко, прво да затрудним, онда ћемо свадбу XD.gif
*

to moze da se sredi wink.gif

hvala na pozivu , bices i ti pozvana na moju smile.gif

--------------------
+Quote Post

22 Pages « < 18 19 20 21 22 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: