Fotografija, Vase slike
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Fotografija, Vase slike
maxydelanoche |
Feb 22 2009, 07:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Snazna je slika, kontradiktorna, ironicna. Ostavlja utisak. Jednostavna je, bez detalja, nije krvolocna ili perverzna scena, a opet je gadna, pooomalo morbidna, mada u isto vreme i jako zanimljiva. Nije strasna, ali povlaci direktne asocijacije. Iiiii ako nastavim sa pojasnjenjem, potrosicu sve prideve koje znam
i da, takodje, fotografija je cista, savrsena. Deluje skroz odradjena u PS-u, preterano profi. U prvi mah nisam skapirala da je tvoja slika, toliko je delovala profi -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Feb 22 2009, 07:40 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Hvala Mozda je i posaljem na konkurs...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
calamity |
Feb 22 2009, 08:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
@pyost
a sta pise na tom papiru? |
Balder |
Feb 22 2009, 08:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
http://lordbalder.deviantart.com/art/My-Camera-2-113774994 << Moja mica :}
http://lordbalder.deviantart.com/art/My-Camera-1-113774610 << moja mica iz drugog ugla... http://lordbalder.deviantart.com/art/Winter-Sun-113774824 -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
VIP <3 |
Feb 22 2009, 11:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Zbog imena prve dve slike pomislila sam da je na njima Nina... ili barem Mishko... ili makar Pjost... a ono makina
-------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Feb 23 2009, 12:02 AM
|
QUOTE(VIP <3 @ Feb 23 2009, 12:50 AM) hehe, takodje -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
LoshMeeBre |
Feb 23 2009, 12:06 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 22 2009, 07:31 PM) http://www.marijajankovic.com/ a sta kazete, kakav sam pro ^^ jk, ofc, sta mislite o radu ove cure??? pokusavam da skapiram neke stvari o kompoziciji slika i jos po nesto, pa sam gledala fotografije nekih poznatih fotografa i izmedju ostalog naletela i na ovaj sajtic... Album "ratna prica" me je odusevio -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 23 2009, 12:24 AM
|
Hahaha i na mene je to ostavilo ubedljivo najjaci utisak bas se treba setiti tako necega
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Balder |
Feb 23 2009, 08:11 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Nije tako veliki problem setiti se za nekoga ko igra Wargaming... U sustini imam gomilu slicnih fotki, a bice ih jos gomila posle turnira 7. Marta
U svakom slucaju je odlican album... I odlicne su fotke... Meni se svidja onaj album sa ratnicima... Sajt mi je ruzan btw. Marija, kad cemo videti tvoje fotografije -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
LoshMeeBre |
Feb 23 2009, 08:44 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(Balder @ Feb 23 2009, 09:11 AM) Nije tako veliki problem setiti se za nekoga ko igra Wargaming... U sustini imam gomilu slicnih fotki, a bice ih jos gomila posle turnira 7. Marta U svakom slucaju je odlican album... I odlicne su fotke... Meni se svidja onaj album sa ratnicima... Sajt mi je ruzan Eeee, kaci, kaci, kaci Samo ne verujem da ona igra WH ;P This post has been edited by LoshMeeBre: Feb 23 2009, 08:51 AM -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 23 2009, 10:25 AM
|
QUOTE(Balder @ Feb 23 2009, 09:11 AM) Moje fotke pa neee znam, uskoro ^^ kad bude dovoljno toplo da mogu da izdrzim vise od pola sata napolju :0) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Balder |
Feb 23 2009, 09:07 PM
|
Ne mora da znaci da igra, ali mozda zna nekoga ko igra, pa joj je palo na pamet
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
maverick |
Feb 27 2009, 04:34 PM
|
Њиндоњс ЏП Group: Članovi Joined: 25-April 06 Member No.: 58 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vladimir Dimić Škola/Razred: ETF III |
-------------------- |
Vitez_Koja |
Feb 27 2009, 05:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
ova posledjna nije loša, samo si trebao nekako više da izvučeš detalje na zemlji ;)
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
Balder |
Feb 27 2009, 11:49 PM
|
... ili da ih vise "ubijes"...
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
OGIxD |
Mar 2 2009, 11:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Pa posle dugog mucenja odlucio sam da pitam vas o jednom vecno zaebanom pitanju. A to je koji DSLR da kupim?
Recimo neka je kolicina novca do 500 eura. Ali to je tek pocetak jer stvarno nisam pametan sta da radim. Do tog cenovnog ranga spadaju Nikon D40,D60,Canon 1000D,Sony A200,Oly E520... I tako krenem da se vrtim okolo i neam pojma sta da radim... Svaki ima svoje prednosti i mane ali opet dodjem do toga da mi je od ovih najbolji Canon 1000D. Nikoni D40,D60 ne bih uzimao nemaju AF motor recimo ,a vec sledeci Nikon D80 je dosta skuplji jer bi sa ovim budzetom mogao samo telo kupiti. I tu dolazim do jos jednog problema , da li da kupim za manje para telo i skupljam novac za neki pristojan objektiv ili da kupim malo skuplju masinu sa jednim objektivom koji bi mogao da mi sluzi ali ne onoliko koliko ja zelim. A bavio bi se opstim fotografisanjem svega i svacega pa bi kad kupim najvise sluzio objektiv koji dolazi uz 1000D (18 - 55mm IS), ali takodje bi se bavio i astrofotografijom pa mi je canon malcice bolji izbor zbog manje suma...Pomozite |
Vitez_Koja |
Mar 3 2009, 12:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
sony i oly otpiši odma... d60 je samo d40 sa drugim senzorom, ne vredi tu razliku pa ako oćeš neko trajnije univerzalno rešenje 1000d ispada najbolja varijanta... al pošto smo ovde svi nikonovci, onda mora da te nagovaram :p uzmi d80 i nećeš zažaliti
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
Balder |
Mar 3 2009, 08:39 AM
|
Kao sto Vitez rece, nisu za dzabe Canon i Nikon najbolji... Kao sto rece D40 i D60 imaju problema sa tim motorom, ***** ga, ali su pored toga odlicni aparati...
Iskreno, ja sam uradio to da sam kupio za 500e D80 i vec 2 meseca cekam da kupim neki dobar objektiv... Ni u jednom trenutku nisam zazalio zbog toga... Mada je to i zbog toga sto ne bih uzeo Canon jer ga ne volem Mozes da sacekas kraj Marta, odes na Berzu, pa vidis da li ima nesto polovno sto bi te zanimalo... Ili vidis po sajtovima (Foto-Berza i Fotoglasi) -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Neonkitza |
Mar 3 2009, 08:59 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
18-55 nikonov objektiv kosta 150evra...bolja ti je varijanta d80+to...a kad skupis pare kupis neki dobar objektiv
|
OGIxD |
Mar 3 2009, 10:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Hm znam da je D80 dosta bolja masina od 1000D... Ali recimo nema ciscenje senzora... Ne znam da li ima nekih realnih posledica zbog toga... Zbunjen sam
|