Religija, ...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Religija, ...
maxydelanoche |
May 6 2008, 09:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(estranged @ May 6 2008, 10:13 PM) Mislis kaaao... block u RL-u??? KAKO, KAKO, KAKO???!!! Kuzmane, odaj nam tajnu blocka u RL-u :'( -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
username |
May 6 2008, 09:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
|
c1k4_ml3kc3 |
May 6 2008, 09:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
NIshta uvredljivo ali ne mora samo taj topic biti najbolji ehehe
-------------------- |
username |
May 6 2008, 09:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
iskreno, taj topic je i mene poceo da smara...
This post has been edited by username: May 6 2008, 09:58 PM |
ShadyLady |
May 6 2008, 10:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 08 Member No.: 911 Status: Van MGa |
dobro ste me podsetili , pa sam lepo otisla da se malo tamo naspamujem.... mislim oko religije se ionako necemo sloziti, onda bar da spamujemo kao svet:)
|
c1k4_ml3kc3 |
May 6 2008, 10:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Nemamo mi sta tu da se slazemo ili ne oko religije, ona je tu zbog nas, a ne mi tu zbog nje.
Inace, o cemu se zaravo raspravljalo su jedino svestenici iliti ucenja crkve koja imaju negativan uticaj na ljude i to je sasvim ok. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 09:14 PM
|
Sta mislite o tome sto su Hirosima i Nagasaki bili gradovi koji su bili prepuni ljudi pravoslavnog verskog opredeljenja?
-------------------- |
Kuzman |
May 7 2008, 09:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
KILL MORE MOTHER****ERS!!!
otkud ti taj podatak? :S ako ciljas na to da je to sve jedna velika antipravoslavna i antisrBska zavera... -------------------- |
^_NiN0_^ |
May 7 2008, 09:20 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
To nisam znao :\ ... pa sada bih izgledao paranoicno kada bih rekao da je bilo to sto je bilo jer su Amerikanci hteli da pokore pravoslavce
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 09:22 PM
|
Podatak? Citas li istoriju?
Hirosima i NAgasaki su imali vecinsku populaciju pravoslavne vere sve dok nisu pale atomke koje su oznacije zavrsetak WW2. Inace, kako USA prenosi, Nagasaki je "bio" grad japanskih katolika. Ni u kom gradu Japana nije bilo vise katolika nego li tu. Jednostavno pitam. Enivej QUOTE 1944-45: Major Orthodox churches in Osaka, Nagoya, Shizuoka, Kagoshima, Nagasaki, and Sendai are destroyed in World War II air raids. Zasto nisu katolicke? Inace, to je bio udarac Rusiji. USa je zelela da pokaze svoju nadmoc i stremela je k tome da unistava ciljeve koji su nastali od ruske crkve. Ne odgovara im da se bilo sta sto je vezano za Rusiju shiri. Takodje, smatraju da su Rusi odgovorni (uz Staljina i komunizam) za "$ranja" u istocno-evropskim zemljama, tj. zemljama ovog regiona. Inace, imao sam par slucajeva kada sam nailazio na ljude koji su govorili da Orthodox nije hriscanstvo... :/ vec...paganstvo. Istina je da su mi neki obicaji tipa - zadushnice i sl - pogotovo kada vidim da neko nosi hranu na groblje za "pokoj duse" gadni kao i to da jedino mi imamo "slave" i sl, to shiri sliku koja predstavlja da "imamo idole" od nashih "svetaca", bavimo se paganstvom time shto skrnavimo "svetu zemlju iliti groblje" (video sam jednom da je neko preko tek zakopanog groba postavio sto i na njemu prase i svi su posedali No...ja bih to tukao, zaista. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 7 2008, 09:47 PM -------------------- |
ShadyLady |
May 7 2008, 09:56 PM
|
Bacena je atomska bomba na dva grada i stradalo je toliko - i- toliko ljudi. Koje su vere, boje koze, politickog opredeljenje, bla, bla ti ljudi je krajnje nebitno. Njihova pogibija nece postati ni manje ni vise tragicna ako jesu ili nisu pravoslavci....
|
maxydelanoche |
May 7 2008, 10:09 PM
|
pravicu se da sam skontala o cemu pricate (mrzi me da gledam cm-ove postove...)
Nema veze sa tim sto su ih gadjali koje su vere pretezno bili, FFS. mada je sama poenta bacanja atomske bombe bilo pokazivanje moci, narocito SSSR-u, to je kasnije tvrdio sledeci americki predsednik edit: kako sam otkucala post ispalo je da sam bila ironicna o.O editovah sad... This post has been edited by maxydelanoche: May 7 2008, 10:27 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
ShadyLady |
May 7 2008, 10:18 PM
|
Joj, Kuzzmane i Slovenatz, aj napisite nesto, pa da se ja samo slozim, mrzi me da kucam...
This post has been edited by ShadyLady: May 7 2008, 10:19 PM |
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 10:24 PM
|
A sta bi to pa trebalo da napisu? Zar ne vidis da pise "sta mislite o tome" i "ja samo pitam" ?
Iznesite svoje misljenje, pobogu! -------------------- |
milija |
May 7 2008, 10:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Svako ko je iole citao nesto o projektu Menhetn, mogao je da vidi kako je doslo da biranja Hirosime.
Ovde mnogi vise vole teorije zavere nego suvu logiku. A svima preporucujem da pronadju o Okamovoj ostrici (secivu). Ako su Hirosima i Nagasaki (samo u Hirosimi je bilo preko 200 000 ljudi) bombardovani zbog "pravoslavnih vernika" (kojih uzgred budi receno ima 1% i to hriscana), onda je zaista ogromna budala. QUOTE Hiroshima has the advantage of being such a size and with possible focussing from nearby mountains that a large fraction of the city may be destroyed. Ako neko ne zna o nasoj religiji, ne uzimam mu za zlo. Neznanje nije greh, iskrivljeno znanje je smrtni greh. Isto tako ja ne mogu da se podicim da znam mnogo o budizmu i judaizmu. -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 10:32 PM
|
Izvini, iz kojih izvora si pa to nasao? Znas li da je samo u Japanu bilo vise od 500.000 vernika koji su bili pravoslavne veroispovesti i da je u nekim regionima stavljano pravoslavno cirilicno pismo na kovani novac?
Inace, Nagasaki se naziva "Svetim gradom", za tvoju informaciju upravo iz tog razloga sto je pretezno sacinjavao hriscansku populaciju pravoslavne veroispovesti. Naci cu kasnije autora koji vodi i bavi se proucavanjem i istorijom koja se odnosi na ugnjetavanje pravoslavne populacije koja je zapravo "udarac" Rusiji. BTW - najstarije crkve u Hirosimi i Nagasakiju su imale preko dva veka. Sasvim slucajno su ubijani biskupi i nadbiskupi(katolicke crkve)...? Nemojmo ovde o logici kada je ocito da je to bio udarac protiv Rusije koji je samo deo hladnog rata. -------------------- |
ShadyLady |
May 7 2008, 10:36 PM
|
ova tema sve vise podseca na X-files...
|
maxydelanoche |
May 7 2008, 10:45 PM
|
Zasto bi kog djavola znacilo Rusiji da li su ubijani Japanci pravoslavci ili Japanci neke druge vere? Kako su glupe takve teorije zavere... poenta je bila samo pokazati oruzje (verovatno) ako je to radjeno Rusima u inat... ma bas ce u srce da potrefi Ruse da li su to pravoslavci...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 10:45 PM
|
QUOTE(ShadyLady @ May 8 2008, 01:06 AM) Ne slazem se. Inace, ukoliko ti nesto smeta - ne moras pisati...jednostavno, zar ne? Predpostavljam da imas zelju da se prekine diskusija koja se odnosi na religiju obzirom da smatras kako zelim da iskazem ili "uzdignem" hriscanstvo, ali to mi nije cilj. Doduse, ovo se odnosi i na one koji tako to vide. Ne vidim kakve su to "teorije zavere" u pitanju? Smatrate li da cete naci podatke u kojima na engleskom jeziku pise sta se zapravo desilo? Smatrate li da cete naci porusene crkve? MIslim, ali hajde iskreno - zbog cega ta dva grada koja su okarakterisana "svetinjom" i koja su najvise imala hriscana...Logika definitivno vodi do udarca SSSR kao i "dokazivanja" USA nadmoci. Citav cin je okarakterisan spasavanjem americkih zivota. Dakle, nisu bombardovali vojne objekte vec su sravnili dva grada s zemljom. -------------------- |
ShadyLady |
May 7 2008, 10:49 PM
|
Ne,diskutovati o politici, religiji i homoseksualcima je besmisleno, jer nikad se nece svi sloziti, pa da ga je**s....
E, sad, mislim da su ovi gradovi izabrani zbog svog polozaja ili neceg takvog, ne verujem da se iko iscimavao koje su vere gradjani, jer je to NEBITNO. |