24 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Religija, ...

Iva
post May 15 2008, 01:14 PM
Post #321

Group: Članovi
Member No.: 71
Status: Van MGa

QUOTE(Radinac @ May 15 2008, 12:44 PM)
Ubila si mi Deda Mraza  crybaby.gif

To radiš namerno jer si u detinjstvu Novu godinu čekala na +25C  XD.gif
*

Ma e.. Danas videh čoveka koji je bio u zimskoj jaketi a +25 je.. tongue.gif

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 15 2008, 01:59 PM)
Ljubav i nauka i elektroni...mozda u nekom drugom postojanju. Ko moze biti tako dovoljno fino totalno glup pa da mesha reakcije i akcije kada je rech o ljubavi? To onda i nije ljubav. To je baljege.

U ljubiva i za ljubav cesto preovladjuje srce, a ne mozak. Jbg. Ko zna, razumece. Ko ne zna, znace...
*

Da li postoji svest?

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
username
post May 15 2008, 01:24 PM
Post #322

Member No.: 684
Status: Bivši učenik MGa

QUOTE(Iva @ May 15 2008, 09:10 AM)
E al onda sam čitala stvari na tu temu. I videh čak mišljenja mnogih naučnika koji smatraju da je i cela naša svest samo stvar tih reakcija u mozgu i da mi zapravo tripujemo da smo svesni. Dobro, s druge strane, imaš i one šta smatraju nešto drugo.. al..
Zvuči kruto, ali s "psihološke" tačke gledišta - to bi bilo to.
*

(recite da sam budala ali) verujem da su te reakcije nekakva materijalna manifestacija onog duhovnog u nama
+Quote Post
Kuzman
post May 15 2008, 01:31 PM
Post #323

Member No.: 450
Status: Učenik MGa
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

Sam si trazio. Budalo.

--------------------
+Quote Post
username
post May 15 2008, 01:45 PM
Post #324

bas tim recima crybaby.gif

smile.gif
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 01:48 PM
Post #325

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

Ako je neko budala, to si ti, Kuzmane, iskreno. Na sta lici da vredjas nekoga ko je mladji od tebe? Username se nije najadekvatnije izrazio ali ja sam razumeo sta je zeleo da kaze i ne smatram ga budalom zato sto je iskazao svoje mishljenje, svako ima slobodu govora i pravo da kaze sta zeli.

Iva: Zivimo li? Sta dobijamo time ukoliko odredjujemo u zivotu sta je ljubav, a sta nije? Hocemo li da postanemo roboti koji ce jedino sve definisati kroz hemijske funkcije? Smatras li da je to lep zivot? Ja ne.

Da preformulisem - NIje mi bitno u kojoj se fabrici ili na koji nacin pakuje, pravi i priprema cokolada - bino mi je da je slatka i da me nadahnjuje i pruza shirok spektar uzivanja.

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 15 2008, 01:51 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
username
post May 15 2008, 02:14 PM
Post #326

ja sam isto godiste kao Kuzman (osim ako je on ponavljao neki razred biggrin.gif)

nisam se najbolje izrazio? nisam bas dobar u objashnjavanju stvari sad.gif (treba da me vidite uzivo kada nesto objashnjavam, to posle ni meni ne bude jasno biggrin.gif)
nego, sta sam hteo da kazem: zaista ne mogu da poverujem i verujem u to da su ljudi i sva ziva bica zapravo objekti sa pojacanim elektricitetom i hemijskim reakcijama u glavi. mozda gresim, ali mi prosto zvuci nemoguce. verujem da kada nesto osecamo (mrznja, bes, ljubav, radost) to ima delimicno materijalan udeo (hormoni, elektroni...) a takodje ima i svoj duhovni deo
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 02:17 PM
Post #327

U tom slucaju sam ja pogresio, moje izvinjenje smile.gif

Nego, mozak je cudna "stvar". Samo toliko.

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post May 15 2008, 02:40 PM
Post #328

From: Zion
Member No.: 61

QUOTE(Iva @ May 15 2008, 09:10 AM)
Gde je maxy sada da pripomogne kao što je mene zezala dok sam imala mišljenje kao ti smile.gif.
*

Jesam? XD.gif Kada sam bila tako zla ohmy.gif

QUOTE(username @ May 15 2008, 02:24 PM)
(recite da sam budala ali) verujem da su te reakcije nekakva materijalna manifestacija onog duhovnog u nama
*

Ono sto mi nazivamo duhovnim su zapravo te reakcijice, koje nazivamo duhovnim i visim stvarima dok ne umemo da ih objasnimo smile.gif

Ja verujem da je ljubav niz biohemijskih reakcija u mozgu. Bezveze, zar ne? Ali jbg, tako je. Ali ne vidim zasto moram da razmisljam o tome sta je zapravo ljubav (reakcijice ili nesto duhovno) sve dok uzivam u tom osecanju smile.gif smile.gif smile.gif

Previse ste skrenuli sa teme, vec smo imali nekih prica o ovome, koliko se secam. Hajde sada lepo da se vratimo religiji (u smislu vratimo temi, ne nagovaram nikoga da veruje tongue.gif )! sleep.gif

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 03:17 PM
Post #329

Ljubav nije niz biohemijskih reakcija. To je vishe zaljubljenost iliti nagon koji nas tera na one osecaje u stomaku, slabu nervozu, osecaj nesigurnosti, blaga euforichnost ect.

Ljubav je neshto shto se gradi kroz godine i ne moze tek tako da nastane. Zbog toga je glupo meshati kako ljubav tako i zaljubljenost. I ljubav kroz niz godina vishe prerasta u "duhovno" bez obzira na raznorazne tvrdnje, teorije ili slicno. Zaljubljenost se moze definisati hemijom, a ja kroz astrologiju mogu dati josh tacnije tvrdnje (a.k.a Mars+Venera).
Uostalom, covek je ustao na "dve noge" samo zbog seksualnog nagona. Toliko o tome. Izmedju ostalog, mi imamo nesto sto se naziva svest - po tome se RAZLIKUJEMO od zivotinja za koje se MOZE reci da se kod njih SVE odvija na nivou biohemijskih funkcija and so on.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Iva
post May 15 2008, 04:48 PM
Post #330

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 15 2008, 02:48 PM)
Iva: Zivimo li? Sta dobijamo time ukoliko odredjujemo u zivotu sta je ljubav, a sta nije? Hocemo li da postanemo roboti koji ce jedino sve definisati kroz hemijske funkcije? Smatras li da je to lep zivot? Ja ne.

Da preformulisem - NIje mi bitno u kojoj se fabrici ili na koji nacin pakuje, pravi i priprema cokolada - bino mi je da je slatka i da me nadahnjuje i pruza shirok spektar uzivanja.
*

Nisi odgovorio na pitanje.
Smatraš li da postoji svest?

QUOTE(maxydelanoche @ May 15 2008, 03:40 PM)
Ono sto mi nazivamo duhovnim su zapravo te reakcijice, koje nazivamo duhovnim i visim stvarima dok ne umemo da ih objasnimo smile.gif

Ja verujem da je ljubav niz biohemijskih reakcija u mozgu. Bezveze, zar ne? Ali jbg, tako je. Ali ne vidim zasto moram da razmisljam o tome sta je zapravo ljubav (reakcijice ili nesto duhovno) sve dok uzivam u tom osecanju smile.gif smile.gif smile.gif

Previse ste skrenuli sa teme, vec smo imali nekih prica o ovome, koliko se secam. Hajde sada lepo da se vratimo religiji (u smislu vratimo temi, ne nagovaram nikoga da veruje tongue.gif )!  sleep.gif
*

E eto.

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 07:29 PM
Post #331

Vidim na shta aludirash, ali mogu ti reci da je netacno da covek ne poseduje svest. Iz neke odredjene perspektive covek je bice koje nimalo nije svesno vec se sve odvija u nashem mozgu. Pritom, to je i deo zivota. Mi ne mozemo da uticemo na to kako razmishljamo i zbog cega bash tako razmishljamo, ali sasvim je opravdano verovati u to da ljubav nije niz biohemijskih reakcija i postoji vishe razloga koji su tako banalni da necu uopshte ni da polemishem. Ko smatra da je covek u neku ruku robot moze slobodno da se obesi, shto se mene tiche...

Inache, odgovor ces naci u predjashnjem postu, nisi obratila paznju.

--------------------
user posted image
+Quote Post
estranged
post May 15 2008, 08:37 PM
Post #332

Member No.: 904

Naaah ja rekla svoje misljenje....Ovde se sad sve svodi na ponavljanje vec recenog, blah....A i izgubila sam intuzijazam....

btw iva ja i branih svoje misljenje a ne sebe....Nisam se ja nista utripovala, znam ja da ti mene volis XD.gif
naaah al opet citala na tu temu koliko oces ja ostajem tvrdoglavo magare koje ima misljenje i koje niko ne moze da promeni....Btw samo da ponovim, nije sve onako kako izgleda....to moje misljenje....Najjednostavnije receno...

blah idem da osnujem novu temu sa kuzmanovom crkvom ovde niko nece da se uclani, dosadno mi je XD.gif

EDIR:
@mleko: zar nije zavist bila ta koja je naterala coveka da napreduje? a ne seksualni nagon.... mada ovo drugo deluje zanimljivije priznajem XD.gif

This post has been edited by estranged: May 15 2008, 08:42 PM

--------------------
Born to be wild
+Quote Post
ShadyLady
post May 15 2008, 08:42 PM
Post #333

Member No.: 911

hocu jaaaaaaaaa
+Quote Post
Iva
post May 15 2008, 08:45 PM
Post #334

QUOTE(estranged @ May 15 2008, 09:37 PM)
btw iva ja i branih svoje misljenje a ne sebe....Nisam se ja nista utripovala, znam ja da ti mene volis  XD.gif

@mleko: zar nije zavist bila ta koja je naterala coveka da napreduje? a ne seksualni nagon.... mada ovo drugo deluje zanimljivije priznajem XD.gif
*

Ma e, fill in the blanks cool.gif hug.gif wub.gif

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 08:57 PM
Post #335

Ne, nisam ja rekao citav napredak zivota coveka vec samo hod na dve noge...

BTW 0 Sex=najsupercool

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 15 2008, 08:57 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
The snorks
post May 15 2008, 08:59 PM
Post #336

Member No.: 542
Škola/Razred: Matf / II

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 15 2008, 09:57 PM)
*

I pored toga ishrana wink.gif mozda mnogo bitnije od hoda na 2 noge, bar su mene tako ucili sleep.gif
+Quote Post
estranged
post May 15 2008, 09:01 PM
Post #337

Member No.: 904

QUOTE(ShadyLady @ May 15 2008, 09:42 PM)
hocu jaaaaaaaaa
*

pa ima tema...Idi vidi....
QUOTE(Iva @ May 15 2008, 09:45 PM)
Ma e, fill in the blanks cool.gif  hug.gif  wub.gif
*

wub.gif XD.gif
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 15 2008, 09:57 PM)

BTW 0 Sex=najsupercool
*

blah ma svjdn sve se vrti oko sexa XD.gif

--------------------
Born to be wild
+Quote Post
Kuzman
post May 15 2008, 09:24 PM
Post #338

Member No.: 450
Ime i prezime: Kuzmanovic Marko
Škola/Razred: 07D

Ovo mi se jako svidja.
Razlozi za nesto su toliko banalni da ih ne vredi spominjati. Svaka odluka koju covek donese, svaki pokret koji napravis, SVE STO ZIVO BICE RADI je prouzrokovano nizom hemijskih reakcija i direktna su njihova posledica. Ne postoji slobodna volja. Sedis ti i citas knjigu. Gladan si. NECES ustati da jedes zato sto si tako odlucio. Ustaces onda kada nelagoda (odnosno informacija koja je poslata mozku da generise takvo osecanje) postane toliko velika da nadmasi ugodjaj koji ti pruza sedenje u fotelji i citanje knjige. Ako to tumacis kao slobodnu volju objasni mi zasto si bas tog trenutka ustao iz fotelje a ne 5 minuta ranije ili kasnije? Hemijskom reakcijom se to moze objasniti(ne kazem da mi znamo kako ti mehanizmi rade, lucenje cega i gde izaziva sta i ostalo, niti da mozemo da izracunamo kada ce se nesto desiti ali ZA SADA.) Da covek jeste robot. Pocevsi od toga kada si zacet tvoj zivot se odvija po nekom algoritmu. Dnk je samo skup uputstava koji govore kad ce sta biti ukljuceno(aktivirano) a kad iskljuceno. Ljubav koju mistifikujes je ista kao i strah, bol,tuga i ostala osecanja. Samo nas navodi da nesto radimo ili ne u datom trenutku. Ako stavis ruku u vatru osetices bol i to ce biti jasan znak da je vadis napolje. Svrha ljubavi je produzenje rase i ostavljanje svog genetskog materijala(sto i jeste krajnji cilj zivota svake jedinke, posmatrano sa bioloskog aspekta). Macke i psi nemaju osecanje ljubavi(imaju privrzenosti). Mace i stene posto se rode ubrzo su sposobni za samostalan zivot (u odnosu na zivotni vek). Ljubav sluzi za to te majka treceg dana po rodjenju ne bi napustila. Kada bi ona o uradila ti bi knorio. Ljubav izmedju dve osobe se stvara iz istog razloga, radi produzenja rase. Pas i macka, isto kao i ti imaju licnosti. Iste te hem. reakcije koje i kod nas i kod njih stvaraju licnosti.
Kako definises svest? Ako mene pitas svest je mogucnost trenutnog prilagodjavanja situaciji.
Ne i ovo sto razmisljam sa naucne strane ne znaci da sam ja robot i da sam lisen uticaja tih reakcija. Ne ja njih ne poricem, samo ne smatram da ih treba uzeti za nesto nedodirljivo i neobjasnjivo.

--------------------
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 15 2008, 09:51 PM
Post #339

lol.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
ShadyLady
post May 15 2008, 09:53 PM
Post #340

Member No.: 911

lol.gif ?
+Quote Post

24 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: