24 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Religija, ...

Turgon
post May 11 2008, 04:13 PM
Post #261

Group: Članovi
From: Cambridge, UK
Member No.: 424
Status: Van MGa
Ime i prezime: Nikola Mrksic
Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014

QUOTE(Kuzman @ May 11 2008, 04:54 PM)
Dalje, kao jos jedna bitna posledica komunizma postoje i patriJote koje si spomenuo. Svi su oni opaki vernici, ako treba na Kosovo isli bi odma, srpstvo im je prece od svega...a da vide siptara sa puskom odma bi sa mamom i tatom bezali preko grane dok se ne smiri sve.

Moj sig je takvima namenjen. Namenjen je svi srbendama i svim velikim vernicima koji crkvu nisu u zivotu videli. Namenjen je onima koji se predstavljaju kao hriscani a npr ne odlaze u crkvu.

Koji ldp? Da, ***** tradiciju da smo kreteni i da zivimo u sranje drzavi. Da isto volim srbina koliko volim i madjara i brazilca i tunizana. Ne ne vidim se kao pripadnik naroda, i nisam nacionalista.
A ti se slobodno busaj u grudi sto si srbin i sve je to uredu i necu ti ni rec reci sve dok mene ne teras na to. Isti stav imam i prema veri.

I MOGU LI JA DOBITI CITAT GDE SAM REKO DA SAM PAMETNIJI?
ili hocete da kazem da ponizno izjavljujem da su vernici svi pametni u tri materine a ateisti glupi?
*

Da, slazem se da takvi postoje , gore sam i napisao, ali signature ti je uvredljiv po one koji vole svoju zemlju i svoj narod.
Ja ti nsiam rekao da si pametniji , rekao sam da vecina ljudi koji su ateisti ima taj stav i da se dice tim.
A ukoliko si srbin , svog treba da volis vise od nekog drugog, kao sto majka vise voli svoje dete od druge dece

--------------------
All that is gold does not glitter, not all who wander are lost.
J.R.R.Tolkien
user posted image
I've gone beyond the truth... It's just another lie.
#include<time.h>
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 11 2008, 04:52 PM
Post #262

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

QUOTE(Kuzman @ May 11 2008, 06:24 PM)
Moj sig je takvima namenjen. Namenjen je svi srbendama i svim velikim vernicima koji crkvu nisu u zivotu videli. Namenjen je onima koji se predstavljaju kao hriscani a npr ne odlaze u crkvu.

Cenim to sto je takvima namenjen, ali, iskreno, boli njih patkica za tebe ili ovu drzavu.
Inace, nije ti potrebno da odlazis u crkvu da bi bio hriscanin. Crkva je, jednostavno, zgrada koja predstavlja veru i koja je lepo oslikana. U njoj vlada mir i ponekad je lepo otici tamo i smiriti zivce ili nerve... Pravi hriscani se ne mere time koliko su puta posetili crkvu, a siguran sam da se kapiramo i da je stav obostran...nadam se.
QUOTE(Kuzman)
I MOGU LI JA DOBITI CITAT GDE SAM REKO DA SAM PAMETNIJI?
ili hocete da kazem da ponizno izjavljujem da su vernici svi pametni u tri materine a ateisti glupi?

QUOTE(Kuzman)
Visem stupnju cega? Visem stupnju razuma da(ne u smislu da su vernici nerazumni (hvala bogu pa se nadje i pokoji razuman), nego da se nevernici vode samo i iskljucivo razumom, bez potrebe da se postapaju verom. ako tebi treba pomoc za nesto za sta meni ne, to znaci da sam ja za to sposobniji od tebe

Vera nije nekakva pomoc. Vera je opredeljenje, nacin za napredovanje i potpora za bilo sta sto se obazire na ljudski rad iliti samo postojanje, u osnovi - teologija. Na ovo se odnosi moj malopredjashnji post u kom sam rekao da osobe koje su religiozne nisu nista manje razumnije ili pak inferiornije u odnosu na ateiste koji ne veruju u boga iliti postojanje svemoguceg bica - a mislim da je to i svima jasno osim decici koja veurju u Deda Mraza i sl. Naravno, to ne znaci da ne postoji "neka visa sila" zato sto mi ipak postojimo, posedujemo svest, nesto nas je nacinilo takvim kakvi smo - a dok se ta istina ne otkrije u potpunosti, smatram da je vrlo povoljno iskazati ili se opredeliti za neki vid Hriscanstva u kojem ljudi cene jedni druge bez obzira na intelekt ili potencijalne razlike medju ljudima. Naravno, ne pridrzava se svako toga ali u sustini to znaci da nemas ama bas nikakve zlonamere prema drugom bicu.
A kroz ljubav mi smo blizi Bogu iltii savrsenstvu. To je vec druga prica koja involvuje filozofiranje.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Djole
post May 11 2008, 05:44 PM
Post #263

From: Sindidun
Member No.: 452
Status: Učenik MGa
Ime i prezime: Djordje Rosic
Škola/Razred: MG / IVd

Inace da ne bude zabune oko pojmova, ja ne kazem da bog ne postoji, jednostavno ne verujem u bilo sta slicno jer nema nikakvih dokaza za bilo sta.
Za sad sve sto mi se desilo u zivotu moze da se objasni jednostavnim fizickim silama. Cak i da se desi neko cudo ne mora da znaci da bog postoji, moze jednostavno da bude neka napredna vanzemaljska tehnologija/ sile koje fizika nije izucila / nesto o cemu pojma nemamo i ne mora da bude razumno bice koje nam svima upravlja.
Mozda i postoji ali se za sada nije manifestovalo ni na koji nacin, i to je meni dovoljno.

Svako ko misli da je pametniji od drugih je u startu kreten.

QFT !

Sto se tice pljuvanja po svemu, ne znam koliko si mislio na mene.
Ja pljujem i borim se protiv svega sto smatram da je lose.
Ali nije da neverujem u nista. Verujem cvrsto u svoje principe (inace po nekim delovima slicnim hriscanskim, nasilje mi je odvratno, a ubistvo je najgluplja greska - jer je jedina kojoj nema leka).

Sto se tice patriotizma, to je malo zamrsena stvar. Nije mi bitno da li je neko Srbin ili Hrvat dokle god je dobra osoba. I upoznao sam dosta Hrvata za koje mogu reci da su daleko bolji ljudi od nekih srba koje poznajem. Jednostavno mislim da narod ne odredjuje coveka, svaki covek moze da bude los ili dobar, pametan ili glup, liberalan ili konzervativan. Jeste da sredina utice ali ne treba imati stereotipe.

I dobro je sto stereotipi ne vaze... mrzeo bi da sam tipican (onakav kakve nas drugi vide) Srbin.

This post has been edited by Djole: May 11 2008, 05:44 PM

--------------------
no future for you
+Quote Post
Turgon
post May 11 2008, 06:51 PM
Post #264

QUOTE(Djole @ May 11 2008, 06:44 PM)
Inace da ne bude zabune oko pojmova, ja ne kazem da bog ne postoji, jednostavno ne verujem u bilo sta slicno jer nema nikakvih dokaza za bilo sta.
Za sad sve sto mi se desilo u zivotu moze da se objasni jednostavnim fizickim silama. Cak i da se desi neko cudo ne mora da znaci da bog postoji, moze jednostavno da bude neka napredna vanzemaljska tehnologija/ sile koje fizika nije izucila / nesto o cemu pojma nemamo i ne mora da bude razumno bice koje nam svima upravlja.
Mozda i postoji ali se za sada nije manifestovalo ni na koji nacin, i to je meni dovoljno.
QFT !

Sto se tice pljuvanja po svemu, ne znam koliko si mislio na mene.
Ja pljujem i borim se protiv svega sto smatram da je lose.
Ali nije da neverujem u nista. Verujem cvrsto u svoje principe (inace po nekim delovima slicnim hriscanskim, nasilje mi je odvratno, a ubistvo je najgluplja greska - jer je jedina kojoj nema leka).

Sto se tice patriotizma, to je malo zamrsena stvar. Nije mi bitno da li je neko Srbin ili Hrvat dokle god je dobra osoba. I upoznao sam dosta Hrvata za koje mogu reci da su daleko bolji ljudi od nekih srba koje poznajem. Jednostavno mislim da narod ne odredjuje coveka, svaki covek moze da bude los ili dobar, pametan ili glup, liberalan ili konzervativan. Jeste da sredina utice ali ne treba imati stereotipe.

I dobro je sto stereotipi ne vaze... mrzeo bi da sam tipican (onakav kakve nas drugi vide) Srbin.
*

Ono za pljuvanje nije vazilo za tebe 0.01%, tvoje stavove postujem, i sa vecinom se slazem. Kuzman pljuje , a o tome sam pricao, nervira me kad je nekome sve sranje, drzava krs, ljudi budale. Pa ajde frajeru uradi nesto pozitivno da izmenis nemoj samo da *****s jadno je.

--------------------
J.R.R.Tolkien
user posted image
#include<time.h>
+Quote Post
Djole
post May 11 2008, 07:00 PM
Post #265

Najgori su ljudi koji pricaju nesto a rade totalno drugacije to se slazem*khmdimickakhm*
Ipak mislim da ni ja ni ti ne znamo sta Kuzman zapravo radi, tako da nije osnovano to sto pricas.
Mislim mozda on upravo sad organizuje demonstracije za prava Roma ili tako nesto XD.gif

--------------------
no future for you
+Quote Post
ShadyLady
post May 11 2008, 07:55 PM
Post #266

Member No.: 911

1) Nisu me vaspitali komunisti, svi u porodici mi veruju, tako da to otpada.
2) Ne smatram se pametnijom, zato sto ne verujem, smao smatram da je moj nacin misljenja logicki ispravniji od vernickog.
3) Srpkinja sam, volim svoju zemlju, i bas zbog toga zelim da ide napred, u EVropu, da se ne opterecuje prosloscu i stvarima na koje ne moze da utice... Ne zelim da cela drzava strada za 15 posto teritorije, jer i nas ostalih 85 smo podjednako bitni. I da, mislim da je LDP najpatriotskija stranka, jer zeli najbolje za svoju zemlju.
+Quote Post
Djole
post May 11 2008, 09:08 PM
Post #267

Tbh ne volim politiku, ali sta god vi rekli simpatisem LDP, iz vise razloga.
Prvo, previse je kozerativizma u ovoj zemlji. Ne treba se toliko drzati proslosti, treba cuvati vredno, a ostalo menjati, ne obrnuto. Radikali mogu tako da se zovu koliko zele, ali oni su u principu najkonzervativniji kod nas.
Drugo ceda je prvi koji je rekao istinu: kosovo vise nije nase i plakanje i kletve nam nece pomoci, sto pre odemo u evropu manja sansa da nam se jos neki maler desi. Cak je i tadic neko vreme zbog izbornih poena govorio kako nece dati kosovo i blablatructruc... kao da on moze nesto da uradi tu.
Sad pljujte po meni koliko hocete...

I da postovao sam ovo kao offtopic, posto je politika vec pomenuta par puta u ovoj temi, kao i zato sto sam video da neko kritikuje vec stav koji zastupam.

Mogu da se busaju u grudi i vicu kako cemo odbraniti kosovo koliko god zele ali nisu oni ti koji su najhrabriji u zemlji.

I jeste mi zao posto sam sad verovatno opao u necijim ocima... uvek je tako, nemaju svi isti stav sta da se radi, ali ja branim svoj.

--------------------
no future for you
+Quote Post
Kuzman
post May 11 2008, 09:42 PM
Post #268

Member No.: 450
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

^ ako ti nesto znaci u mojim ocima si porastao.. XD.gif

--------------------
+Quote Post
smorko_gusic
post May 11 2008, 09:56 PM
Post #269

Trandža

Member No.: 93

QUOTE(ShadyLady @ May 11 2008, 08:55 PM)
. I da, mislim da je LDP najpatriotskija stranka, jer zeli najbolje za svoju zemlju.
*

cheers.gif
QUOTE(Djole @ May 11 2008, 10:08 PM)
Tbh ne volim politiku, ali sta god vi rekli simpatisem LDP, iz vise razloga.
*

cheers.gif

Steta samo sto vise ljudi ne razmislja ovako.
Nego ovamo jedva 5 posto sad.gif

--------------------
"Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir.
Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov,
a kad jednom bude star, biće opet ista stvar.
Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don,
biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir.
Moj standard se zove JUS
Ne mogu da budem Rus!"
(R.Č.)
+Quote Post
ShadyLady
post May 11 2008, 09:59 PM
Post #270

Ne znamo ni toliko da li ima...

+Quote Post
^_NiN0_^
post May 11 2008, 10:00 PM
Post #271

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4

Ima manje, mada nije topic o politici smile.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
ShadyLady
post May 11 2008, 10:17 PM
Post #272

Bem ti moderatora, meni ovde stranka na ivici cenzusa, a on misli o pravlima... hajde, hajde, moram negde da kukam, a ti kad prodju izbori lepo ocisti temu od offtopa....\
smile.gif))
+Quote Post
Kuzman
post May 11 2008, 10:27 PM
Post #273

Member No.: 450
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

more prosli su... i hope so...

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 12 2008, 12:36 AM
Post #274

Imao sam tu cast da komuniciram s nekim od produhovljenih osoba (ne onih tipicnih svestenika koji idu od kuce do kuce kako bi osveshtali vodicu i sl).

Neverovatno je koliko me je zapanjila njihova inteligencija kao i njihova mudrost, poznavanje same psihologije.

Enivej - za one koji smatraju da su ljudi u sluzbi Boga "glupi" (sto je, po meni, jako ruzno zato sto su to osobe koje odbacuju sve ono ljudsko sto moze da skodi okolini) preporucujem knjigu "Невидљива Борба'', Никодим Лгиорит.
To stivo nije za ljude koji ne umeju da prepoznaju metaforu kao ni za one koji ne umeju da sagledaju svoje greske ili mane. Poprilicno jaka mentalna hrana. Period.

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post May 12 2008, 01:06 AM
Post #275

From: Zion
Member No.: 61

Prosao je cenzus LDP o.O no... Kuzmane, pises kao da nema losih ateista koji cine podjednaka zlodela kao i mnogi vernici... :S sig ti je, ponavljam, gluuup. Vredjas vernike. Vredjas prave vernike, kao da si nadmocniji jer si ateista. Zar to nije prokleto glupo?!

P.S. Polako pocinjem da shvatam ko je Djole XD.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
Pera Detlic
post May 12 2008, 08:56 AM
Post #276

From: D plejs ver aj liv
Member No.: 442
Škola/Razred: MG/IVc

QUOTE(Turgon @ May 11 2008, 12:53 PM)
Ne smeta meni ako neko nije vernik, smeta mi sto se dicite tim "ateizmom" i smatrate ga pozitivnim epitetom. Ali dobro , trebace vremena da se sve te tekovine komunizma otklone i da roditelji prestanu da vas uce takvim stvarima, jer retke su osobe koje su bez spoljasnjeg uticaja formirale takvo misljenje
*

Izvini, a ti si sam otkrio pravoslavnu veru kroz knjige i duboko razmisljanje???

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 12 2008, 01:36 AM)
To stivo nije za ljude koji ne umeju da prepoznaju metaforu kao ni za one koji ne umeju da sagledaju svoje greske ili mane. Poprilicno jaka mentalna hrana. Period.
*

Kao i biblija, ali ipak vecina ljudi bibliju shvata bukvalno, i zato se i religija izopacila i njeno ucenje postalo dogma, pa nas ima ovako puno ateista smile.gif

--------------------
Pritisni Alt+F4 za IQ test

user posted image
+Quote Post
Turgon
post May 12 2008, 09:32 AM
Post #277

Ovo prelazi u politiku, zakljucavaj.

--------------------
J.R.R.Tolkien
user posted image
#include<time.h>
+Quote Post
Eagle1914
post May 12 2008, 09:43 AM
Post #278

From: Znik
Member No.: 834
Ime i prezime: Branko Milosavljevic
Škola/Razred: ЕТФ

Ајде овако. Ја не верујем да је Бог створио земљу пре 5-600 година... Ако неко верује његова ствар.. Али ме нервира искључивост код људи. Ко каже, са друге стране, да Бог није створио велики прасак? Ја искрено не знам шта је било али нисам искључив. Нико на свету не зна шта је могло да буде пре толико времена...
Садашња наука нема могућности да објасни све...., а и колико се пута у историји десило да су покушали да објасне нешто па су тотално оманули... Нпр Ламаркова теорија еволуције... Ко каже да је и Дарвин скроз у праву...?

П.С. Прочитајте Платонов мит о пећини, тј објашњење света идеја....

П.П.С. Ако верујеш у науку и њена објашњења ниси атеиста, ипак верујеш у нешто... Атеисти не постоје... Свако верује у нешто, нико није 100% сигуран wink.gif

This post has been edited by Eagle1914: May 12 2008, 09:44 AM

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 12 2008, 11:51 AM
Post #279

QUOTE(Pera Detlic @ May 12 2008, 11:26 AM)
Kao i biblija, ali ipak vecina ljudi bibliju shvata bukvalno, i zato se i religija izopacila i njeno ucenje postalo dogma, pa nas ima ovako puno ateista smile.gif
*

Ovo ti je predrasuda koja ima malo shale u sebi, a ne pravilan sud, tako da ti ne zameram sto trenutno nisi upravu.

Nego, nije ova knjiga kao i Biblija....na ovim stranicama....ma, ne zelim da objasnjavam niti smatram da sam u stanju da to ucinim. Ko zeli da procita, procitace, a ko zeli da razume, razumece.
Eagle: Koliko znam, Ateisti odbacuju jedino verovanje u takozvana "bozanstva" iliti "visu energiju", "savrsenstvo" koju predstavlja... Nisam siguran.

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 12 2008, 12:02 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
Eagle1914
post May 12 2008, 12:29 PM
Post #280

From: Znik
Member No.: 834
Ime i prezime: Branko Milosavljevic
Škola/Razred: ЕТФ

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 12 2008, 12:51 PM)
Eagle: Koliko znam, Ateisti odbacuju jedino verovanje u takozvana "bozanstva" iliti "visu energiju", "savrsenstvo" koju predstavlja... Nisam siguran.
*

Да објасним шта сам хтео да кажем.
Наука је заслужна што знамо како изгледа Земља, што имамо пеницилин, лек против разних болести, што смо једина бића са Земље која су напустила своју матичну планету...итд. У то се не верује, то су чињенице. Оно у шта се верује су научне теорије којих је кроз историју било ко зна колико, а од којих је јако мало остало до дан данас у својој почетној форми. Или су надограђиване или су побијане.
За 20година ће се можда доћи до нових које ће побити и ове постојеће....

И опет друго питање како ко схвата Бога...
Откуд ти можеш да знаш да велики прасак није створила нека виша сила, или лупетам, да нисмо можда у компјутерској игрици (коју игра особа која би нама била Бог у том случају...)???

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post

24 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: