Evropska Unija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Evropska Unija
Turgon |
May 13 2008, 11:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Sa moralne tacke gledista si u pravu.
Medjutim , nije li se Tadic izvinuo i Hrvatima i Bosnjacima za devedesete..ali i dalje ne vidim mesica da se izvinjuje za oluju.. Drugo , slika Srba u svetu je i dalje jako lose, kad neupucenog amerikanca pitas sta zna o Srbiji kaze negde kod Iraka, znam da smo ih bombardovali..... -------------------- |
Iva |
May 14 2008, 01:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
@VOja:
Pa u pravu si, bila sam way too harsh. Ali izvini, i ti si upotrebio teške reči. Samo što sam ja napala tebe a ti situaciju. Rekoh, mea culpa.. QUOTE(LoshMeeBre @ May 14 2008, 12:43 AM) Mrzi me da qoute-ujem posto ste se mnogo raspisali, mrzi me da jurim... @Iva: Kao prvo idi iskuliraj se malo.. Razmisli sta ti radis i prestani da optuzujes ljude za to.. Kao drugo otkud ti informacija da je B92 najobjektivnija kad sama kazes da ne gledas TV.. Da bi znala da li je najobjektivnija prvo moras da imas tacnu informaciju (sto nemas, osim ako ti cale nije neki budza), da gledas b92 (al ne gledas TV) i da gledas i ostale (da uporedis)... To sto b92 najvise lici stranom izvestavanju ne mora da znaci da je stvarno objektivno.. To sto u holivudskim filmovima novinari odbijaju mito u borbi za istinu, to je mnoooogo daleko od istine.. Pobogu oni su kapitalisti.. Pare su lepak koji drzi njihovo drustvo.. Verovatno mogu da ti otkucaju i fiskalni racun za lazno izvestavanje.. ek zar ovde stvarno neko veruje u nezavisno novinarstvo Propaganda je oruzije za upravljanje prosekom, vi se valjda izdvajate... U svakom slucaju ja ne mrzim b92 (pustaju sex i grad ), ali da cesto preteruju - preteruju... Rekoh da ne gledam MNOGO tv. Što i napisah radi takvih poput tebe, koji bi me pokušali na "logičkoj" greški (grešci?) nahvatati.. Znaaaaaaaaaači, gledam TV povremeno, gledam onoliko da mogu proceniti ko je više a ko manje objektivan. Ne kažem da je B92 neki ultra objektivan, ali da je najobjektivniji (ili bar među njima) u ovoj zemlji. O tome da li imam tačnu informaciju ili ne, hm, ne želim baš da ulazim. Previše gostiju na forumu. Ko razume, shvatiće; ko ne, nvm . Holivudski filmovi - e, to je onaj deo TVa koji ne gledam (u najvećem broju slučajeva; ergo, NE isključivo ). Đizas. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Eagle1914 |
May 14 2008, 06:22 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(ShadyLady @ May 14 2008, 12:39 AM) A hoces mi onda objasniti kako su Nemci u EU? I nadji mi Nemca koji ce tvrditi da nemacki fasisti nisu izazvali WWII i da nisu odgovorni za te dogadjaje... Oni su sebe prihvatili kakvi jesu i takve ih i prihvata i okolina, tj. zajednica... Cekaj, cekaj, cekaj....Ti sada pokusavas da izjednacis nacizam, drugi svetski rat i genocid nad Jevrejima sa nasim ucescem u gradjanskom ratu 90ih??? Sta da prihvatamo? Tebi je isto to sto su oni pobili 6miliona Jevreja i to sto smo mi ucestvovali u gradjanskom ratu??? Auuuu pa vidi se uticaj glasanja za LDP... Jel vam dele neke spricice i iglice kad zaokruzite njihov broj na glasackom listu? Retoricko pitanje... Ne treba mi odgovor...(Znam, znam sociolog ) QUOTE(Turgon @ May 14 2008, 12:41 AM) Kad se secas 94, daj nadji neki prilog B92 o Oluji , padu Krajine, ili slicno , u kome se daje objektivan pregled toga. Gledao sam pre par godina, bilo je.... Sto jes, jes... QUOTE(ShadyLady @ May 14 2008, 12:45 AM) Pa, znas kako, iskrena da budem imam zivot i ne provodim ga sedeci ispred b92 i snimajuci svaku emisiju o tome... Ako me nesto interesuje pogledacu i to je to... E bas izvini sto imas zivot. Mislim izvini. Jel sam ti se izvinio sto imas zivot? Ajde jos jednom za svaki slucaj. Izvini Jbt, ne radi se ovde o tome da li imas zivot nego kako mozes da lupetas o izvestavanju televizija kada ih i ne gledas??? Logicka greska u startu.. Jbg, diskredituje tvoje stavove i misljenje.... Sama si sebi iskopala jamu... Tvoj sud o ovome bas zato ne vredi..... This post has been edited by Eagle1914: May 14 2008, 06:25 AM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
smorko_gusic |
May 14 2008, 09:10 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Eagle1914 @ May 14 2008, 07:22 AM) Auuuu pa vidi se uticaj glasanja za LDP... Jel vam dele neke spricice i iglice kad zaokruzite njihov broj na glasackom listu? A jel tebe neko tera da se ponasas ko kreten ili ti to radis slucajno? Zasto niko nije spreman da prihvati da je situacija losa, da smo vodili besmislene ratove, da se kralo, ubijalo, da mafija postoji u svim aspektima zivota. Zar je i nama kao i Amerima potrebno da nam pune glavu pricama o tome kako smo nebeski/demokratski/svetski/sveti ili sta vec narod? Ako kazu da smo losi, sto da budemo jos gori pljujuci ih, umesto da im pokazemo koliko smo zapravo dobri i budemo jos bolji. P.S. 2 voja: Koliko me secanje sluzi nacizam je u ovoj zemlji zabranjen, tako da ti (isto kao i bivsi ministar Selja) krsis zakon nekim svojim postovima -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
voja |
May 14 2008, 09:20 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-March 07 From: BG Member No.: 485 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vojislav Krvavac Škola/Razred: definitivno zavrsio MG |
QUOTE(smorko_gusic @ May 14 2008, 10:10 AM) 2 voja: Koliko me secanje sluzi nacizam je u ovoj zemlji zabranjen, tako da ti (isto kao i bivsi ministar Selja) krsis zakon nekim svojim postovima a gde ja to propagiram nacizam??? -------------------- Eliot je peder :)
|
smorko_gusic |
May 14 2008, 09:28 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE "peshchaniku" i reci mi zashto je b92 kada su minirali to antisrpsko sranje odma bacio pricu o divljastvu i diskriminaciji podrzavas ukidanje gradjanskih sloboda braneci to time sto je to dobro za naciju. Na primer. -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Turgon |
May 14 2008, 10:51 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(smorko_gusic @ May 14 2008, 10:10 AM) A jel tebe neko tera da se ponasas ko kreten ili ti to radis slucajno? Zasto niko nije spreman da prihvati da je situacija losa, da smo vodili besmislene ratove, da se kralo, ubijalo, da mafija postoji u svim aspektima zivota. Zar je i nama kao i Amerima potrebno da nam pune glavu pricama o tome kako smo nebeski/demokratski/svetski/sveti ili sta vec narod? Ako kazu da smo losi, sto da budemo jos gori pljujuci ih, umesto da im pokazemo koliko smo zapravo dobri i budemo jos bolji. P.S. 2 voja: Koliko me secanje sluzi nacizam je u ovoj zemlji zabranjen, tako da ti (isto kao i bivsi ministar Selja) krsis zakon nekim svojim postovima Sine, preterano *****s Tako je, nismo nebeski narod , mi smo najgora armija iz pakla, kad smo takvi ti se lepo spakuj pa idi u Zagreb/Tiranu da gledas Pescanik i sanjas Cedu This post has been edited by Turgon: May 14 2008, 10:51 AM -------------------- |
Iva |
May 14 2008, 03:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Turgon @ May 14 2008, 11:51 AM) Sine, preterano *****s Tako je, nismo nebeski narod , mi smo najgora armija iz pakla, kad smo takvi ti se lepo spakuj pa idi u Zagreb/Tiranu da gledas Pescanik i sanjas Cedu Hm, a i da jeste to rekao - ajde mi sad objasni zašto si naveo baš ZAGREB i baš TIRANU -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SBS |
May 14 2008, 04:04 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
ja sam za vladu DS + SPS + Madjari, ko jebe ove( ) iz ldp-a, misle da su neke face, a jedva presili cenzus, ovi su meni isti ko radikali, samo sto su ovi EKSTEMNI idioti levice, a mislim da bi verovatno i pala vlada sa ldp-om u njoj, jer su oni mnoko nafiksani, mislim nakurceni, kao oni ce sad sve da menjaju, potpuno su neiskusni,
cela politika im je "sledimo Đinđića", a Đinđić iz DS-a, a naravno tu je i druga stvaka njihovog programa" mrzimo sve koji nisu za nas" itd., a radikale i da ne spominjem, samo ću da citiram Beogradski Sindikat QUOTE Umesto u ludnici, radikali su u skupštini -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
SBS |
May 14 2008, 04:09 PM
|
QUOTE(Turgon @ May 13 2008, 11:12 PM) ALOOOOOOOOOOOO BREEEEEEEEEE, ajmo malo i da budemo realni. Mogu Kuzman i Iva odma da skoce na mene bole me , ALI , na HRT-u manje negativno o nama pricaju nego na b92, a vi sad pricajte sta ocete. Tačno, više nas pljuju na b92, a to JESTE Čedina televizija, u izbornoj noće voditeljka je sve oslovljavala sa imenom i prezimenom, jedion je u jednom trenutku rekla " a sad da čujemo Čedino obraćanje" -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
SBS |
May 14 2008, 04:15 PM
|
QUOTE(Eagle1914 @ May 13 2008, 10:51 PM) Ja sam mislio da bi ovi iz LDPa dusu prodali i pojeli govna za 1000$, mada ni ovi sa b92 nisu daleko.... Definitivno, a možda i za manje stoka ...... -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Neonkitza |
May 14 2008, 05:20 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
kakve veze ima ovo sa cedinim obracanjem jao dajte ne serite ;p
a dal sps i ds i manjine mogu da naprave vladu? a i ds i sps su vise razliciti nego ds i ldp...nekako ne ide,zar ne? This post has been edited by Neonkitza: May 14 2008, 05:23 PM |
ShadyLady |
May 14 2008, 05:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 08 Member No.: 911 Status: Van MGa |
QUOTE Cekaj, cekaj, cekaj....Ti sada pokusavas da izjednacis nacizam, drugi svetski rat i genocid nad Jevrejima sa nasim ucescem u gradjanskom ratu 90ih??? Sta da prihvatamo? Tebi je isto to sto su oni pobili 6miliona Jevreja i to sto smo mi ucestvovali u gradjanskom ratu??? Auuuu pa vidi se uticaj glasanja za LDP... Jel vam dele neke spricice i iglice kad zaokruzite njihov broj na glasackom listu? Retoricko pitanje... Ne treba mi odgovor...(Znam, znam sociolog ) Nije isti cin, ali su obe stvari lose, ratni zlocini. Ne moze da bude isto, jer Nemci su ipak neko i nesto u Evropi, oni su bili (i ostali u neku ruku) sila, a mi to nikada necemo biti, ali je isti tip dogadjaja. QUOTE Gledao sam pre par godina, bilo je.... Sto jes, jes... E bas izvini sto imas zivot. Mislim izvini. Jel sam ti se izvinio sto imas zivot? Ajde jos jednom za svaki slucaj. Izvini Kako uzaludno potrosenih 20 sekundi kucanja... QUOTE Jbt, ne radi se ovde o tome da li imas zivot nego kako mozes da lupetas o izvestavanju televizija kada ih i ne gledas??? Logicka greska u startu.. Jbg, diskredituje tvoje stavove i misljenje.... Sama si sebi iskopala jamu... Tvoj sud o ovome bas zato ne vredi..... 1) Ko si ti da kazes ciji sud vredi, a ciji ne? Da nisi mozda neki autoritet? 2) Odakle ti znas sta ja gledam i koliko??? 3) Nauci civilizovano da komuniciras bez omalovazavanja sagovornika, pa mozemo da nastavimo diskusiju. |
voja |
May 14 2008, 05:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-March 07 From: BG Member No.: 485 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vojislav Krvavac Škola/Razred: definitivno zavrsio MG |
cekaj ljudi,jel se vi zajebavate sa pricom o koaliciji ds-srs???
-------------------- Eliot je peder :)
|
voja |
May 14 2008, 06:16 PM
|
QUOTE(voja @ May 14 2008, 06:59 PM) htedoh reci ds-sps -------------------- Eliot je peder :)
|
ShadyLady |
May 14 2008, 06:18 PM
|
Ali najjaci mi je naslov na Mondu> Kom ce se carstvu prikloniti Dacic? i u nekim novinama Koliko kosta Ivica? )))
|
Neonkitza |
May 14 2008, 06:19 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
pa i to je bilo u ponudi..mada to ce taaaako tesko da se desi -.-
|
voja |
May 14 2008, 06:21 PM
|
QUOTE(ShadyLady @ May 14 2008, 07:18 PM) Ali najjaci mi je naslov na Mondu> Kom ce se carstvu prikloniti Dacic? i u nekim novinama Koliko kosta Ivica? ))) to ti samo pokazuje kakva smo divljina kad nam sudbina zavisi od jednog idiota koji btw nema ni 10% glasova... -------------------- Eliot je peder :)
|
ShadyLady |
May 14 2008, 06:27 PM
|
E, i s tobom da se slozim na ovoj temi:))))
|
Turgon |
May 14 2008, 08:31 PM
|
QUOTE(Iva @ May 14 2008, 04:24 PM) Hmmm....ne mozes sama da zakljucis ? Mozda, ali samo mozda, zbog nama bratskih naroda koji tamo zive? -------------------- |