Fotografija, Vase slike
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Fotografija, Vase slike
Vitez_Koja |
Mar 3 2009, 11:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
pa pogledaj na fotkama dal se vidi prašina :P
This post has been edited by Vitez_Koja: Mar 3 2009, 11:49 PM -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
OGIxD |
Mar 4 2009, 12:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Hmm pa ja ovde ne vidim nista od prasine Ali sad bas i ne znam ni kako izgleda... A sad se ipak razmisljam o Nikonu... Znao sam da ce nikonovci da me ubede damn!
This post has been edited by OGIxD: Mar 4 2009, 12:06 AM |
Vitez_Koja |
Mar 4 2009, 01:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
prelistaj ovu temu i nadji pyostovog čikicu na krevetu... one fleke na zidovima su ustvari prašina na senzoru :p
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
Neonkitza |
Mar 4 2009, 08:53 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ali to je opet pyost...ciscenje senzora je mnogo laka stvar nemoj da razmisljas o tome...uglavnom je prasina premala da bi se videla...sem ako si zivotinja ko pyost,pa ka zapostavis
+mozes da ga odneses da ga besplatno ociste,a to traje 3 minuta... |
Balder |
Mar 4 2009, 08:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Prasina je veoma mali problem i svakako najgluplja stvar zbog koje bi trebalo da se odlucis za neki aparat... Relativno cesto sam skidao objektiv u prvih mesec i po dana od kako posedujem aparat, nisam nesto preterano pazio na to da ne padne prasina (tj. bolelo me uvo da ga okrecem ka zemlji), pa se sada prasina opet vidi tek na f16+ (prasina se vise vidi na manjim otvorima blende jer je NA senzoru )
U svakom slucaju, cak i kod aparata koji imaju ciscenje senzora, kad tad ces morati da ocistis prasinu, jedino sto ces morati redje... A to zaista nije neki problem... Kupis duvalicu (Giottos, ili tako nesto se zove firma), i izduvas za 10-15 sekundi Nikon D80... I videces da neces zazaliti... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
pyost |
Mar 4 2009, 09:33 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Vitez_Koja @ Mar 4 2009, 01:46 AM) prelistaj ovu temu i nadji pyostovog čikicu na krevetu... one fleke na zidovima su ustvari prašina na senzoru Actually, ispostavilo se da veci deo toga JESU fleke na zidu Ali posle jednog besplatnog ciscenja u REFOTu, nisam uoste imao problema sa prasinom... Posebno ne sa pumpicom -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Vitez_Koja |
Mar 4 2009, 09:46 AM
|
aaa znači prašina na senzoru ipak ne prati perspektivu zida :p
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
VIP <3 |
Mar 4 2009, 11:02 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
-------------------- Opsti kriminal. |
Balder |
Mar 4 2009, 03:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Jbg... Ja sam brz momak... Brzo ga duvam... I ja to cu radim sam... Za razliku od Pyosta koji nosi u servis da mu izduvaju...
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
VIP <3 |
Mar 4 2009, 06:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Pjoste, jesi ga nosio u muski ili u zenski servis da izduvaju? Mislim, jel radilo musko ili zensko?
-------------------- Opsti kriminal. |
OGIxD |
Mar 4 2009, 06:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
U znaci ako kupim canon automatski cu da ga duvam cak iako je veeeoma dugacak??? (mislim na objektiv ) To nikon ne moze
|
pyost |
Mar 4 2009, 08:31 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Balder @ Mar 4 2009, 03:31 PM) Jbg... Ja sam brz momak... Brzo ga duvam... I ja to cu radim sam... Za razliku od Pyosta koji nosi u servis da mu izduvaju... Bolje ce oni da ociste u servisu nego ja pumpicom, a pritom je i besplatno... Od tog ciscenja sam samo duvao, i nema nijedne mrlje na slikama, a to je bilo pre 5 meseci. -------------------- Baby, it's a violent world.
Balder |
Mar 5 2009, 08:17 AM
|
Da, ali nemamo svi REFOTB garanciju A druga stvar, mrzelo bi me da nosim na servis... jbg...
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Valkyrie |
Mar 7 2009, 10:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Mene samo zanima, jesam li jedina osoba koja je poludela zbog Blagojevićevog izbora za izložbu radova?
Čovek me je potpuno iznervirao. Imam fantastične (meni svakako, ali i većini ljudi koja je videla) fotografije sa Durmitora, za koje mi je on rekao da treba da ispresecam na neke potupno nestandardne formate, i to izabrao najgore fotografije iz skupa. Zaista se ne slažem sa njegovim mišljenjem i neću priložiti fotografije za izložbu najverovatnije. Je li još neko odustao? -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
pyost |
Mar 7 2009, 10:33 PM
|
I meni je predlozena seca jedna fotografije... A znam i jos dva slucaja Ali necu da odustanem, zasto bih...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Valkyrie |
Mar 7 2009, 11:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Pa, meni je jako žao da kasapim slike koje mislim da su dobre. Makar da čevek ima dobru kritiku, pa da kažeš - u pravu je - ali stvarno mislim da bi ih to uništilo.
Ne želim da moje ime stoji ispod toga, bar za ono što je predložio za dve slike... šta znam, možda se predomilsim, ima vremena do utorka. -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Balder |
Mar 7 2009, 11:18 PM
|
Jedna stvar je njegov predlog, a druga stvar je sta ti izaberes Njegov predlog mozes da prihvatis, a valjda ne moras... Mislim, nemam pojma, ne znam ko je covek... Ali valjda je tako... Ucestvuj kako ti mislis da treba... Sto ne znaci da nije u pravu... mozda...
Nego, par slika koje sam obecao, sa danasnjeg turnira u Confrontu. http://i20.photobucket.com/albums/b227/dar...je/DSC_2245.jpg http://i20.photobucket.com/albums/b227/dar...je/DSC_2252.jpg http://i20.photobucket.com/albums/b227/dar...je/DSC_2266.jpg P.S. Sve figure su firme Rackham, Wolfeni su obojeni od strane... Ne znam... Valjda Zlaje... A ovi ljudi su obojeni od strane mene This post has been edited by Balder: Mar 7 2009, 11:19 PM -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Neonkitza |
Mar 8 2009, 11:23 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
meni je lepo rekao da iseckam sve slike da bi vazilo pravilo trecine mwahaha...ali mene mrzi to da radim ;p videcu...
ko da je bitno...i kako mislis da ispresecas na nestandardne formate? :S |
Slovenatz |
Mar 8 2009, 11:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
A zasto ne bi uradili ono sto ljudi inace rade kad pricaju sa blagojevicem? Klimajte glavom i uradite sta vi hocete.
-------------------- |
Neonkitza |
Mar 8 2009, 11:29 AM
|
pa tako ce na kraju i biti ;P sem za jednu fotku gde je u pravu :S
|