Fotografija, Vase slike
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Fotografija, Vase slike
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 1 2008, 02:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Ma nemoj da kvarish dete. Ima vremena. Chitace kada malo poraste
@maca: Ne chitaj frojda!!!!!! Ja ti to od srca... -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
c1k4_ml3kc3 |
Aug 1 2008, 02:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ја се извињавам, понекад заборавим да овде има непунолетних
Ја сам Фројда читао с тринаЈест добро...већ сам малчице изгубљен случај, али шта сад Вива ла Вида! This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Aug 1 2008, 02:58 PM -------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 1 2008, 03:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Ma ne diraj je. Ozbiljno ti to kazhem. Pusti je da sama nadje shta ce da chita. Evo... najbolje onaj roman od Ane Karenjine
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
c1k4_ml3kc3 |
Aug 1 2008, 03:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Нико је не дира, побогу, свашта... о_0
Више не може човек ни да буде неозбиљан...ццц... -------------------- |
maca |
Aug 1 2008, 03:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
ne brini sreco necu citati jer inace ne volim da citam... umem i ja sama da se branim i te kako , ali nema potrebe sad...a necu ni anu citati, tako da opusteno ... ljudima koji su prebolesni tesko je pomoci
i dosta spama( evo pomazem pyostu ).... ovaj topik je divan This post has been edited by maca: Aug 1 2008, 04:12 PM |
VIP <3 |
Aug 1 2008, 09:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(maca @ Jul 31 2008, 10:52 PM) Nemoj tako ozbiljno sve da shvatas A i ta fotka jeste perverzna... Na neki perverznjakovicki nacin Mislim, ja sam uocila bar dve perverzije na njoj Mozda i nisu perverzije normalnim ljudima Zavisi, ako si umobolnik na tabletama za umobolnike onda jesu... a mozda i nisu (jer ako si na tabletama, trebalo bi da nisi umobolan) O jbt, kul je slika... Perverzne slike su kul -------------------- Opsti kriminal. |
Hannibal Lecter |
Aug 1 2008, 09:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
ovaj ja ne vidim perverzije na slici..
a ja vidim perverzije svuda =>slika je normalna, a vama nema spasa -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
VIP <3 |
Aug 1 2008, 09:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ne gledas DOVOLJNO pazljivo svuda
This post has been edited by VIP (ex Miss): Aug 1 2008, 09:32 PM -------------------- Opsti kriminal. |
pyost |
Aug 1 2008, 09:41 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Dosta.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kuzman |
Aug 2 2008, 12:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
O super sto ima jos onijeh koji vole da fotkaju
Puca li neko analogno? SLR i ostale fore? Obrada slike je dozvoljena naravno.Samo je pitanje kad prestaje da bude fotografija i postaje "umetnicko delo"(u nedostatku boljeg izraza, jer je i sama fotografija to). -------------------- |
Neonkitza |
Aug 2 2008, 12:19 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
pa pyostov je digitalan SLR...a ja bih da uzmem caletov staaari SLR i da se igram jedan dan to bi bilo zabavno
|
Kuzman |
Aug 2 2008, 12:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Meni ponekad bude zabavno, jer nema autofokusa i slicnih stvari. Samo malo mehanike
-------------------- |
Balder |
Aug 2 2008, 01:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Da moj nesrecni aparat ima malo bolji manualni fokus (npr. kao prosecni SLR), ja bih ga mnogo cesce koristio od automatskog... Auto samo u bas hitnim situacijama... No, jbg
... kada postaje "digital art" bi bio najbolji izraz slazem se sa tim, zato ne volim da preterujem sa editovanjem... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Vitez_Koja |
Aug 2 2008, 01:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
u poslednjih, slobodno mogu da kažem, 20ak godina praktično i ne postoji analogni aparat... ekspozicija je na većini kompjuterizovana, fokus automatski (ako ne motorizovan, onda bar sa elektronskom potvrdom) a prosečan korisnik ni ne mora da zna "neke tamo gluposti" poput osetljivosti filma ili merenja svetla na određenom mestu... npr nikon f401 iz '88 sam detektuje kada je objekat koji je u fokusu istovremeno u kontrasvetlu, a pritom poseduje stanardne pasm modove i i-ttl merenje za blic koje radi i po danu (sa njim sam se igrao pa znam, skuplji aparati su još bolji)
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
Neonkitza |
Aug 2 2008, 09:25 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ovaj caletov aparat je nikon f-801...stvarno nemam pojma kakav je
|
Balder |
Aug 2 2008, 10:08 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Da... ja sam se igrao sa dedinim aparatom iz 60-tih i zaista sa njim nikad ne bih mogao da naucim da slikam, jer sve moras manuelno da radis, a pri tom nemas nikakvu ideju koliko je svetla zapravo potrebno (tj. sve mora da se radi na iskustvo)...
Sa druge strane, sa ovim Neonkitzinim je znaaaatno lakse... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Vitez_Koja |
Aug 2 2008, 10:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
http://www.mir.com.my/rb/photography/compa...htmls/slr88.htm
u prevodu, ako imaš para za film i razvijanje možeš jako ozbiljno da fotografišeš... objektive možeš da pozjamljuješ od pyosta :p -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
Neonkitza |
Aug 2 2008, 10:17 AM
|
imam 2 objektiva i blic...
|
maca |
Aug 2 2008, 10:56 AM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
QUOTE(VIP (ex Miss) @ Aug 1 2008, 10:11 PM) naravno da jesu... nego sam htela objasnjenje, jer nisam bila ukapirala koji deo slike tacno ...pyost ima bas dobrih tih kul slika ....i da ne zapostavim baldera i on ima odlicnih kul slika ... and this is not spam, pricamo o fotografiji ( ajde dobro, necu vise spamovati ovu kul temu ) ...ajde stavite neke fotkice ... |
Balder |
Aug 2 2008, 11:35 AM
|
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|