Evropska Unija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Evropska Unija
The snorks |
May 7 2008, 06:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
smorko_gusic |
May 7 2008, 06:08 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
A zasto i mi da ne budemo deo ekipe koja moze da drma svetom i jebe koga stigne u zdrav mozak?
-------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
maxydelanoche |
May 7 2008, 06:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(smorko_gusic @ May 7 2008, 06:47 PM) Pa na kraju bi morao da predas. Nije da imas izbor. Jedino je pitanje koliko bi stvari i zivota zrtvovao zarad ocuvanja svog ega, ponosa, inata ili cega vec. Mislim da ja ne ih mogao da zrtvujem nikoga, mozda eventualno sebe, ali ako je bas dobar razlog. Ovo je fantastican odgovor na Eagleov post, po meni. Jedno je kada ti kazes sebi "moj zivot vise ne postoji, dajem ga za svoju zemlju, od toga ce moja zemlja imati koristi", a potpuno druga stvar kada kazes "ja kao predsednik drzave se inatim sa celim svetom i ulazim u rat zrtvujuci TUDJE zivote znajuci da cu sigurno izgubiti"... Druga stvar, kao sto Slovenac rece, NISU NAM ONI TRAZILI KOSOVO FFS. Bila je poenta da posalju svoju vojsku tamo. Na kraju je nasa vojska morala da se SKROZ povuce, njihova je tamo + smo izgubili Kosovo + su ljudi izginuli + materijalna steta. Da da, bas nam je ponos bio od koristi... P.S. Da se razumemo... ja nisam za ulazak u NATO ali za EU jesam. This post has been edited by maxydelanoche: May 7 2008, 06:09 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
The snorks |
May 7 2008, 06:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(smorko_gusic @ May 7 2008, 07:08 PM) Zato sto su ti koji su jebali nas u zdrav mozak zavili mnogoooooooo ljudi u ovoj zemlji u crno...a tek da ne pricamo posledice bombardovanja koje ce tek da pocnu-masovno umiranje od raka u pojedinim delovima zemlje i sl. onda koliko je ljudi psihicki puklo za vreme tog bombardovanja... QUOTE(maxydelanoche @ May 7 2008, 07:08 PM) Druga stvar, kao sto Slovenac rece, NISU NAM ONI TRAZILI KOSOVO FFS. Bila je poenta da posalju svoju vojsku tamo. Na kraju je nasa vojska morala da se SKROZ povuce, njihova je tamo + smo izgubili Kosovo + su ljudi izginuli + materijalna steta. Da da, bas nam je ponos bio od koristi... Ne,nisu trazili Kosovo...Samo da naprave svoje baze tamo To nije okupacija,ma jooooook This post has been edited by The snorks: May 7 2008, 06:12 PM |
Hannibal Lecter |
May 7 2008, 06:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(The snorks @ May 7 2008, 07:11 PM) Ali SAD ima svoje baze na teritorijama vise od pola zemalja sveta... I to nije okupacija... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Slovenatz |
May 7 2008, 06:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
@(ko je vec pitao ): Zato sto smo mi uvek ekipa koja je tu negde u sredini i svima soli pamet
@t: Zar nije ovo topic o EU? @snorks: SAD ima baze po celom svetu... Mislis da je to okupacija? This post has been edited by Slovenatz: May 7 2008, 06:15 PM -------------------- |
The snorks |
May 7 2008, 06:15 PM
|
QUOTE(Hannibal Lecter @ May 7 2008, 07:13 PM) Ne, to nije direktna okupacija... To je samo okupacija u 46 slika Ja prva ne zelim da iz tih baza polecu avioni koji ce da seju smrt po svetu kao sto su to radili kod nas! I koji ce ***** njima bre te baze? Ajde dajte mi neko RAZUMNO objasnjenje za postojanje tih baza po raznim zemljama... NEMA GA!!! |
Eagle1914 |
May 7 2008, 06:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
A шта тог октобра 1915е, Аустроугарска није била надмоћнија? Да је само она била него и немци и бугари... Јел и тада требала Србија да устукне?
Нећу да помињем средњи век, нема много смисла, али има много примера када је непријатељ био моћнији али када се није бежало... Па бој не бије, нити је икад било, светло оружије.... Држава треба да има понос, рат треба избећи кад год је могуће, нико не воли да гине, али кад ти поставе такав ултиматум, шта је требало да се уради??? Да се прихвати??? -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
The snorks |
May 7 2008, 06:16 PM
|
QUOTE(Eagle1914 @ May 7 2008, 07:15 PM) A шта тог октобра 1915е, Аустроугарска није била надмоћнија? Да је само она била него и немци и бугари... Јел и тада требала Србија да устукне? Нећу да помињем средњи век, нема много смисла, али има много примера када је непријатељ био моћнији али када се није бежало... Па бој не бије, нити је икад било, светло оружије.... Држава треба да има понос, рат треба избећи кад год је могуће, нико не воли да гине, али кад ти поставе такав ултиматум, шта је требало да се уради??? Да се прихвати??? Branko, svaka ti se pozlatila This post has been edited by The snorks: May 7 2008, 06:17 PM |
Slovenatz |
May 7 2008, 06:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(Eagle1914 @ May 7 2008, 07:15 PM) A шта тог октобра 1915е, Аустроугарска није била надмоћнија? Да је само она била него и немци и бугари... Јел и тада требала Србија да устукне? Нећу да помињем средњи век, нема много смисла, али има много примера када је непријатељ био моћнији али када се није бежало... Па бој не бије, нити је икад било, светло оружије.... Држава треба да има понос, рат треба избећи кад год је могуће, нико не воли да гине, али кад ти поставе такав ултиматум, шта је требало да се уради??? Да се прихвати??? E svaka ti cast, biras primer kada je Srbija imala najvece procentualne gubitke. Genijalno. +Srbija je tad imala saveznike. Ko bi '99 zaratio sa NATOm zbog Srbije? -------------------- |
Eagle1914 |
May 7 2008, 06:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(Slovenatz @ May 7 2008, 07:17 PM) E svaka ti cast, biras primer kada je Srbija imala najvece procentualne gubitke. Genijalno. +Srbija je tad imala saveznike. Ko bi '99 zaratio sa NATOm zbog Srbije? Јесте, имала је. Значи теби неко да дође и сваки дан да ти се издркава у школи, ти му нећеш ништа рећи јер је јачи... Добро, ал 200 пута више ценим људе који ће стегнути зубе и попити батине, али понос бар ниси изгубио... И да Србију су баш помогли савезници тада... Енглезе и Французе је болео к*рац, они су хтели Галипоље. Италијани иако у Антанти су гледали како да се окористе... Да, савезници .... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Slovenatz |
May 7 2008, 06:28 PM
|
Nisu nama dosli Austrougari tek tako, ako se secas pre toga je neko ubijen... A ne govorimo o ljudima, govorimo o drzavi. Razumes razliku? Obicno politicari "stisnu zube" za celu zemlju, a nekako oni ipak najmanje propate, zar ne?
A ako se dobro secam ti saveznici su dobili rat. -------------------- |
maxydelanoche |
May 7 2008, 06:29 PM
|
QUOTE(The snorks @ May 7 2008, 07:15 PM) Ne, to nije direktna okupacija... To je samo okupacija u 46 slika Ja prva ne zelim da iz tih baza polecu avioni koji ce da seju smrt po svetu kao sto su to radili kod nas! I koji ce ***** njima bre te baze? Ajde dajte mi neko RAZUMNO objasnjenje za postojanje tih baza po raznim zemljama... NEMA GA!!! Aha... lepse je kad polecu iz svih okolnih zemalja i seju smrt po nasoj zemlji... QUOTE(Eagle1914 @ May 7 2008, 07:15 PM) A шта тог октобра 1915е, Аустроугарска није била надмоћнија? Да је само она била него и немци и бугари... Јел и тада требала Србија да устукне? LOL... Glup ti je primer. Al' stvarno no hard feelings i mrzi me da pisem zasto mislim da je totalno glup primer. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Eagle1914 |
May 7 2008, 06:37 PM
|
QUOTE(Slovenatz @ May 7 2008, 07:28 PM) Nisu nama dosli Austrougari tek tako, ako se secas pre toga je neko ubijen... A ne govorimo o ljudima, govorimo o drzavi. Razumes razliku? Obicno politicari "stisnu zube" za celu zemlju, a nekako oni ipak najmanje propate, zar ne? A ako se dobro secam ti saveznici su dobili rat. Политичари треба да представљају народ, јасно је мени да они неће гинути али опет ти треба неко да те представља и води.... То уређено друштво се зове држава. Ако се теби више свиђа неко уређење ближе анархији добро, твој проблем.... Ти стварно мислиш да је Србија нападнута само зато што је ФФ убијен. То је повод, не и узрок. Ваљда разумеш разлику... Јел ти значи нешто царински рат, мароканске кризе (ово има више индиректно везе са Србијом), анексија Босне??? Дечко ви сад то учите из историје. Јел си озбиљан? Макси: Мрзи ме да објашњавам = аргумент? This post has been edited by Eagle1914: May 7 2008, 06:38 PM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
c1k4_ml3kc3 |
May 7 2008, 06:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Zabiberilo se... HI hi hi hi...
BTW - Estranged, slazem se za ono s drustvom z' vreme bombardovanja...Ja sam s ortacima peckao roshtilj na krovu svoje kuce , tako da... Inace, ne vidim sta nije jasno oko toga da mi vise nismo Srbija vec jedna desetina iste? Ljudi nisu slozni. Vise ne znaju ni sta da ocekuju, a navikli su na to da stvari idu od loseg ka gorem po principu "Smeshi se, sutra ce biti groznije". Ljudi jedva da imaju da sebi odvoje za obucu, odecu. 90% svega sto nosimo su proizveli azijati (ne zato sto su jeftina radna snaga vec zato sto oblace skoro pa citav nas narod). I sta u poslednje vreme najvise vlada - kapital. Ukoliko "nemas" ne mozes ni biti. Ima jako malo onih pravih i odgovornih ljudi koji se zalazu za narod ali potrebno je praviti granice izmedju toga da li cemo konstantno trpeti necije ucene ili cemo ponosno reci NE MOZE TAKO? Mi nismo robovi globalisticke politike u kojoj se vodi glavna rec o podeli drustva na odredjene statuse - mi nismo drzava koja diskriminira ostalu populaciju bilo da su to Romi, Madjari, Rumuni i ostale manjine. Evropa...ma, citav svet je video da s nama, nakon Milosevica, mogu da rade sta zele. Da li bi Francuska ili Engleska, Amerika, Egipat, Rusija, Italija - da li bi te zemlje DALE svog predsednika kako bi im sudili u drugoj drzavi? To je bilo cisto ismejavanje naseg naroda. Izmedju ostalog, izgubili smo teritorijalni integritet. To vise nije ismejavanje, to je vec mentalno silovanje naroda. USA mnogo voli Albaniju iako nisu Hriscani. Koriste teritorijalne pozicije zarad svojih interesa. Odatle je savrseno mesto za jednu ili vise baza. To sto je neko rekao da smo mi mnogo kakili, pa - kada ti dodje neki "Mudzaharadinaj ", pobije citavu porodicu dok radis na njivi kako bi istu i prehranio, sigurno je da ces od muke uzeti par bomba i krenuti u rat...Dajem primer. Rat je rat. Inace, o njemu mogu da pricaju jedino oni koji su i ucestvovali - njihova lica i njihove price su najbolji dokaz toga. Svetske sile su videle povoljnu priliku da ovde ne samo isprobaju svoje oruzje (osiromaseni uranijum i sl) vec i da naprave plan - ne bi me cudilo ni da su upravo amerikanci ti koji su nacinili konflikt izmedju Albanaca i Srba. Iz prica nekih ljudi koje poznajem i koji su jako dugo ziveli u Pristini (koleno s kolena na koleno, s lozom od oko 400 god, ako ne i duze) - Srbi i Shiptari (ne Albanci, vec shiptari, a ima i razlike) su ziveli u slozi, decica im zajedno igrala kosarku, majke se druzile, srbi cak zenili albanke...Jednostavno, nije bilo razloga za bilo kakva $ranja. Jednog dana je dosla nasa vojska i rekla nasim ljudima dole da se polako spremaju. Nasi ljudi su cekali u red za oruzje, tj. dve stotine metkica i jedna puska ili pistolj. Svaka srpska porodica je to dobila ne da bi isla u napad vec da bi se odbranila u slucaju da malobrojna vojska to ne ucini. Srpska sela su REDOVNO gadjana granatama i ostalim kojekakvim arsenalom dalekodometnog oruzja. Inace, tu je i opcija da za vreme raspadanja SFRJ Albanci su zeleli, takodje, svoju teoritoriju na KiM - pretezno Metohiju iliti "crkvenu zemlju". Da li bi drzava, kao sto je to tada bila Jugoslavija, zaista dopustila da joj shachica albanaca oduzne deo na kojoj su gradjene neke nase crkve i manastiri? Naravno da ne. I kada nisu dobili...napravishe samo takva $ranja. Ukratko, nista vise nije u nasoj moci dokle god budemo gledali u proslost...ALI ne smemo nikad zaboraviti ko smo i sta smo. Hannibal - Ne znam jesili li ikad putovao Vojvodinom ili nekim selima Srbije, ali ja jesam i znam sta i kako ljudi razmishljaju. Rodovski predeo je Srbija. Inace, Vojvodina je nesto sto moze da "opstane" i bez Srbije, a to se konstantno potvrdjuje iz dana u dan...sve vise i vise napreduju - ali to je zbog toga sto imaju slobodu da razvijaju svoju kulturu, dok se kod nas u gradu razvija shabanizam. Ja odajem svaku pohvalu gradonacelnici NS (ukoliko je to jos uvek, ne znam, ne pratim politiku niti aktuelnosti previse). Slovenac, slazem se s tobom da je potrebno zaboraviti takve dogadjaje ali ja i dalje nisam za ulazak u NATO ne zato sto smatram da imamo neki svoj ponos i sl vec zato sto to ne donosi nista dobro po nas narod - kao mac s dve ostrice, jedna strana bi nas sasekla direktno, druga bi nas seckala godinama. I ja nesto ne verujem da bi zemlje prestale da nas maltretiraju, konstantno bi trpeli raznorazne ultimatume, konstantno bi menjali predsednike i jako verujem u to da ukoliko ne bi nesto "ispunili" kako "oni zele" - dobili bi BAN iz EU ili NATO sto me ni najmanje ne bi zacudilo. Ovo je ipak Srbija. Ja nisam pristalica sado-mazohizma nad nasom drzavom, zaista. Sacuvajmo ono malo sto imamo. EDIT: Da Srbija i Srbi nisu imali svoj ponos i nisu imali svoj inat kojim su prkosili svima, danas se niko od nas ovde ne bi zvao onako kako se zove... I ja nikada ne bih voleo da sam neki drugi gradjanin BILO KOJE druge zemlje, ovde mi je najlepse...Srbija do Tokija! This post has been edited by c1k4_ml3kc3: May 7 2008, 06:48 PM -------------------- |
Slovenatz |
May 7 2008, 06:46 PM
|
Izbio bi rat, napali bi Srbiju, ali bi bili u mnogo boljoj poziciji nego tada. Da se nismo toliko mesali sigurno bi rat za nas bio manje bolan. A mnogo puta u istoriji su slicne stvari resavane bez desetkovanja stanovnistva neke zemlje, zar ne?
A sto se tice politicara, istina je da oni predstavljaju narod, ali je takodje istina da oni tim istim narodom mogu izuzetno dobro da manipulisu. Mahanje zastavama je meni omiljena tehnika. -------------------- |
maxydelanoche |
May 7 2008, 06:47 PM
|
@Eagle... paaa... tih godina smo svi bili na kopnu... manje ili vise oprema je bila na istom tehnoloskom nivou... Ofc, tada smo imali i saveznike... a jos smo pretrpeli uuuzasne gubitke... 99' kao i sada Ameri ne moraju uopste da nam pridju. Mogu da nas gadjaju raketom iz Jadranskog mora. U prevodu: ne mozemo im nista sami. A niko nije blesav da zbog nas danas pokrece Treci svetski rat. Bar se iskreno nadam...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
smorko_gusic |
May 7 2008, 06:50 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Eagle1914 @ May 7 2008, 07:15 PM) Држава треба да има понос, рат треба избећи кад год је могуће, нико не воли да гине, али кад ти поставе такав ултиматум, шта је требало да се уради??? Да се прихвати??? A da je taj ultimatum tada prihvacen, Kosovo bi jos uvek bilo u Srbiji. Srbija sigurno ne moze da pobedi nato, ni na koji nacin. A ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se! -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Slovenatz |
May 7 2008, 06:50 PM
|
Black Sabbath - War Pigs
............................ Politicians hide themselves away They only started the war Why should they go out to fight? They leave that role to the poor ..................................... -------------------- |
Eagle1914 |
May 7 2008, 06:53 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ May 7 2008, 07:47 PM) @Eagle... paaa... tih godina smo svi bili na kopnu... manje ili vise oprema je bila na istom tehnoloskom nivou... Ofc, tada smo imali i saveznike... a jos smo pretrpeli uuuzasne gubitke... 99' kao i sada Ameri ne moraju uopste da nam pridju. Mogu da nas gadjaju raketom iz Jadranskog mora. U prevodu: ne mozemo im nista sami. A niko nije blesav da zbog nas danas pokrece Treci svetski rat. Bar se iskreno nadam... Добро, ово што ти причаш је исто као и овај хипотетички сценарио... Београд 28 јул 1914, чланови владе расправљају о АУгарском ултиматуму и размишљају овако: Не, нећемо им се супроствити, даћемо им све што траже.... Тада 1389 сви смо били на коњима или пешке и имали смо мачеве исте дужине, али сада АУгари могу са хаубицама да нас гађају са 1км, а да им ми не можемо ништа.... Млекце: Мислио си на разлику између Шиптара и Арнаута ? Да, прочитао сам цео пост -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|