Metal/rock, Guitar Will Cry!!!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Metal/rock, Guitar Will Cry!!!
c1k4_ml3kc3 |
Aug 18 2008, 11:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ја Nightwish једноставно препоручујем свим љубитељима музике.
Tarja Turunen (Вокал, певачица) Emppu Vuorinen (Гитара) Jukka Nevalainen (Бубњеви) Tuomas Holopainen (Клавијатуре, текстописац) Басисти ми се никад нису свиђали тако да нећу ни да постављам њихове фотке пијандуре су...Туомас је посветио песму Slaying the Dreamer како тадашњем басисти тако и свима који су га нервирали. Елем, од Nightwish-a бих препоручио све песме које су инволовале Тарју, а гитарска солажа има смисла и мелодичност (због тога их и волим и ценим јер нису типичан ''метал'' бенд већ много више од тога - уосталом, њихова музика надахњује, а Тарја као вокал је фасцинантна, права оперска певачица) Тарја Турунен Рецимо да су мени омиљене песме следеће: - Deep Silent Complete (по мени, њихова најлепша и најбоља песма) - Sleeping Sun (I wish for this night to last for a lifetime...I wish to go down with the Sun...) - Come Cover me (Take heed dear heart once apart she can touch nor me, nor you) - Planet Hell (Welcome down to my planet Hell) - Over the Hills and Far away (They came for him one winters night, arested he was bound...тотално Nordic!!!) - Passion and the Opera (песма није за оне који не подносе оперу) - Stargazers (Theater for the play of Life) - Crimson Tide (samo gitara) - Wishmaster (Master, Aprentice!!!) - Astral Romance (Оно што мислим о Deep silent Complete мислим и о овој песми прелепе су, заиста) - Kinslayer (Not a hero unless he dies) - Sin for him (God I must confess, I do envy the sinners) - Wanderlust ( It's not the end nor the kingdom come, it is the journey that matters the distant wanderer, call of the wild, in me forever and ever and ever forever wanderlust!!!) (песма за све RPG фанове, хахаха ) - Crownless - End of all Hope (вампири)... Уствари, пре него што набројим остале песме, најбоље су им све. Dead Boy's Poem " If you read this line, remember not the hand that wrote it Remember only the verse, songmaker`s cry the one without tears For I`ve given this its strength and it has become my only strength. Comforting home, mother`s lap, chance for immortality where being wanted became a thrill I never knew The sweet piano writing down my life" Born from silence, silence full of it A perfect concert my best friend So much to live for, so much to die for If only my heart had a home Sing what you can`t say Forget what you can`t play Hasten to drown into beautiful eyes Walk within my poetry, this dying music My loveletter to nobody Never sigh for better world It`s already composed, played and told Every thought the music I write Everything a wish for the night Wrote for the eclipse, wrote for the virgin Died for the beauty the one in the garden Created a kingdom, reached for the wisdom Failed in becoming a god Never sigh... "Teach me passion for I fear it`s gone Show me love, hold the lorn So much more I wanted to give to the ones who love me I`m sorry Time will tell (this bitter farewell) I live no more to shame nor me nor you And you... I wish I didn`t feel for you anymore... " A lonely soul... An ocean soul... This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Aug 18 2008, 11:55 PM -------------------- |
Neonkitza |
Aug 18 2008, 11:46 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
meh...ne volim NW :S
|
c1k4_ml3kc3 |
Aug 19 2008, 12:08 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
-------------------- |
Balder |
Aug 19 2008, 12:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Ja ne volem zenski vokal u metal muzici... ni u punk-u... jaaako retko da dobro zvuci... jedino onaj The Avangers...
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
c1k4_ml3kc3 |
Aug 19 2008, 12:19 AM
|
-------------------- |
Balder |
Aug 19 2008, 12:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Stvar licnog ukusa, to je razlog zasto ne volim Nightwish, koji ti ocigledno volis Ne znam za taj Vagiant, mozda je dobar... nemam sad vremena da slusam
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
c1k4_ml3kc3 |
Aug 19 2008, 12:51 AM
|
Ма океј је. То је неки бенд који се састоји, колико знам, од три или четири девојке које немају више од по двадесет година...и оно што сам чуо је поприлично дојајно, могу ти рећи
Елем, мени се свиђају женски вокали у метал музици. Christina Scabbia из бенда Lacuna Coil Sharon Del Adel из бенда Within Temptation Amy Lee из бенда Evanescence Angela Gossow из бенда Arch Enemy Simone Simons из бенда Epica Sandra Schleret из бенда Dreams of Sanity Anneke Van Giersbergen из бенда The Gathering То су оне које знам, иако неке више не певају...Кристина Скабија ми је...мљац, мљац !!! Али и Симоне Симонс...ммм -------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 19 2008, 02:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Neonkitza @ Aug 18 2008, 04:26 PM) poredis S&G i britney a to nema veze sa vezom ali dobro..mrzi me da objasnjavam zasto... ne,mi nismo ograniceni ne zato sto slusamo to zato sto je metal rock cool ili sta vec,vec zato sto nam se svidja...lepo nam je kad to slusamo Epa vidish meni dodje da iskochim iz svoje kozhe kada chujem simona&garfunkela, cansas, janis joplin, doorse, takodje slipknot, nightwish i ko zna shta josh => meni to nije prijatno i nije mi lepo kad to slusham Da razjasnimo... kada ti ne budesh mogla da uchish 2 meseca, jer ti nishta ne ulazi u glavu i sve to vreme blenesh u nebo, roletne, zalaske sunca, ne mozhesh da zaspish do 5 ujutru jer razmishljash o smislu zhivota i slushash tuzhne prastare stvari, onda mi se javi I nemam nameru da brishem account QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Aug 18 2008, 04:28 PM) Mlekce, tvoj post je bio toliko "kratak" da nije mogao da ga quotuje Zato moram da izjavim svoje zhaljenje shto ne mogu da ti lepo izodgovaram na svaku rechenicu koju si napisao. Tek da se zna da chitam te postove, ali da umrem od dosade dok dodjem do kraja QUOTE(Eli0t @ Aug 18 2008, 05:16 PM) Zahvaljujem na lepim rechima I posle sam ja ne-tolerantna? QUOTE(VIP (ex Miss) @ Aug 18 2008, 07:37 PM) E majke mi, SB, cak i ja moram samo da prokomentarisem ono sve sto si pisala Dakle, gomila ljudi na forumu me zna, zna da ja ne slusam rok i "metalne" stvari (jk za termin ), i da vrvtno nisam cula 99% stvari koje ljudi koji to vole slusaju... ali takodje znaju i da ih ja ne vredjam na osnovu toga, niti im govorim kako je "moja" muzika bolja od "njihove"... Kolko ja primetih poredis neuporedive stvari... ovde si napisala vise gluposti nego kad si pisala kako metalci kolju kokoske. Kao prvo... znam zashto sam rekla da je britney bolja i to mozhda neki i shvate jednog lepog dana . To nije znachilo da ih ubedjujem da je njihova muzika beziveze, nego da je ja nalazim takvom. Da se zna: pisala sam da satanisti kolju petla, a ne metalci kokoshke. Ja na tom topicu i dalje ne nalazim da sam rekla bilo shta glupo, a Vash je problem ako to ne uvidjate QUOTE(Wolfbrother @ Aug 18 2008, 08:09 PM) Kakve to ima veze? Moja keva je slusala AC/DC, da li to znaci da nije ok da ja slusam? Da li je stara muzika losa zato sto je stara? Muzika iz 70ih i 80ih ne moze da se poredi sa sadasnjom ni po kojoj osnovi. Ma muzika u trendu je najboooolja. :irony: E zbog takvog razmisljanja na sve strane imamo pun racku fensera koji slusaju tf i rep, pricaju: "METAL UUU TI LUDACI!" "TO SAMO SATANISTI SLUSAJU!" "NISAM KLOSAR DA SLUSAM METAL!" "SLUSAS METALLICU, KAKO MOZES DA SLUSAS TAKVO NESTO?" , a zapravo niko nikad cuo ni 3 metal pesme vec su puni predrasuda... I naravno... ne kazhem da TI ne bi trebao da slushash staru muziku, vec da je meni lichno muka od onoga "staro je bolje". I eto opet... vama niko nishta ne sme da kazhe, jer je on zaboga ogranichen i glup, a usput i retardiran. Sadashnja muzika ne mozhe biti gora od one stare, kao shto danashnja deca nisu gora od nekadashnje . Josh jednom da naglasim da i ja slusham "staru" muziku. Dokaz da ja ne mislim tako je shto ne volim mariju sherifovic, niti sam je volela kada je pobedila na evroviziji Inache, Wolfbrother, mislim da smo i nas dvoje prichali na ovu temu i da sam ti lepo objasnila da mi se metal ne dopada i nisam te nazivala klosharom. Zato bih te zamolila da poshtujesh moje mishljenje. QUOTE(Turgon @ Aug 18 2008, 08:32 PM) Au koje gluposti ova SB pise.... jer ti dete kapiras da nije poenta da NE slusas ono sto su ti roditelji slusali, vec da slusas ono sto se tebi dopada, sta god to bilo? I po ko zna koji put kazhem da slusham neke stare stvari, ali da smatram da treba biti u toku. Moji roditelji su imali svojih 5 minuta da slushaju ono shto se tada sviralo. Da ponovim: ne kazhem da je to loshe, niti da mi se ne dopada, samo je meni potrebno neshto novo, drugachije... QUOTE(Wolfbrother @ Aug 18 2008, 08:55 PM) 1)Takva atmosfera mi se "Просто" gadi. Koja je poenta u "otkidanju" uz besmislene tekstove i pevacicu koja ima dobar vokal samo za felacio? 2)Blago receno ja sam odusevljen ovom recenicom! 3)Hahaha ajde molim te razmisli koliki procenat ljudi koji slusaju rock i metal se tako oblaci pa nakon toga ponovo prokomentarisi. 4)Za devojke koje se tako ponasaju uglavnom kazem da su kucke. Kako kucke prebaciti u muski rod? Kome se zivot svodi na "jedi, ****, spavaj" mogao se roditi kao pas. Nemam komentara osim uzas promiskuiteta. 5)Da li ovo stvarno pise or is this some crazy dream? Nakon sto sam proverio da li sam slep i dosao do zakljucka da nisam jedino sto mogu prokomentarisati je da neko ko kaze da je BRITNEY bolja od ROCKA zaista nema veze sa muzickim ukusom(komentari tipa ukusi se razlikuju su nepozeljni sa obzirom da su rock i metal realno VEOMA kvalitetni zanrovi muzike) 6)WTF? 7)Ma nemoj mi reci. 8)Kako mozes da kometarises mlekcetove postove kada ih ne citas? Zapravo nasao sam neke inteligentne misli u njegovim postovima(a isto tako i dosta stvari sa kojima se ne slazem). 9)Jako glupo pitanje, smisao rock muzike se sasvim sigurno ne moze generalizovati i isto tako izraziti u jednoj recenici. Neki tekstovi imaju mnogo dublji smisao nego sto folkeri mogu da pojme, a neki tekstovi realno i nisu napisani da bi se u njima trazilo znacenje. 10)Nadam se samo da dobro nije u materijalnom smislu. 1) Pazi... bila sam u 6. razredu na xkurziji na kojoj su odvrnuli narodnjake do daske i stajala sam sa strane, dosadjivala se, jer je to bilo "ispod mog nivoa". I to veche mi je bilo strashno bezveze. Odtada na svakoj xkurziji, zhurci, gde god... bez obzira na muziku igram, klackam se, stojim u masi, sve, samo nisam pasivni posmatrach i lepo mi je. Jednostavno nema poente Inache... ovo za pevachicu je bilo veoma neprikladno 2) Blago tebi... 3) Ovo beshe ima neke veze sa majicama i modom? Da... ako slushash rock, onda treba prikladno i da se obuchesh da bi svi znali da slushash rock A setih se... inache ja koliko znam ili se nose starke ili skejterke ili crne majice... ne mozhe da se prodje bez ichega 4) Sa ovim se slazhem 5) Dakle vidim da cu morati josh jednom... MOJE mishljenje je takvo i necesh ga promeniti. Ja ne pokushavam da menjam tvoje stavove da su sve pevaljke kurve i da treba samo da...khm ili da je svaka devojka koja je bila sa vishe od jednog-dva momka takodje kurva. O mom muzichkom ukusu nemoj da sudish jer mislim da sam po tom pitanju malo obrazovanija od tebe 6) Votka i dzin... pesma koja nam se vrtela na xkurziji u osmom. Pustali su samo nju kad smo bili u subotici i svi, ali bash svi smo pevushili ceo sledeci dan 7) ... 8) Dakle vec sam napisala da chitam mlekcetove postove, ali da se nevidjeno smorim dok dodjem do kraja 9) Dublji smisao mi se vec smuchio. Ima zaista lepih tekstova, ima ih i zaista ruzhnih i besmislenih i ima ih svuda... Narodjnjaci chesto mogu imati lepe tekstove, loshe obradjene (dokaz je da je moja drugarica dobijala ljubavne poruke par meseci i nije provalila da su zapravo sve tekstovi nekih dip narodnjaka, sve dok ja nisam chula u busu tekst neke njene porukice u pratnji harmonike) 10) Vidim da me bash cenish . Napisala sam da ne mislim na ono na shta je mlekce mislio. Pozrdav svima, shto se mene tiche ne morate da chitate -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Nameless_one |
Aug 19 2008, 02:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Aug 19 2008, 01:51 AM) женски вокали у метал музици. Christina Scabbia из бенда Lacuna Coil Sharon Del Adel из бенда Within Temptation Amy Lee из бенда Evanescence Gorenavedena tri benda su medju mojim top favorites i prakticno sve sto slusam a da ima veze sa metal/hard rock...gotivan mi je gothic fazon. Inace sam vise orjentisan na neki nu-rock tipa 'Linkin park fazon'.Linkin park obozavam,dopada mi se muzika,tekst,energija...sve.To i britpop:Muse na prvom mestu,onda Radiohead(Creep-najbolja pesma ikad ),Blur,pomalo i Coldplay(dopada mi se novi album),Oasis slabo.,mada ima i par pesama od njih koje gotivim I da.. @SB:slusam i ja Britney i taj MTV fazon,ali ne zbog toga sto je 'in' (kako mrzim taj izraz..) nego jednostavno mi je OK s vremena na vreme(Recimo,Toxic je mnogo dobra stvar ).Sa druge strane ,ne zaobilazim ABBA zato sto su im pesme stare 20-30 godina...ako ti se ne svidi takva muzika onda nemoj da je slusas,ali nemoj suditi na osnovu 'to su slusali moji roditelji => out' (jos jedan izraz koji mrzim...). E,a ono otkidanje sa narodnjacima koje je Branko pomenuo je okej samo ako si natreskan ,i to ne znaci 'slusati' narodnjake...ne ide mi u glavu kako neko moze da,npr. sedne za komp,ode na MG forum i pise kako mi ne razumemo 'narodnu' muziku,a za to vreme mu Ceca iz Zitoradja zavija iz zvucnika i taj neko u tome uziva??? -------------------- |
VIP <3 |
Aug 19 2008, 02:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) Koliko sam se smejala kad sam procitala ovu recenicu. Kao da smo na debati ludaka SB, ne mislim da si ti ludak, nego cela ta rasprava o kokama i petlovima i koljacima je ... Boze, imam napad smeha -------------------- Opsti kriminal. |
Kuzman |
Aug 19 2008, 03:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
DOOM OR BE DOOMED!!!
A ti devojko sa govnetom u ocima. Daj od****. Niko ti nije trazio da seres po ovome. -------------------- |
Iva |
Aug 19 2008, 04:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 18 2008, 03:47 PM) A svi Vi koji slushate metal i onu istu muziku koju su slushale vashe tate i mame ste slobodoumni, otvoreni... MGZO, rekao bi drug Kuzman.. Majketi pročitaj šta si napisala.. Pa opet za mesec dana.. Pa za godinu dana.. Pa za 30 godina.. E btw.. Kako to da s jedne strane "ne želiš da živiš u prošlosti", dok sa druge slušaš starogradsku muziku.. za koju si i sama rekla: QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 18 2008, 12:17 PM) Hmmm... onda si ti jedan od retkih. Svi bi pre odabrali i seku i karleushu, nego neke tamo pesme za babe i dede However... Predlažem ti da konkurišeš za www.astigospe.com.. još samo da si političarka... ----------- QUOTE(Djole @ Aug 18 2008, 02:43 PM) Ono sto moze da zabrinjava je sto je muzicki ukus orijentisan cesce (bar u nasoj zemlji) prema izvodjacima koji imaju sluha koliko i mercedez benaz koji voze. Oh Lord, wont you buy me.. ko razume shvatiće. ----------- The Doors - Gloria Wolfbrother, kralju!!! ----------- QUOTE(Wolfbrother) Koja je poenta u "otkidanju" uz besmislene tekstove i pevacicu koja ima dobar vokal samo za felacio? Aj ne gadi mi više felacio... ---------- Nightwish je cool.. Setih se dana kad sam ih intenzivno slušala.. ah. A Tarja je nekako sexy. Ponekad Inače.. Ženski vokali u muzici.. Ah, female fronted metal QUOTE(Kuzman @ Aug 19 2008, 04:52 PM) DOOM OR BE DOOMED!!! A ti devojko sa govnetom u ocima. Daj od****. Niko ti nije trazio da seres po ovome. To druže... TO! Swim inside the solar seas... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Aug 19 2008, 04:11 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Nameless_one @ Aug 19 2008, 03:21 PM) To i britpop:Muse na prvom mestu,onda Radiohead(Creep-najbolja pesma ikad ),Blur,pomalo i Coldplay(dopada mi se novi album),Oasis slabo.,mada ima i par pesama od njih koje gotivim Dodji 'vamo da te ljubim -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
VIP <3 |
Aug 19 2008, 04:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
I da, opet krece da ljubi male decake. Samo, ovaj nije toliko mali. No dobro.
-------------------- Opsti kriminal. |
Wolfbrother |
Aug 19 2008, 05:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) Da razjasnimo... kada ti ne budesh mogla da uchish 2 meseca, jer ti nishta ne ulazi u glavu i sve to vreme blenesh u nebo, roletne, zalaske sunca, ne mozhesh da zaspish do 5 ujutru jer razmishljash o smislu zhivota i slushash tuzhne prastare stvari, onda mi se javi Da se meni tako nesto desava potrazio bih adekvantnu psiholosku ustanovu nezavisno od toga koju muziku slusam. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) Da se zna: pisala sam da satanisti kolju petla, a ne metalci kokoshke. Ja na tom topicu i dalje ne nalazim da sam rekla bilo shta glupo, a Vash je problem ako to ne uvidjate Rasprava na tu temu je vise besmislena nego glupa. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) I naravno... ne kazhem da TI ne bi trebao da slushash staru muziku, vec da je meni lichno muka od onoga "staro je bolje". I eto opet... vama niko nishta ne sme da kazhe, jer je on zaboga ogranichen i glup, a usput i retardiran. Vecina najvecih muzicka ostvarenja sasvim sigurno nije nastala u ovom milenijumu i mislim da je to svima jasno. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) Sadashnja muzika ne mozhe biti gora od one stare, kao shto danashnja deca nisu gora od nekadashnje . Josh jednom da naglasim da i ja slusham "staru" muziku. Zasto da ne? Danas imamo mnogo bendova koji su, upotrebicu frazu, cista komercijala, a sem toga imam osecaj da originalnosti sve manje ima. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) 3) Ovo beshe ima neke veze sa majicama i modom? Da... ako slushash rock, onda treba prikladno i da se obuchesh da bi svi znali da slushash rock A setih se... inache ja koliko znam ili se nose starke ili skejterke ili crne majice... ne mozhe da se prodje bez ichega Ovo je cista predrasuda. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) 5) Dakle vidim da cu morati josh jednom... MOJE mishljenje je takvo i necesh ga promeniti. Ja ne pokushavam da menjam tvoje stavove da su sve pevaljke kurve i da treba samo da...khm ili da je svaka devojka koja je bila sa vishe od jednog-dva momka takodje kurva. O mom muzichkom ukusu nemoj da sudish jer mislim da sam po tom pitanju malo obrazovanija od tebe Zaista sam to rekao? Bas se ne secam, a nemam amneziju, a to implicira da mi izvrces reci. QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) To nije problem muzike. -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Neonkitza |
Aug 19 2008, 08:38 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Aug 19 2008, 03:18 PM) Epa vidish meni dodje da iskochim iz svoje kozhe kada chujem simona&garfunkela, cansas, janis joplin, doorse, takodje slipknot, nightwish i ko zna shta josh => meni to nije prijatno i nije mi lepo kad to slusham Da razjasnimo... kada ti ne budesh mogla da uchish 2 meseca, jer ti nishta ne ulazi u glavu i sve to vreme blenesh u nebo, roletne, zalaske sunca, ne mozhesh da zaspish do 5 ujutru jer razmishljash o smislu zhivota i slushash tuzhne prastare stvari, onda mi se javi duso,been there,done that ;P to sto si prosla kroz to ne znaci da niko drugi nije...svi prodju kroz to pre ili kasnije...i nisi najpametnija zato sto ti se to desilo...to se zove tinejdzerska depresija i krajnje je normalna tako da samo sto ja nisam mogla da ucim 6 meseci,ali dobro...to sto sam se iseckala par puta se takodje ne racuna?i opet...slusala sam istu muziku kao i sa 6,10,17 godina i tada nista nije bilo...to je period odrastanja i muzika nije kriva za to ;P EDIT: procice te i ta faza kada mislis da si pametnija/zrelija od svih pa ces shvatiti koliki si kreten bila... This post has been edited by Neonkitza: Aug 19 2008, 08:39 PM |
c1k4_ml3kc3 |
Aug 19 2008, 09:08 PM
|
CODE Ја се надам да се у овој теми може писати о стварима које нису везане за међусобна вређања и безпотребно надмудривање... Има ли људи који слушају Steve Vai-a, Joe Satrianijа, John Petrucci-a, Yngwie Malmsteen-a, Vlatka Stefanovskog, Eric Johnsona? Говоримо о људима који су виртоузи када је реч о свирању гитаре. Лако је свима да кажу како је Сантана најбољи или Пејџ или Џими Хендрикс, али већина никад није ни дала ''шансу'' осталим гитаристима, музици у општем смислу. Имамо, даље, музичара Mike Oldfield-a који је компоновао неке од најлепших песама на свету. Јел чуо неко за Woman of ireland или Moonling Shadow? Ја, лично, приоритет дајем инструменталној музици. Ако се којим случајем неко одлучи да слуша неке од горенапоменутих гитариста, њихов рад - нема теорије да му/јој се неће допасти. Песма мог избора, која ме је оборила с ногу колико је одлична, јесте Crushing Day од Сатрианија -------------------- |
Iva |
Aug 19 2008, 10:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Aug 19 2008, 10:08 PM) Moonlight Shadow je stvarno prelepa stvar. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
c1k4_ml3kc3 |
Aug 19 2008, 10:27 PM
|
'Ladno napisah munling :/
au jbt!!! Када је већ спам, чисто да напоменем и Groove Coverage - њихове песме ми се свиђају (они нису рок или метал...већ денс техно туц туц трас ДиЏеј) Елем Midnight Oil - Beds Are Burning Kerber - Mezimac Prljavo Kazalishte - Marina, Tu noc kad si se udavala Heart - Crazy on You Dragonforce - Valley of the Damned, Once in a Lifetime... Све финоћа песме This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Aug 19 2008, 10:29 PM -------------------- |
Djole |
Aug 20 2008, 12:40 AM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Aug 19 2008, 10:08 PM) Slusao sam tubular bells od njega (ceo cd), dopalo mi se. -------------------- no future for you
|