Evropska Unija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Evropska Unija
ShadyLady |
May 17 2008, 10:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 08 Member No.: 911 Status: Van MGa |
Moze, ali nece. U tome i jeste poenta.
|
Nameless_one |
May 17 2008, 10:49 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(ShadyLady @ May 17 2008, 11:21 AM) A zasto su ona 3 dana dok je Toma bio predsednik skupshtine i evro i berza otshli u PM?Zato sto je i jedno i drugo podlozno uticaju Mladjana Dinkica i samim tim i DS. -------------------- |
ShadyLady |
May 17 2008, 10:54 AM
|
Naravno da se to nije desilo zbog naglog pada interesovanja stranih investitora za akcije u Srbiji, nego zbog uticaja Dinkica....
|
Nameless_one |
May 17 2008, 11:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
Jeste,tamo nekim japancima koji treba da investiraju je draze da se rukuju sa Tadicem nego sa Tomom...
-------------------- |
smorko_gusic |
May 17 2008, 11:59 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Pa naravno.
Jedan izgleda ko nalickani smeker, a drugi ko preminuli frankenstajnov brat. -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Neonkitza |
May 17 2008, 12:55 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
dobro poredjenje
balasevic je jednom zajebavao kako nekim politicarima na bilbordima moraju da u photoshopu prave osmeh |
c1k4_ml3kc3 |
May 17 2008, 12:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
^ tu se slazemo
-------------------- |
Eagle1914 |
May 18 2008, 07:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Поента је била да се Јапанцу баш ј*бе да ли овај изгледа као преминули Франкештајнов брат, ако ће да заради паре....
-------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Kuzman |
May 18 2008, 10:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Hocu da budemo deo EU, hocu da putujem, da polako dostizem standard kao sto ej u zemljama EU, da napredujem, da mogu da se skolujem gde pozelim, da se zakonodavstvo priblizi evropskom. Volim svoju zemlju i hocu da ona bude deo sveta, jer to zasluzuje, a ne neko sivo ostrvce na Balkanu.
Ovime je sve receno... -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
May 18 2008, 01:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ја не бих волео да се школујем у неким од западних земаља. Њихов систем просвете функционише на тај начин да те обучава само за једну струку, односно један начин пословања у ком се може наћи до две могућности посла.
Више од свега волим и поштујем наше факултете, академију уметности као и универзитете. -------------------- |
Iva |
May 18 2008, 04:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 18 2008, 02:47 PM) Ја не бих волео да се школујем у неким од западних земаља. Њихов систем просвете функционише на тај начин да те обучава само за једну струку, односно један начин пословања у ком се може наћи до две могућности посла. Више од свега волим и поштујем наше факултете, академију уметности као и универзитете. Zato jer tamo ljudi obično znaju za šta su krenuli da uče. Dok ovde obično krećemo sa nekom širom idejom. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
ShadyLady |
May 19 2008, 09:10 PM
|
Upravo!
Ja sam buduci prevodilac i apsolutno mi nije potrebna socijalna ekologija na fakultetu!!! Kao ni staroslovenski jezik, dovoljno je sto cu o razvoju ruskog jezika uciti u predmetu, koji se, gle cuda, tako i zove Istorija ruskog jezika! Kao ni npr. logika u srednjoj skoli (da se razumemo, volela sam ovaj predmet, imala sam 5, mislim da je koristan za zivot, ali ne i za moju buducu profesiju)... Kao ni mnoge druge stvari koje su mi idioti uvalili tokom skolovanja, a koje su mi savrseno nepotrebne, jer nikako ne doprinose mojoj strucnosti u poslu kojim cu se baviti... This post has been edited by ShadyLady: May 19 2008, 09:12 PM |
Anonymuus |
May 19 2008, 09:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-March 08 Member No.: 939 Status: Van MGa |
Da meni je to totalno OK sto te obucavaju samo za tvoju struku. Mislim ako si vec izabrao profesiju u kojoj mozes da briljiras, zasto da se smaras sa nekim glupostima koje ti nikada nece trebati u zivotu.
Inace ja sam za ulazak u EU STO PRE. Mislim da ce svima biti super, jer u suprotnom svi mi koji smo na ovom forumu, i koji hocemo da uradimo nesto sa nasim zivotima, otisli bismo negde gde bi nam sigurno bilo bolje. Mislim to je neko moje generalno misljenje, a vi me demantujte ako mislite da nisam u pravu. -------------------- "Udji strance, ali imaj na umu sta donosi greh pohlepe, jer oni koji uzimaju, a ne zaradjuju, zauzvrat placaju onim sto im je najdraze. Pa ako trazis ispod nasih spratova blago koje nikada nije bilo tvoje, lopove, upozoren si, cuvaj se, da ne dobijes i vise od blaga dole!" J.K.Rowling
|
ShadyLady |
May 19 2008, 09:41 PM
|
Hocu da uradim nesto sa svojim zivotom i imala sam ponudu, stipendiju da studiram na MGU, jedan od najboljih ruskih univerziteta, jer zelim da zivim i gradim karijeru OVDE! Zato i hocu da moja draga zemljica postane EU
|
maxydelanoche |
May 19 2008, 09:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(ShadyLady @ May 19 2008, 10:10 PM) Kao ni mnoge druge stvari koje su mi idioti uvalili tokom skolovanja, a koje su mi savrseno nepotrebne, jer nikako ne doprinose mojoj strucnosti u poslu kojim cu se baviti... Ali doprinose opstem znanju. Ili zelimo da nas prikazuju u klipovima koji su na kalup "Americans are NOT stupid"?! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
ShadyLady |
May 19 2008, 09:55 PM
|
yea, yea... Ali ti opsteobrazovni predmeti treba da su prisutni u Osnovnoj skoli, eventualno u prva dva razreda srednje, dalje nam stvarno nisu potrebni...
This post has been edited by ShadyLady: May 19 2008, 09:56 PM |
maxydelanoche |
May 19 2008, 10:04 PM
|
Prva dva razreda srednje (tj. 9. i 10. osnovne) da budu opsti smer, a posle 3. i 4. usmereno obrazovanje ta vremena ftw
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kuzman |
May 19 2008, 10:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Maxy, ti to ozbiljno?!
Ja sam jedva cekao da dodjem u sedmi i predjem u mg i pobegnem od "opsteg"! -------------------- |
Djole |
May 19 2008, 10:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Opste je kod nas lose koncipirano... pricali smo vec o tome u temi koju sam napravio (ono da nam sistem smrdi, zaboravih kako se zove)
Mislim preopste se uci, ne smeta mi da znam bitke u prvom svetskom ratu recimo, ali datumi onih deklaracija ne bi trebalo da su toliko bitni. Jos nas istoricar trazi jedva polovinu od onoga sto je u planu... Mogu da nadjem primere iz svakog predmeta, necega sto apsolutno nije deo opste kulture, i apsolutno je nepotrebno za 95% ljudi, pa ipak moramo da znamo za pet. -------------------- no future for you
|
maxydelanoche |
May 19 2008, 10:23 PM
|
QUOTE(Kuzman @ May 19 2008, 11:11 PM) Jako ozbiljno. Znam osobe koje su zavrsile sedmi i osmi u MG i ne znaju sta je litosfera/tektonska ploca/KAKO NASTAJU ZEMLJOTRESI... Jel' treba tako da bude? Ne kazem da nije lose koncipirano ali bolje ovako neeego... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.