Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
Pavle |
Dec 20 2008, 11:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-July 08 Member No.: 1.075 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Pavle Lukic Škola/Razred: VIIb |
heh???kod vas se dobije samo 15 000 od grada za nagrade?? LoL ja kad sam na gradskom u 4. razredu osvojio 1 nagradu dobio sam 20 000 x) i za 2 nagradu na gradskom takmicenju
sam dobio 25 000 (a 6..razred) i Luv Obrenovac -------------------- |
calamity |
Dec 20 2008, 11:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
erm... to je stipendija na mesecnom nivou a ne jednokratna nagrada
|
VIP <3 |
Dec 21 2008, 12:01 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(calamity @ Dec 20 2008, 11:50 PM) Samo sto mi ako primamo gradsku moramo da stopiramo fondacijsku.. zato sto nam rezultate gradske objavljuju u novinama..... -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Dec 21 2008, 12:11 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Gradska u Vladicinom hanu je 1500 dinara... i pored toga sto je prima jedna jedina osoba (moja cenjena drugarica), pa vi vidite...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Dec 21 2008, 12:22 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
najnovija informacija:
navodno je nastala frka oko malog teodora, posto su mu prvo dodelili gomilu kesha za medjunarodno al je onda ispalo da nece da mu daju zato sto je osnovac i sad je tu frka..... i mi cekamo....... dajte mu kesh i gotovo! This post has been edited by VIP <3: Dec 21 2008, 12:22 AM -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Dec 21 2008, 12:25 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Da, bio je clanak u novinama i zaista je sramotno to sto rade. Jbt nece da mu dodele kesh bas zato sto je kao mladji uspeo da razbije gomilu srednjoskolaca. Bas mudro sa njihove strane
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Dec 21 2008, 12:32 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Bilo je u raznim novinama... Stvarno sramota Fond za mlade talente...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
SBS |
Dec 21 2008, 01:48 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Stvarno je sramota, mada po tom osnovu bih i ja moga da dobijem pre i mnogi drugi, al je on stvarno zaslužio, bar jednom da mu daju pare . . .
This post has been edited by SBS: Dec 21 2008, 01:50 AM -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Slovenatz |
Dec 21 2008, 10:45 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Sta se cudite, takva je birokratija. . . Dobicemo kes, prezivecete jos dva dana bez novog kompa/ves masine/odece
edit: sad sam procitao tekst na b92. Razmisljaju da li da mu daju zbog njegovog statusa... ffs, cak i da ne ispunjava uslove konkursa zasluzio je. This post has been edited by Slovenatz: Dec 21 2008, 11:09 AM -------------------- |
VIP <3 |
Dec 21 2008, 05:16 PM
|
s jedne strane, on je imao fenomenalne rezultate i zasluzio je nagradu.......
s druge strane, secam se situacije kad sam ja bila 2. razred i nisu hteli da mi daju gradsku stipendiju na osnovu jace diplome i broja bodova od mnogih koji su nagradu dobili zato sto sam isla u PRIVATNU skolu... a tad cak i nije bilo u uslovima konkursa da moras da ides u drzavnu da bi dobio kesh... i nisu hteli da daju, natezali smo se i zaljakali s njima 3 meseca i na kraju su mi dali stip... poenta price: kad su u mom slucaju onoliku frku pravili zbog stvari koja uopste i nije bila u uslovima konkursa zato sto je tamo neka "visoko kompetentna" sekretarica koja je razvrstavala prijave moju odbacila zato sto je "osetila" da nije u redu da stipendiju dobije neko ko moze da placa privatnu skolu........... onda mogu da zamislim koliko ce tek njega da drndaju posto je ovo SREDNJOSKOLAC navedeno u uslovima konkursa..... budalastine........... <.< -------------------- Opsti kriminal. |
Patak Daca |
Dec 21 2008, 06:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 08 Member No.: 1.100 Status: Van MGa |
Teodoru treba dati pare, ipak je on u 7. razredu isao na IMO! Ipak on pobedjuje celu Srbiju! Bravo za Teodorovu mamu sto je sve doslo do televizije (konacno nepravda izlazi pred narod).
Koja vam je to fondacijska stipendija? |
pyost |
Dec 21 2008, 06:11 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
15.000 mesecno godinu dana.
Patak Daca |
Dec 21 2008, 06:13 PM
|
Jel' to od one Republicka Fondacije za razvoj naucnog i umetnickog podmlatka? Video sam konkurs za tu stipendiju, pa da li je to ta? Ako jeste, rekli su da ce rezultati biti polovinom decembra.
This post has been edited by Patak Daca: Dec 21 2008, 06:13 PM |
pyost |
Dec 21 2008, 06:15 PM
|
Errr... Nije sigurna ta. Za ovu jos nije raspisan konkurs
calamity |
Dec 21 2008, 06:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
ja kad sam rekla fondacijska, mislila sam na republicku fondaciju za razvoj cega vec Ona je 7500 za srednjoskolce i 12000 za studente (bilo tako zadnje godine, mozda povecaju), a ova od 15000 je beogradska
|
Patak Daca |
Dec 21 2008, 06:26 PM
|
|
pyost |
Dec 21 2008, 06:26 PM
|
A da Ja se tripujem, sve mi se izmesalo...
calamity |
Dec 21 2008, 07:10 PM
|
Jok, ja svoju dobila u prvoj godini. Posle toga samo produzavas Javice ti se... nekada Kasne svake godine i to poprilicno. Javi kad dobijes nesto od njih jer to znaci da ce uskoro da krenu da isplacuju
|
VIP <3 |
Dec 21 2008, 07:16 PM
|
a da, na tu fondacijsku ( ja je zovemzahumska) sam i zaboravila.... mogli bi i to uskoro da pocnu da uplacuju
-------------------- Opsti kriminal. |
calamity |
Dec 21 2008, 07:51 PM
|
cek cek cek, na koju foru primas i zahumsku i gradsku?
|