Drzavno Takmicenje Iz Fizike, mrzim elasticne sile
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Drzavno Takmicenje Iz Fizike, mrzim elasticne sile
calamity |
May 23 2008, 08:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE za nekog tamo lika. :S otkad je ovo moguce? Znam da je toga bilo na matematici, ali isto tako znam da je Miss pre dve godine pitala da se takmici sa osmacima po istom osnovu i nisu joj dali :S Get used to it... Pravila na fizici se prekrajaju svake godine u zavisnosti od toga ko je u pitanju i kako to nekom odgovara :S |
^_NiN0_^ |
May 23 2008, 08:42 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Wolfbrother je 2. :DDDDD Svaka mu cast!!!
Ovi trecaci iz mog odeljenja su zauzeli ista mesta kao na republickom svaka i njima cast!!! -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
calamity |
May 23 2008, 08:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Bravo Vukobrate! Gde je IJSO ove godine (da znamo sta lepo da ti narucimo da doneses )?
Bravo i za trecake Ja navijam za Cviju zbog onog prvog zadatka na drzavnom This post has been edited by calamity: May 23 2008, 08:47 PM |
SBS |
May 23 2008, 10:25 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(calamity @ May 23 2008, 09:14 PM) Get used to it... Pravila na fizici se prekrajaju svake godine u zavisnosti od toga ko je u pitanju i kako to nekom odgovara :S TO ŠTO SI REKLA JE POTPUNO NETAČNO, piše u pravilniku, otkad postoji izborno, da učenik 1. razreda, koji ne puni 16 godina do kraja tekuće god. (uslov za IJSO) i nalazi se među prvih 10 na rep. za 1. MOŽE da učvestuje na FOS, inače Dušan je bio 4. danas, ukupno 8. i 6. mu beži 4 poena!!! Svaka čast Radetu Špegaru!!! PRAVI ŠABAN !!!! i ako može, nek napiše listu za opštu grupu ! IJSO je u Južnoj Koreji, ja imam bedž, koji sam dobio kad sam bio na Tajvanu, pa ko prođe na IJSO 2008, nek mi taži Ja navijam za Cviju i Otaša i Dina!!! -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
calamity |
May 23 2008, 11:09 PM
|
@Badza
pa cek... jel malopre maxy rekla da se to nije desilo? Btw, ja kad sam bila osmi razred nisam mogla da idem na IJSO (prvi IJSO) jer sam rodjena 20.10, a najstariji je morao da bude rodjen posle 31.10. (11 dana dakle). Tada su pravila lose tumacena... i eto... U principu, nebitno, ovo je postala tema za lepe stvari Ajde javite sta jos znate edit je zbog typo-a This post has been edited by calamity: May 23 2008, 11:10 PM |
maxydelanoche |
May 24 2008, 12:49 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Yup, tako je bilo na tom prvom izbornom. A posle su se setili da to izmene, jel' te... jos neka fora je bila sa tim ali nvm, mene nikakvo izborno ne dotice previse
Gz za trece-deovce a i za ostale -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
May 24 2008, 12:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Badzin izalslanik @ May 23 2008, 11:25 PM) TO ŠTO SI REKLA JE POTPUNO NETAČNO, piše u pravilniku, otkad postoji izborno, da učenik 1. razreda, koji ne puni 16 godina do kraja tekuće god. (uslov za IJSO) i nalazi se među prvih 10 na rep. za 1. MOŽE da učvestuje na FOS, Lupas. Ja sam u I razredu na republickom bila deveta na listi. Imala sam 14 i po godina, tj. te godine u oktobru sam trebala da napunim 15 godina, i slala sam Mici mail da me pusti da ucestvujem na izbornom sa osmacima. I onda jos jedan mail. I nije mi odgovorio (gle cuda od Mice). A onda sam poslala Nadezdi Novakovic i ona je rekla da po pravilniku IJSO ucenici koji se takmice na IJSO treba da su te kalendarske godine kad je i takmicenje zavrsili osmi razred osnovne skole. Prema tome badzo nemoj ti meni da pricas to "otkad postoji izborno"<_< Sad cu da pokusam da nadjem i taj mail od Nadezde... @edit: evo ga: QUOTE(Nadezda Novakovic) Draga Tatjana Zao mi je sto moram da te razocaram, ali nije moguce da ucestvujes u izboru za juniorsku olimpijadu, iz prostog razloga sto je to takmicenje za ucenike koji zavrsavaju osnovnu skolu te kalendarske godine, a to predvidja Statut olimpijade. Pored ogranicenja u pogledu godina starosti, ovo je veoma znacajan uslov. Nadam se da te ovo nece obeshrabriti, bice jos prilika za dokazivanje. Od sveg srca zelim ti sve najbolje na svim poljima! Srdacan pozdrav Nadezda Novakovic This post has been edited by VIP (ex Miss): May 24 2008, 12:50 PM -------------------- Opsti kriminal. |
SBS |
May 24 2008, 01:45 PM
|
Ne znam, inače je Nadežda mnogo gotivna, a naša profesorka se ODMA obratila Mići u Novom Sadu i posle ga ZVALA, ******, šteta za tebe, mada je to prvo izborno bilo sve s brda s dola tako me i ne čudi to
edit: ovo za osnovnu školu je POTPUNO NETAČNO, jer je u raznim zemljama različit sistem obrazovanja QUOTE Statut IJSO-a STUDENTS Normal team consist of six students and three leaders. If a normal team could not be fulfilled, then the minimum team that consist of three students (and only one leader), will also be allowed to participate the IJSO whose aged is fifteen years of age or younger on 31st December of the competition year. As an example Students born on or after January 1st, 1990 are therefore eligible for IJSO in 2005. Teams consisting of less than three members are not classified for team awards. Students must accept the statutes of the IJSO and the Organisation Rules provided by the LOC This post has been edited by Badzin izalslanik: May 24 2008, 01:51 PM -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
VIP <3 |
May 24 2008, 02:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ma seru oni, mrzi ih i da odvoje 3 minuta da protumace kako treba pravila... Gomila knjiskih moljaca
-------------------- Opsti kriminal. |
Wolfbrother |
May 24 2008, 08:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Hvala svima na lepim zeljama, fizicki deo sam(ne kurcim se) razbiooooo, doduse malo sam zesce zajedno sa Teodorom ispusio na hemiji i biologiji, ali iskreno to me uopste ne zanima.
Zadaci: 1. Teodor 2. Ja 3. Igor Eksperiment: 1.Ja Dalje ne znam Teorija: Ubedljivo prva Milena koja je na kraju zbog toga i zauzela prvu poziciju. Konacno: 1. Milena 2. Teodor 3. Igor 4. Ja 5. Tamara 6. Petar -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Cekaaa |
May 24 2008, 08:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
Cestitke svima koji su prosli, narocito Radetu...Zelim mu puno srece na SMO za osnovnu, da prodje na dve olimpijade, znam sam kolko se spremao da prodje, znam kolko zeli da prodje,,, jednostavno zasluzio je decko da prodje puno srece na SMO Rade !! (sledece godine IMO)
|
Wolfbrother |
May 24 2008, 08:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Fala, fala. Doduse bas je jaka konkurencija na SMO, ali nadam se da cu uspeti da dobijem jednu kartu za Albaniju
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Turgon |
May 24 2008, 09:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Albanija!!!!! to rade!!!! da mi doneses skalp jedan
Cestitam na prolazu na IJSO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -------------------- |
Wolfbrother |
May 24 2008, 09:08 PM
|
Hvala. A neee nisam jos obezbedio prolaz u albaniju hehe , za sada idem samo u koreju .
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
The snorks |
May 24 2008, 09:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Cestitke svima!!! )))
|
calamity |
May 24 2008, 10:09 PM
|
Cestitkeeeeeee
|
SBS |
May 24 2008, 10:11 PM
|
SVAKA ČAST SVIMA POGOTOVO RADETU
Za opštu grupu (reko mi Delić) : 1. Šibalić 2- Momčilo 3. Vrščanin 4. Dino 5. Ivana 6. Otaš 7. edit: Aleksandar Jović ČESTITKE SVIMA!!!!!!!!!! This post has been edited by Badzin izalslanik: May 24 2008, 10:15 PM -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
VIP <3 |
May 24 2008, 10:19 PM
|
Zar ne prolazi 8 srednjoskolaca na pripreme pa 5 ide dalje?
-------------------- Opsti kriminal. |
SBS |
May 24 2008, 10:25 PM
|
ne, ja mislim da ide 7. pa onda 5 prolazi, valjda
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
^_NiN0_^ |
May 24 2008, 11:29 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Radetu, naravno sve cestitke, i mora da me casti ;P... sutra vec - salim se
I naravno veeeeelike cestitke Sibiju (nemam kredita da im odgovorim i cestitam) Inace Sibi mi je javio, i rekao da ce , ne znam tacno kada, biti novo izborno koje ce donositi 25 poena, i da Sibi sigurno ide u Vijetnam!!! -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |