24 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Religija, ...

Kuzman
post May 12 2008, 02:12 PM
Post #281

Group: Članovi
Member No.: 450
Status: Učenik MGa
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

E konacno da nije prepucavanje.

Verovanje u naucnu teroiju i boga je razlicito.Verovanje u naucnu teoriju je vodjeno nekim cinjenicama i nekim eksperimentima u kojima ona potvrdjuje svoju tacnost (da jesu specijalni slucajevi i da nikad ne mozemo apsolutno biti sigurni da je tacno). Ako se ispostavi da je nesto netacno za sta se mislio da je tacno tim bolje, napravuicemo teoriju koja je tacnija. Sta se nalazilo pre velikog praska i kako je sve to nastalo. Za sad ne znamo(isto kao sto sadasnja nauka ne moze da objasni sve), ali kao bi rekli pa ne znamo i nek tako bude, time ne bi nista postigli. Sto smo onda razvijali nauku dovde, da bas sad stanemo? Pa sigurno je neka sila (ne visa, fizicka. ) prouzrokovala da se to desi(stvori svet). Ako cemo to da nazovemo bogom, uredu ima boga.

--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
username
post May 12 2008, 08:00 PM
Post #282

Member No.: 684
Status: Bivši učenik MGa

QUOTE(Kuzman @ May 12 2008, 03:12 PM)
uredu ima boga.
*

neko se preobratio.. smile.gif
jk
+Quote Post
estranged
post May 12 2008, 08:58 PM
Post #283

Member No.: 904

Lool kuzman se javio....Jeeeej smile.gif
mada me mrzi da citam ovi 10 strana koje ste ispisali od kad sam ja poslednji put bila na forumu.....al vazno je da vam je bilo zanimljivo tongue.gif

aaaaa samo sam skapirala ovo. Da, ja smatram sebe hriscaninom, a ne idem u crkvu...Vrlo retko.....Mada ume nekad da bude prijatno tamo....u tisini....to ide po potrebi....A ne negiram ni veliki prasak ni kosmologiju radi Boga. Ali ne negiram ni ljubav radi nauke....Ne negiram nista....sasvim je moguce verovati i u jedno i u drugo....Ne iskljucuje se medjusobno....

"Na dve stvari se grozim: na neznalicu - koji je pobozan, i na ucenjaka - koji ne vjeruje."

Muhamed

I moje omiljeno.....Timeo hominem unius libri.-Bojim se čovjeka jedne knjige....Uskogrudnih ljudi, kao npr Marka....

ae marko sad ukljuci te sive celijice da rade i skapiraj ovo... I iskljuci osecanja sa stand by. Odnosno nemoj da se pravis da si onakav kakav nisi....kad svi koji te poznaju znaju da imas osecanja. I ne, ona nisu samo mrznja i bes. I molim te prestani da se blamiras po forumu ponasas se ko tvrdoglavi klinac, pravis budalu od sebe. Jbt rolleyes.gif

This post has been edited by estranged: May 12 2008, 09:00 PM

--------------------
Born to be wild
+Quote Post
Turgon
post May 12 2008, 11:06 PM
Post #284

From: Cambridge, UK
Member No.: 424
Status: Van MGa
Ime i prezime: Nikola Mrksic
Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014

QUOTE(estranged @ May 12 2008, 09:58 PM)
Lool kuzman se javio....Jeeeej smile.gif
mada me mrzi da citam ovi 10 strana koje ste ispisali od kad sam ja poslednji put bila na forumu.....al vazno je da vam je bilo zanimljivo tongue.gif

aaaaa samo sam skapirala ovo. Da, ja smatram sebe hriscaninom, a ne idem u crkvu...Vrlo retko.....Mada ume nekad da bude prijatno tamo....u tisini....to ide po potrebi....A ne negiram ni veliki prasak ni kosmologiju radi Boga. Ali ne negiram ni ljubav radi nauke....Ne negiram nista....sasvim je moguce verovati i u jedno i u drugo....Ne iskljucuje se medjusobno....

"Na dve stvari se grozim: na neznalicu - koji je pobozan, i na ucenjaka - koji ne vjeruje."

Muhamed

I moje omiljeno.....Timeo hominem unius libri.-Bojim se čovjeka jedne knjige....Uskogrudnih ljudi, kao npr Marka....

ae marko sad ukljuci te sive celijice da rade i skapiraj ovo... I iskljuci osecanja sa stand by. Odnosno nemoj da se pravis da si onakav kakav nisi....kad svi koji te poznaju znaju da imas osecanja. I ne, ona nisu samo mrznja i bes. I molim te prestani da se blamiras po forumu ponasas se ko tvrdoglavi klinac, pravis budalu od sebe. Jbt rolleyes.gif
*

Respect za zadnje 3, lepo si mu sasula smile.gif XD.gif

--------------------
All that is gold does not glitter, not all who wander are lost.
J.R.R.Tolkien
user posted image
I've gone beyond the truth... It's just another lie.
#include<time.h>
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 12 2008, 11:17 PM
Post #285

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

QUOTE(Eagle1914 @ May 12 2008, 02:59 PM)
Да објасним шта сам хтео да кажем.
Наука је заслужна што знамо како изгледа Земља, што имамо пеницилин, лек против разних болести, што смо једина бића са Земље која су напустила своју матичну планету...итд. У то се не верује, то су чињенице. Оно у шта се верује су научне теорије којих је кроз историју било ко зна колико, а од којих је јако мало остало до дан данас у својој почетној форми. Или су надограђиване или су побијане.
За 20година ће се можда доћи до нових које ће побити и ове постојеће....

И опет друго питање како ко схвата Бога...
Откуд ти можеш да знаш да велики прасак није створила нека виша сила, или лупетам,  да нисмо можда у компјутерској игрици (коју игра особа која би нама била Бог у том случају...)???
*

Ja kapiram sta si zeleo da kazes sasvim sigurno, ali rekoh da vec unapred osporim nekoga ko ce zapoceti prepucavanje na kontu ateista i hriscana, tj. vernika.
Ovo o cemu pises je vec u domenu filozofije i ja cvrsto verujem da je nelogicno da postoji jedino materijalni svet, a imam sasvim opravdan razlog da verujem u nesto sto je, za sada, apsurd. Ili mozemo mi svi skupa biti jedna te ista osoba koje nebrojano puta zivi svaciji zivot a da pritom uopste ne zavisi ni od vremena, ni prostora, a ni materije - sila koja ima moc da stvori zivot i "svetlost uma". A cesto volim da razmishljam u fazonu kako je zivot MMORPG XD.gif neke druge realnosti...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Iva
post May 13 2008, 02:10 AM
Post #286

Member No.: 71

QUOTE(estranged @ May 12 2008, 09:58 PM)

*

Kapiram da..
Nemaš pojma o čemu pričaš.

Nauka ne kaže da ljubav ne postoji. Već da se ona može objasniti isključivo biohemijskim reakcijama i električnim impulsima u mozgu (i tome sličnim pojavama). A verujem da sa znanjem koje trenutno imaš o tome nisi dovoljno kompetentna da (zdravorazumski) rasuđuješ na tu temu.
Uključi te sive ćelijice da rade i skapiraj ovo...

Što se Kuzmanovih osećanja tiče.. D'oh, to što je on po karakteru takav da ih ne pokazuje/ne voli pokazivati u društvu je, kao što rekoh - stvar njegova karaktera.

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Eagle1914
post May 13 2008, 06:40 AM
Post #287

From: Znik
Member No.: 834
Ime i prezime: Branko Milosavljevic
Škola/Razred: ЕТФ

QUOTE(Kuzman @ May 12 2008, 03:12 PM)
E konacno da nije prepucavanje.

Verovanje u naucnu teroiju i boga je razlicito.Verovanje u naucnu teoriju je vodjeno nekim cinjenicama i nekim eksperimentima u kojima ona potvrdjuje svoju tacnost (da jesu specijalni slucajevi i da nikad ne mozemo apsolutno biti sigurni da je tacno). Ako se ispostavi da je nesto netacno za sta se mislio da je tacno tim bolje, napravuicemo teoriju koja je tacnija. Sta se nalazilo pre velikog praska i kako je sve to nastalo.
*

Prema teoriji spontane inervacije koja je bila zastupljena u srednjem veku, život nastaje od neorganskih materija. Recimo živo biće je moglo da nastane od prljave čarape koja se baci preko mesa (crvi), ali to je očigledno zbog larvi crva koje postoje u mesu (logicko objašnjenje). Ali njima je to u srednjem veku bio dokaz... Tako i nama. Ako nam nesto izgleda kao dokaz, ne mora tako da bude....
Mozda ce nam se smejati za 200god u sta smo verovali....
Ja ne kazem da Bog postoji, za to nema dokaza, ali isto tako ih i nema da on ne postoji, bar u nekom obliku..... Ne treba biti isklucv....

P.S. Svidja mi se onaj citat sto je postavila estranged o poboznim ne znalicama i ucenjacima koji ne veruju....

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post
The snorks
post May 13 2008, 08:10 AM
Post #288

Member No.: 542
Škola/Razred: Matf / II

QUOTE(Eagle1914 @ May 13 2008, 07:40 AM)
Prema teoriji spontane inervacije koja je bila zastupljena u srednjem veku, život nastaje  od neorganskih materija. Recimo živo biće je moglo da nastane od prljave čarape koja se baci preko mesa (crvi), ali to je očigledno zbog larvi crva koje postoje u mesu (logicko objašnjenje). Ali njima je to u srednjem veku bio dokaz...
*

Dobro Branko, znamo da si ucio biologiju i da si juce dobio 5 tongue.gif
I nije inervacija nego biogeneza, to je ona pogresila u onim pitanjima a niko od nas nije provalio dok nekome nije zapalo to pitanje na odgovaranju XD.gif lol.gif
+Quote Post
Eagle1914
post May 13 2008, 10:30 AM
Post #289

Ja sam bio ubedjen da je inervacija i sigurno bi to odvalio da me je juce to pitala XD.gif ali nije biggrin.gif i sada imam 5 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
I da, ne shvatam kako to menja poentu onoga sto sam hteo da kazem, jbt to je primer ima ih 1000...... rolleyes.gif

This post has been edited by Eagle1914: May 13 2008, 10:31 AM

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post
The snorks
post May 13 2008, 10:57 AM
Post #290

Member No.: 542
Škola/Razred: Matf / II

QUOTE(Eagle1914 @ May 13 2008, 11:30 AM)
Ja sam bio ubedjen da je inervacija i sigurno bi to odvalio da me je juce to pitala XD.gif ali nije biggrin.gif  i sada imam 5 biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
I da, ne shvatam kako to menja poentu onoga sto sam hteo da kazem, jbt to je primer ima ih 1000...... rolleyes.gif
*

Ne menja poentu, nego ne moras da se ovde hvalis kako dobro znas bios tongue.gif

I ja imam 5 pa se ne hvalim XD.gif
(ups, upravo to uradih XD.gif blush.gif )

Aj, dosta sa off-om wink.gif
+Quote Post
Kuzman
post May 13 2008, 12:08 PM
Post #291

Ovo je isto kao i moj potpis... Samo sto je usmereno na obe strane.

Ako se ispostavi da bog postoji, ja time dobijam nesto. Dobijam novu stvar u svom zivotu. Ako se ispostavi da bog ne postoji, vernik gubi deo svog zivota. Lakse je dobiti nego izgubiti.

--------------------
+Quote Post
Iva
post May 13 2008, 12:11 PM
Post #292

QUOTE(Kuzman @ May 13 2008, 01:08 PM)
Ako se ispostavi da bog postoji, ja time dobijam nesto. Dobijam novu stvar u svom zivotu. Ako se ispostavi da bog ne postoji, vernik gubi deo svog zivota. Lakse je dobiti nego izgubiti.
*

A druže, ako odeš u Pakao jer si širio hereze? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ma, smrt fašizmu! cheers.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Kuzman
post May 13 2008, 12:19 PM
Post #293

Ja ne sirim jeres. Ja ne sirim nijednu veru ni religiju. Ja bih bio u onom krugu nekrstenih, gde i nije toliko lose. Makar meni, ja se ne nadam odlasku u raj pa me neispunjenje toga i nece potresti.
Uostalom, ako je bog sveznajuc, on ce znati moje razloge sto nisam verovao, a ako je jos i mudar i dobrocudan kao sto je navodno, onda ce mi oprostiti(zar nije osnova hriscanstva oprastanje?).

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 13 2008, 01:29 PM
Post #294

Koja je to energija koja je pokrenula zivot, nacinila da imamo svest koja se polako poboljsavala, nacinila da postanemo najmocnija bica na ovoj planeti i naucila nas tome sta je ljubav.

Ja se slazem sa Eagle-om, nikada ni oko cega ne bi valjalo biti iskljuciv. To se u mnogo slucajeva pokazalo greskom, pogotovo oko necega za sta postoje velike nedoumice. Izmedju ostalog, covek je tako malo bice da mu je uvek potrebno da veruje u nesto "vise" i uvek tezi k tome da "dobija" na neki nacin. To mi se ponekad gadi.

Mislim, evo zbog cega je covek budala - ne moze da objasni zbog cega BILO STA uopste i postoji - mi jedino vidimo i osecamo tu neku nasu "stvarnost" - ali, realno, zbog cega je univerzum BAS takav? Zbog cega nesto uopste pa postoji?
Ljudska svest nas ogranicava i u nemogucnosti smo da razmishljamo vise i lepse...
Sta je to "htelo" samo po sebi da "postoji"...? Sta je to nacinilo "univerzum"? "Multiverzum"? Sta je to "iznad granica univerzuma" - materija? Anti-materija...?
Ili mi "postojimo" s odredjenim razlogom...? Da "opipamo materiju", izucimo, mozda, ovu trecu dimenziju...?

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 13 2008, 01:34 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post May 13 2008, 02:00 PM
Post #295

From: Zion
Member No.: 61

QUOTE(Kuzman @ May 13 2008, 01:08 PM)
*

A mozda je bolja Paskalova logika?

biggrin.gif

Ako verujem i bog postoji, otici cu u raj.
Ako verujem i bog ne postoji, nece mi biti nista.
Ako ne verujem i bog postoji, ici cu u pakao.
Ako ne verujem i bog ne postoji, nece mi biti nista.

Kad vec povlacis na tu logicnu stranu sta je isplativije wink.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
username
post May 13 2008, 02:06 PM
Post #296

Member No.: 684

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 13 2008, 02:29 PM)
Mislim, evo zbog cega je covek budala - ne moze da objasni zbog cega BILO STA uopste i postoji - mi jedino vidimo i osecamo tu neku nasu "stvarnost" - ali, realno, zbog cega je univerzum BAS takav? Zbog cega nesto uopste pa postoji?
Ljudska svest nas ogranicava i u nemogucnosti smo da razmishljamo vise i lepse...
Sta je to "htelo" samo po sebi da "postoji"...? Sta je to nacinilo "univerzum"? "Multiverzum"? Sta je to "iznad granica univerzuma" - materija? Anti-materija...?
Ili mi "postojimo" s odredjenim razlogom...? Da "opipamo materiju", izucimo, mozda, ovu trecu dimenziju...?
*

slazem se
+Quote Post
Kuzman
post May 13 2008, 02:40 PM
Post #297

Pozivam se na post o milosti boga... XD.gif
Uostalom bas bi me zanimao stav boga u odnosu na hriscane koji se ne ponasaju hriscanski(potpuno kako biblija kaze, od reci do reci). Takvi bi gore prosli od mene.

Ko kaze da ne mozemo nista da objasnimo(molim se bogu da ne dobijem pitanje a kako ovo ono zasto ovo ono, nisam ja neko ko ima sva znanja pa da mogu da vam odgovaram na proizvoljna pitanja)? A ako ste tako slabog duha da odustajete cim nesto nije na tanjiru, onda nemojte zalaziti u to sta mozemo a sta ne da objasnimo. To je svrha nauke. Ako hocete to da objasnjavate, dajte mu ga malo po knjizi(nije receno u smislu naucite pa kad budete znali kolko ja ce pricamo, ovo se odnosi i na mene. ko hoce ovime da se bavi mora mnooogo rada i truda da ulozi).

Ps. Svemir je konacan ali bez granica.
I da, bas me zanima kako vas dvojca istrazujete samo trecu dimenziju XD.gif

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 13 2008, 03:19 PM
Post #298

Majke mi mile, ovo ti je najvece lupetanje do sad. Uopste ti nije bio potreban ama bas nikakav komentar, a jos ga uprska time sto ga ubaci u neku kvazishalu. milost Boga, trte-mrte - svemir konacan, "dajte mu ga po knjiGi" - 'ajde bezi.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Eagle1914
post May 13 2008, 09:43 PM
Post #299

Ja tako zelim da padne sunce, onda ce nam svima biti gladno i svi ce biti polusiti.... Ova moja recenica ima vise smisla od nekih stvari recenih gore....

--------------------
ЕТФ-овац, па шта?!
+Quote Post
Iva
post May 13 2008, 09:45 PM
Post #300

E pa ja sam gladna i bez toga da je sunce palo.
Dvoumim se dal da pojedem zastareli perec.

--------------------
+Quote Post

24 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: