24 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Religija, ...

c1k4_ml3kc3
post May 8 2008, 11:57 PM
Post #241

Group: Članovi
From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

QUOTE(ShadyLady @ May 8 2008, 11:04 PM)
E, jbg, ja an dial-upu, ne mogu da gledam, aj nek mi neko preprica, pa da komentarisem...
*

A i nije nesto sto se s uzivanjem gleda, svakako.

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Eagle1914
post May 9 2008, 12:20 AM
Post #242

From: Znik
Member No.: 834
Ime i prezime: Branko Milosavljevic
Škola/Razred: ЕТФ

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 8 2008, 05:18 PM)
Skrecem temu - Da li smatrate da je Isus imao zenu i decu? Postoji li neki evidentan dokaz o tome da je Isus zaista postojao?
*

Postojao je, po zanimanju je bio drvodelja, ne zna se da li je bio ozenjen, mada verovatno je imao zenu, verovatno nije decu, pokrenuo stvar koja je promenila svet i ucinila ga kakvim ga danas znamo...
Istorijske cinjenice...

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 9 2008, 12:30 AM
Post #243

Gledao sam da li na Discoveryju ili na Exploreru kako su se trudili da dokazu "nesto" vezano za plast kojim je bio pokriven tokom smrti. Na tkanini se video njegov izraz lica i tela...ranjenog.

--------------------
user posted image
+Quote Post
RZA
post May 9 2008, 07:08 PM
Post #244

Njeno Ljubičanstvo

Member No.: 92
Status: Bivši učenik MGa

user posted image

--------------------
cold
+Quote Post
username
post May 9 2008, 07:21 PM
Post #245

Member No.: 684

haha laugh.gif
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 10 2008, 11:31 AM
Post #246

Hahaha.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Turgon
post May 10 2008, 09:28 PM
Post #247

From: Cambridge, UK
Member No.: 424
Ime i prezime: Nikola Mrksic
Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014

Koja glupost...

--------------------
All that is gold does not glitter, not all who wander are lost.
J.R.R.Tolkien
user posted image
I've gone beyond the truth... It's just another lie.
#include<time.h>
+Quote Post
Djole
post May 10 2008, 09:40 PM
Post #248

From: Sindidun
Member No.: 452
Status: Učenik MGa
Ime i prezime: Djordje Rosic
Škola/Razred: MG / IVd

Zapravo prilicno nije glupost... to je najbolji argument koji mozes da imas kad te vernik smara sto si ateista.

Kad te ateista smara sto si vernik sa druge strane teze je naci argumente...

Kao sto rece jedna osoba (inace vernik), pravi vernici nece da *****ju drugima koji to nisu (parafraziram malo).

--------------------
no future for you
+Quote Post
Turgon
post May 11 2008, 11:53 AM
Post #249

Jeste glupost.
Ekstremna.
Vi sto mislite da ste na visem stupnju od ostalih jer ne verujete ni u sta mi se prosto gadite.
Ako zaista mislite da ste najvisi stepen intelekta u univerzumu objasnite mi kako izgleda svemir, da li je beskonacan, da li postoji zivot na drugim planetama.
Ne smeta meni ako neko nije vernik, smeta mi sto se dicite tim "ateizmom" i smatrate ga pozitivnim epitetom. Ali dobro , trebace vremena da se sve te tekovine komunizma otklone i da roditelji prestanu da vas uce takvim stvarima, jer retke su osobe koje su bez spoljasnjeg uticaja formirale takvo misljenje.
S' druge strane, niko ne treba biti primoran da bude hriscanin, musliman, ili ista slicno.
Ne smatram da je ne-praktikovanje religije isto sto i ateizam, kao sto ne smatram da je neki musliman meni , kao hriscanu , inferioran. Smatram jedino da je neko ko ne shvata da postoji nesto vise od nas svesno sebe zavarava, jer je tako naucen.
Ma bili vi meni zivi i zdravi smile.gif

--------------------
J.R.R.Tolkien
user posted image
#include<time.h>
+Quote Post
pyost
post May 11 2008, 12:01 PM
Post #250

Deus Ex Makina
Group Icon

Group: Administratori
From: Beograd
Member No.: 2
Škola/Razred: RAF

QUOTE(Turgon @ May 11 2008, 12:53 PM)
Ne smeta meni ako neko nije vernik, smeta mi sto se dicite tim "ateizmom" i smatrate ga pozitivnim epitetom. Ali dobro , trebace vremena da se sve te tekovine komunizma otklone i da roditelji prestanu da vas uce takvim stvarima, jer retke su osobe koje su bez spoljasnjeg uticaja formirale takvo misljenje.
*

Identicna prica se moze primeniti i na vernike, na samo na ateiste...

--------------------
Baby, it's a violent world.

Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10]
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 11 2008, 12:31 PM
Post #251

QUOTE(Djole @ May 11 2008, 12:10 AM)
Zapravo prilicno nije glupost... to je najbolji argument koji mozes da imas kad te vernik smara sto si ateista.

Kad te ateista smara sto si vernik sa druge strane teze je naci argumente...

Kao sto rece jedna osoba (inace vernik), pravi vernici nece da *****ju drugima koji to nisu (parafraziram malo).
*

Ti si ozbiljan? blink.gif OMG Ovo nije najbolji razlog i, da, ovo je poprilicno velika glupost koju je mogao osmisliti samo neko ko je zeshce istripovan kada je rec o postojanju Boga. Pobogu, smesno je. Necu se ni truditi da objashnjavaz zbog cega.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Djole
post May 11 2008, 01:26 PM
Post #252

From: Sindidun
Member No.: 452
Ime i prezime: Djordje Rosic
Škola/Razred: MG / IVd

da objasnim: vernik veruje u boga, dakle veruje da me je bog napravio ovakvog kakav sam, dakle bog me je nacinio ateistom. Ako je on tako hteo, zasto bi bilo ko od vas osporavao to... mislim cista matematicka kontradikcija.

Ja nisam nikad nikog smarao zato sto je vernik, i tvrdim da svako ima pravo na svoj stav. Sa druge strane primio sam prilicno uvredi na racun svog sopstvenog misljenja. Zbog toga su po mom licnom iskustvu ateisti sirokoumniji od vernika.

Nisam rekao da su ljudi najvisi stepen intelekta, daleko od toga.

Smatram da ateizam jeste pozitivan epitet, jer (po mom sadasnjem iskustvu) znaci sire shvatanje.

Sto se tice komunizma tu si pogresio, posto su moji vernici tako da apsolutno nema veze... ateista si imao koliko hoces u svako doba istorije.

Sto se tice hriscanstva mislim da je ideja lepa. Ali necu da diskutujem o izvodljivosti plana ljubavi i mira u svetu dok postoje oni koji sebe nazivaju hriscanima, a trce okolo i vicu "ubi zakolji da [insert ime grupacije koja je drugacija od njih] ne postoji"

--------------------
no future for you
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 11 2008, 01:59 PM
Post #253

Ok.

Evo kako ja vidim.

Vernik ne mora nuzno da veruje u Boga(nekog sveopsteg manipulanta) i samim tim ne mora nuzno da veruje u to da postoji odredjeni put kojim ga Bog navodi na odredjene delatnosti. Cista logika lezi u tome da ne postoji dobar ili lost put, postoji jedino put koji mi sami biramo i za koji smatramo da je dobar ili ne shodno nashem vaspitanju i nashim raznoraznim iskustvima.
Ipak, kada se sagledaju sve perspektive, ti ne zelis svoju definiciju "zla" za sebe pa samim tim se i trudis da ne cinis "to zlo" i drugima.
Naravno, neke odredjene drustvene norme za bolji zivot se moraju postovati i to ne zbog toga sto postoje vec zbog toga sto je nesto najgore ubiti drugo zivo bice, oduzeti tudj zivot. Smatram da NIKO, ali NIKO nema to pravo!
Jednostavno, nije mi potrebno nikakvo hriscansko predanje, nije mi potrebna Biblija, nije mi potrebno nista vezano za ljudsko znanje kako bih osecao da Bog postoji i da je on u svima nama i predstavljen je kroz "taj neki" altruistichan faktor ljubavi, davanja i oprastanja. Uostalom, za mene jedino mogu postojati Pravoslavlje i Budizam, ostale religijske norme nemaju nekog posebnog znacaja za mene obzirom da su ogranicene.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kuzman
post May 11 2008, 02:13 PM
Post #254

Member No.: 450
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

Ako zaista mislite da ste najvisi stepen intelekta u univerzumu objasnite mi kako izgleda svemir, da li je beskonacan, da li postoji zivot na drugim planetama.
*

To je posao nauke.Time sto nesto ne razumes pa ga opises bogom i izmisljenim pricama(religijom), nista ne postizes. Po crkvi i religiji je zemlja dugo izgledala kao ploca na ledjima kornjace. A na pitanje na cemu stoji kornjaca odgovor je bio pa kornjace su sve do dole! Zasto svi vernici napadaju nauku(koja je vekovima bila suprotnost religiji, a u mozgovima mnogih i dalje jeste) koju ne razumeju, i kojoj su citali u politikinom zabavniku i slicnim strucnim naucnim casopisima? Ne kazem da ja sve to razumem, ali tome tezim. Ne negiram veliki prasak i kosmologiju u korist boga.

*

Mi se dicimo ateizmom isto koliko i vi bogom. Ja sam ateizam samostalno otkrio( moji roditelji mi nisu nista nikad govorili za crkvu i boga, ni pozitivno ni negativno. uredno smo odlazili (kao sto to i dalje cinimo) kod bake koja je vernik na bozic uskrs i ostale praznike. Znaci nisu me zagovarali protiv boga.)
, za razliku od tebe koji boga samostalno ne bi otkrio(makar ne u ovom obliku) da ti glava nije napunjena bogom kad si bio mali. A i kakve veze komunizam ima sa time? I kakvim stvarima nas to roditelji uce?

Vi sto mislite da ste na visem stupnju od ostalih jer ne verujete ni u sta mi se prosto gadite.
*

Visem stupnju cega? Visem stupnju razuma da(ne u smislu da su vernici nerazumni (hvala bogu pa se nadje i pokoji razuman), nego da se nevernici vode samo i iskljucivo razumom, bez potrebe da se postapaju verom. ako tebi treba pomoc za nesto za sta meni ne, to znaci da sam ja za to sposobniji od tebe.)

--------------------
+Quote Post
Turgon
post May 11 2008, 02:59 PM
Post #255

QUOTE(Djole @ May 11 2008, 02:26 PM)
da objasnim: vernik veruje u boga, dakle veruje da me je bog napravio ovakvog kakav sam, dakle bog me je nacinio ateistom. Ako je on tako hteo, zasto bi bilo ko od vas osporavao to... mislim cista matematicka kontradikcija.

Ja nisam nikad nikog smarao zato sto je vernik, i tvrdim da svako ima pravo na svoj stav. Sa druge strane primio sam prilicno uvredi na racun svog sopstvenog misljenja. Zbog toga su po mom licnom iskustvu ateisti sirokoumniji od vernika.

Nisam rekao da su ljudi najvisi stepen intelekta, daleko od toga.

Smatram da ateizam jeste pozitivan epitet, jer (po mom sadasnjem iskustvu) znaci sire shvatanje.

Sto se tice komunizma tu si pogresio, posto su moji vernici tako da apsolutno nema veze... ateista si imao koliko hoces u svako doba istorije.

Sto se tice hriscanstva mislim da je ideja lepa. Ali necu da diskutujem o izvodljivosti plana ljubavi i mira u svetu dok postoje oni koji sebe nazivaju hriscanima, a trce okolo i vicu "ubi zakolji da [insert ime grupacije koja je drugacija od njih] ne postoji"
*

E prvo tebi da odgovorim.

Dakle, niko tebe nije napravio ateistom.
Ateista si jer je okolina to od tebe napravila.
U Srbiji do 1945. tvrdim da nije bilo ni blizu ateista koliko ih ima danas. Komunizam je sistemski radio na rusenju srpskog duha i tradicije, pa samim tim i na pravoslavlje.
Dalje, kao jos jedna bitna posledica komunizma postoje i patriJote koje si spomenuo. Svi su oni opaki vernici, ako treba na Kosovo isli bi odma, srpstvo im je prece od svega...a da vide siptara sa puskom odma bi sa mamom i tatom bezali preko grane dok se ne smiri sve.
Ne napadam ja nikoga zato sto misli drugacije od mene, ali sam siguran da vam je jasno jednako koliko i meni da postoji nesto mnogo vece i jace od nas.
Napomenuo sam da mi ne smeta da li je neko vernik ili ne, ali da mi idu na zivce ti pametnjakovici koji su protiv svega, po svemu pljuju , ni u sta ne veruju.
Pa njima je najlakse u zivotu, ako niko ne valja, ni za sta u zivotu ne treba da se bore i ni u sta ne veruju, samo seru, jer su previsi nesposobni da se za nesto bore i dokazu da to valja.

--------------------
J.R.R.Tolkien
user posted image
#include<time.h>
+Quote Post
Turgon
post May 11 2008, 03:02 PM
Post #256

Djole je lepo zatupio svoj stav i to postujem , a ti kuzmane si mi prosto smesan...pogledaj samo signature....
LDP, ***** svoju zemlju , tradiciju , veru, ajde po svemu da pljujemo, nista ne valja. Uklapas se u ljude opisane u zadnjem pasusu proslog posta.

--------------------
J.R.R.Tolkien
user posted image
#include<time.h>
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 11 2008, 03:13 PM
Post #257

Nemojte se prepucavati. Tema nije namenjena tome. Kuzmane, nisi nista bolji niti pametniji od religiozne osobe zahvaljujuci tome ukoliko si Ateist. Smesno je smatrati da si mentalno sposobniji zahvaljujuci svom opredeljenju iliti (ne)verovanju.

Turgon - vecinski se slazem s tobom. Ali ne moras blatiti njihove stavove. To ce voditi jedino daljoj diskusiji u kojoj se nista lepo nece zavrsiti vec se svako reci "moja mama moze da prebije tvoju mamu" ect... smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Relja
post May 11 2008, 03:39 PM
Post #258

Member No.: 1.056
Ime i prezime: Relja Mladenovic
Škola/Razred: Budapest Un. Technology and Economics finished

po opredeljenju sam apsolutni ateista i uopste ceo svoj zivot religiju posmatram sa velikom odbojnoscu, i moje licno misljenje je da posle zivota odnosno smrti nema NISTA, isto onako kao sto je bilo i pre rodjenja, to misljenje sam imao i sa 15 godina, to misljenje imam i sad sa 40 i imacu uvek

--------------------
Gledajte u buducnost, i tamo cemo se sresti Vi i ja...
+Quote Post
smorko_gusic
post May 11 2008, 03:49 PM
Post #259

Trandža

Member No.: 93

Svako ko misli da je pametniji od drugih je u startu kreten.

Ali ti Turgone preterujes, sto je neko ateista ne znaci da neveruje ni u sta (to su valjda nihilisti), i sigurno za vecinu postoji nesto u sta veruju..
I ne vidim zasto je ona slicica glupost, pa ako mozes pojasni.

A i sta ti bre ovo znaci:

QUOTE(Turgon @ May 11 2008, 04:02 PM)
LDP, ***** svoju zemlju , tradiciju , veru, ajde po svemu da pljujemo, nista ne valja.
*

--------------------
"Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir.
Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov,
a kad jednom bude star, biće opet ista stvar.
Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don,
biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir.
Moj standard se zove JUS
Ne mogu da budem Rus!"
(R.Č.)
+Quote Post
Kuzman
post May 11 2008, 03:54 PM
Post #260

Member No.: 450
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

Dalje, kao jos jedna bitna posledica komunizma postoje i patriJote koje si spomenuo. Svi su oni opaki vernici, ako treba na Kosovo isli bi odma, srpstvo im je prece od svega...a da vide siptara sa puskom odma bi sa mamom i tatom bezali preko grane dok se ne smiri sve.

Moj sig je takvima namenjen. Namenjen je svi srbendama i svim velikim vernicima koji crkvu nisu u zivotu videli. Namenjen je onima koji se predstavljaju kao hriscani a npr ne odlaze u crkvu.

Koji ldp? Da, ***** tradiciju da smo kreteni i da zivimo u sranje drzavi. Da isto volim srbina koliko volim i madjara i brazilca i tunizana. Ne ne vidim se kao pripadnik naroda, i nisam nacionalista.
A ti se slobodno busaj u grudi sto si srbin i sve je to uredu i necu ti ni rec reci sve dok mene ne teras na to. Isti stav imam i prema veri.

I MOGU LI JA DOBITI CITAT GDE SAM REKO DA SAM PAMETNIJI?
ili hocete da kazem da ponizno izjavljujem da su vernici svi pametni u tri materine a ateisti glupi?

This post has been edited by Kuzman: May 11 2008, 03:56 PM

--------------------
+Quote Post

24 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: