Fotografija, Vase slike
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Fotografija, Vase slike
Neonkitza |
Jul 29 2008, 10:13 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
likusa koju slikas na par slika...(kratka kosa)..to je ciki,right?
|
Vitez_Koja |
Jul 29 2008, 10:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
QUOTE(pyost @ Jul 27 2008, 12:35 PM) Ukoliko je osoba na javnom mestu, sto Trg Nikole Pasica i jeste, ne mora se traziti dozvola da bi se ta osoba slikala, kao ni da bi se njena slika objavila. svako može da te tuži za javno objavljivanje fotografije bez dozvole ukoliko je lik na fotografiji prepoznatljiv (dovoljno da može da posluži za identifikaciju na prvi pogled) ne znam baš kako tačno stoji u zakonu, ali to je poenta... uglavnom, ovde bi mogli da razmenjujemo tako neke korisne informacije :D za one koji tvrde da je glupo obrađivati fotke, to je sastavni deo važan koliko i sam proces fotografisanja ali ukoliko se ne cilja na neki specijalni efekat treba da ima za cilj samo ispravljanje grešaka jevtinog aparata... ps. u fotografiji je jevtino jako relativan pojam -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
pyost |
Jul 29 2008, 10:20 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja sam bas mislio da ti ne moze nista Bas cu da se informisem detaljnije
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Balder |
Jul 29 2008, 10:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Svaka slika se obradjuje, samo je pitanje koji efekat treba da se postigne... Za realnu fotografiju, malo ces ispraviti White Balance, ekspozuru i kontrast...
A za nesto umetnicko moze da se radi sve i svasta... Realno, postprocessing je jako vazan i prilicno tezak DEO fotografisanja... Licno ne volim da preterujem sa postprocessingom, sem eventualno kod HDR slika... Ali sam video neke prelepe radove oko kojih se prilicno zezalo sa PS-om... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Devojka sa mesecom u očima |
Jul 30 2008, 08:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(maca @ Jul 29 2008, 10:04 PM) jos 3 moje slicice http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217361544 http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217361564 http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217361568 E jesu extra A kako i da ne budu extra kad slikash tako lepa mesta -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
maca |
Jul 30 2008, 08:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
QUOTE(Vitez_Koja @ Jul 29 2008, 11:15 PM) za one koji tvrde da je glupo obrađivati fotke, to je sastavni deo važan koliko i sam proces fotografisanja ali ukoliko se ne cilja na neki specijalni efekat treba da ima za cilj samo ispravljanje grešaka jevtinog aparata... ps. u fotografiji je jevtino jako relativan pojam ajme, pa nisam rekla da ne treba obradjivati fotke vec da mene to mrzi da radim i da zato nisu savrsene... a i nemam neke potrebe da ih sredjujem jer su meni uglavnom ok( za moje pojmove neobradjenih slika), mada znam da mogu ispasti mnogo bolje posle obrade.... radila sam to na nekim slikama i super su ispale....normalno je obrada slike sastavni deo fotografisanja i da je cak teza od samog slikanja... sve super slike su uglavnom( 99%) morale da prodju obradu.... tako da ONI NE tvrde da je glupo sredjivati fotkice, negi IH je samo mrzelo ONI @Devojka sa mesecom u ocima: thanks This post has been edited by maca: Jul 30 2008, 08:40 AM |
Jul 30 2008, 08:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
zashto koristish ovo "ajme"?
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
maca |
Jul 30 2008, 08:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
to sam pokupila od nastavnice hemije.... kad god neko lupi neku glupost ili odgovara pa nema veze sa mozgov ona kaze ajme....
|
Jul 30 2008, 08:55 AM
|
Aha... kay
Ja sam pre gotovo godinu dana pokupila tu uzrechicu od nekog drugog . Zato pitam -------------------- Good
Vitez_Koja |
Jul 30 2008, 09:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
ajme, izvinjavam se na indirektom obraćanju onima koji su se osetili prozvani :p
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
maca |
Jul 30 2008, 09:14 AM
|
QUOTE(Vitez_Koja @ Jul 30 2008, 10:10 AM) pa ja sam jedina u ovom topiku koja je napisala da ne obradjuje slike... tako da je ocigledno da se odnosilo na mene, pa sam zato odgovorila.... i da obracao si se meni tako se ne osecam prozvano |
Neonkitza |
Jul 30 2008, 11:15 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
SB je to pokupila od Ive ^^
|
Jul 30 2008, 11:21 AM
|
Jao kako smo dobro informisaaaaaniiiii
Jul 30 2008, 11:23 AM
|
Neke moje slichice. Ne mogu se ni porediti sa tim vashim pro, jer su radjene mobilnim
This post has been edited by Devojka sa mesecom u očima: Jul 30 2008, 11:44 AM -------------------- Good
Balder |
Jul 30 2008, 11:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
maca |
Jul 31 2008, 08:10 AM
|
maca je najsladja
evo nekih slikica: http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217501651 http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217501658 http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217501653 http://i44.photobucket.com/albums/f23/maca...pg?t=1217501653 This post has been edited by maca: Jul 31 2008, 11:58 AM |
RZA |
Jul 31 2008, 12:14 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
@danko
ja cu da koristim neku od ovih slika za avatar i tak to.. k? -------------------- cold
|
Neonkitza |
Jul 31 2008, 12:48 PM
|
ne!!ne moze
zasto ne bi bilo k!? |
LoshMeeBre |
Jul 31 2008, 12:54 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Autorska prava, ovo ono
-------------------- |
RZA |
Jul 31 2008, 12:56 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
pa ne bi ni on smeo mene da prikazuje bez mje dozvole
-------------------- cold
|